ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Zatvorena tema

Thread Tools Display Modes
Staro 23.12.2010, 07:59
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: City of Angels
Nepromenjeno

Nenade, hvala na postu - ja iskreno do sada nisam htela da se javljam jer sam mislila da sam usamljeni slucaj koji za celu ovu pricu misli da je ogroman "srbijanski" bullshit. Ne znam prosto ni odakle da krenem...

Coveku koji je objavio komentar na porodicu Nastic verujem, pogotovo u vezi sa podatkom da su i "duzni i ruzni" - ljudi su podneli zahtev za zastitu na osnovu Chapter 7 da zastite kucu koju su kupili... zao mi je sto moram to da priznam, ali tipicna prica za mnoge ljude sa naseg prostora: izvlaci pare sa kartica, kupuj kola i kucu, stavljaj pare na racune familije razno razne, proglasi bankrot i budi veliki Baja na Balkanu. Dakle, slucaj Nastic (da ne bude da izmisljam) je ovde, tacka 48. Dalji komentar na to nemam.

U Kaliforniji treba debelo bogami da zaglibis da bi ti oduzeli decu... pricam sa kolegama na ovu temu, i zamislite - svi su svoju decu (kao i mi na Balkanu) slikali golu na cebicima (odvratno moram da priznam, ne mogu ni da vam opisem sa kojim sam zarom na sitne komadice pokidala sopstvene slike u opisanom izdanju, dakle roditelji nikako da shvate koliko je sve to neprijatno za decu jednog dana kad vide slike). Ali - i to jedno veliko ALI, ne slikaju svoju decu golu u 5 i 8 godina. Isto tako ne stavljaju slike niti snimke svoje dece u poslovni kompjuter. U svakoj ozbiljnijoj firmi sve je to lepo objasnjeno u Employee's Book, da ne duzim prvise na tu temu.

Zbog par bezazlenih porodicnih fotografija (kako pokusava da objasni gospodin Nastic) verujte mi da ga niko ne bi prijavio... zbog domestic violence - vrlo verovatno. Isto tako - kaznjavanje dece je sasvim uobicajeno: da li stvarno verujete u gluposti tipa da ce vam oduzeti dete ako mu lupite samar i ukinete gomilu privilegija? Pa sta bi radila sluzba za zbrinjavanje dece kad bi se oduzimala deca samo na poziv uznemirenog pubertetlije? Evo, moj kolega kaze pretilo mu dete da ce da ga prijavi (rodjeni Amerikanac da ne bude zabune) zbog zabrane izlaska usled losih ocena u skoli. On stavio telefon na sto i kaze mu "Zovi". Pa da vidimo gde ces i kako ces - u foster care, pa ce valjda da ti daju sobu i kompjuter i fancy telefon, i garderobu koju hoces i plus da neces da ucis i da se izivljavas kako stignes?!

Ove je samo ilustracije radi da ne verujete u nebuloze da ne smete da pipnete svoje dete - naravno da to ne znaci da mozete da lemate dete kako stignete niti da je "batina iz raja izasla". Nijedno dete ne voli obaveze i "vaspitne mere", pa sta mislite da bi se desilo kad bi svako dete zvalo da prijavi roditelje zbog "maltretiranja".

Informacije na ovoj strani (USA) ne mozete da nadjete jer se postuje pravo na privatnost. Ocigledno da porodica Nastic misli da ce pisanija po novinama da pomogne. Nece - naprotiv. To sto zameraju sto su deca ispitivana bez advokata - ni to nije tacno. Bio je zastupnik prisutan. Deca nisu opustena u prisustvu roditelja i nisu iskrena. Razgovor se snima. Ako nesto nije u redu - ili protivzakonito, nece moci da se koristi na sudu.

Zao mi je dece. Zaista mi je zao, pogotovo sto postoji opasnost da ih razdvoje. Iz sopstvenog iskustva znam da kad se deca razdvoje i poremeti sve ono sto ih vezuje - to se vise nikada ne ispravi. Nadam se da ce sto god bude uradjeno biti u korist dece. Inace - standardna je praksa da se deca smeste kod babe i dede ili rodjaka ako je moguce. Saznacemo nadam se sta se sve ovde desavalo. U medjuvremenu, svima kojima se ne svidja Megan's Law zelim svu srecu ovog sveta da im se nikad nista lose deci ne desi. Roditelji cija su deca oteta, silovana i brutalno ubijena znaju zasto je dobro da ovaj zakon postoji.

A u medjuvremenu, svako ko misli da je to ok neka slika svoju decu u raznim provokativnim "Hollywood" pozama u pripremama za ko zna kakve Miss ko zna cega, neka kace na internet i neka protestuju protiv zakona koji je uveden da zastiti decu od pedofila i silovatelja, kao i da sve nas upozori ko nam zivi u komsiluku. Ja nemam nista protiv. Ko ima - ima pravo da ima protiv.
Staro 23.12.2010, 08:55
dragance dragance je offline
Stari vuk

Datum prijave: 11.05.2009
Nepromenjeno

Iskreno, kad sam prvi put pročitao ovu vest činila mi se prilično sumnjivo, naročito zato što ameri ništa nisu pisali o tome pa se nije moglo proveriti jel to zaista tako, a ovi naši šarlatani če napisati sve samo da bi prodali priču.U komentarima od raznih novina svaki drugi komentar je `bolesno američko društvo/eto vam ta vaša amerika`.Kada sam pročitao na onom blogu da lik bije ženu neke stvari zaista postaju jasnije plus ovaj Žanin post može dosta toga da objasni.Zanimljivo da bezbroj puta naše novine objave neku šokantnu vest i onda počinje diskusija po forumima/blogovima i na kraju se sazna da je većina toga netačno...
Staro 23.12.2010, 09:51
TheNenad's Avatar
TheNenad TheNenad je offline
Stari vuk

Datum prijave: 24.09.2009
YU lokacija: True north of Serbia
Nepromenjeno

Citat:
svi su svoju decu (kao i mi na Balkanu) slikali golu na cebicima (odvratno moram da priznam, ne mogu ni da vam opisem sa kojim sam zarom na sitne komadice pokidala sopstvene slike u opisanom izdanju, dakle roditelji nikako da shvate koliko je sve to neprijatno za decu jednog dana kad vide slike)
Vidiš, ja sam '88 godište, a mene nisu slikali golog nikada, nisu smatrali da je to materijal za slikanje i ja se slažem. Neki preteruju i smaraju u komentarima da "uskoro će deca morati da nose kupaće gaće u kadi", što naravno nema veze sa vezom... jednostavno - deca se kupaju gola, očigledno, ali to baš nije neki foto momenat ("Kodak moment").

Ali da ima kulturoloških razlika, ima:
http://www.youtube.com/watch?v=N7dSQc7klZA#t=6m20s

Samo mi je žao što novine jedva čekaju da objave naslova tipa "Kradu srpsku decu", "Vode ih u katoličku crkvu" i šta ja znam, aludirajući u prvom naslovu na turske janjičare, a u drugom na neki ustaški pokret pokrštavanja i šta ja znam... time udaraju u žilu propaćenog naroda koji jedva čeka da bez dovoljno dokaza izvadi vile i krene u paljbu po američkim imperijalistima. A naravno, nađemo se uvređenim kada nam neki pametnjaković po belome svetu kaže "vi Srbi ste ubice", a opet radimo istu stvar kada prozivamo 300mil amera sa "koljači", "svakome treba psiholog", "oduzimaju jedni drugima decu", "CIA snajka CIA" i sl. Tražimo puno poštovanje za sebe, a nismo spremni da drugima damo barem malo zauzvrat...

