ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Retro > Stare teme

Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana.

Thread Tools Display Modes
Staro 06.11.2008, 15:41
gc.lutrija's Avatar
gc.lutrija gc.lutrija je offline
Član

Datum prijave: 05.11.2008
Nepromenjeno

[QUOTE=Zana;5293]Za gc.lutrija:

U ime svih clanova foruma zelim ti dobrodoslicu. Opomena gore je dobronamerna - nadam se da mozes da se uklopis u nacin komunikacije koji je uobicajen na ovom forumu. Ovde smo da pomognemo jedni drugima ukoliko je moguce kroz normalan vid komunikacije. Mnogo korisnih informacija je vec postovano, molim te pronadji vremena da procitas bar neke od njih pre nego sto pocnes sa postavljanjem pitanja. Mi nismo official predstavnici DV lottery programa - te svaku informaciju treba proveriti, sto ne bi trebalo da predstavlja problem bilo kome koje ozbiljan u vezi sa imigracijom. Ukoliko zelis profesionalnu pomoc i peace of mind, uverena sam da postoji dosta agencija koje ti mogu pomoci uz nadoknadu. Isto je moguce i ovde ukoliko zelis da neko drugi odradi celi posao umesto tebe. Nadam se da ce ovaj forum ispuniti tvoja ocekivanja. Pozdrav i sve najbolje.[/QUOTE]

Ne znam otkud si samo pomislila da nisam pročitao ono što ste ranije pisali pre nego što sam postavio pitanje. Gledala si u pasulj ili u zvezde?
E da - da mi ti ne reče, stvarno bih pomislio da ste predstavnici DV lottery programa... Kažeš ima agencija? A ja mislio da ih nema... Mislim, stvarno - je l' tako zaista dočekujete sve nove članove? Čudi me da ih uopšte ima...

Opomena gore je pokazatelj postojanja dvostrukih kriterijuma. Jer, ako ne opomeneš onoga ko se nepristojno obratio, a opomeneš onoga ko je na nepristojnost odgovorio (makar i oštrijim tonom), onda tu nešto debelo nije u redu.

Ili smatraš da kao novi član treba da prođem nekakvu inicijaciju u vidu kuliranja tuđeg bezobrazluka. Ako taj neko nije imao nameru da bude bezobrazan, onda treba sam to i da kaže.

Meni nije bila namera da započinjem bilo kakvu polemiku (ili ne daj Bože svađu) ovde, jer je ovo forum gde se uglavnom razmenjuju informacije, a ne sučeljavaju stavovi (barem sam ga tako doživeo čitajući ono što ste svi pisali). Izgleda da sam se prevario. Žao mi je ako sam narušio mir male autistične zajednice koja ima dvostruke kriterijume kada se radi o tome šta je nekome dozvoljeno, a šta nije.

Pozdrav svima.

P.S.
Postoji li mogućnost brisanja naloga na ovom forumu?

P.P.S.
Iskreno izvinjenje svim članovima foruma koji su konstruktivnim pristupom pokušali da pomognu. Izvinjenje i onima koji nisu odmagali. Nisam zaista imao nameru da stvari krenu ovim tokom, ali šta da se radi... A ovim drugima... Ma znaju oni i sami.
Staro 06.11.2008, 17:03
V777's Avatar
V777 V777 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 20.04.2008
US lokacija: US
Nepromenjeno

[COLOR="Navy"]Postovani gc. lutrija,

Izvinjavam se sto se ranije nisam javila, bila sam opravdano odsutna.

Izgleda da se mi nismo najbolje razumeli, te hajde da ponovo napisem, sada malo vise obrazlozeno I nadam se dovoljno razumljivo.

Najpre, ako te je moj post uvredio, ja se izvinjavam, namera mu uopste nije bila te prirode.

Posao moderatora nije da vredja, nije da cuti, vec da pokusa da pomogne clanovima foruma, sve koliko je to u njegovoj moci, pravovaljanim informacijama (mi smo nas status zasluzili nesebicnim radom na blogu I sada na forumu, status nam nije poklonjen). Materija koju obradjujemo na forumu krajnje je osetljiva I veoma ozbiljna. Niko od nas na forumu nije zastupnik nijedne drzavne institucije koja je nadlezna za proceduru izdavanja Zelene karte, kao sto je pomenula moja kolegenica supermoderator, te kolega administrator, za to su nadlezni, iskljucivo, Ambasada US u Beogradu (sto se tice Srbije), kao I Ambasade US drugih drzava, dok je u US nadlezan USCIS.

