![]() |
|
|
Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua |
Intervju (interview) - Ambasada » Intervjui - iskustva od ranije » Bitni linkovi | ||||
O drugoj koverti | Lekarski pregled | Ambasade | Intervju | Korisne informacije |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
u ambasadi su uzeli sve te dokumente a dali nam koverte dali su u tim koverte nase dokumente ili ostaju za ambasadu?pitanje je bilo dali treba da se vadi ponovo birth certificate za sve nas?ili dace nam tamo koverte?i drugo pitanje lande za deca sveditelstvo za zavrsenu skolski razred dali treba da se prevede?pozdrav zokipoki
CASE NO.201xx intervju zakazan za 30 april 30 april 11:00 visa odobrena. Visa Granted ![]() ![]() PHP kod:
|
|
||||
|
||||
![]()
Zokipoki, ja koliko znam kovertu ti uzmu i ne vracaju nista iz nje. Ali to ipak nek' potvrdi neko ko je vec prosao proceduru.
Sto se tice izvoda, u principu ako ti zatreba ti to sve mozes izvaditi u nasim ambasadama u US, ali uzece ti mnogo mnogo para za to. Mozda je bolje iz predostroznosti da uzmete ovdje medjunarodne izvode da se ne peglate i ne bacate pare kasnije ako vam zatreba. Sto se tice svjedocanstva, ja bih ti savjetovala da to ponesete. Ako zatreba, naci ces prevoditelja koji moze da uradi zvanican sudski prevod, ako vec djetetu moze olaksati. Pozdrav
2009EU17xxx 22.4.2008 Koverta poslana 14.5.2008 Koverta primljena 23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC 28.5.2008. Koverta stigla u KCC 13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled The Day - 20.3.2009. Visa granted ![]() In US since May 26, 2009! |
|
||||
|
||||
![]()
Zokipoki
Sto se tice svedocanstva za decu obavezno ponesi, ali koliko ja znam oni testiraju decu i bez obzira koji razred zavrse u makedoniji, Deca idu u razred spram njihovog testa, uglavnom ih smeste ESL ( valda je takva oznaka za eng kao drugi jezik) kasnije ih prebace u klasican razred. Za upis u skolu jako je bitan karton vakcinacija - obavezno poneti. Skolu koju upisuju je najbliza, znaci bolji kraj - bolja skola.Sve skole koje smo mi gledali su jako lepe i sadrzajne o kojima mi balkanci samo mozemo da sanjamo.
Case Number: 21xxy Prva koverta: 14.05.2008. Poslati obrasci i slike:26.05.2008. U KCC stigla nasa koverta: 29.05.2008. Zakazan interviju: 15.05.2009. Druga koverta:26.03.2009. Viza u pasosu: 22.05.2009. U Americi od 20.08.2009. |
|
|||
|
|||
![]()
Posto sam prvu kovertu dobio sredinom prosle godine veoma dugo pratim ovaj forum, koji mi je u velikoj meri pomogao da se pripremim za razgovor u ambasadi. Posto su juce odobrili mojoj supruzi i meni zelenu kartu, u beogradskoj ambasadi, hteo sam da i ja doprinesem svojim iskustvom ovom forumu i na ovaj nacin da se zahvalim svim forumasima a ponajvise Zani i Srdjevicu. Nastavicu da pisem i o svom iskustvu u Americi, ali to ce biti krajem godine.
Sve u svemu posle jucerasnjeg dana celokupan utisak je da su sve uradili profesionalno i ljubazno. Imali smo zakazan intervju u pola devet, dosli smo dvadeset minuta ranije ispred ambasade gde se uvek nadje neko od nekoliko momaka u plavim kosuljama sa spiskom u rukama. Bitno je samo da im kazete da ste za useljenicku vizu. Kazu vam da stanete kod ulaznih vrata gde ubrzo vas pozove drugi momak i kaze vam da ostavite telefone i bilo sta od elektronike. Potom smo otisli u cekaonicu i cekali. Posle otprilike pedeset minuta prozvali su moje prezime i rekli da idem u kabinu broj osam. Razgovor sa sluzbenikom, koji nije imao naglasak, je trajao sve ukupno oko desetak minuta. Bio je jako ljubazan i pokusavao je da nas oraspolozi salama, posto sam ja bio vidno zabrinut da li ce sve proci u redu. Na nas odrican odgovor da li imamo dece od ranije rekao je da bi moja supruga to svakako primetila a da za mene nije siguran; naravno sali se. To bi svakoj drugoj situaciji bila jako dobra sala ali obzirom na moju zabrinutost nisam stigao da ukapiram da se sali. Pitao nas je zasto idemo u USA, da i tamo imamo nekoga itd. Uglavnom primetio sam da akcenat stavljaju na onoga kod koga treba da idete. Pitaju sta on radi i raspituju se o njemu, nista previse posto kazem sve je trajalo desetak