![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=Good Spirit;21924]Imajte na umu da su karte dosta poskupele od prvog aprila kako zbog cene goriva tako zbog ulaska u sezonu.
Evo ja gledam sada karte Beograd - Hjuston $1400 sa jednim presedanjem. Pre koji mesec je moglo da se nađe i za $1000. Znam da je Čikago bolje povezan i da su cene niže, ali opet tih 830 evra je oko $1200 i sobzirom da nema presedanja rekao bih da je relativno ok cena, možda za jedno $200 skuplja od varijante sa presedanjem.[/QUOTE] Sad sam zbunjen. Kolege forumasi su naveli cenu od 800-tinak evra za kartu u jednom pravcu tako da ili ja gresim ili to nikako nije jeftino u poredjenju sa cenom od 1500$ koju ja trenutno dobijam za povratnu kartu za jun sa jednim presedanjem.
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=dejancic;21926]Sad sam zbunjen. Kolege forumasi su naveli cenu od 800-tinak evra za kartu u jednom pravcu tako da ili ja gresim ili to nikako nije jeftino u poredjenju sa cenom od 1500$ koju ja trenutno dobijam za povratnu kartu za jun sa jednim presedanjem.[/QUOTE]
To je baš skupo što si ti dobio, evo ja sam sada preko kayak.com pogledao, dobio sam cenu od $994 preko Alitaliie za period 4 jun - 12 jun. Jun mesec ti je jedan od najskupljih perioda za letove, ali opet ta cifra od $1500 za Čikago je ogromna. Evo još jednog ok sajta za letove hipmunk.com |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=dejancic;21926]Sad sam zbunjen. Kolege forumasi su naveli cenu od 800-tinak evra za kartu u jednom pravcu tako da ili ja gresim ili to nikako nije jeftino u poredjenju sa cenom od 1500$ koju ja trenutno dobijam za povratnu kartu za jun sa jednim presedanjem.[/QUOTE]
probaj pretragu sa povratnom kartom sa fiksnim datumom povratka (koji ce ti propasti jer se ne vracas :naughty:) iz nekog razloga karte u jednom pravcu znaju da budu skuplje od povratne |
|
||||
|
||||
![]()
evo kombinacije da razmislis
iz budimpeste poleces, na primer 8 jun. a vracas se sredinom novembra, do chicago 880 usd jedno presedanje u nemackoj, luhthansa iz bgd kombi do budimpeste oko 40 eur. |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=botexag;21930]probaj pretragu sa povratnom kartom sa fiksnim datumom povratka (koji ce ti propasti jer se ne vracas :naughty:)
[/QUOTE] Tacno je da sam dobio nekoliko pretnji da ce me zatvoriti cim se vratim za Srbiju i da me nece pustati dok mi ne propadne zelena karta, ali se ja ipak nadam da cu se vratiti u USA :grin: Trazio sam povratnu kartu, probao sve pretrazivace i nisam nasao nista jeftinije od $1500. Sad su na redu agenti, pa cemo videti koliko jeftiniju ponudu ce oni naci...
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=dejancic;21932]Tacno je da sam dobio nekoliko pretnji da ce me zatvoriti cim se vratim za Srbiju i da me nece pustati dok mi ne propadne zelena karta, ali se ja ipak nadam da cu se vratiti u USA :grin:
Trazio sam povratnu kartu, probao sve pretrazivace i nisam nasao nista jeftinije od $1500. Sad su na redu agenti, pa cemo videti koliko jeftiniju ponudu ce oni naci...[/QUOTE] cekaj, da ja tebe nesto nisam razumeo? beograd chicago, pocetak juna? (nisam sve postove citao, samo par zadnjih) ako je tako, idi na lufthansa sajt, stavi da letis iz budimpeste i povratna karta na jesen (na pr. novembar (radni dan)) za tu razliku se vredi pomuciti do budimpeste |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=botexag;21931]evo kombinacije da razmislis
iz budimpeste poleces, na primer 8 jun. a vracas se sredinom novembra, do chicago 880 usd jedno presedanje u nemackoj, luhthansa iz bgd kombi do budimpeste oko 40 eur.[/QUOTE] Isprobao licno, skroz ok stvar i zagarantovana usteda. Sada letim iz Chicago-a za Beograd i onda posle dve nedelje povratak. Dobio sam i ponudu za let do Madjarske od agenta, pa cu uskoro u zavisnosti od najboljeg termina odluciti koju ponudu da izaberem. Hvala na savetima :)
|
|||
|
|||
![]()
Momci mene zanima jedno info pitanje kratko ću u ovoj temi, jer vidim da razrađujete sve varijante i legalne i nelegalne :woohoo:
Dobiješ na lutriji i ideš u jednom pravcu prvi put a ponude ti povratnu kartu zato što je jeftinija od karte u jednom pravcu može li se ona na neki način iskoristiti, s obzirom da je uzeta samo kao jeftinija opcija putovanja a ne zato što treba? Recimo kažu ubacićemo vam i povratnu kartu Newark-London da bi bila jeftinija opcija? Može li se nekom utrpati ta povratna karta putem interenta li je na neki pametan način iskoristiti? |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=lenhi;21938]Momci mene zanima jedno info pitanje kratko ću u ovoj temi, jer vidim da razrađujete sve varijante i legalne i nelegalne :woohoo:
Dobiješ na lutriji i ideš u jednom pravcu prvi put a ponude ti povratnu kartu zato što je jeftinija od karte u jednom pravcu može li se ona na neki način iskoristiti, s obzirom da je uzeta samo kao jeftinija opcija putovanja a ne zato što treba? Recimo kažu ubacićemo vam i povratnu kartu Newark-London da bi bila jeftinija opcija? Može li se nekom utrpati ta povratna karta putem interenta li je na neki pametan način iskoristiti?[/QUOTE] Moze je najnormalnije iskoristiti osoba na cije ime je karta. To sto su je agenti ubacili da bi dobio jeftiniju kartu ne umanjuje legitimnost tvoje povratne karte. Koristis je kao i bilo koju avio kartu.
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=dejancic;21939]Moze je najnormalnije iskoristiti osoba na cije ime je karta. To sto su je agenti ubacili da bi dobio jeftiniju kartu ne umanjuje legitimnost tvoje povratne karte. Koristis je kao i bilo koju avio kartu.[/QUOTE]
...ama 'oce covek da je proda nekom jer se sam ne vraca pa da izvuce stetu. Ne znam koliko to moze da uspe, s obzirom na sve silne kontrole kroz koje moras da prodjes na putu do sedista u avionu. Cisto sumnjam da moze bez prepisivanja karte na ime toga koji putuje, a to opet kosta, tako da pojeo ćar vajdu. Zaboravi...
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
DV 2011 - Da se prebrojimo | zeljko987 | Stare teme | 447 | 08.04.2012 15:09 |
druga koverta za dv 2011 | Bode | Druga koverta | 37 | 02.11.2010 00:17 |
Prva koverta dv 2011 | ljubilica | Prva koverta | 455 | 04.06.2010 16:09 |
DV-2011 Lottery Starts Soon! | Tarzan | Stare teme | 45 | 29.10.2009 12:48 |
![]() |