ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Vize za SAD > Ne-imigrantske vize

Ne-imigrantske vize Opšte teme o dobijanju i apliciranju za turističke, poslovne, medicinske i ostale ne-imigrantske vize

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 31.01.2016, 13:32
VukVG's Avatar
VukVG VukVG je offline
Drug član

Datum prijave: 11.10.2015
US lokacija: Paterson, NJ
YU lokacija: Šabac
Nepromenjeno

Pozdrav, interesuje me kakva je procedura i kolike su sanse da srednjoskolac dobije turisticku vizu, brat iz New Jerseya me je pozvao kod sebe na mesec dana, isao bih samo ja, imam 16 godina, sada u maju 17, a za vreme planiranog putovanja bio bih punoletan, imao bih 18 godina. Interesuje me kakvu garanciju ja za sebe mogu da dam kada nemam ni kucu ni kola na svoje ime, po meni najcvrsci dokaz za moj povratak moze biti srednja skola jer sam ugovorom vezan za nju(skola je pri Vojsci Srbije). Hvala unapred!
Reply With Quote
Staro 01.02.2016, 23:57
Nebojsa92 Nebojsa92 je offline
Član

Datum prijave: 15.10.2015
Nepromenjeno

Zdravo svima, zanima me kolika mi je sansa (i da li bih uopste mogao da se prijavim) ako imam rodjenu sestru koja boravi tamo i nakon isteka vize (a da to ne utice nikako na nju)? Imam kucu na svoje ime, primalac sam porodicne penzije, student sam trece godine. Da li je neko bio u slicnoj situaciji ili zna kakva je procedura? Da li im je bitno to, i da li bi jurili nju posle.
Reply With Quote
Staro 02.02.2016, 11:33
Kuguar's Avatar
Kuguar Kuguar je offline
Stari vuk

Datum prijave: 09.10.2014
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik VukVG Prikaz poruke
Pozdrav, interesuje me kakva je procedura i kolike su sanse da srednjoskolac dobije turisticku vizu, brat iz New Jerseya me je pozvao kod sebe na mesec dana, isao bih samo ja, imam 16 godina, sada u maju 17, a za vreme planiranog putovanja bio bih punoletan, imao bih 18 godina. Interesuje me kakvu garanciju ja za sebe mogu da dam kada nemam ni kucu ni kola na svoje ime, po meni najcvrsci dokaz za moj povratak moze biti srednja skola jer sam ugovorom vezan za nju(skola je pri Vojsci Srbije). Hvala unapred!
Da li ti je brat legalno tamo??? To je najosnovnije pitanje, ako je legalno, onda, naravno ovo je moje mišljenje, vizu treba da izvadiš pre svoje 18te godine, a na intervju bi išli i tvoji roditelji koji bi garantovali da ces se vratiti. Kad si punoletan, eh, onda, niko ne može da ti garantuje da ćeš se vratiti, jer si po zakonu, zrela i pravno odgovorna osoba!
Opet kažem, ovo je moje mišljenje!

EDIT:
P.S. Naravno da vizu vadiš, kao da navodno putuješ ovog leta, na raspustu! Nikako nemoj da navodiš da ćeš sledeće godine ići...

P.P.S. Ovo je samo moje mišljenje, nisam stručnjak, nisam poznavalac rada ambasade!
DV2018 - has not been selected x2
DV2019 - has not been selected x2
DV2020 - has not been selected x2
Reply With Quote
Staro 02.02.2016, 11:38
Kuguar's Avatar
Kuguar Kuguar je offline
Stari vuk

Datum prijave: 09.10.2014
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Nebojsa92 Prikaz poruke
Zdravo svima, zanima me kolika mi je sansa (i da li bih uopste mogao da se prijavim) ako imam rodjenu sestru koja boravi tamo i nakon isteka vize (a da to ne utice nikako na nju)? Imam kucu na svoje ime, primalac sam porodicne penzije, student sam trece godine. Da li je neko bio u slicnoj situaciji ili zna kakva je procedura? Da li im je bitno to, i da li bi jurili nju posle.
Nemoj da je pominješ uopšte, a najbolje ti je da odeš preko neke studentske razmene, preko fakulteta, da odeš na neki letnji kamp ili W&T program.

Tvoja situacija je takva, da ti niko ne garantuje vizu turističku, jer, mogu da ti kažu "ti tamo ideš da bi se oženio"... (mog drugara su odbili na ovaj način, 2x, stim što je on imao završen fax i 7-8 godina staža)
DV2018 - has not been selected x2
DV2019 - has not been selected x2
DV2020 - has not been selected x2
Reply With Quote
Staro 02.02.2016, 12:36
Član

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Kuguar Prikaz poruke
Nemoj da je pominješ uopšte, a najbolje ti je da odeš preko neke studentske razmene, preko fakulteta, da odeš na neki letnji kamp ili W&T program.

Tvoja situacija je takva, da ti niko ne garantuje vizu turističku, jer, mogu da ti kažu "ti tamo ideš da bi se oženio"... (mog drugara su odbili na ovaj način, 2x, stim što je on imao završen fax i 7-8 godina staža)
Isao sam 2014. godine do jedne agencije da se raspitam za W&T program i rekli su mi da ne ne zele da me prime zbog moje sestre. Takodje su rekli da su imali slucaj te godine da je jedan decko dobio vizu a precutao je agenciji da ima sestru tamo ilegalno i rekli su mi da ne zele de razikiju sa mnom opet. Pa zato i pitam sada, jer su vec pustili tog lika pa ne znam od cega zavisi. Po svemu sudeci sestra nece skoro zapoceti proces dobijanja papira tamo, a znam da mi je najveca sansa dok sam student i primalac porodicne penzije pa se nekako jos nadam da postoji neka sansa da dobijem

Da li je razgovor u ambasadi drugaciji ako se prijavim za turisticku ili ako idem preko W&T programa. Ove godine nisam pitao nijednu agenciju (2015/16) a sad je vec kasno...
Reply With Quote
Staro 02.02.2016, 21:32
sanchez's Avatar
sanchez sanchez je offline
Drug član

Datum prijave: 19.04.2014
US lokacija: Miami, Florida
Nepromenjeno

Nije tačno da ti je kasno da se prijaviš na Work and Travel program. Moji drugari su se prijavili pre neki dan, a siguran sam da to nije jedina agencija koja prima studente na program. Jeste da si možda zakasnio za najbolje ponude, ali ne mora da znači ni da nećeš naći neku dobru opciju.

U kojoj agenciji su ti rekli da neće da te prime zbog sestre?
DV2019 - HAS NOT BEEN SELECTED
DV2020 - HAS NOT BEEN SELECTED
DV2021 - HAS NOT BEEN SELECTED
DV2022 - HAS NOT BEEN SELECTED
DV2023 - HAS NOT BEEN SELECTED
DV2024 - Izvučen 318XX
Reply With Quote
Staro 02.02.2016, 22:15
mil mil je offline
Član

Datum prijave: 10.08.2014
Nepromenjeno

Citat:
Isao sam 2014. godine do jedne agencije da se raspitam za W&T program i rekli su mi da ne ne zele da me prime zbog moje sestre.
E pa tako bude kad pricas vise nego sto treba. Verovatno si se raspricao kao ovde, a nisi morao. Po pravilu se tim agencijama ne pricaju nikakvi planovi, ako vec ides na to da ostanes, ponasas se kao najbolji student koji voli ucenje, skolu, Srbiju itd...,niti postoji bilo koji uslov da li ti je neko tamo ili ne, znaci nisi morao da kazes da imas nekog tamo. Njih godisnje s*ebe oko 30% od prijavljenih "studenata", tu naravno agencija ima problema cak i sa drzavom Amerikom i ambasadom. Ako bi da ostajes tamo a nemas nacina da se docepas Amerike, jedino ti ostaje da nadjes drugu agenciju, da te u staroj agenciji zaborave, ili da se prijavis na kruzer pa posle da zbrisnes sto se ne preporucuje.

EDIT (dodatak):
Citat:
Pa zato i pitam sada, jer su vec pustili tog lika pa ne znam od cega zavisi.
Zavisi od toga sto on naravno nije pomenuo sestru. Pricam ti jer znam nekoliko njih koji su otisli i koji ove godine treba da idu, nijedan jedini ni na fakultetu ni u agenciji nije pominjao porodicu i ostajanje. Znam da su oni koji su imali nekog tamo, tek u ambasadi pomenuli da imaju nekog jer se ne preporucuje laganje ali s obzirom da je ona ilegalno tamo neka te neko drugi posavetuje u vezi toga da li da kazes u ambasadi ili ne. Agenciji ni reci!

Last edited by mil; 02.02.2016 at 22:23.
Reply With Quote
Staro 03.02.2016, 13:46
Član

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik sanchez Prikaz poruke
Nije tačno da ti je kasno da se prijaviš na Work and Travel program. Moji drugari su se prijavili pre neki dan, a siguran sam da to nije jedina agencija koja prima studente na program. Jeste da si možda zakasnio za najbolje ponude, ali ne mora da znači ni da nećeš naći neku dobru opciju.

U kojoj agenciji su ti rekli da neće da te prime zbog sestre?
Da evo sad mi je rekla drugarica da ima jos fore, iskreno za posao mi nije bitno, tako da se time ne opterecujem.

Bio sam u Ayusi

Citat:
Prvobitno poslao korisnik mil Prikaz poruke
E pa tako bude kad pricas vise nego sto treba. Verovatno si se raspricao kao ovde, a nisi morao. Po pravilu se tim agencijama ne pricaju nikakvi planovi, ako vec ides na to da ostanes, ponasas se kao najbolji student koji voli ucenje, skolu, Srbiju itd...,niti postoji bilo koji uslov da li ti je neko tamo ili ne, znaci nisi morao da kazes da imas nekog tamo. Njih godisnje s*ebe oko 30% od prijavljenih "studenata", tu naravno agencija ima problema cak i sa drzavom Amerikom i ambasadom. Ako bi da ostajes tamo a nemas nacina da se docepas Amerike, jedino ti ostaje da nadjes drugu agenciju, da te u staroj agenciji zaborave, ili da se prijavis na kruzer pa posle da zbrisnes sto se ne preporucuje.

EDIT (dodatak):

Zavisi od toga sto on naravno nije pomenuo sestru. Pricam ti jer znam nekoliko njih koji su otisli i koji ove godine treba da idu, nijedan jedini ni na fakultetu ni u agenciji nije pominjao porodicu i ostajanje. Znam da su oni koji su imali nekog tamo, tek u ambasadi pomenuli da imaju nekog jer se ne preporucuje laganje ali s obzirom da je ona ilegalno tamo neka te neko drugi posavetuje u vezi toga da li da kazes u ambasadi ili ne. Agenciji ni reci!
Pa iskreno ne bih ostao tamo, ne mogu na taj nacin. Ja stvarno zelim samo da odem i da vidim (za sada). Agenciji naravno nisam odmah rekao ali posle sam ipak pitao lika koji radi tu, i rekao je da su imali problem sa ambasadom ali da je taj decko dobio vizu. Tako da postoji sansa. Naravno ne bih se prijavio ako nekako to utice na moju sestru, jer ne zelim njoj da stvaram probleme.

Naravno ako bih isao do agencije opet ne bih pominjao sestru, u ambasadi ne bih lagao, pa i ako bi me odbili mogu da zivim sa tim posto znam da sam pokusao...

Sad cu da potrazim W&T temu pa cu tamo pitati
Reply With Quote
Staro 03.02.2016, 16:55
drgajic86 drgajic86 je offline
Član

Datum prijave: 01.08.2015
Nepromenjeno

Ako bih na sajtu https://ais.usvisa-info.com/sr-RS/niv izabrao placanje takse kreditnom karticom, jel se placa sa dinarskog ili deviznog racuna?
Reply With Quote
Staro 03.02.2016, 18:57
sanchez's Avatar
sanchez sanchez je offline
Drug član

Datum prijave: 19.04.2014
US lokacija: Miami, Florida
Nepromenjeno

Citat:
Da evo sad mi je rekla drugarica da ima jos fore, iskreno za posao mi nije bitno, tako da se time ne opterecujem.

Bio sam u Ayusi

Naravno ako bih isao do agencije opet ne bih pominjao sestru, u ambasadi ne bih lagao, pa i ako bi me odbili mogu da zivim sa tim posto znam da sam pokusao...

Sad cu da potrazim W&T temu pa cu tamo pitati
Ovde imaš kontakt od svih agencija:

http://www.workandtravel.iskustvo.org/sve-agencije/

Ja sam išao na program preko Ayuse, a znam od drugara da su i Karavan, Prestige i Ideas korektni. Uostalom možeš sve njih pozvati i raspitati se.
DV2019 - HAS NOT BEEN SELECTED
DV2020 - HAS NOT BEEN SELECTED
DV2021 - HAS NOT BEEN SELECTED
DV2022 - HAS NOT BEEN SELECTED
DV2023 - HAS NOT BEEN SELECTED
DV2024 - Izvučen 318XX
Reply With Quote
Odgovori

Tags
problemi sa vizom, turisticka viza

Pravila pisanja