Navodjenjem primera kako bi se trebalo postupiti u tvom slucaju, putem tvog pitanja, te tvojim razmisljanjem i dilemama o ispravnosti nasih odgovora, logicno sam dosla do zakljucka da se odgovor treba potraziti u drzavnim organima, jer, kao sto je navela clanica foruma, ovakvu situcaiju do sada nismo imali. Iz tog razloga, a u nadi da bi tvojim odgovorom, koji bi dobio u kontaktu sa nadleznim organom, bio zadovoljan I ti, na prvom mestu, jer bi dobio apsolutno pouzdan odgovor na tvoje pitanje, a I tvojim postovanjem dobijenog odgovora na nasem forumu bili bi zadovoljni I mi, imali bi resenu situaciju I primer za buduce clanove koje bi imali identican slucaj kao I ti.

Navela sam, takodje, da sam ja, kada sam imala potrebe, direktno kontaktirala US Ambasadu I dobila odgovore na pitanja koja sam imala, te sam sa svim cinjenicama upoznavala I sve clanove bloga, koji su tada prolazili put isti koji sam I ja prolazila…

Ukoliko zelis da kontaktiras US Ambasadu u Beogradu, ovo su informacije:

[url]http://belgrade.usembassy.gov/contact.html[/url]

Consular Section
Consular Public Hours: 9:00 - 12:00 and 14:00 - 16:00 (Except for American and Serbian holidays listed below)
Immigrant Visa Information
call + 381 11 306 4660 or + 381 11 306 4662
Working hours: 09:00-16:00
E-mail: [email]Consularbelgrd@state.gov[/email]

S postovanjem I nadom u bolju saradnju u buducnosti.

[/COLOR]
Staro 06.11.2008, 17:13
srdjevic's Avatar
srdjevic srdjevic je offline
Administrator

Datum prijave: 19.05.2005
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Novi Sad, Srbija
Nepromenjeno

da udaram ja ovde :deniselo: ili da cekamo da neko (ko je pricao sa ambasadom) da pouzdanu informaciju?

Malo zapljusnusmo temu offtopic-om, a bitna je mnooooogima sigurno (sa istim problemom) ali sta ces.... i to je za ljude. :grin:
Staro 06.11.2008, 17:35
E4o4 E4o4 je offline
Član

Nepromenjeno

[I]jes vala odosmo u debeli Off[/I] :67:

Citajuci malo po netu, Ameri priznaju drzavljanstvo na osnovu mesta gde si rodjen dok kod nas nasledjujes drzavljanstvo od roditelja.

Ako drzava gde si rodjen ima pravo ucestvovanja u lutriji, stavis tu drzavu kao "Country of eligibility" i to je to. Bitno je da imas validan rodni list koji ce da pokaze da si rodjen u toj drzavi.

E sad, ukoliko drzava rodjenja nema pravo na lutriju onda se koristi "chargability".

Ukoliko budes izvucen, ne moras ici u drzavu rodjenja na razgovor nego biras gde ces (mozda mzete da potvrdite ovo).

Ovo su samo informacije koje sam pronasao na netu po raznim forumima. Najbolje bi bilo da se okrene ambasada i pita direktno ako je moguce.
V777, znaci da okrenem "Immigrant Visa Information" vezano za GC?

Last edited by E4o4; 06.11.2008 at 17:50.
Staro 06.11.2008, 18:23
V777's Avatar
V777 V777 je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

[QUOTE=E4o4;5342]Najbolje bi bilo da se okrene ambasada i pita direktno ako je moguce.
V777, znaci da okrenem "Immigrant Visa Information" vezano za GC?[/QUOTE]

[COLOR="Blue"]Upravo tako, ja sam zvala te brojeve telefona, koji se nalaze na oficijelnom sajtu US Ambasade u Beogradu, to je direktna linija, hoce da odgovore na sva vasa pitanja, a i mnogo drugih clanova foruma je takodje dobijalo obavestenja o svojim pitanjima na tim brojevima.

Puno pozdrava i svako dobro![/COLOR]
Staro 06.11.2008, 18:24
stizeljeto's Avatar
stizeljeto stizeljeto je offline
Stari vuk

Datum prijave: 05.05.2008
Nepromenjeno

Evo ja mogu da potvrdim da se moze ici u ambasadu trenutnog boravka. Ja sam iz Hrvatske, tamo rodena, al trenutno u Makedoniji i tu sam isla na intervju i na ljecnicki pregled. Bitno je znaci, kao sto E4o4 rece da imas validni rodni list s kojim ces dokazati zemlju rodenja, a koja ce ti biti i country of eligibility.