minuta. Potom je pregledao dokumentaciju koja je bila u redu, osim slike moje supruge. Promedba je bila da je glava na slici previse mala. Sreca pa je sa sobom imala jos slika. Tako da ukoliko postoje neka pravila o dimenzijama glave na slici na sajtu ambasade, proverite, mi smo prosto verovali fotografu posto je rekao da to radi svaki dan. Ali cak i da nismo imali fotografiju viska mislim da ne bi bio problem da odemo da se slikamo preko puta i donesemo fotografije. Potom je rekao da sada mozemo da idemo i da ponovo budemo u cekaonici za nekih cetrdesetak minuta. To smo iskoristili da odemo da doruckujemo. Vratili smo se i posle otprilike sat i po vremena prozvali su nas da ostavimo otiske a posle jos pola sata i da platimo. Mi smo po savetu, ne znam vec koga sa foruma, spremili novcanice od 50$ i sve je bilo u redu. Posle jos pola sata imali smo razgovor sa konzulom, opet u kabini osam koji je trajao bukvalno dva minuta. Opet je pitao za osobu koja nam je poslala I-134 i potom prokomentarisao da je ovde sve u redu i da mozemo da dodjemo sutra po vizirane pasose. Eto to bi bilo otprilike sve. Ukupno smo se u ambasadi zadrzali 4 sata, od toga smo razgovarali sa sluzbenicima 10 minuta. Svidja mi se to sto nema redova ispred ambasade nego cekas u ambasadi u cekaonici koja je klimatizovana, imas tv i neprekidno nekoga prozivaju po broju na salterima. One za useljenicku vizu prozivaju po imenu ili prezimenu. Obzirom na dugogodisnje rezvijanje fobije od saltera u Srbiji ovo je bilo jako prijatno iskustvo. Jos jednom hvala svima na forumu koji su mi pomogli u dobijanji zelene karte. Srecno, Wingreen. Case number 22XXX |
|
||||
|
||||
![]()
Cestitke Mihailo.. i dobrodosao u nasu malu zajednicu...
![]()
2009EU00018xxx 22.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 21.05.2008 - dobio prvu kovertu 26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom 29.5.2008 - dobili su moju kovertu 04.2.2009 - stigla druga koverta 19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled 26.2.2009 - AOS stigao 13.3.2009 - zakazan intervju 17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio _____________________________________ U Americi od 24.05.2009. |
|
||||
|
||||
![]()
Cestitam Mihailo i hvala na podrsci!
![]() Dobrodosao na forum i mozes reci nesto vise o sebi, gde idete, sta planirate...
2009EU000237xx 15.05.2008. stigla prva koverta 23.05.2008. vracena nazad u KCC 26.03.2009. stigla druga koverta 15.05.2009. zakazan intervju ![]() 14.05.2009. obavljen lekarski 15.05.2009. odobrene vize ![]() 18.05.2009. podigli vizirane pasose 02.09.2009. Stigli u USA |
|
||||
|
||||
![]()
velike cestitke za dobijenu vizu mihajlo i sve najlepse u usa .pozdrav zokipoki76.skopje
CASE NO.201xx intervju zakazan za 30 april 30 april 11:00 visa odobrena. Visa Granted ![]() ![]() PHP kod:
|
|
||||
|
||||
![]()
Cao ljudi evo i ja napaokon da dobijem vizu.
Bio sam juce u amabasadi u Beogradu. Nakon sto sam odlozio viziranje (na moj zahtev) evo i meni je zalepili i dali lepi zuti kovarat ![]()
2009EU00017xxx 2x.05.2008 - dobio prvu kovertu 06.02.2009 - stigla druga koverta 18.03.2009 - Odobrena viza ![]() odlozeno viziranje mesec dana da bih zavrshio faks do oktobra ![]() 08.05.2009. viziran pasos 02.11.2009 Ushao u US 11.11.2009 u SRB da diplomiram ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Pozdrav svima a posebne cestitike nasim novim zelenim"
![]() Zoki, Mihailo, Zex cestitam i zelim vam sve najbolje u tim nasim amerikama ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Čestitke i od mene
![]() A sad moram da skrenem malo u off topic jerbo niko ne konstatuje moj predlog (valjda zato što je u kategoriji razno) ![]() Molim vas pogledajte http://www.zelenalutrija.com/forum/s...ead.php?p=9866 i obavezno recite šta mislite. Zahvaljujem ![]()
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Lekarksi pregledi - iskustva | landlord | Uputstva za dobitnike | 926 | 07.12.2021 12:29 |
DV2009 - Iskustva i intervjui iz sveta | landlord | Stare teme | 7 | 08.10.2008 22:58 |
Intervju-ranije nego sto smo planirali | Macedonia Ohrid | Stare teme | 6 | 03.10.2008 06:19 |
![]() |