ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Intervju (interview) - Ambasada

Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua

Intervju (interview) - Ambasada » Znanje engleskog na intervju!? » Bitni linkovi
O drugoj koverti Lekarski pregled Ambasade Intervju Korisne informacije

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 01.07.2013, 01:22
mikiSA mikiSA je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 01.07.2011
US lokacija: juzno od CHI, IL
YU lokacija: Sarajevo, BiH
Nepromenjeno

Ja ne bih puno da tupim, samo da dadnem savjet za ove koji odlaze a nisu bas sigurni u znanje Engleskog jezika: sto dalje od nasih ljudi!!! Ako budete u bliskom kontaktu sa njima nikad necete do kraja svladati jezik.

Potrudite se da sto vise kontakta imate sa govornicima engleskog jezika, i vidjecete razliku. Greske se prave, to je normalna stvar, ali jezik se usvaja i poboljsava, a time i napreduje samo ako se covjek trudi da bude u okolini koja prica na engleskom jeziku.

LPR od 31.5.2012.
-----------------------------------------------
USA citizen 20.9.2017.
Reply With Quote
Staro 01.07.2013, 06:46
IgorMAD's Avatar
IgorMAD IgorMAD je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.01.2013
US lokacija: ?
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik C B
U vasim porukama me optuzujete za generalizaciju. A zapravo se radi o cistom zdravom razumu i iskustvu!

Vidi, bez ljutnje, sama tvoja recenica, "Tako je bilo jer nikada ranije nisam imao prilike da pricam sa nekim ciji je Engleski maternji jezik." sve govori o tebi.

Nisi putovao po anglosaksonskim zemljama, jer da jesi, imao bi prilike da pricas sa onima kojima je engleski maternji.
Nisi ucestvovao na kongresima, drzao predavanja ili makar samo prisustvovao.
Nisi posecivao sajmove, nisi se bavio spoljnom trgovinom. Engleski je danas univerzalni jezik. Pola Beca recimo savrseno govori engleski.
Nemas poslovne partnere, strance, jer da ih imas i da poslujes sa njima, morao bi i da pricas sa njima!
Na kraju, nemas ni prijatelje strance, jer da ih imas, imao bi sa kim da pricas engleski. Ja gotovo svaki dan imam po neki skype i drugi poziv iz inostranstva, sa svih meridijana.

Eto odakle i iz cega proizilaze moji zakljucci. O kakvoj balkanskoj ogranicenosti vi pricate???

A ja zasto nisam otisao metodama "da se snadjem"? Pa ocigledno mi nije bilo toliko lose u Srbiji. Sta vise, verovatno zivim neuporedivo bolje od 98% stanovnika ove nesretne zemlje! Ali jednostavno hocu mnogo vise!

Proputovao sam pola sveta i sve zemlje engleskog govornog podrucja, sem Juznoafricke republike. Bio sam cak i na Novom Zelandu.

Poslednju strucnu knjigu sam napisao za jednu Fortune 100 kompaniju, na poziv njihovog PR tima, a u cilju njihove i svoje promocije. Ta knjiga je skinuta sa neta preko 200.000 puta.
Tako da, eto cita neko i to sto ja pisem! A u zadnje dve godine, kako vidim, u dosta americkih koledza i universiteta su je uvrstili u strucnu literaturu.

Ali to i nije tako bitno. Nemam nameru da se svadjam sa vama. Moja reakcija je proistekla iz neverovatne cinjenice da u USA idu ljudi koji ne znaju engleski jezik dobro. A USA nije bajka kakva je nekada bila. Konkurencija je ogromna. Pravi ljudi ce svakako da se snadju, ali mi nije jasno kako misli da se snadje neko ko ne zna da razgovara na jeziku zemlje u koju ide!

Sto se mene tice, madjarski pasos ce sada da mi zavrsi posao. Mozda nije u najbolje vreme, ali pizze svakako necu raznositi, vec prenosim svoj posao u novo okruzenje i prosirujem ga na 500 miliona stanovnika unije!!!

Meni dosta
Izvini kad sam ti rekao da si u pravu za bilo sta, NISI!
Ovako nesto moze da napise samo covek koji je tek sad dobio internet u svom selu i ovo mu je prilika da prica price, jer ni u svom selu nije najbolji.
I da si stvarno ovako sposoban i pametan kao sto pricas, opet nisi sposoban i pametan da budes covek!
Da si stvarno toliko pun para, da su stvarno tvoje knjige uvrstene u strucnu literaturu na nekim koledzima, ti bi lepo tako sa parama otisao na neki najprestizniji univerzitet na svetu (u USA) i upisao doktorske studije (jos jednom-pretpostavljam da si ih vec nekoliko puta zavrsio ). Onda bi neka firma za tebe 'ladno platila za zelenu kartu i ti ne bi visio na ovom forumu sa nama, "pacenicima koji ne znamo engleski"...

01.05.2013. Izvucen 2014EU00008xxx
21.05.2013. Poslati papiri u Kentucky
28.05.2013. Stigli papiri u Kentucky
13.09.2013. Zakazan intervju
13.11.2013. Obavljen lekarski pregled
21.11.2013. Intervju uspesno zavrsen
Od 12/13/2013 u USA
Reply With Quote
Staro 01.07.2013, 09:16
johnny_nyc's Avatar
johnny_nyc johnny_nyc je offline
Stari vuk

Datum prijave: 26.05.2011
US lokacija: New York
YU lokacija: Rijeka
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik C B Prikaz poruke
U vasim porukama me optuzujete za generalizaciju. A zapravo se radi o cistom zdravom razumu i iskustvu!

Vidi, bez ljutnje, sama tvoja recenica, "Tako je bilo jer nikada ranije nisam imao prilike da pricam sa nekim ciji je Engleski maternji jezik." sve govori o tebi.

Nisi putovao po anglosaksonskim zemljama, jer da jesi, imao bi prilike da pricas sa onima kojima je engleski maternji.
Nisi ucestvovao na kongresima, drzao predavanja ili makar samo prisustvovao.
Nisi posecivao sajmove, nisi se bavio spoljnom trgovinom. Engleski je danas univerzalni jezik. Pola Beca recimo savrseno govori engleski.
Nemas poslovne partnere, strance, jer da ih imas i da poslujes sa njima, morao bi i da pricas sa njima!
Na kraju, nemas ni prijatelje strance, jer da ih imas, imao bi sa kim da pricas engleski. Ja gotovo svaki dan imam po neki skype i drugi poziv iz inostranstva, sa svih meridijana.

Eto odakle i iz cega proizilaze moji zakljucci. O kakvoj balkanskoj ogranicenosti vi pricate???

A ja zasto nisam otisao metodama "da se snadjem"? Pa ocigledno mi nije bilo toliko lose u Srbiji. Sta vise, verovatno zivim neuporedivo bolje od 98% stanovnika ove nesretne zemlje! Ali jednostavno hocu mnogo vise!

Proputovao sam pola sveta i sve zemlje engleskog govornog podrucja, sem Juznoafricke republike. Bio sam cak i na Novom Zelandu.

Poslednju strucnu knjigu sam napisao za jednu Fortune 100 kompaniju, na poziv njihovog PR tima, a u cilju njihove i svoje promocije. Ta knjiga je skinuta sa neta preko 200.000 puta.
Tako da, eto cita neko i to sto ja pisem! A u zadnje dve godine, kako vidim, u dosta americkih koledza i universiteta su je uvrstili u strucnu literaturu.

Ali to i nije tako bitno. Nemam nameru da se svadjam sa vama. Moja reakcija je proistekla iz neverovatne cinjenice da u USA idu ljudi koji ne znaju engleski jezik dobro. A USA nije bajka kakva je nekada bila. Konkurencija je ogromna. Pravi ljudi ce svakako da se snadju, ali mi nije jasno kako misli da se snadje neko ko ne zna da razgovara na jeziku zemlje u koju ide!

Sto se mene tice, madjarski pasos ce sada da mi zavrsi posao. Mozda nije u najbolje vreme, ali pizze svakako necu raznositi, vec prenosim svoj posao u novo okruzenje i prosirujem ga na 500 miliona stanovnika unije!!!

Meni dosta

zaista ne razumijem ovoliku potrebu za samo promocijom. ukoliko je stvarno istina sve šta je napisano ti nemaš potrebu prvo da igraš lutriju jer maltene sve tvrtke iz fortune100 se već trgaju da ti riješe papire a drugo kada već toliko dobro živiš ovdje i prodaješ knjige kao severina albume šta će ti amerika...ti već živiš american dream na balkanu, zaista si sretnik.

molio bi da nas ostale poštediš ovakvih pr-ovskih postova i uživaš u svom krasnom životu, jer pored toliko napisanih knjiga, komunikacije i putovanja po svim merdijanima i paralelama ne kužim kako još stigneš pisati po ovom forumu - biće ovako pametan si sigurno i vremeplov izmislio.

dragi kolege na forumu mislim da je vrijeme da ignoriramo ovog dr.sc. i posvetimo se onome zašto smo ovdje, a to je pomoći svima koji imaju sreće da su izvučeni na dv.

06.05.2013. cura izvučena broj 15***
07.06.2013. poslani papiri za KCC
17.06.2013. papiri stigli u KCC
03.09.2013. odgovor iz KCC da su papiri u procesu
03.02.2014. interview odgođen
28.02.2014. liječnički odrađen
24.03.2014. novi datum interviewa

24.03.2014. green day
21.08.2014. USA LPR
Reply With Quote
Staro 01.07.2013, 09:57
veko veko je offline
Drug član

Datum prijave: 29.10.2012
US lokacija: We'll see :)
YU lokacija: Zvornik
Nepromenjeno

Za ovog C B važi onaj vic:

Koja je razlika između ''džaba'' i ''besplatno''?