Inace ja sam imala sto pitanja i slala sam emailove u ambasadu. Nije mi se dalo zvat i sporazumjevat se na drugom jeziku. Preko telefona mozes nesto krivo i razumjeti. Najbolje email pa poslje imas i pisani dokaz informacije koju od njih dobijes.
Intervju zakazan na 30.10.2008 Viza odobrena
U Americi od 3.12.2008.
Staro 06.11.2008, 18:29
V777's Avatar
V777 V777 je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

[QUOTE=stizeljeto;5348]

Inace ja sam imala sto pitanja i slala sam emailove u ambasadu. Nije mi se dalo zvat i sporazumjevat se na drugom jeziku. Preko telefona mozes nesto krivo i razumjeti. Najbolje email pa poslje imas i pisani dokaz informacije koju od njih dobijes.[/QUOTE]

[COLOR="Navy"]Tacno, zaboravila sam da napomenem da moze i mejl da se salje (imate ga u prethodnom postu, takodje), jer cete naravno imati i pismeni dokaz o odgovoru na vase pitanje. Ja sam tako trebala vaditi potvrdu o neosudjivanosti iz zemlje gde sam zivela duze od 6 meseci (pored izvoda iz maticne zemlje boravka), te nisam znala tacno kom organu da se obratim (jer u svakoj drzavi drugi organ izdaje ta uverenja). U roku od nekoliko sati dobila sam odgovor mejlom, koji je bio apsolutno precizan, sa sve adresama, modalitetima (gde sam ja trebala da pronadjem svoj slucaj u svemu tome), brojevima telefona etc...tako da je to cak i jos bolji nacin.

Puno pozdrava![/COLOR]
Staro 06.11.2008, 20:05
V777's Avatar
V777 V777 je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

[QUOTE=xeg;5322]

[SIZE="1"]p.s. Bar imamo vremena za zajebanciju do veceras jer je V777 otisla da puni baterije, kad se vrati opet smo ga naje.ali[/SIZE]:grin:
[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v124/fingaup/Avatar/r2d2.gif[/IMG]:RRofl: Veko nisam mogao da odolim:rofl:[/QUOTE]

[COLOR="Navy"]Ma brate, vidi sto sam lepa!!!:grin::1081::1081:Nisam punila baterije, isla sam na posao:1081::1081::1081:..a moram ja i tebi neku ovakvu slicicu da nadjem....ha ha ha...dobra ti je ova slicica...

Pozdrav i samo opusteno!
[/COLOR]
Staro 06.11.2008, 21:23
dejancic's Avatar
dejancic dejancic je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 14.05.2008
US lokacija: LA
YU lokacija: BG
Nepromenjeno

[QUOTE=srdjevic;5337]da udaram ja ovde :deniselo: ili da cekamo da neko (ko je pricao sa ambasadom) da pouzdanu informaciju?

Ma, udaraj gazda, ne mora da boli, ali bar da se glasno cuje:grin:
Staro 07.11.2008, 14:53
E4o4 E4o4 je offline
Član

Nepromenjeno

evo dobih info iz prve ruke..

U mom slucaju Country of eligibility je Bosnia & Herzegovina i tu se zavrsava cela prica. Nebitno je gde trenutno zivim, cije drzavljanstvo imam i sl..

[I]"Thus, if you were born in Bosnia and Herzegovina, that is your country
of birth, regardless of where you live now or what nationality you have
now."[/I]

sto se tice gc.lutrijinog problema. Ako na razgovor moras da poneses rodni list ne stari od 6 meseci ili slicno, onda pretpostavljam da je country of eligibility Kosovo, jer ces na kosovu dobiti rodni list (rodni list vadis tamo gde si rodjen? nisam 100% siguran kako ovo ide, pretpostavljam da i Srbija izdaje rodni list za teritoriju Kosova. )...

[QUOTE]Mislim, neko bi to resio lako - napises ono sto oni zele da cuju i to je to. Ali ja ne mogu - jace je od mene. Tako da ne znam da li ima svrhe slati prijavu...[/QUOTE]

Sve zavisi u kakvoj si situaciji i koliko ti je stalo da se iselis. Nekada zarad sanse za bolji zivot covek mora progutati licna uverenja, ali to je nesto sto ti sam moras da odlucis i niko nema pravo da te krivi kakvu god odluku doneo. Bitno je da u srcu znas sta je ispravno.

Pravila pisanja