ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Prijava na Lutriju

Prijava na Lutriju Pitanja i procedure za prijavu na Lutriju preko zvaničnog sajta američke vlade

Prijava na Lutriju » Dv-2017 » Bitni linkovi
O Lutriji Uputstvo za prijavu Agencije za prijavu Korisne informacije Učlanite se

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 24.10.2015, 09:12
voja82's Avatar
voja82 voja82 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 01.05.2014
US lokacija: Miami/FL
Pošalji Skype™ poruku korisniku voja82
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik mervan10 Prikaz poruke
Zdravo,imam pitanje.Prijavili smo se svi,otac,majka,sestra i ja...Otac i majka nemaju diplomu za srednju skolu,a sestra ima.Ja nisam punoletan,i zanima me kako ce to biti ako iko od nas bude izvucen?? Hvala unapred
Moj savet je da se samo tvoja sestra prijavi, jer jedino ona zadovoljava uslove za ucestvovanje u lutriji, i jedino ona moze dobiti green card ukoliko bude izvucena.
28.10.2013. Prijavili se na lutriju
01.05.2014. Izvuceni 2015EU00041xxx
19.05.2014. Poslali DS-260
21.08.2015. Lekarski pregled
09.09.2015. Intervju-pronadjena greska u prijavi
24.09.2015. Novi datum intervjua - VIZE ODOBRENE
30.09.2015. Preuzeti pasosi sa vizama
05.11.2015. Beograd-Rim-Majami
Reply With Quote
Staro 24.10.2015, 15:52
nino333 nino333 je offline
Član

Datum prijave: 03.11.2014
Nepromenjeno Pozzzz

Prijavio sam se za lutriju i dobio sam onaj dugacki broj 2017xxxxxxxx i imam samo jos jedno pitanje :
Gdje dolazi link rezultata u email ili gdje vec?
Reply With Quote
Staro 24.10.2015, 23:00
shomi1417 shomi1417 je offline
Član

Datum prijave: 19.10.2014
Nepromenjeno

posle 3.maja 2016 sam proveravas da li si izvucen, zbog toga je i bitan taj kod...
zapisi negde, odradi screenshot pa sacuvaj, posalji sebi na mail... sta god...
Reply With Quote
Staro 25.10.2015, 02:43
ztp ztp je offline
Drug član

Datum prijave: 28.09.2015
Nepromenjeno

Dragi forumaši,
opet mi treba vaša pomoć pa ukoliko je neko voljan da mi pomogne biću veoma zahvalna... a radi se o fotografijama za aplikaciju...

Porodično smo otišli kod fotografa koji nam je na USB prebacio fotografije koje su kao prilagodjene za američku vizu (i za green card, kaže da je upoznat s tim); ja se u fotografije ne razumijem niti najmanje; moja jača strana je ekonomija ali ovo ???
Dodjem kuci i odem na zvanični sajt američke ambasade gdje mogu da provjerim fotografiju na ''Photo tool'' (http://travel.state.gov/content/visa...al/photos.html) i neće da je učita jer je manja od 600x600. Onda ja kao nešto se potrudim da skontam i pronadjem online program za uredjenje fotografija (https://pixlr.com/editor/). U tom programu povećam veličinu slike na 600x600 i snimim na desktop.
Eh dalje problem...kad ponovo odem na sajt američke ambasada u ''Photo tool'' i izaberem tu fotografiju koju sam povećala na 600x600 onda hoće da je učita ali ne mogu u one dvije elipse ubaciti kompletnu glavu (a piše da bi u okviru te veće elipse trebalo da je brada i sve gore dalje, uključujući i kosu na glavi).
Ja onda opet odem u taj programčić za uredjenje fotografije na opciju ''uredi'' pa ''slobodna transformacija'' i smanjim sliku a u postavkama veličine slike zadržim 600x600.
Na taj način bradu i glavu uspijem ugurati u tu elipsu.

Da li je ovo ispravan način ili bi ovo trebala uraditi nekako drugačije?

Nemojte molim Vas da me kritikujete, zaista se uopšte ne razumijem u ovo sa fotografijama a nemam volju ni da idem ponovo ''profesionalnom fotografu'' jer prvobitnu njegovu sliku ''Photo tool'' nije ni prepoznao...

Konfuzno, detaljno ali eto...ukoliko je neko voljan da mi pomogne biću veoma, veoooma zahvalnaaaa

Photo tool - sa zvaničnog sajta američke ambasade:
http://travel.state
.gov/content/visas/en/general/photos.html

Program u kojem sam mijenjala fotografiju:
https://pixlr.com/editor/ (pa na uredi, slobodna transformacija i onda manjim fotografiju)
Reply With Quote
Staro 25.10.2015, 10:45
guarana_no_sleep's Avatar
guarana_no_sleep guarana_no_sleep je offline
Član

Datum prijave: 05.07.2015
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

posalji mi privatnu poruku sa linkom u kom su zipovane fotografije pa cu ti srediti to
Reply With Quote
Staro 25.10.2015, 11:21
ztp ztp je offline
Drug član

Nepromenjeno

Ne mogu Vam poslati privatnu poruku jer nemam dovoljno objavljenih poruka (bar tako mislim)...

Može li email ili....?

Hvala Vam za javljanje i što ste izrazili volju da mi pomognete (oko ovog se stresiram već nekoliko dana)...
Reply With Quote
Staro 25.10.2015, 11:32
Član

Nepromenjeno

Mislim da je zato sto si imala manje od 10 postova na forumu. Kako sad imas 10 nadam se da mozes. Valjda je 10 minimum.

Pokusaj sad
Reply With Quote
Staro 25.10.2015, 11:38
ztp ztp je offline
Drug član

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik guarana_no_sleep Prikaz poruke
Mislim da je zato sto si imala manje od 10 postova na forumu. Kako sad imas 10 nadam se da mozes. Valjda je 10 minimum.

Pokusaj sad

Zipovala sam fotografije... može li ''navigacija'' korak po korak kako da posaljem(kao sto rekoh ovo je za mene sve ''spansko selo'')...

Hvala za strpljenje i trud
Reply With Quote
Staro 25.10.2015, 11:42
Član

Nepromenjeno

odes na https://www.sendspace.com/ prevuces zip fajl u veliko belo polje i sacekas da uradi upload. Kad uradi posaljes mi link preko privatne poruke.

Ja kad sredim fotke posaljem ti link da preuzmes fotografije.
Reply With Quote
Staro 26.10.2015, 00:00
dejan1990 dejan1990 je offline
Član

Datum prijave: 06.05.2015
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik mervan10 Prikaz poruke
Zdravo,imam pitanje.Prijavili smo se svi,otac,majka,sestra i ja...Otac i majka nemaju diplomu za srednju skolu,a sestra ima.Ja nisam punoletan,i zanima me kako ce to biti ako iko od nas bude izvucen?? Hvala unapred
Bravo, SVAKA CAST!
Umesto da se prvo malo raspitas o opstim uslovima za prijavljivanje, ti si prijavio sebe i svoje roditelje i stavio vasa imena u bubanj a nemate elementarni uslov konkursa. Ako u maju ti ili tvoji roditelji budete izvuceni, bicete naravno automatski diskvalifikovani, ali znaj da si u tom slucaju svojom gluposcu upropastio jednoj porodici sansu da ode u Ameriku. Jos jednom
Reply With Quote
Odgovori

Tags
dv 2017 - 02.10.2015

Pravila pisanja