![]() |
|
|
Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua |
Intervju (interview) - Ambasada » Makedonija: Intervju » Bitni linkovi | ||||
O drugoj koverti | Lekarski pregled | Ambasade | Intervju | Korisne informacije |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Napisi mail vo KCC vidi dali ima nekoj problem a inaku po visa bulletin bi trebalo da imas veke pokana za intrevju.
http://travel.state.gov/content/visa...ober-2015.html EU za oktomvri se do broj 9,150 a za Noemvri do 12500 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Jas prviot mail go prativ na 20 juni, bidejki imase nekoi tehnicki problemi prethodno nemozese da se pusti nikakov ds formular, bese objaveno na oficiajlana strana, posle toa go pustiv i za 4 dena odposle ja dodadov zena mi, i mi napisa success, deka bese prateno na razgleduvanje vo Kentucky, i cekame seuste ... si rekov da pocekam uste nekoj den pa da pustam mail vo kcc ...
|
|
|||
|
|||
![]()
i nie sme so nizok broj 7xxx, a ds 260 go prativme na 04.07/15 i seuste nemame dobieno datum za intervju.
a i ne procitav deka nekoj sto pratil vo juli ima dobieno datum. Kako i da e ke pocekam uste ovoj mesec, pa posle toa ke zvonam vo Kentucky. Poleka minuva vremeto koga si vo iscekuvanje, no morame da izdrzime. |
|
|||
|
|||
![]()
Bati4ko, jas mislam deka ti ke dobies za dekmevri pokana za intervju, a TTT moze da fati i januari po toa kako do sega se odvivaat rabotite. Mozebi imaat mnogu formulari ds260 primeno i nekako sporo gi obrabotuvaat, taka bar izgleda.
Ima li nekoj od Makedonija so intervju vo Oktomvri i koga, ili jas ke go krsam mrazot ovaa godina na 22 Oktomvri ? ![]() Iscekuvanjeto e tesko dodeka da se dobie datumot, ama posle e uste potesko pred intervjuto. Kolku sto sakas pobrzo da dojde, tolku i panikata poveke raste ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Samo da go znam tocniot datum, pa neka bide i januari
![]() ![]() ![]() a tremata izgleda ke ja imame do dobivanje na viza vo pasosite, a verojatno i posle toa, bidejki toa ke bide pocetok na nova zivotna prikazna. >0 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Inaku nie dobivme datum na 17 dekemvri ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Cestito ttt i na site sto dobivte datum! Jas seuste sum vo procedura- veke pisav na temata: intervju 2016- da ne se povtoruvam, ke vidime. Od ponedelnik treba da go odnesam dopolnitelno dokumentot i pasosite. Ne znam dali povtorno ke ni zakazat ili odma ke ne primat, ama sigurno ke javam kako sme si pomnale.
Inace dokumentite i procedurata se stvarno kako do sega 100 pati sto e opisano od drugi clenovi, no ako nekogo interesira nesto ke mu objasnam. |
|
|||
|
|||
![]()
Se pisuva na forumov za affidavit of support,se bara ili ne?
|
|
|||
|
|||
![]()
Jas nosev i go zemaa, nasiot sluzbenik sto gi sortira dokumentite duri mi pobara i potvrda za plateni danoci od usa, ama jas mu rekov deka nemam i ako treba ne e problem da dostavam, megjutoa konzulot nisto od toa ne spomna.
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Makedonija apostil | JOJO78 | Intervju (interview) - Ambasada | 11 | 26.02.2012 21:48 |
HM...zanimljiv intervju... | nelson | Vaša strana | 9 | 26.02.2009 10:27 |
Intervju zakazan ... | mvp977 | Druga koverta | 3 | 23.10.2008 17:16 |
MAKEDONIJA i AP KiM - Gde obaviti lekarski pregled | srdjevic | Uputstva za dobitnike | 0 | 10.10.2008 08:17 |
intervju-kako izgeda | wingreen | Stare teme | 18 | 08.07.2008 05:50 |
![]() |