![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=dreamerns;9002]Da....jasno mi je. Pa mozes naci takve kuce za oko 300k. Generalno, moze i povoljnije, pa onda malo investiras u nju.[/QUOTE]
yup, to je to:suure: |
|
||||
|
||||
![]()
300 k na dvadeset godina... hm... koliko mu dodje mesecna rata?
|
||||
|
||||
![]()
$2063, sa 5.5% kamatom... na to dodaj osiguranje i odrzavanje. Prve godine ti od toga ide na otplatu osnovice oko $680 a ostalo na kamatu. Otplata osnovice se svake godine povecava, prve decenije za oko $50-$70.... tek poslednjih 5 godina, vecina rate se aplicira na pricipal. Ako platis jednu ekstra ratu svaku godine, taj novac ide direktno na otplatu pricipal - mozes da skratis godine otplacivanja drasticno (3-4 godine) i ustedis na kamati. Sve u svemu - tesko da za sada, na pocetku iko moze da dobije 5.5%, veca verovatnoca je oko 7.2%. Racunaj i 5% dowpayment. Neka racunica kaze da ako annual household zarada nije iznad $120,000 nemoj ni da pokusavas sa fixnim kreditima... mozes da dobijes variable gde ti je prve dve ili tri godine fixna kamata, posle toga je prilagodjavaju.... i onda da izvines mozes i da najebes, sto se da videti ovih dana sirom nam lepe zemlje....
Pa sad, pogledaj tu cifru na pocetku posta, i racunaj da ti recimo pocetna satnica bude $12, puta 160 sati, to ti je draga moja $1920 pre taksi... e sad nazad na snove o lepim kucicama, okrecenim u belo i sa lepim travnjakom i cvecem ispred.... :grin: |
|
||||
|
||||
![]()
Aman Zana, ubi zenu volju za divnom lepom kucicom i cvecem.
|
|
||||
|
||||
![]()
:grin: nisam namerno, majke mi... nego ti bolje da nam objasnis zasto [B]banke[/B] unistavaju ljudima snove... (evo obecavam da nikom necu da kazem da si jedan od tih probisveta hihihihiihihi)
|
|
|||
|
|||
![]()
Zana je u potpunosti u pravu...to tako ide. Ok postoje varijante da prodjes povoljnije, ali je u svakom slucaju tesko.
Meni generalno nije jasno ko to sve kupuje....ali mi isto tako nije jasno ko u Novom Sadu placa 2000$ kvadrat stana....a stanovi nicu ko nenormalni, 2005 smo bili najvece gradiliste u evropi. Kada to sve pogledam, ispada da ja spadam u 5% siromasnih ljudi...a znam da to nije tako, zato mi to sa stanovima/kucama nece biti nikada jasno. |
|
||||
|
||||
![]()
300.000 + 7% = 321.000
pa podeljeno sa 20 god. = 16.050 godisnje / 12 meseci = 1340 mesecno? (ugrubo, naravno) ma cekaj, odoh sad na neki od sajtova za nekretnine, pa da vidim kako oni to racunaju...
|
||||
|
||||
![]()
Compounded annual mortgage interest rate, iliti sto bi se reklo godisnja pa onda i kamata na kamatu :grin: da li si stvarno mislila da je 7% kamata za svih 20 godina :grin::grin::grin: ne bi bilo beskucnika na ovome svetu.... Ajde bankaru Radja objasnjavaj dalje hihhihihi
|
|
||||
|
||||
![]()
Kod nas, mislim u Srbiji, se ne oseca kriza po pitanju stambenih kredita jer prosecan gradjanin trosi vise nego sto zaradi. :;D:
Salim se malo, ali potencijalni korisnik kredita se odlucuje da li ce koristiti kredit sa fiksnom ili varijabilnom kamatom, fiksna do 7,9% a varijabilna do 6,4%. Dakle nepovoljnije nego tamo. A naplata je jos uvek skoro 100%, ljudi ne rizikuju sa tim. Mislim da ce stici kriza u otplati vremenom, tome ce doprineti veliki broj otkaza. Sada skoro da nema dana da se ne cuje da je neka firma smanjila broj radnika. Ne zaboravite da je od hipoteka i krenula "SEKA" |
|
|||
|
|||
![]()
Fakat je da trenutno u Chi postoji jako mala razlika ako ces da rentujesh stan ili ces da rent to own, nekada je ta razlika bila jako velika ali je sada neznatna :D
|
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
fotografija, dimenzije, kvalitet... | bmilos | Stare teme | 263 | 04.11.2011 23:45 |
Od aerodroma do kuce... | dreamerns | Stare teme | 21 | 11.05.2011 18:01 |
![]() |