Epilog ovoga svega će biti potpun zaborav na ovu vest, a oni koji su pljuvali imperijaliste će i dalje osetiti grejanje pored srca kako su isterali svetsku pravdu. Ne treba nama više izvora vesti niti dokaza, dovoljno je da neko drekne "drž'te lopova" i celo selo ustaje na noge...
DV2015 - Has not been selected
DV2016 - Has not been selected
DV2017 - Has not been selected
Staro 23.12.2010, 10:00
TheNenad's Avatar
Stari vuk

Nepromenjeno

Izvinjavam se zbog duplog posta, ali evo najnovija vest:
Beograd -- Uz pomoć Konzulata Srbije u Čikagu, srpska dijaspora u SAD skupila 15.000 dolara za novog advokata koji bi zastupao porodicu Nastić iz Kalifornije, piše Blic.
http://www.b92.net/info/vesti/index....&nav_id=481300

Citat:
Na saslušanju koje je po našem vremenu održano kasno sinoć, sudija je rekao da će deca po razdvajanju otići u srpske porodice, a iz socijalne službe su napomenuli da će decu verovatno razdvojiti i pre Nove godine, kao i da će ona otići u Sakramento.

„Tražili smo da decu premeste u Sakramento jer je tu najbliža pravoslavna crkva. Do sada su bili u meksičkoj porodici i morali da idu u katoličku crkvu, što je čista diskriminacija“, ispričao je Nastić za „Blic”, odmah po okončanju saslušanja.
Pobogu ljudi... pa nemojte mi reći da je sada deci pored silne nesreće najbitnija crkva?
Staro 23.12.2010, 10:23
Score's Avatar
Score Score je offline
Stari vuk

Datum prijave: 06.07.2010
US lokacija: San Francisco Bay
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Žana Prikaz poruke
Nenade, hvala na postu - ja iskreno do sada nisam htela da se javljam jer sam mislila da sam usamljeni slucaj koji za celu ovu pricu misli da je ogroman "srbijanski" bullshit. Ne znam prosto ni odakle da krenem...

U Kaliforniji treba debelo bogami da zaglibis da bi ti oduzeli decu... pricam sa kolegama na ovu temu, i zamislite - svi su svoju decu (kao i mi na Balkanu) slikali golu na cebicima (odvratno moram da priznam, ne mogu ni da vam opisem sa kojim sam zarom na sitne komadice pokidala sopstvene slike u opisanom izdanju, dakle roditelji nikako da shvate koliko je sve to neprijatno za decu jednog dana kad vide slike). Ali - i to jedno veliko ALI, ne slikaju svoju decu golu u 5 i 8 godina. Isto tako ne stavljaju slike niti snimke svoje dece u poslovni kompjuter. U svakoj ozbiljnijoj firmi sve je to lepo objasnjeno u Employee's Book, da ne duzim prvise na tu temu.

Zbog par bezazlenih porodicnih fotografija (kako pokusava da objasni gospodin Nastic) verujte mi da ga niko ne bi prijavio... zbog domestic violence - vrlo verovatno. Isto tako - kaznjavanje dece je sasvim uobicajeno: da li stvarno verujete u gluposti tipa da ce vam oduzeti dete ako mu lupite samar i ukinete gomilu privilegija? Pa sta bi radila sluzba za zbrinjavanje dece kad bi se oduzimala deca samo na poziv uznemirenog pubertetlije? Evo, moj kolega kaze pretilo mu dete da ce da ga prijavi (rodjeni Amerikanac da ne bude zabune) zbog zabrane izlaska usled losih ocena u skoli. On stavio telefon na sto i kaze mu "Zovi". Pa da vidimo gde ces i kako ces - u foster care, pa ce valjda da ti daju sobu i kompjuter i fancy telefon, i garderobu koju hoces i plus da neces da ucis i da se izivljavas kako stignes?!

Ove je samo ilustracije radi da ne verujete u nebuloze da ne smete da pipnete svoje dete - naravno da to ne znaci da mozete da lemate dete kako stignete niti da je "batina iz raja izasla". Nijedno dete ne voli obaveze i "vaspitne mere", pa sta mislite da bi se desilo kad bi svako dete zvalo da prijavi roditelje zbog "maltretiranja".