Besplatno si se školovao i završio škole, al DŽABA TI!
Reply With Quote
Staro 01.07.2013, 11:11
Loperamid's Avatar
Loperamid Loperamid je offline
Drug član

Datum prijave: 30.05.2012
YU lokacija: Čačak/Beograd
Pošalji Skype™ poruku korisniku Loperamid
Nepromenjeno

Da ne citiram korisnika CB, ali covece... ti si kao one udavace od 35+ koje misle da su najjace ribe na svetu i zavrsice sa mackama na kraju. Dasa si, svaka ti cast ali argumenti su ti kao ono za homoseksualce - "neka ih, vise riba za nas"!
Kako samo ti kao toliki intelektualni kapacitet, pisac strucne literature, alfa muzijak, ambiciozan da nisi uspeo da se probijes vec do intelektualnih nebeskih visina, da budes profesor na nekom prestiznom univerzitetu, predsednik upravnog odbora neke multinacionalne kompanije? Ovo te ozbiljno pitam jer kako si se predstavio, prosto mi je neshvatljivo da pljujes po ljudima koji su se prijavili za lutriju. Ti bi trebalo da si mnogo iznad i da te ovaj forum uopste ne dotice.
Reply With Quote
Staro 01.07.2013, 11:51
Fridex Fridex je offline
Član

Datum prijave: 27.03.2013
Nepromenjeno

of course you need to speak, read, write, and comprehend english...

Sta se svadjate ljudi, naravno da treba engleski, mozda ne zna intervju, ali kako ce covek koji nezna da bekne, da prica sa immigration kada ulazi u ameriku...
Reply With Quote
Staro 01.07.2013, 12:33
Green2014 Green2014 je offline
Drug član

Datum prijave: 08.06.2013
US lokacija: Sacramento, CA
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Ne svadjamo se, samo komentarisemo nacin na koji neko treba nesto da kaze! U ovom slucaju C B je uglavnom vredjao druge, a sebe hvalio. Ovo nije mesto za tako nesto nego da pomognemo jedni drugima koji su izvuceni. Engleski treba pa treba i tu nema dileme. Ali, sve moze da se nauci, pa ako je kolega izvuceni vredan i ako postoji zelja, naucice i engleski. Covek uci dok je ziv, zar ne?
Reply With Quote
Staro 01.07.2013, 14:38
Nikolaniko Nikolaniko je offline
Stari vuk

Datum prijave: 02.05.2013
US lokacija: Scottsdale, AZ
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Za C.B

Bicu kratak posto moram da radim

Hocu samo malo da ti bude lakse: Ja sam trenutno Project Manager u multinacionalnoj kompaniji, vec desetak godina radim na US Government projektima svuda u svetu, putujem za US bar dva puta mesecno...i da, GOVORIM ENGLESKI.... i izvucen sam na lutriji ove godine.
Jel ti sada lakse, ili se bar malo osecas bolje znajuci da ne dobijaju GC samo ljudi koji slabo govore Engleski?

Ova lutrija se zove Diversity Program, a ti kao hyper-uber intelektualac bi trebalo da znas sta znaci rec "Diversity". To je i sustina cele price, da dobiju sansu ljudi svih profila, nacionalnosti, vere, razmisljanja i kvalifikacija. Ili ti je mozda krivo sto u celoj prici nisi privilegovan i niko tebe ne pita za misljenje?
Evo, ja cu licno da se zalozim, sledece nedelje kada opet odem u US, da predlozim vladinim pretstavnicima da im napises knjigu kako da organizuju svoj immigration system, ok?

BTW... koji si ti kompleksas brateeeeee........
Reply With Quote
Staro 01.07.2013, 16:58
ZukotheCat ZukotheCat je offline
Drug član

Datum prijave: 29.08.2012
YU lokacija: Sarajevo
Nepromenjeno

Ovo je istinita priča. Afshan, dobra majka i supruga, porijeklom Indijka radila je 13 godina u manjem fast food-u. Afshan ima pokoju boru, pokoji kilogram i pokoju sijedu dlaku viška na sebi.
Kad je otišla na trening za "assertiveness skills" stručnjaku je trebalo debelih pola sata da joj objasni da njeno znanje jezika (nimalo loše znanje, usput rečeno) nema nikakve veze sa tim što ne može da dobije bolje plaćenu poziciju ! Žena je pomalo sramežljiva i ne zna kako da drugima prenese ono što traži i šta želi na ubjedljiv način i ne vjeruje sama svojim riječima i uz to ne zna šefu ni u oči direktno da pogleda...
Sa druge strane gomile uspješnih poslovnih ljudi na zapadu, koji nisu nikakvi jezički maheri (akcenat im se i dalje osjeti) snašli su se i obogatili.

Za sve one koji svim srcem žele da odu u US pouku na temu znanje jezika ostavljam na razmišljanje.
Reply With Quote
Staro 01.07.2013, 19:55
krle66 krle66 je offline
Drug član

Datum prijave: 14.05.2013
Nepromenjeno Međunarodni krštenica i venčani list ?

Prijatelji, da li na inervju treba poneti formu " Međunarodne krštenice i međunarodnog venčanog lista" ili sve to, na srpski , sa prevodom na engleski? Na kom sajtu se može proveravati tok obrade dokumentacije u Kentakiju, za ovu godinu, tj, za izvučene dobitnike od 1. maja 2013 !!! Unapred zahvalan
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja