![]() |
|
|
Prijava na Lutriju Pitanja i procedure za prijavu na Lutriju preko zvaničnog sajta američke vlade |
Prijava na Lutriju » Pitanja i odgovori - Q&A » Bitni linkovi | ||||
O Lutriji | Uputstvo za prijavu | Agencije za prijavu | Korisne informacije | Učlanite se |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
koja su ti prva dva broja od tvog case number?
nju možeš povesti jedino ako se do intervjua oženiš - to ti je najlakše i najjednostavnije rješenje. znači ženi se što prije. kada se oženiš, onda nju dodaš u ds260 formular i čekaš intervju. Ukoliko obaviš intervju a ne oženiš se, onda ona neće dobiti GC i ne može s tobom, nego poslije se moraš peglati oko cijele procedure koja traje oko 2 godine. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. Curu pod ruku, u opstinu i vjencajte se odmah (sto je prije moguce). 3 Tek kad imate vjencani list u ruci onda ona ima mogucnost ici sa tobom: popunjavanje formulara DS260 (isti onaj koji si ti popunio) zvanje ambasade ako je vec zakazan intevju.
|
|||
|
|||
![]()
Jedno pitanje za ove upučenije malo.
Da li postoji neka viza gdje se moze recimo licno aplicirati bez nekih posrednika (firme, itd) koja omogucava boravak i rad u US i gdje se ujedno ne mora cekati dugo? Hvala |
|
|||
|
|||
![]()
Ne postoji. Sve radne vize imaju proces kroz koji se mora proci (a sve pod uslovom da firma zeli da se bakce sa nekim kome mora obezbjediti radnu vizu) H1B naprimjer pocinje 1 aprila, tolika je navala da su uveli i lutriju sada i tu (i naravno placanje), a sreckovici koji je dobiju mogu poceti raditi tek u oktobru ove godine.
|
|||
|
|||
![]()
Ne bih se baš 100% složio sa MikiSA.
Ima i mogućnost dobivanja green card-a i bez posrednika, međutim pitanje je da li je osoba baš kvalifikovana za tu kategoriju, a to su: * pojedinci koji imaju vrhunske sposobnosti na polju nauke, umjetnosti, obrazovanja, biznisa ili sporta * pojedinci koji su dobili određenu potvrdu. ILI * putem ulaganja u neki biznis (treba dosta para ali ti ne treba neka firma itd.) Više detalja na: http://www.uscis.gov/green-card/gree...-self-petition |
|
|||
|
|||
![]()
S tim sto je bilic101 pitao za vizu, ne za zelenu kartu.
To sto navodis su ili prelasci sa vize (tipa J1) naucnika (tipa moje kolegice koja je PhD u polju neuroscience, i slomi se pisuci razne radove za konferencije, clanke u raznim njihovim journals i koja vec ima prepoznato ime u tom polju i koja je morala da izdvoji nekih $5000 za tu peticiju u svrhu extraordinary ability), ili neko ko ima preko $500.000 da ulozi u posao koji ce zaposliti nekoliko Amerikanaca. Realno, velika vecina ljudi na ovom forumu nema te pare, pa zato nisam ni spomenula ove mogucnosti za vizu.
|
|||
|
|||
![]()
U pravu si, ali sam ja isao logikom da pod izrazom viza misli na bilo koju vizu ukljucujuci i green card, pa reko da navedem i tu mogucnost.
A to za pare isto stoji, treba ogroman iznos. Nadam se da ce prijateljica uspjeti i da ce se sve pozitivno zavrsiti. |
|
|||
|
|||
![]()
@Dzoni
viza o kojoj govoriš je O viza...ona podrazumeva izuzetne sposobnosti na polju kulture,sporta... |
|
||||
|
||||
![]()
Dobro veče ja sam popunila formular za proveru i poslala na proveru i kad sam već poslala sam primetila da mi je greškom napisan pol muško. Da li će to da menja nešto i da li to može da se ispravi nekako?
|
|
|||
|
|||
![]()
Pozdrav svima. Potrebna mi je mala pomoc. Naime, planiram da apliciram za green card ove godine i imam malu nedoumicu oko uslova. Imam zavrsenu osnovnu skolu i fakultet. Nemam srednju skolu. Za umetnicke fakultete nije potrebno imati zavrsenu srednju skolu pre upisa ( ukoliko neko nije upoznat sa tim pa da ne bude zabune) Takodje vec skoro 14 godina radim na istom radnom mestu, preciznije u medijima. Dve godine radim takodje i online za jednu Americku kompaniju.
Da li ovim ispunjavam uslov za apliciranje jer pravilo glasi "Svaki prijavljeni mora imati najmanje srednju školu ili najmanje dve godine radnog iskustva iz oblasti koja zahteva najmanje dve godine obuke." Hvala unapred |
![]() |
Tags |
pomoc, srbija, trenutno u americi, usa, zelena karta |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
par pitanja za novajliju.. | sasha8338 | Stare teme | 3 | 20.03.2013 14:00 |
Par pitanja i tako :) | Leona | Vaša strana | 34 | 27.11.2008 23:57 |
Odgovori iz ambasade (o adresama i formularima) | Misa | Prva koverta | 1 | 02.06.2008 22:32 |
Neki odgovori iz ambasade | neky | Prva koverta | 4 | 25.05.2008 09:08 |
![]() |