Informacije na ovoj strani (USA) ne mozete da nadjete jer se postuje pravo na privatnost. Ocigledno da porodica Nastic misli da ce pisanija po novinama da pomogne. Nece - naprotiv. To sto zameraju sto su deca ispitivana bez advokata - ni to nije tacno. Bio je zastupnik prisutan. Deca nisu opustena u prisustvu roditelja i nisu iskrena. Razgovor se snima. Ako nesto nije u redu - ili protivzakonito, nece moci da se koristi na sudu.

Zao mi je dece. Zaista mi je zao, pogotovo sto postoji opasnost da ih razdvoje. Iz sopstvenog iskustva znam da kad se deca razdvoje i poremeti sve ono sto ih vezuje - to se vise nikada ne ispravi. Nadam se da ce sto god bude uradjeno biti u korist dece......
E, pa narode, onda je meni pao kamen sa srca i drago mi je da normalan svet nema razloga da se boji da se nece ponasati po nepoznatim pravilima i onda platiti groznu cenu ni kriv ni duzan.
Potpuno se slazem da novine danas i uopste reporteri bez obzira na medij, traze senzacije i prikrivaju detalje koji bi tu senzaciju umanjili.
Drago mi je da su neki od vas, bolje obavesteni, skinuli tu laznu sliku sa bar ove "senzacije" i u moje ime hvala vam na tome. Pre svega The Nenadu i Zani (Ouch..)..
Staro 23.12.2010, 15:57
Lucky Lucky je offline
Stari vuk

Datum prijave: 15.11.2005
US lokacija: Tampa Bay,FL
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Žana Prikaz poruke
Nenade, hvala na postu - ja iskreno do sada nisam htela da se javljam jer sam mislila da sam usamljeni slucaj koji za celu ovu pricu misli da je ogroman "srbijanski" bullshit.
Coveku koji je objavio komentar na porodicu Nastic verujem, pogotovo u vezi sa podatkom da su i "duzni i ruzni" - ljudi su podneli zahtev za zastitu na osnovu Chapter 7 da zastite kucu koju su kupili... zao mi je sto moram to da priznam, ali tipicna prica za mnoge ljude sa naseg prostora: izvlaci pare sa kartica, kupuj kola i kucu, stavljaj pare na racune familije razno razne, proglasi bankrot i budi veliki Baja na Balkanu. Dakle, slucaj Nastic (da ne bude da izmisljam) je ovde, tacka 48. Dalji komentar na to nemam....

A u medjuvremenu, svako ko misli da je to ok neka slika svoju decu u raznim provokativnim "Hollywood" pozama u pripremama za ko zna kakve Miss ko zna cega, neka kace na internet i neka protestuju protiv zakona koji je uveden da zastiti decu od pedofila i silovatelja, kao i da sve nas upozori ko nam zivi u komsiluku. Ja nemam nista protiv. Ko ima - ima pravo da ima protiv.

Ok sada necemo da verujemo senzacionalistickim "srbijanskim" medijima ali hocemo anonimnom komentatoru na nekom blogu zato sto on zna "iz prve ruke" da je doticni gospodin tukao svoju suprugu. Da podsetim, ni jedna od tacaka pod kojom je uhapsen nije domestic battery.

Pa sta ako su podneli zahtev za bankruptcy Chapter 7? Za to moze da bude 1000 razloga. Ne kazem da nema ovih primera koje si ti navela ali jednostavno mi ne znamo da li je to i ovde slucaj.
Sto se tice izbora za Miss maloletnica pa upravo je USA, tacnije California bastion takvih ideja (prikazano u filmu Little Miss Sunshine).
Jos jedna stvar kada - kazemo da je slikao 8godisnje dete, da li je igde navedeno koliko su slike stare? (mozda mi je promaklo).
Koliko god izgleda da se novine hvataju stereotipa o trulom zapadu toliko se druga strana, koju ovde predstavlja Zana uhvatila toga da 'Srbi brane Srbina zato sto je nas'.

I za kraj moram da te pitam zasto pridev "srbijanski" bullshit a ne "srpski"?

Da li si ovime htela da distanciras severnu pokrajinu od ovakvih "nebuloza"?
Staro 23.12.2010, 17:13
TheNenad's Avatar
Stari vuk

Nepromenjeno

Citat:
I za kraj moram da te pitam zasto pridev "srbijanski" bullshit a ne "srpski"?
Bivše YU republike često koriste izraz "Srbijanski", na šta se ne misli na južno od Beograda već na sve one što žive u Srbiji. Ako imaš HRT1 na TV-u, ovaj izraz možeš često čuti tamo.

Citat:
Ok sada necemo da verujemo senzacionalistickim "srbijanskim" medijima ali hocemo anonimnom komentatoru na nekom blogu zato sto on zna "iz prve ruke" da je doticni gospodin tukao svoju suprugu.
Svakodnevno gomila ljudi biva širom USA-a pohapšena zbog "domestic violence", ali prvi put čujem da je neko uhapšen zbog ovakvih slika. Sve što su nam mediji odavde servirali do sada je puno rupa i nejasnoća, i to sa senzacionalističkim naslovima. Ali evo, ovaj "anonimac" reče da su Nastići imali problema sa finansijama, što prvi put čujem (do sada sam čuo samo da su ostali bez para zbog plaćanja advokata), a sad i Žana potvrđuje ovo sa dokumentom koji je našla.

Citat:
Da podsetim, ni jedna od tacaka pod kojom je uhapsen nije domestic battery.
Ako žena nije spremna da kaže da je muž bije, ili ako ne uhvate muža u aktu, nema ništa od te optužbe.
Staro 23.12.2010, 23:47
mijan mijan je offline
Stari vuk

Datum prijave: 21.09.2010
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno

BEOGRAD 24. 12. 2010

PRESS

Drama porodice Nastić: Razdvojili ih i dali Arapima!

Dečji sud u SAD doneo odluku da razdvoji brata i sestru Damjana (8) i Nastasiju (5), koje je pre šest meseci oduzeo roditeljima Vuku i Verici Nastić

Drzave Srbije nigde nema da pomogne sada. A kad je trebalo za Miladina Kovacevica odmah su reagovali. Srbija = banana drzava.
Ova deca su nekom zapala za oko i hteo je da ih kupi, ovo je samo zbog toga uradjeno. Zato su roditelje sredili. Sve je na prodaju!
Staro 24.12.2010, 09:48
TheNenad's Avatar
Stari vuk

Nepromenjeno

Citat:
Ova deca su nekom zapala za oko i hteo je da ih kupi, ovo je samo zbog toga uradjeno
Bez uvrede, ali ovo je za sada jedan od najglupljih zaključaka koji sam pročitao za ovaj slučaj. Toliko mesta u svetu gde je trgovina decom sasvim normalna i laka pojava, a eto neki buržuji se baš napalili na decu Nastića u Americi, tj. da kupuju decu sa američkim državljanstvom i to u godinama gde su svesni svog okruženja i već postaju zrelije osobe... Je l' to njihova deca imaju neke nadljudske osobine ili znaju za matrix?

Ja i dalje čekam da se neki strani medij oglasi povodom ovog slučaja.
Čak ni RT (Russia Today - Glas Rusije) niti VoA (Voice of America - Glas Amerike) se nisu oglasili povodom ovog slučaja ni na koji način, a uglavnom to čine jer imaju službu emitovanja za zemlju Srbiju.
Staro 24.12.2010, 11:56
lenhi lenhi je offline
Stari vuk

Datum prijave: 04.07.2009
Nepromenjeno

Teško je bilo šta ovde reći, postoje okolnosti koje mi sigurno ne poznajemo, čim i njihovi mediji o tome ćute!
Zatvorena tema

Pravila pisanja