ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 14.10.2012, 10:16
auris auris je offline
Član

Datum prijave: 28.01.2012
Nepromenjeno auris

evo i ja se prijavio, prvi put, supruga i dva klinca, samo sam u dilemi posto sam se prijavio ovde a ne na zvanicnom sajtu, ne znam da li moja prijava biti prosledjena na zvanicni sajt, suprugu cu preko zvanicnog sajta, e sad da li i sebe da prijavim na zvanicni obzirom da sam se vec ovde prijavio pa da ne dodje do diskvalifikacije, e sad i slike koje sam poslao, sliako sam sve nas uvece u dnevnoj sobi sa svetlo zelenom pozadinom i na desnoj strani slike vidi se mozda cm senke dok su lica u redu ! pozdrav za sve i vidimo se tamo preko
Reply With Quote
Staro 14.10.2012, 10:54
dulobar's Avatar
dulobar dulobar je offline
Drug član

Datum prijave: 07.08.2012
US lokacija: Samo California i to neki grad u blizini Los Angelesa
YU lokacija: Vinkovci, Hrvatska
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik auris Prikaz poruke
evo i ja se prijavio, prvi put, supruga i dva klinca, samo sam u dilemi posto sam se prijavio ovde a ne na zvanicnom sajtu, ne znam da li moja prijava biti prosledjena na zvanicni sajt, suprugu cu preko zvanicnog sajta, e sad da li i sebe da prijavim na zvanicni obzirom da sam se vec ovde prijavio pa da ne dodje do diskvalifikacije, e sad i slike koje sam poslao, sliako sam sve nas uvece u dnevnoj sobi sa svetlo zelenom pozadinom i na desnoj strani slike vidi se mozda cm senke dok su lica u redu ! pozdrav za sve i vidimo se tamo preko
Prijavljuješ se preko službene stranice, a ne preko foruma.
Preko foruma je samo provjera da li je prijava u redu/validna, da li su svi podaci u redu (to bi inače provjerio moderator), no kolko vidim to već dugo vremena nije u funkciji tako da šibaj na službenu stranicu.
Što se tiče pozadine, pozadina kako piše u uputama mora biti jednobojna svjetla pozadina, bijela ili nešto na foru toga (off-white), dakle da sadrži u sebi bijelu boju.
Što se tiče lica, mislim da cm sjenke nije problem, ali što se tiče pozadine svakako tu ja ne bi rizikovao već bi postupio kako sam i napisao: ili bijela ili off-white pozadina, dakle bijeli kućni zid ili od fotografa kako ima bijelu pozadinu u photo studiju.
Reply With Quote
Staro 14.10.2012, 10:56
NightSky's Avatar
NightSky NightSky je offline
Stari vuk

Datum prijave: 11.01.2012
YU lokacija: Sarajevo, BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik auris Prikaz poruke
Kako misliš da si se prijavio "ovdje"? Jedina i isključivo validna prijava za dv lutriju je preko zvaničnog site-a www.dvlottery.state.gov .

Ja se nikad ne bih kockala na način da se sama slikam, previše "sitnica" bi moglo ispasti pogrešno, mislim da je to ipak posao za profesionalca.

DV 2020
Reply With Quote
Staro 14.10.2012, 12:45
jovke jovke je offline
Stari vuk

Datum prijave: 02.05.2011
Nepromenjeno

Pogledajte kakve nebuloze pišu neinformisani novinari a još gore pričaju ih zvaničnici!!! Zamislite samo 30 ljudi se iz BiH prijavi?!
Toliko o zvaničnim statistikama u koje nikad i nisam vjerovao. Bitno je da svaki dan lupe neki tekst vezan za lutriju.

http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute...-zelenu-kartu1

Pepin Helgers, vicekonzul SAD-a u BiH
Opada interesiranje za zelenu kartu

Želja za napuštanjem Bosne i Hercegovine prisutna je skoro kod svakog petog građanina, a na top-listi najpoželjnijih zemalja svijeta svakako se nalazi Amerika. No, broj aplikanata iz BiH za lutriju za zelenu kartu, koju svake godine besplatno organizira vlada SAD-a, počeo je polako opadati, kazao je za "Dnevni avaz" vicekonzul SAD-a u BiH Pepin Helgers (Pepijn).

Sjedinjene Američke Države svake godine dodijele 55.000 useljeničkih viza. U 1995. više od 100 Bosanaca i Hercegovaca učestvovalo je u ovoj lutriji i te godine su naši građani bili najzainteresiraniji za život u Americi.

- U posljednje četiri godine primljeno je između 30 i 40 aplikacija iz BiH, dok se ranijih godina ovaj broj kretao od 30 do 100. Prošle godine od ukupno 6.000 osoba iz cijelog svijeta koje su učestvovale u lutriji, izvučena su 34 bh. građanina. Od 1995., od kada postoji ova lutrija, pa sve do danas, na ovaj način je 781 osoba iz BiH otišla u Ameriku. No, koliko ih je zaista ostalo da živi tamo, nije nam poznato - govori Helgers.
Reply With Quote
Staro 14.10.2012, 12:50
AllenJohnJohnson AllenJohnJohnson je offline
Drug član

Datum prijave: 14.01.2012
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik fipe Prikaz poruke
Pozdrav

Što je bio razlog odbijanja prvi put? Jesu ti objasnili? Pretpostavljam da se sve aplikacije detaljno pregledaju. Ja idem ubost od prve haha.
NKakvo odbijanje, čovjek jednostavno nije bio izvučen. Uopće ne pregledavaju sve aplikacije detaljno, već smao one koje izvuku.
Reply With Quote
Staro 14.10.2012, 12:55
mijan mijan je offline
Stari vuk

Datum prijave: 21.09.2010
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno

Pre 7 godina iz BiH je bilo preko 150 dobitnika a sada oko 50. Njihovom logikom iz ovog teksta, sve manji broj dobitnika sa Balkana je zato sto nas se sve manje prijavljuje iz godine u godinu iz svih ex yu drzava pa nas sistem sve manje pronalazi u bubnju. Da da kako da ne! Prestacu sve da pratim vezano za lutriju. Sve je bre ovo farsa!
Reply With Quote
Staro 14.10.2012, 14:15
curlika's Avatar
curlika curlika je offline
Stari vuk

Datum prijave: 20.02.2012
US lokacija: Las Vegas, Houston, Chicago
YU lokacija: Sombor-Novi sad, Srbija
Pošalji Skype™ poruku korisniku curlika
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik mijan Prikaz poruke
Pre 7 godina iz BiH je bilo preko 150 dobitnika a sada oko 50. Njihovom logikom iz ovog teksta, sve manji broj dobitnika sa Balkana je zato sto nas se sve manje prijavljuje iz godine u godinu iz svih ex yu drzava pa nas sistem sve manje pronalazi u bubnju. Da da kako da ne! Prestacu sve da pratim vezano za lutriju. Sve je bre ovo farsa!
Kad sam procitao novinski clanak hteo sam isti komentar ostaviti ko i ti. Tacno, sve manje ljudi odlazi jer manje i izvlace iz BiH, samo to novinar ne kapira. A i zasto bi? Vazno da je objavio sajt za prijavu a da nista sem skole i godina nije obrazlozio. Muka mi od novinara inace.
Reply With Quote
Staro 14.10.2012, 19:01
Amerashi's Avatar
Amerashi Amerashi je offline
Drug član

Datum prijave: 07.03.2012
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik jovke Prikaz poruke
Pogledajte kakve nebuloze pišu neinformisani novinari a još gore pričaju ih zvaničnici!!! Zamislite samo 30 ljudi se iz BiH prijavi?!
Toliko o zvaničnim statistikama u koje nikad i nisam vjerovao. Bitno je da svaki dan lupe neki tekst vezan za lutriju.

http://www.avaz.ba/vijesti/iz-minute...-zelenu-kartu1

Pepin Helgers, vicekonzul SAD-a u BiH
Opada interesiranje za zelenu kartu

Želja za napuštanjem Bosne i Hercegovine prisutna je skoro kod svakog petog građanina, a na top-listi najpoželjnijih zemalja svijeta svakako se nalazi Amerika. No, broj aplikanata iz BiH za lutriju za zelenu kartu, koju svake godine besplatno organizira vlada SAD-a, počeo je polako opadati, kazao je za "Dnevni avaz" vicekonzul SAD-a u BiH Pepin Helgers (Pepijn).

Sjedinjene Američke Države svake godine dodijele 55.000 useljeničkih viza. U 1995. više od 100 Bosanaca i Hercegovaca učestvovalo je u ovoj lutriji i te godine su naši građani bili najzainteresiraniji za život u Americi.

- U posljednje četiri godine primljeno je između 30 i 40 aplikacija iz BiH, dok se ranijih godina ovaj broj kretao od 30 do 100. Prošle godine od ukupno 6.000 osoba iz cijelog svijeta koje su učestvovale u lutriji, izvučena su 34 bh. građanina. Od 1995., od kada postoji ova lutrija, pa sve do danas, na ovaj način je 781 osoba iz BiH otišla u Ameriku. No, koliko ih je zaista ostalo da živi tamo, nije nam poznato - govori Helgers.
Ako zainteresiranost za odlazak u USA putem Lutrije opada,
postoji li mogucnost da onda ukinu Bosnu kao zemlju koja moze ucestvovati na Lutriji?
Reply With Quote
Staro 14.10.2012, 19:37
Drug član

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik mijan Prikaz poruke
Tenkre od novinara piše o izvučenih 100 ljudi kao da su se samo oni prijavili. Drugim riječima, čitateljima je rekao "Ima neiskorištenih mjesta, prijavljujte se". Ispada kao da se osim izvučenih nitko drugi nije ni prijavio iz BiH...
Reply With Quote
Staro 14.10.2012, 19:39
Drug član

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Amerashi Prikaz poruke
Ako zainteresiranost za odlazak u USA putem Lutrije opada,
postoji li mogucnost da onda ukinu Bosnu kao zemlju koja moze ucestvovati na Lutriji?
To nema veze sa zainteresiranošću građana neke zemlje. Dapače, što se manje ljude izvuče iz neke zemlje, to će ona i dalje biti podobna za taj program. Samo one zemlje koje pošalju više od 50 tisuća ljudi u SAD u 5 godina budu izbačene iz DV lutrije.
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja