![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=jovke;26397]Ako neko iskoristi svoju email adresu samo u svrhu prijavljivanja, a dogodi mu se to da mu razne svjetske fukare preuzmu podatke i ucjenjuju ga laznim uplatama, neko ko priredjuje ovu igru mora da objasni zasto je to tako?! S obzirom da je ovo postala sve ucestalija pojava, normalno bi bilo da se zvanicnici oglase i objasne kako i zasto se to desava, ili da se kao neki minimum ograde od toga saopstenjem. Zasto cutanje?! Neka kazu da desava se to ali mi nemamo nista sa tim. Ko bi njih pokrenuo, jedva objave i zvanicne instrukcije kada dodje vrijeme za to u Oktobru. Ukupno gledano za mene, elektronski sistem prijavljivanja ovakav kakav je, dostupan svakom da se prijavi i podlozan raznim udarima nema ni blizu profesionalnost kakvu bih trebao da ima. Ocigledno je da do lutrijskih igraca nije vise puno nikome stalo, pa je i sumnja u regularnost prirodna pojava jednog igraca, a ne bolest pojedinca.[/QUOTE]
Ja sam vec objasnio o cemu se radi, a i tebe da je zanimalo bi izguglao za sekund.Takodje i na [url]http://travel.state.gov/visa/immigrants/types/types_1322.html#fraud[/url] imas obavestenje od kako se pojavila "kradja".Stvar je jednostvna, ljudi sa ne tako velikim poznavanjem racunara i interneta su naseli na lazne stranice i ostavili te podatke njima. [QUOTE=mijan;26398]Nemojte zaboraviti da smo imali temu u kojoj smo se 2 meseca od Maja do Jula pitali kako je neke sistem obavestio e-mailom o ponovoljenom izvlacenju a neke nije!Nikada zvanicno nije saopsteno zasto je bilo selektivno obavestavanje?! Kradja emaila i drugih podataka,ponovljeno izvlacenje ove godine,selektivno obavestavanje putem e-maila o ponovljenom izvlacenju... Gde je kraj sumnjivim situacijama?Sta je sledece?[/QUOTE] Sve je itekako objasnjeno samo je u pitanju manjak razumevanja kod nekih. |
|
|||
|
|||
![]()
Dobro lave, neka bude kako ti kazes! Ko hoce da vjeruje neka igra ko nece i ne mora da igra. Jel tako?! :;D:
|
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=ZeljkoUSA;26394]Za mejl se slazem. Sto se tice sansi nikad nije bila 1:100. Prosle godine je bila 1:27, ne znam odakle vec podatak za ovu, ali ne verujem da je ta verovatnoca... Moze neki link?[/QUOTE]
Nema linka, poshto sam to sam izrachunao, moguce pogreshno. Chini mi se (po secanju) da je u Srbiji izvucheno oko 300 dobitnika, a da je bilo 30 000 prijavljenih. Nije bash to egzaktno i pravi broj mi je ispao neshto veci, oko 1.x%. Naravno, ako imate partnera i zajedno ste se prijavili, onda dolazimo chini mi se na tih 1:30ak ... |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=jovke;26397]Ako neko iskoristi svoju email adresu samo u svrhu prijavljivanja, a dogodi mu se to da mu razne svjetske fukare preuzmu podatke i ucjenjuju ga laznim uplatama, neko ko priredjuje ovu igru mora da objasni zasto je to tako?! S obzirom da je ovo postala sve ucestalija pojava, normalno bi bilo da se zvanicnici oglase i objasne kako i zasto se to desava, ili da se kao neki minimum ograde od toga saopstenjem. Zasto cutanje?! Neka kazu da desava se to ali mi nemamo nista sa tim. Ko bi njih pokrenuo, jedva objave i zvanicne instrukcije kada dodje vrijeme za to u Oktobru. Ukupno gledano za mene, elektronski sistem prijavljivanja ovakav kakav je, dostupan svakom da se prijavi i podlozan raznim udarima nema ni blizu profesionalnost kakvu bih trebao da ima. Ocigledno je da do lutrijskih igraca nije vise puno nikome stalo, pa je i sumnja u regularnost prirodna pojava jednog igraca, a ne bolest pojedinca.[/QUOTE]
Zashto sumnja u regularnost?! Je'l ako vas neko odzepari na stadionu treba klubovi da vam pishu izvinjenje? Ako kupite kartu od neproverenog prodavca, a oni koji nasedaju na phishing upravo to rade, je'l kriv klub, savez...?! Nema sumnji u regularnost, za sada. 100%. [QUOTE=mijan;26398]Nemojte zaboraviti da smo imali temu u kojoj smo se 2 meseca od Maja do Jula pitali kako je neke sistem obavestio e-mailom o ponovoljenom izvlacenju a neke nije!Nikada zvanicno nije saopsteno zasto je bilo selektivno obavestavanje?! Kradja emaila i drugih podataka,ponovljeno izvlacenje ove godine,selektivno obavestavanje putem e-maila o ponovljenom izvlacenju... Gde je kraj sumnjivim situacijama?Sta je sledece?[/QUOTE] Sledece je da vas izvuku i da ih vi dizete u nebesa. Tipichno. |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=jovke;26401]Dobro lave, neka bude kako ti kazes! Ko hoce da vjeruje neka igra ko nece i ne mora da igra. Jel tako?! :;D:[/QUOTE]
Pa ne mora da bude po mome samo nemojte upadati sa IZDAJA!!PREVARA!! dok ne uzmete u obzir obe strane.A ovo sto kazes ko hoce da igra neka igra ko nece ne mora si u pravu, i tu bih se zaustavio. |
|
||||
|
||||
![]()
a) Ukoliko imate na Facebook-u broj telefona, ime i prezime i sl., postoji mogućnost da su, ne vama, već vašim prijateljima haknuli nalog i iskoristili za krađu identiteta. Ono što takvi najviše vole jeste da nalete na telefon, adresu i sliku koja sadrži vas i koja je prikladna za ličnu kartu. Ovo se dešava češće nego što mislite.
