ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Intervju (interview) - Ambasada

Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua

Intervju (interview) - Ambasada » Intervjui - iskustva od ranije » Bitni linkovi
O drugoj koverti Lekarski pregled Ambasade Intervju Korisne informacije

Zatvorena tema

Thread Tools Display Modes
Staro 22.05.2009, 17:08
gox79 gox79 je offline
Član

Datum prijave: 23.05.2008
Nepromenjeno

Pozdrav svima!
Sada jedno mozda glupo pitanje, koje ne znam da li je neko postavio do sada.
Dobio sam poziv na razgovor u ambasadu, koji je zakazan za 03.06. Posto najverovatnije odustajem od odlaska, da li treba i ako treba na koji nacin da im javim da odustajem od razgovora?
Pozz
Staro 22.05.2009, 17:33
kaneolopa kaneolopa je offline
Stari vuk

Datum prijave: 16.02.2009
US lokacija: SF Bay
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Zasto odustajes, naravno ... lepo je javiti se ljudima i reci da neces doci na intervju.
Staro 22.05.2009, 17:54
dreamerns dreamerns je offline
Super Moderator

Datum prijave: 14.06.2007
US lokacija: Burlingame, CA
YU lokacija: Novi Sad, Vojvodina
Nepromenjeno

Sto bre odustajes.....covece...jesi li svestan koja je to sansa?

Blog: http://novakovici.blogspot.com
Staro 22.05.2009, 20:21
Macedonia Ohrid's Avatar
Macedonia Ohrid Macedonia Ohrid je offline
Stari vuk

