ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Intervju (interview) - Ambasada

Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua

Intervju (interview) - Ambasada » Intervjui - iskustva od ranije » Bitni linkovi
O drugoj koverti Lekarski pregled Ambasade Intervju Korisne informacije

Zatvorena tema

Thread Tools Display Modes
Staro 06.05.2009, 07:39
zokipoki76's Avatar
zokipoki76 zokipoki76 je offline
Drug član

Datum prijave: 01.09.2008
US lokacija: new jersey
YU lokacija: macedonia
Pošalji MSN poruku korisniku zokipoki76 Pošalji Skype™ poruku korisniku zokipoki76
Nepromenjeno hvala puno lande

u ambasadi su uzeli sve te dokumente a dali nam koverte dali su u tim koverte nase dokumente ili ostaju za ambasadu?pitanje je bilo dali treba da se vadi ponovo birth certificate za sve nas?ili dace nam tamo koverte?i drugo pitanje lande za deca sveditelstvo za zavrsenu skolski razred dali treba da se prevede?pozdrav zokipoki
30 april 11:00 visa odobrena.
Visa Granteded
PHP kod:
Visa Granted 
05.05.2009 vize u pasose
Staro 06.05.2009, 08:27
steficacvek's Avatar
steficacvek steficacvek je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 19.05.2008
US lokacija: Phoenix, Az
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Zokipoki, ja koliko znam kovertu ti uzmu i ne vracaju nista iz nje. Ali to ipak nek' potvrdi neko ko je vec prosao proceduru.
Sto se tice izvoda, u principu ako ti zatreba ti to sve mozes izvaditi u nasim ambasadama u US, ali uzece ti mnogo mnogo para za to. Mozda je bolje iz predostroznosti da uzmete ovdje medjunarodne izvode da se ne peglate i ne bacate pare kasnije ako vam zatreba.
Sto se tice svjedocanstva, ja bih ti savjetovala da to ponesete. Ako zatreba, naci ces prevoditelja koji moze da uradi zvanican sudski prevod, ako vec djetetu moze olaksati.
Pozdrav
23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC
28.5.2008. Koverta stigla u KCC
13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled
The Day - 20.3.2009.
Visa granted

In US since May 26, 2009!
Staro 06.05.2009, 09:14
moni's Avatar
moni moni je offline
Stari vuk

Datum prijave: 11.07.2008
US lokacija: Colorado Springs, CO
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Zokipoki
Sto se tice svedocanstva za decu obavezno ponesi, ali koliko ja znam oni testiraju decu i bez obzira koji razred zavrse u makedoniji, Deca idu u razred spram njihovog testa, uglavnom ih smeste ESL ( valda je takva oznaka za eng kao drugi jezik) kasnije ih prebace u klasican razred.
Za upis u skolu jako je bitan karton vakcinacija - obavezno poneti.
Skolu koju upisuju je najbliza, znaci bolji kraj - bolja skola.Sve skole koje smo mi gledali su jako lepe i sadrzajne o kojima mi balkanci samo mozemo da sanjamo.
U KCC stigla nasa koverta: 29.05.2008.
Zakazan interviju: 15.05.2009.
Druga koverta:26.03.2009.
Viza u pasosu: 22.05.2009.
U Americi od 20.08.2009.
Staro 08.05.2009, 09:50
mihailo mihailo je offline
Član

Datum prijave: 08.05.2009
Nepromenjeno

Posto sam prvu kovertu dobio sredinom prosle godine veoma dugo pratim ovaj forum, koji mi je u velikoj meri pomogao da se pripremim za razgovor u ambasadi. Posto su juce odobrili mojoj supruzi i meni zelenu kartu, u beogradskoj ambasadi, hteo sam da i ja doprinesem svojim iskustvom ovom forumu i na ovaj nacin da se zahvalim svim forumasima a ponajvise Zani i Srdjevicu. Nastavicu da pisem i o svom iskustvu u Americi, ali to ce biti krajem godine.
Sve u svemu posle jucerasnjeg dana celokupan utisak je da su sve uradili profesionalno i ljubazno. Imali smo zakazan intervju u pola devet, dosli smo dvadeset minuta ranije ispred ambasade gde se uvek nadje neko od nekoliko momaka u plavim kosuljama sa spiskom u rukama. Bitno je samo da im kazete da ste za useljenicku vizu. Kazu vam da stanete kod ulaznih vrata gde ubrzo vas pozove drugi momak i kaze vam da ostavite telefone i bilo sta od elektronike. Potom smo otisli u cekaonicu i cekali. Posle otprilike pedeset minuta prozvali su moje prezime i rekli da idem u kabinu broj osam. Razgovor sa sluzbenikom, koji nije imao naglasak, je trajao sve ukupno oko desetak minuta. Bio je jako ljubazan i pokusavao je da nas oraspolozi salama, posto sam ja bio vidno zabrinut da li ce sve proci u redu. Na nas odrican odgovor da li imamo dece od ranije rekao je da bi moja supruga to svakako primetila a da za mene nije siguran; naravno sali se. To bi svakoj drugoj situaciji bila jako dobra sala ali obzirom na moju zabrinutost nisam stigao da ukapiram da se sali. Pitao nas je zasto idemo u USA, da i tamo imamo nekoga itd. Uglavnom primetio sam da akcenat stavljaju na onoga kod koga treba da idete. Pitaju sta on radi i raspituju se o njemu, nista previse posto kazem sve je trajalo desetak minuta. Potom je pregledao dokumentaciju koja je bila u redu, osim slike moje supruge. Promedba je bila da je glava na slici previse mala. Sreca pa je sa sobom imala jos slika. Tako da ukoliko postoje neka pravila o dimenzijama glave na slici na sajtu ambasade, proverite, mi smo prosto verovali fotografu posto je rekao da to radi svaki dan. Ali cak i da nismo imali fotografiju viska mislim da ne bi bio problem da odemo da se slikamo preko puta i donesemo fotografije. Potom je rekao da sada mozemo da idemo i da ponovo budemo u cekaonici za nekih cetrdesetak minuta. To smo iskoristili da odemo da doruckujemo. Vratili smo se i posle otprilike sat i po vremena prozvali su nas da ostavimo otiske a posle jos pola sata i da platimo. Mi smo po savetu, ne znam vec koga sa foruma, spremili novcanice od 50$ i sve je bilo u redu. Posle jos pola sata imali smo razgovor sa konzulom, opet u kabini osam koji je trajao bukvalno dva minuta. Opet je pitao za osobu koja nam je poslala I-134 i potom prokomentarisao da je ovde sve u redu i da mozemo da dodjemo sutra po vizirane pasose.
Eto to bi bilo otprilike sve. Ukupno smo se u ambasadi zadrzali 4 sata, od toga smo razgovarali sa sluzbenicima 10 minuta. Svidja mi se to sto nema redova ispred ambasade nego cekas u ambasadi u cekaonici koja je klimatizovana, imas tv i neprekidno nekoga prozivaju po broju na salterima. One za useljenicku vizu prozivaju po imenu ili prezimenu. Obzirom na dugogodisnje rezvijanje fobije od saltera u Srbiji ovo je bilo jako prijatno iskustvo.
Jos jednom hvala svima na forumu koji su mi pomogli u dobijanji zelene karte.
Srecno, Wingreen.

Case number 22XXX
Staro 08.05.2009, 11:49
landlord's Avatar
landlord landlord je offline
Amer

Datum prijave: 21.05.2008
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Sarajevo, B&H
Nepromenjeno

Cestitke Mihailo.. i dobrodosao u nasu malu zajednicu...
26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom
29.5.2008 - dobili su moju kovertu
04.2.2009 - stigla druga koverta
19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled
26.2.2009 - AOS stigao
13.3.2009 - zakazan intervju
17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio

U Americi od 24.05.2009.
Staro 08.05.2009, 13:44
wingreen's Avatar
wingreen wingreen je offline
Stari vuk

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: Florida
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

Cestitam Mihailo i hvala na podrsci!
Dobrodosao na forum i mozes reci nesto vise o sebi, gde idete, sta planirate...
26.03.2009. stigla druga koverta
15.05.2009. zakazan intervju
14.05.2009. obavljen lekarski
15.05.2009. odobrene vize
18.05.2009. podigli vizirane pasose
02.09.2009. Stigli u USA
Staro 08.05.2009, 16:07
zokipoki76's Avatar
zokipoki76 zokipoki76 je offline
Drug član

Datum prijave: 01.09.2008
US lokacija: new jersey
YU lokacija: macedonia
Pošalji MSN poruku korisniku zokipoki76 Pošalji Skype™ poruku korisniku zokipoki76
Nepromenjeno cestitke

velike cestitke za dobijenu vizu mihajlo i sve najlepse u usa .pozdrav zokipoki76.skopje
30 april 11:00 visa odobrena.
Visa Granteded
PHP kod:
Visa Granted 
05.05.2009 vize u pasose
Staro 09.05.2009, 11:44
zex's Avatar
zex zex je offline
Član

Datum prijave: 07.02.2009
US lokacija: New York/New Jersey
YU lokacija: Nis
Pošalji ICQ poruku korisniku zex Pošalji MSN poruku korisniku zex Pošalji Yahoo poruku korisniku zex Pošalji Skype™ poruku korisniku zex
Nepromenjeno

Cao ljudi evo i ja napaokon da dobijem vizu.
Bio sam juce u amabasadi u Beogradu. Nakon sto sam odlozio viziranje (na moj zahtev) evo i meni je zalepili i dali lepi zuti kovarat
18.03.2009 - Odobrena viza
odlozeno viziranje mesec dana da bih zavrshio faks do oktobra
08.05.2009. viziran pasos
02.11.2009 Ushao u US
11.11.2009 u SRB da diplomiram
Staro 09.05.2009, 12:47
Taji's Avatar
Taji Taji je offline
Stari vuk

Datum prijave: 10.01.2009
US lokacija: Greenville, SC
Nepromenjeno

Pozdrav svima a posebne cestitike nasim novim zelenim"

Zoki, Mihailo, Zex cestitam i zelim vam sve najbolje u tim nasim amerikama
Staro 11.05.2009, 07:57
nikolar nikolar je offline
Član

Datum prijave: 30.04.2009
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Čestitke i od mene i sve najbolje u vašim novim životima..

A sad moram da skrenem malo u off topic jerbo niko ne konstatuje moj predlog (valjda zato što je u kategoriji razno)
Molim vas pogledajte http://www.zelenalutrija.com/forum/s...ead.php?p=9866 i obavezno recite šta mislite. Zahvaljujem
Stigla druga koverta: Mart 09
Intervju/Vize: Maj 09
Zatvorena tema

Pravila pisanja