b) Ako vam je neko provalio na e-mail nalog, možda je u arhivi našao nešto interesantno, ili je jednostavno iskoristio vaš e-mail da na raznim sajtovima prijavi "izgubljeni password" pa da se domogne bilo kojeg vašeg naloga. c) Možete imati antivirus kakvog god soja želite, ali dobar deo njih jednostavno ignoriše spyware programe (često zamaskirane kao smajlije, toolbarove i sl.). Takvi programi grabe vaše informacije i prodaju ih drugima. d) Neko je jednostavno bio stoka iz neke stranke pa je iz biračkog spiska uhvatio potrebne podatke. Meni su slali iz DS-a poštom pre koju godinu čestitku za rođendan, a nikakve veze nemam sa njima. Kada vam uhvate ime, na neki način dođu do JMBG-a odakle izvuku rođendan, pa zatim pronađu broj telefona kroz 988info.rs i počnu sa smaranjem... takvi luzeri često drže excel fajl sa svim podacima negde na računaru, i pre ili kasnije ih neko treći ukrade. Ova opcija je sasvim realna, ali ako su vas zvali na mobilni, to je onda najverovatnije a, b ili c, mada postoji mogućnost da se podaci ukradu sa drugih mesta... Zavod za zapošljavanje npr. Ipak, 'ebeš sve to kada neki mamlaz može sa našim podacima da se prijavi bezveze na lutriju pa da nam upropasti šanse... takođe da ne spominjem mogućnost da su prijavili 1000 ljudi bezveze, pa čekaju da neko od njih dobije i onda tog zovu i traže 1000eur i sl. Joj samo da uvedu ono plaćanje za lutriju pa da budemo mirni već jednom...
|
|||
|
|||
![]()
Ti sto traze uplatu u Londonu nisu nikakve agencije vec obicni nigerijski prevaranti a verujem ni da taj email sto si dobio nije jedini od njih
Eovo je sigurno,nigerijski prevaranti,oni su inace ''jako uceni'' ....Nemoj da se lazemo,pojma nemamo sta se radi...A podaci odlaze.Kao i sto nikada necu poverovati,da je odabir nasumican,zasto im onda treba vise od 6meseci da bi objavili ko je izvucen??Zato,jer za to vreme se ispituje ko aplicira,ko je on,sta je,itd...Nije to Srbija,nemoj da se zanosimo. |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=Markoo;26455]Ti sto traze uplatu u Londonu nisu nikakve agencije vec obicni nigerijski prevaranti a verujem ni da taj email sto si dobio nije jedini od njih
Eovo je sigurno,nigerijski prevaranti,oni su inace ''jako uceni'' ....Nemoj da se lazemo,pojma nemamo sta se radi...A podaci odlaze.Kao i sto nikada necu poverovati,da je odabir nasumican,zasto im onda treba vise od 6meseci da bi objavili ko je izvucen??Zato,jer za to vreme se ispituje ko aplicira,ko je on,sta je,itd...Nije to Srbija,nemoj da se zanosimo.[/QUOTE] Mnogo visoko misljenje imas o USA, i previse. Daleko su oni od pameti, sto ne znaci da mi jesmo pametni, a oni nisu, da ne bi posle ti ili neko poceo da izvrce moje reci, ali je jasno da je sve ovo itekako upitno, namesteno (mozda ne sve), prodato...nazovi to kako hoces, a te "detaljne provere"...nemoj da te "pale" strucnjaci. da detaljno proveravaju mogli bi odmah POLA muslimana i islamskih fundamentalista da isele iz USA. |
|
|||
|
|||
![]()
Bas ce ispitati na nasim prosotorima sta smo mi i ko smo njihovi vjerni igraci! Ne znam sta mogu uz pomoc nase administracije da provere o nasim zivotima u ex-yu banana drzavicama. Pa nasa administracija nije sposobna normalno da izda ni rodni list bez greske, i uz to mrzi je bilo sta da uradi, a kamoli da pravi neke izvestaje i statistike o jednom pojedincu tamo nekim amerima koji organizuju lutriju... :grin:
|
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=jovke;26462]Bas ce ispitati na nasim prosotorima sta smo mi i ko smo njihovi vjerni igraci! Ne znam sta mogu uz pomoc nase administracije da provere o nasim zivotima u ex-yu banana drzavicama. Pa nasa administracija nije sposobna normalno da izda ni rodni list bez greske, i uz to mrzi je bilo sta da uradi, a kamoli da pravi neke izvestaje i statistike o jednom pojedincu tamo nekim amerima koji organizuju lutriju... :grin:[/QUOTE]
E ovo si pravo rekao, slazem se sa tobom :naughty: |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Poslovi i prevare | dreamerns | Vaša strana | 23 | 15.12.2014 01:14 |
Spam - opet | TheNenad | ZelenaLutrija.com - O sajtu | 8 | 12.01.2011 13:14 |
Opet ja | srboljub89 | Vaša strana | 7 | 25.08.2009 16:04 |
opet ja i moje ideje | neky | ZelenaLutrija.com - O sajtu | 1 | 13.10.2008 06:53 |
![]() |