![]() |
|
|
Prva koverta Dobili ste prvu kovertu sa formularima koje treba poslati američkoj vladi. Šta sad? |
Prva koverta » DV-2010 Prve koverte » Bitni linkovi | ||||
O prvoj koverti | Formulari | Korisne informacije | Proverite prijavu | Učlanite se |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Leona pa ti si prava srecara.
|
|
||||
|
||||
![]()
Ok, koverta treba da stigne fizički ako nas izvuku, ali zar nisu rekli da od ove godine menjaju fazon i da pored koverte šalju i na mail obaveštenje o tome?!
Ako je tako mail će stići pre koverte ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
cini mi se da nije bio u pitanju mail, vec da cemo mi u julu moci da proverimo da li je nas prijavni broj izvucen (a prijavni broj bi trebalo da smo odstampali - pojavio se na potvrdi o prijavi).
podatke o izvucenim brojevima bi trebalo da objave na nekom posebnom sajtu... valjda?
|
||||
|
||||
![]()
Pa dobro i to je ok, samo da postoji još neki način provere. Ja znam da sam pročitao prilikom apliciranja da ima još neki način... Jer ovo je stvarno bilo glupo, pogotovo u Srbiji gde pošta zna često da se zagubi ili ti obiju sanduče?!
|
|
||||
|
||||
![]()
ma da, to za postu je strasno
![]() ja sve imam osecaj da sam mozda i izvucena u nekoj od prethodnih godina, ali da je koverta zavrsila u tudjim rukama (iako niko drugi nema nikakvu korist od nje) evo sad cu da pronadjem uputstvo za apliciranje od ove godine, pa cu citirati sta su rekli o ovom "drugom nacinu provere" ![]()
|
|||
|
|||
![]()
nama je prva koverta kasnila mesec dana i vise, a druga je stigla deset dana nakon sto je zakazan intervju....hvala bogu, pa smo proveravali na vreme.
|
|
|||
|
|||
![]()
TACNO TAKO, ali tek od jula
2009EU000119xx 17.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 20.05.2008 - dobio prvu kovertu 17.6.2008 - poslao kovertu u KCC 1.12.2008 - stigla druga koverta 15.1.2009 - zakazan intervju - VIZA ODOBRENA U Atlanti od 13.maja 2009. |
|
|||
|
|||
![]()
Meni je prva koverta stigla pocetkom juna sto znaci da je sudeci po datumu na pecatu putovala vise od mjesec dana. Inace, u lutriji sam ucestvovao prethodnih 4- 5 godina, i naravno, najvise sam se nadao, a zatim i razocarao prve godine.
Lokacija: BiH Case No: 2009EU00017XXX Prva koverta: 2.6.2008. Prva koverta poslana u KCC: 9.6.2008. Prva koverta stigla u KCC: 12.6.2008. Druga koverta: 6.2.2009. Intervju u Sarajevu zakazan za 27.3.2009. Ljekarski pregled obavljen 9.3.2009. Intervju obavljen i viza odobrena 26.3.2009. U USA od 25.9.2009. |
|
||||
|
||||
![]()
evo sta sam pronasla na sajtu US Department of state:
http://travel.state.gov/visa/immigra...es_1322.html#4 Lottery Winner Notification Diversity Visa lottery applicants selected are notified by mail between May and July of the next year, following DV Online entry. Lottery entrants selected are provided further instructions, including information on fees connected with immigration to the U.S. Those selected in the random drawing are NOT notified by email. Those individuals NOT selected will NOT receive any notification. The Diversity Visa Lottery Instructions "Selection of Applicants" section provides information about the DV timeframe and process. a sledeci tekst je iz zvanicnog uputstva za prijavljivanje za DV2010 (uputstvo na engleskom jeziku u celini, mozete pronaci na gore navedenom sajtu) WILL ENTRANTS WHO ARE NOT SELECTED BE INFORMED? Starting with DV-2010, all entrants, including those NOT selected, will be able to check the status of their entry through the E-DV website and find out if their entry was or was not selected. Entrants should keep their own confirmation page information from the time of their entry (October 2, 2008, to December 1, 2008) until they may check the status of their entry online. Status information for DV-2010 will be available online from July 1, 2009, until June 30, 2010. All notification letters are sent to the address indicated on the entry within five to seven months from the end of the application period. A na sajtu Americke ambasade u Beogradu http://belgrade.usembassy.gov/consul..._2010_serb.pdf mozete pogledati verziju uputstva na srpskom, a evo i deo o proveri statusa: Ukoliko ste uspešno popunili molbu na kraju će vam se pojaviti strana na kojoj će biti ime i prezime podosioca molbe, datum roĎenja, zemlja na osnovu koje se kvalifikuje, i datum i vreme podnošenja prijave. Ova potvrda o uspešno popunjenoj prijavi može se odštampati iz veb brauzera. Od 1. jula 2009. moćiće te da proverite status veše molbe na istoj veb strani unošenjem jedinstvenog broja, koji vam je dodeljen nakon prijave molbe i unošenjem ličnih podataka. Na confirmation page, koju sam isprintala nakon prijave sam pronasla i sledeci pasus: You must retain your confirmation number in order to check your entry status using the internet. You may check back on this site at anytime between July 1, 2009 and June 30, 2010 to determine whether your entry was selected for further processing in the 2010 DV Lottery. You will be required to enter your confirmation number in combination with other personal information in order to check on your entry status. Selectees will also receive a letter through their contry's postal service notifying them of their selection... Eto, a ja nam svima sa ovog foruma, koji smo aplicirali za 2010, zelim da nas obraduje velika bela koverta iz Kentakija ![]()
|
|||
|
|||
![]()
hahah mo's mislit
![]() Ma meni je besmislica da cemo tek od jula moci provjeriti kada navjerovatnije ce koverte doci ranije. Nego i mene je strah da koverta ne zaluta ili nesto slicno ![]() |
Tags |
boro |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
kolike su mi sanse da me izvuku na lutriji za 2010? | beli1991 | Stare teme | 63 | 14.06.2010 00:38 |
Odluka posle prve koverte | asmiki | Prva koverta | 4 | 09.05.2008 21:03 |
Popunjeni formulari iz prve koverte - PRIMER | srdjevic | Prva koverta | 0 | 20.04.2008 07:05 |
Formulari iz prve koverte! | srdjevic | Lutrija (zelena, ne Srbije) | 0 | 12.05.2007 21:54 |
![]() |