Datum prijave: 12.08.2008
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Ohrid
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik DaneBGD Prikaz poruke
evo da probam detaljno:da se ne ponavljam,poslali smo prijavu zadnjeg dana za prijavljivanje 2007.I koverta nas je sokirala ,ja mislim negde krajem aprila,pocetkom maja.odmah smo poslali odgovor nazad,DHL-om (sto je sigurno,sigurno).pratili smo je dhl-om preko interneta.nismo dobili njihov odgovor da su je dobili,niti meil.drugu kovertu smo cekali do novembra,pocetkom smo poslali poruku u Kentaki i pitali kad cemo vise.i stigao nam odgovor da smo u ambasadi u beogradu na rasporedu 9.12. u pola devet.e onda se vec malo lakse disalo.koverta je stigla negde oko 10. 11.a lekarski smo zakazali 21,u smiljanicevoj,iznad slavije.adresa je naravno data u II koverti.intervju:u pola devet su nas prozvali,mi za iseljenje koliko sam ja razumeo smo odmah usli,jos jedna porodica od 4 clana i jedna posebna zena.(malo zurim sa pisanjem ,pa mi oprostite mozda gramatiku).nije sigurno da je ona bila lutrija.unutra su nam pogledali sta imamo od dokumenata u fasciklama i kesi i pustili nas unutra.cekali smo dok nas nisu prozvali na salter i tu je nas covek pogledao sta imamo od dokumenata.vratio nam ih je i rekao da smo slobodni do 15-11.izasli smo i otisli na kafu.vratili smo se u ugovoreno vreme i posle nekog vremena su nas prozvali da platimo vize.4 novcanice su im bile sumnjive pa su morali prvo da ih provere.kako me je samo zena pogledala,ono kao ,gde si ove zamenio.ali bilo je sve u redu.naplatili su i rekli das cekamo dalje.ponovo prozivka na neki drugi salter:uzeli su nam otiske,samo meni i zeni.onda smo usli u posebnu prostoriju,2 sa 2..sa nasim covekom smo pregledali sva dokumenta.dodavali smo mu jedno pojedno.na kraju je zaboravio na lekarski ,pa sam ga ja podsetio.snimke nam je vratio.vratio nam je i originale diploma.moja zena je vise pricala jer je ona nosioc.meni je odgovaralo,jer su mene zadnja tri puta za turisticke vize odbijali,pa mi stvarno nije bilo svejedno.pitali su je da li ce zeleti socijalni broji rekao da odgovori sa da ,normalno.pitao nas je za planove kad dodjemo tamo,kod koga idemo,sta cemo raditi.ko nam je poslao garanciju,i td.mi cemo sacekati da deca zavrse skolsku godinu,pa bi onda krenuli ,i zbog njih i zbog vremena i zbog posla,mislim da tada ima vise prilika.zato nas je savetovao da nam jos ne udaraju vize u pasose,da nam ne bi istekle pre zavsetka skole.toliko za sad,cekanje dalje.konacno smo prozvani po poslednji put,u istu tu malu prostoriju,i onda smo pricali sa konzulom,mladoliko deluje,cetrdesetak godina mozda.izbegli smo kulturno pricu na engleskom,jer je moja zena tako zelela,a meni rekla da ne pocinjem na engleskom.proverio nam je nasumicno opet otiske,samo nasumice neke prste.pitao sta cemo raditi,da li smo bili ranije.moja zena jedanput,a ja (malo se nasmejao kada je video spisak na A4 formatu,jer nije moglo da stane na formular),puno puta,neznam preko 30-40.pa radio sam u jatu,sta cu ja,kao stjuart a i cale mi je bio pilot.ali nista specijalno u vezi toga.nesto se kasnije konsultovao sa nasim covekom,koji je napominjem od pocetka pratio nas slucaj,ali sve je bilo ok.to sad kazem,a onda mi je bio zent.rekao je da se dogovorimo sa nasim covekom ,kad izadjemo iz te sobice ,na salteru u vezi udaranja viza ,zbog trajanja od sest meseci,zbog decje skole.malo sam se razocarao jer nije bilo onog zvanicnog"congratulations(neznam da li sam dobro napisao,ne mogu da se vracam)ali nema veze ,u stvari,vazno da smo dobili.e da, da ne zaboravim,bilo je podizanje ruke i zakletva ,da sve sto pise u formularima koje smo poslali ,koji su inace stajali ispred njega,da je tacno.onda smo se potpisali,zena i na decje formulare i time je razgovor bio zavrsen.sa nasim covekom smo se na salteru,dogovorili da cemo ipak ,nevezano od skole vec verovatno sledece nedelje doci po vize.sto je sigurno -sigurno.mani me veresije.lako ce deca da skrate neku nedelju u skoli,da mi imamo vize u pasosu ,pa cemo lako.
NAPOMENE CEGA SE SETIM:
vize smo platili 3100 $,za nas cetvoro,deca isto placaju.
od dokumenata smo spremili sve zivo,i vise verovatno,ali nije za zezanje,nisam hteo da zalim posle za necim.
-krstenice
-vencanica
-potvrde iz suda
-potvrde iz policije
-potvrda iz vojske(uzima se u opstini,sluzio sam)
-potvrda sa posla
-diplome iz srednje skole i fakulteta
-Jos pored toga prevodi svega toga,sudski tumac naravno,obezbedio nam je po dva prevoda za svaki dokumenat,svaki je pecatiran.
fotokopija svakog dokumenta.slike smo poneli po dve za svakog ,nase je zamenio a samo je zeninu ostavio onu poslatu sa formularima.slike su iste kao one koje smo slali.
fotokopije dve saobracajne
ugovor za stan
potvrda iz banke,mi smo obezbedili preko 12000 e i nesto dolara.Banka inteza daje potvrdu za 24 sata.
garancija iz amerike,zajedno sa njihovim izvodima iz banke i sa posla i o nekretninama.
J a se stvarno nadam da nista nisam zaboravio.
P.S.PONELI SMO OBE KOVERTE,JER VALJDA U PRVOJ IMA ONAJ LIST SA BROJEM PREDMETA.
Nadam se da vas nisam ugusio,meni su mnogo znacila ranija iskustva sa foruma,pa sam zato bio ovako opsiran,ne zamerite.za dokumenta,ponavljam,ponelii smo verovatno i vise nego sto treba.ali jedan je razgovor u ambasadi i nisam hteo da rizikujem nimalo.Ja sam inace takav da vise volim da pretekne nego da zafali.Planovi su nam znaci sledeci. :da negde u junu palimo i to za cikago,jer tamo imam dve sestre od tetke,koje su mi ustvrari kao rodjene.
ako nekom trebaju adrese gde smo radili slike,prevode,i ne znam sta jos neka slobodno pita.znam samo da foto radnja od koje sam ocekivao najvise ,jer se nalazi otprilike preko puta ambasade,nema pojma o slikanju za lutriju,najgori su ,kao ne radi nam stampac,pao nam je sistem,sto lepo ko ljudi ne kazu da ne znaju da slikaju za lutriju i gotovo.drustvo,sad nam samo preostaje da skupimo pare za karte ,jer sam se za ovo do sad zaduzio do guse,bilo bi dobro ako neko zna kakve kombinacije su najbolje za kupovinu karata.
Jos jednom, srecno svima,cirovici.
Zdr Cirovici. Slucajno sam vidio ovaj stari post, pa pitam se dali ste u Chicagu? I mi idemo tamo krajem juni, kod svoje bliske rodjake, pa mozda cemo se i videti.
Srecno i pozdrav iz Ohrida
29.05.2008- dobili su moju kovertu
16.03.2009- poslata druga koverta
15.05.2009- zakazan lekarski
26.05.2009- zakazan intervju
VISA U PASOSU
Staro 22.05.2009, 21:50
moni's Avatar
moni moni je offline
Stari vuk

Datum prijave: 11.07.2008
US lokacija: Colorado Springs, CO
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Evo i mi da se javimo sa nasim iskustvom.
Kao sto znate interviju je bio 15.05.2009., a vize podigli tek danas 22.05.2009. E koliko je to cekanje dugo trajalo . Lepo smo se ponadali da ce Neky za rodjendan (17) dobiti vizu, a ono se pretvorilo u dugacku brigu.
U ponedeljak 18.05.zajedno sa Wingreen smo trebali da podignemo vizirane pasose ,medjurim pozvao nas sluzbenik iz ambasade i rekao da ne dolazimo, jer sam ja rodjena u Nemackoj te za mene treba da dobiju nemacki broj, a suprug i Neky srpski i da ce to biti do kraja nedelje.E tu krece svakakve misli ....ali bezrazlozne(hvala bogu)..... I eto danas podigli vizirane pasose.Sada smo srecni i zadovoljni.
U KCC stigla nasa koverta: 29.05.2008.
Zakazan interviju: 15.05.2009.
Druga koverta:26.03.2009.
Viza u pasosu: 22.05.2009.
U Americi od 20.08.2009.
Staro 24.05.2009, 21:17
Macedonia Ohrid's Avatar
Stari vuk

Nepromenjeno

Molio bih za brz odgovor: koje dokumente treba za decu (4 godina) za intervju?
Osim pasosa, slike, izvod rodjenih, lekarski?
VISA U PASOSU
Staro 25.05.2009, 10:14
wingreen's Avatar
wingreen wingreen je offline
Stari vuk

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: Florida
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

Nista vise, to je dovoljno, nema sta drugo da traze.
26.03.2009. stigla druga koverta
15.05.2009. zakazan intervju
14.05.2009. obavljen lekarski
15.05.2009. odobrene vize
18.05.2009. podigli vizirane pasose
02.09.2009. Stigli u USA
Staro 25.05.2009, 16:07
Macedonia Ohrid's Avatar
Stari vuk

Nepromenjeno

Thx Wingreen
VISA U PASOSU
Staro 26.05.2009, 20:20
gox79 gox79 je offline
Član

Datum prijave: 23.05.2008
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik dreamerns Prikaz poruke
Sto bre odustajes.....covece...jesi li svestan koja je to sansa?
Jesam svestan, razmisljao sam ja dugo o ovome, i znam da se ne pruza cesto takva sansa...
Razlog je taj sto sam uvideo da ja i nemam kod koga da odem tamo za prvu ruku, ustvari imao bih, ali sve je to nesigurno... a da idem onako pa sta bude, to mi se bas i ne radi, narocito sto ovde napustam posao i sve...
Tako da nazalost izgleda nista od Amerike...
Staro 27.05.2009, 11:10
Macedonia Ohrid's Avatar
Stari vuk

Nepromenjeno

I onda je konzul rekao : `Cestitam, pobedili ste lutriju`!
Hvala svima sto su nesebicno delili korisne informacije.
Pozdrav iz sveg srca iz suncanog Ohrida.
VISA U PASOSU
Zatvorena tema

Pravila pisanja