![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Prijavio sam se i ja za DV2015. 4ti put.
Srećno svima ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Evo i ja da se upišem-3.put poslata prijava.
Sam, nije mi nikako jasno, kako ljudi ne mogu da se organizuju oko fotke a imamo vremena tačno 6 meseci da je pripremimo . Veoma je jednostavno izrezati , ko ne može nek se javi meni ja ću mu odraditi.Mene samo fotograf uslika a ja je sam odradim kući, u photoshopu je veoma jednostavno i to sve za 2 min.. E sad nešto drugo , kada se govori o diskvalifikaciji, naravno opet vezano za fotografiju-ako nije dobro odradjena fotografija,da li mislite na diskvalifikaciju u toku popunjavanja prijave na sajtu (za ovu diskvalifikaciju znam) ili postoji "druga diskvalifikacija" (na primer kad oni obradjuju sve dospele prijave pre nego ih puste na kompjuteru za izvlačenje ili neko bude izvucen pa se tek ustanovi da nije dobra fotka ) za koju nećemo znati ili nećemo biti obavešteni. Pozdrav svima, puno sreće i da Bog da svi sa foruma budemo izvučeni ove lutrijske godine.
A.M Last edited by BAXI; 28.10.2013 at 00:03. |
|
|||
|
|||
![]()
Zamisli koji bi to bio posao da sad krenu svim prijavljenima proveravati sliku posle perioda za prijavljivanje. Tesko da ces saznati odgovor na pitanje. Moje misljenje je da oni prvo izvuku dobitnike pa onda pogledaju (ako i tada) samo njihove slike, mada i to je diskutabilno, jer mozda tek gledaju slike kada im odgovoris slikama sa prvim obrascima. Kao kod nas kad je nagradna igra na tv, prvo izvuku kovertu pa tek onda proveravaju da li je regularna tj. ima li u njoj ono sto se trazi da posaljes. Poznato je da slika na validatoru prolazi ako je 600x600 i manja od 240 kb, a da sadrzaj slike i ostalo validator uopste ne prepoznaje. Licno sam stavljao na validator sliku zivotinje ili aviona i prolazi sa 600x600 i do 240kb. Njih i obicno obavestenje mrzi da postave, a kamoli nesto vise. Niko se tu ne cima oko slika dok ne dobiju slike uz prve obrasce, ja tako mislim. Validator je samo formalno tu stavljen, kao kod nas formalni konkursi za posao, a ljudi vec rade na tim pozicijama. Cista formalnost.
|
|
|||
|
|||
![]()
Validator je tu da bi ogranicio nase slike na 240kb kako im ne bi nepotrebno "punili" bazu podataka velikim fajlovima i time im zatrpavali prostor za skladistenje podataka. U to skladiste ne verujem da neko zalazi da nesto proverava pre izvlacenja. Bitno je da te izvuku, prijavne podatke tesko da oni gledaju, jer za njih postojis tek od prvih obrazaca gde se sve dodatno moze dostaviti od adrese, supruznika do druge slike.
|
|
||||
|
||||
![]()
Odavno je proslo vreme kad bi neko rucno proveravo slike ili bilo koji deo aplikacije. Verovatno imaju neko softver slican validatoru koj proverava sadrzaj slike. Verujem da organizatori lutrije imaju mocne servere kojima ne treba puno vremena za proveru.Nakon zavrsetka lutrije sakupe sve aplikacije u neku bazu ,ubacuju odregjene parametere i system pravi selekciju.Nakon te selekcije vrsi se izvlacenje . Verujte da je ovo veoma lako izvodljivo. Ova moja teroija pada jedino kod momenta da dosad niko nije bio diskvalifikovan ili bar za to nije saznao. Isto tako neki clanovi ovog foruma koji su izvuceni pisali su da slike za apliciranje nisu bili bas najbolji ali da su ipak izvuceni. Jedino sam siguran i znam da ako Amerikanac kaze za nesto da to treba da bude tako uragjeno ili da slika treba tako da izgleda onda se drze do toga i verujem da pre izvlacenja prave ove provere. Ja se uvjek slikam kod fotografa i nazalost verovao sam mu do sada.Ove godine sam izvrsio provere i video sam da ustvari cello vreme sam slao pogresne slike sto se tice parametra na primer od ociju do kraja slike da bude od 336 px do 414 px ili velicine lika da bude 300 px do 414 px. Ove godine sam ja sam obradio slike i sad su ok.
|
|
||||
|
||||
![]()
Pa dobro ljudi ja sada nista ne znam!!!!!! Fino kazem fotografu sta mi treba,trazeno sa sajta ne vise od 250kb i 600x600p i sad opet da ne znam da li je dobro...i sta ako nije???????Da odem i da udavim fotografa????!!!! Nista mi ne bi pomoglo ako nije ok! Da li u ovo naklapanja i samo nas zezate ili maltretirate ili se neko opsano sprda i segaci sa ljudima naplacujuci im bilo kakve fotke???? Ko ce da proveri moje fotke? Kome da posaljem???Ko se javlja????I sta da radim ako nisu OK????Stvarno pocinjem da se nerviram u zadnje vreme citajuci ovo sa fotkama.Ima li ko da kaze dokazanu stvar i potkrepi je necim konkretnim? Hvala!
|
||||
|
||||
![]()
Tamo stoji da pozadina mora da bude bela ili svetla ili kako vec,da ne sme da bude senki,da ovo da ono i sta sve vec...i to je ok! Ali,razmak izmedju ociju i slicne nebuloze....na mogu da svarim nikako...Molim da admini ili pravi ameri ili ko vec, kazu nesto kao bolje upuceni i da nas rasterete,jer npr.ja sam na mukama citajuci ovo i ne znajuci da li ce me slike diskvalifikovati npr.ili sta? I sto pre! Hvala!
|
||||
|
||||
![]()
Ako ti je slika onakva kakva se trazi na zvanicnom sajtu onda nemas problema.
Ja sam se npr sam slikao, jer ne verujem tamo nekim fotografima, najvise verujem samom sebi. Slika je bila dobra i mene su izvukli. Mislim da je bacanje para odlazak kod fotografa ali daleko od toga da to nije dobro. Ako je slika koju ti je fotograf poslao prosla validator i na prvi pogled izgleda kao ona slika koju oni traze, onda je ona 100% ispravna i nece te sigurno diskvalifikovati zbog nje. Moja slika je bila i sa senkom iza i sa senkom na licu. Pozadina je bila neki beli carsav koji je vidno izguzvan bio... sve je proslo bez problema a to sam saznao na najbolji moguci nacin ![]()
01.05.2013. Izvucen 2014EU00008xxx 21.05.2013. Poslati papiri u Kentucky 28.05.2013. Stigli papiri u Kentucky 13.09.2013. Zakazan intervju 13.11.2013. Obavljen lekarski pregled 21.11.2013. Intervju uspesno zavrsen Od 12/13/2013 u USA |
|
||||
|
||||
![]()
Evo tu imas sve
http://travel.state.gov/pdf/DV_2015_Instructions.pdf Trazi ovaj naslov Digital Image Head Size Template i tu imas opisano bas sve A sto se tice fotografa postoje I takvi ljudi koje samo ti zeli uzeti para (kao ovaj moj). A ne mogu sebi oprostiti ovakvu glupost sta vise jer sam IT provinencije. ![]() Moj savet ti je da sam proveris sve. Ja koristim ovaj softver "FastStone Image Viewer" besplatan je i veoma lak za rad. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
![]() |