ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Intervju (interview) - Ambasada

Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua

Intervju (interview) - Ambasada » Makedonija: Intervju » Bitni linkovi
O drugoj koverti Lekarski pregled Ambasade Intervju Korisne informacije

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 13.12.2015, 21:50
Nik524 Nik524 je offline
Član

Datum prijave: 11.05.2015
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Bati4ko Prikaz poruke
Fala Vi a za castenje Povelete Ohrid, da se bapnime vo nekoja Kafana
Inace dokumentite sto gi imav site bea prevedeni na angliski i notarizirani kako i kopii imav napraeno za sekoja od niv ama nemase potreba od kopiite. ( Diplomata i uverenieto od fax, od sudot za kaznena evidencija i potvrda za obvinitelen akt, izvodite na rodeni i vencanica internacionalni, Garancijata I - 134 zaedno so taksite plateni od prethodna godina od garantot,)
Bati4ko ,vo dokumentacijata napisa deka si prilozil i formular I-134, pa sakam da presam dali toj ti bese naveden kako zadolzitelen za intervjuto ?
Reply With Quote
Staro 14.12.2015, 17:40
Bati4ko Bati4ko je offline
Drug član

Datum prijave: 09.08.2015
US lokacija: New Jercey
YU lokacija: Ohrid / Makedonija
Nepromenjeno

Ne znam dali e zadolzitelen iskreno, no znam deka na eden moj drugar koj sto bese na intervju na 5 noemvri imase I-134 ama nemase taksa za plateni danoci od prethodna godina, koj ojt zaedno so I-134 mu napravija problem, T.e Dopolnitelni nervozi ama projde ambasadata preku toa mu dadoa viza. Jas go imav I-134 zaedno so taksite i nikakov problem ni dopolnitelni prasanja ne postavija... Mislam deka ako nemas garancija mora da imas smetka so prikazani paricni sredstva od koj mora da ti se vo optek tie.. ne mozes da gi stavis na smetka i da ti stojat samo odnosno treba da ima varijacija da vagjas da stavas itn... moj sovet Tie sto imaat nekoj vo USA najdobro bi bilo I-134, da imaat,
Reply With Quote
Staro 14.12.2015, 18:01
dezdej dezdej je offline
Drug član

Datum prijave: 13.05.2015
US lokacija: Chicago, Westmont
YU lokacija: Ohrid Makedonija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Nik524 Prikaz poruke
Bati4ko ,vo dokumentacijata napisa deka si prilozil i formular I-134, pa sakam da presam dali toj ti bese naveden kako zadolzitelen za intervjuto ?
Ovie nasive vo ambasadava vo Skopje si baraat i-134 za zal i na samata stranica si pisuva
For DV applicants:
form I-134 or job offer or documents related to the financial situation of an applicant.
E sega nekoj pominale i bez ovie dokumenti a na nekoj gi vrakale da gi nabavat pa ako si vo moznost da go obezbedis dokumentov imaj si go
Reply With Quote
Staro 15.12.2015, 09:40
Nik524 Nik524 je offline
Član

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik dezdej Prikaz poruke
Ovie nasive vo ambasadava vo Skopje si baraat i-134 za zal i na samata stranica si pisuva
For DV applicants:
form I-134 or job offer or documents related to the financial situation of an applicant.
E sega nekoj pominale i bez ovie dokumenti a na nekoj gi vrakale da gi nabavat pa ako si vo moznost da go obezbedis dokumentov imaj si go
Ova za I-134 go imam procitano na stranata no prasanjeto mi bese ,dali vo e-mailot sto go dobivas za zakazano intervju go pisuva ovoj dokument kako zadolzitelen?!
Vo drugite ambasadi (Belgrad ili Saraevo) kolku sto mozam da procitam na forumot voopsto ne go spomnuvaat ovoj formular.Kako i da e ,dokolku nemas nikogo vo USA ne ni mozes da go obezbedis ovoj dokument a kako zamena treba da imas pari na smetka.Jas taka go razbiram ,ako gresam neka me koregira nekoj!
Ako ima nekoj koj pomina na intervju ovie nekolku meseci bi bilo dobro da napise svoe iskustvo okolu ova!
Pozdrav
Reply With Quote
Staro 15.12.2015, 13:23
dezdej dezdej je offline
Drug član

Datum prijave: 13.05.2015
US lokacija: Chicago, Westmont
YU lokacija: Ohrid Makedonija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Nik524 Prikaz poruke
Ova za I-134 go imam procitano na stranata no prasanjeto mi bese ,dali vo e-mailot sto go dobivas za zakazano intervju go pisuva ovoj dokument kako zadolzitelen?!
Vo drugite ambasadi (Belgrad ili Saraevo) kolku sto mozam da procitam na forumot voopsto ne go spomnuvaat ovoj formular.Kako i da e ,dokolku nemas nikogo vo USA ne ni mozes da go obezbedis ovoj dokument a kako zamena treba da imas pari na smetka.Jas taka go razbiram ,ako gresam neka me koregira nekoj!
Ako ima nekoj koj pomina na intervju ovie nekolku meseci bi bilo dobro da napise svoe iskustvo okolu ova!
Pozdrav
Vo mailot nemas nikakvi instrukcii sto da doneses za dokumentot toa go ima na oficijalnava strana kade sto ti pisuva se I tamu ne e naveden i-134 kako zadolzitelen dokumentot tuku vo ambasadata vo makedonija go baraat dopolnitelno nego bidejki sekoja ambasadata ima pravo da si go pobara ocigledno. E sega ako nemas poznat vo Amerika ke moras da im dostavis bankarska smetka so po 5000$ po glava na covek ako odite familija
Ili da si pojdis bez ovie dokumentot I da se nadevas deka ke dobies viza I bez niv bidejki imalo slucai kade ljuge odele I bez garanti I bankarski smetki I pak dobivale vizi
Reply With Quote
Staro 15.12.2015, 21:19
darkosi darkosi je offline
Član

Datum prijave: 28.11.2014
Nepromenjeno

Jas pisuvav deka nie dobivme i bez dvata . t.e bez i-134 i bez bankarska garancija. "Nasiot" sluzbenik ni pobara megjutoa jas mu rekov deka takov dokument na oficijalnata strana ne stoi deka treba da imam a ako treba da izvadam potvrda od smetka deka ke izvadam. Na toa toj mi rece deka konzulot ima pravo da vi pobara. Jas mu rekov OK neka pobara no taa nma intervjuto voopsto ne pobara takov dokument. Taka da.....
Reply With Quote
Staro 17.12.2015, 12:23
Nik524 Nik524 je offline
Član

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik ttt Prikaz poruke
Miga te ocekuvame da pises kako pomina na intervjuto
Inaku nie dobivme datum na 17 dekemvri
zdravo ttt,ako ne se lazam denes imas intervju vo ambasada pa te cekame da ni go napises tvoeto iskustvo.
Se nadevam deka se pomina vo naj dobar red?!
Reply With Quote
Staro 17.12.2015, 14:34
ttt ttt je offline
Član

Datum prijave: 30.06.2015
Nepromenjeno

Da, denes bevme na intervju i se pomina vo najdobar red!!!!! Ni gi odobrija vizite. Intervjuto traese 5 min, najopsti prasanja i vo opustena atmosfera. Konzulot e mnogu prijaten i prijatelski nastroen. Ako site dokumenti se vo red, togas nema problem. Sega za sega tolku, a sto ve interesira prasuvajte i ke vi kazam. So sreka na site sto ke idete na intervju, navistina ne se grizete cista formalnost e. Pozdrav
Reply With Quote
Staro 17.12.2015, 16:02
Nik524 Nik524 je offline
Član

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik ttt Prikaz poruke
Da, denes bevme na intervju i se pomina vo najdobar red!!!!! Ni gi odobrija vizite. Intervjuto traese 5 min, najopsti prasanja i vo opustena atmosfera. Konzulot e mnogu prijaten i prijatelski nastroen. Ako site dokumenti se vo red, togas nema problem. Sega za sega tolku, a sto ve interesira prasuvajte i ke vi kazam. So sreka na site sto ke idete na intervju, navistina ne se grizete cista formalnost e. Pozdrav
Odlicni vesti ttt
Znaeme deka sega ste mnogu vozbudeni no koga ke se smirite malku ,bi bilo ubavo za site nas koi go cekame intervjuto da napisete po nekoja recenica iako na site ni e gore dolu poznata procedurata ,sepak ubavo e da se cue i necie drugo iskustvo.Mnogu me interesira a se nadevam ne samo mene okolu dokumentacijata potocno dali ti pobaraa I-134 formular,bidejki mnogu razlicni iskustva slusnavme do sega?!
pozdrav i mnogu sreka
Reply With Quote
Staro 18.12.2015, 09:42
ttt ttt je offline
Član

Datum prijave: 30.06.2015
Nepromenjeno

Prvo dokumentite gi sreduva sluzbenik i podatocite od niv gi vnesuva vo kompjuter. Nie imavme i potvrdi od banka, no sluzbenikot ne prasa dali ipokraj niv imame i 134. Nie imavme i mu go dadovme. Potoa na eden list obeleza koi dokumenti gi imavme. Nemozam da kazam dali bez i 134 ke ni dadea viza, zatoa sto nie imavme.
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja