![]() |
|
|
Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua |
Intervju (interview) - Ambasada » Makedonija: Intervju » Bitni linkovi | ||||
O drugoj koverti | Lekarski pregled | Ambasade | Intervju | Korisne informacije |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ne znam dali e zadolzitelen iskreno, no znam deka na eden moj drugar koj sto bese na intervju na 5 noemvri imase I-134 ama nemase taksa za plateni danoci od prethodna godina, koj ojt zaedno so I-134 mu napravija problem, T.e Dopolnitelni nervozi ama projde ambasadata preku toa mu dadoa viza. Jas go imav I-134 zaedno so taksite i nikakov problem ni dopolnitelni prasanja ne postavija... Mislam deka ako nemas garancija mora da imas smetka so prikazani paricni sredstva od koj mora da ti se vo optek tie.. ne mozes da gi stavis na smetka i da ti stojat samo odnosno treba da ima varijacija da vagjas da stavas itn... moj sovet Tie sto imaat nekoj vo USA najdobro bi bilo I-134, da imaat,
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
For DV applicants: form I-134 or job offer or documents related to the financial situation of an applicant. E sega nekoj pominale i bez ovie dokumenti a na nekoj gi vrakale da gi nabavat pa ako si vo moznost da go obezbedis dokumentov imaj si go |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vo drugite ambasadi (Belgrad ili Saraevo) kolku sto mozam da procitam na forumot voopsto ne go spomnuvaat ovoj formular.Kako i da e ,dokolku nemas nikogo vo USA ne ni mozes da go obezbedis ovoj dokument a kako zamena treba da imas pari na smetka.Jas taka go razbiram ,ako gresam neka me koregira nekoj! Ako ima nekoj koj pomina na intervju ovie nekolku meseci bi bilo dobro da napise svoe iskustvo okolu ova! Pozdrav |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ili da si pojdis bez ovie dokumentot I da se nadevas deka ke dobies viza I bez niv bidejki imalo slucai kade ljuge odele I bez garanti I bankarski smetki I pak dobivale vizi |
|
|||
|
|||
![]()
Jas pisuvav deka nie dobivme i bez dvata . t.e bez i-134 i bez bankarska garancija. "Nasiot" sluzbenik ni pobara megjutoa jas mu rekov deka takov dokument na oficijalnata strana ne stoi deka treba da imam a ako treba da izvadam potvrda od smetka deka ke izvadam. Na toa toj mi rece deka konzulot ima pravo da vi pobara. Jas mu rekov OK neka pobara no taa nma intervjuto voopsto ne pobara takov dokument. Taka da.....
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Se nadevam deka se pomina vo naj dobar red?! |
|
|||
|
|||
![]()
Da, denes bevme na intervju i se pomina vo najdobar red!!!!! Ni gi odobrija vizite. Intervjuto traese 5 min, najopsti prasanja i vo opustena atmosfera. Konzulot e mnogu prijaten i prijatelski nastroen. Ako site dokumenti se vo red, togas nema problem. Sega za sega tolku, a sto ve interesira prasuvajte i ke vi kazam. So sreka na site sto ke idete na intervju, navistina ne se grizete cista formalnost e. Pozdrav
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Znaeme deka sega ste mnogu vozbudeni no koga ke se smirite malku ,bi bilo ubavo za site nas koi go cekame intervjuto da napisete po nekoja recenica iako na site ni e gore dolu poznata procedurata ,sepak ubavo e da se cue i necie drugo iskustvo.Mnogu me interesira a se nadevam ne samo mene okolu dokumentacijata potocno dali ti pobaraa I-134 formular,bidejki mnogu razlicni iskustva slusnavme do sega?! pozdrav i mnogu sreka |
|
|||
|
|||
![]()
Prvo dokumentite gi sreduva sluzbenik i podatocite od niv gi vnesuva vo kompjuter. Nie imavme i potvrdi od banka, no sluzbenikot ne prasa dali ipokraj niv imame i 134. Nie imavme i mu go dadovme. Potoa na eden list obeleza koi dokumenti gi imavme. Nemozam da kazam dali bez i 134 ke ni dadea viza, zatoa sto nie imavme.
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Makedonija apostil | JOJO78 | Intervju (interview) - Ambasada | 11 | 26.02.2012 21:48 |
HM...zanimljiv intervju... | nelson | Vaša strana | 9 | 26.02.2009 10:27 |
Intervju zakazan ... | mvp977 | Druga koverta | 3 | 23.10.2008 17:16 |
MAKEDONIJA i AP KiM - Gde obaviti lekarski pregled | srdjevic | Uputstva za dobitnike | 0 | 10.10.2008 08:17 |
intervju-kako izgeda | wingreen | Stare teme | 18 | 08.07.2008 05:50 |
![]() |