ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Retro > Prva koverta

Prva koverta Dobili ste prvu kovertu sa formularima koje treba poslati američkoj vladi. Šta sad?

Prva koverta » DV2012 Results » Bitni linkovi
O prvoj koverti Formulari Korisne informacije Proverite prijavu Učlanite se

Thread Tools Display Modes
Staro 14.05.2011, 18:30
lukau13 lukau13 je offline
Drug član

Datum prijave: 30.10.2009
US lokacija: I *heart* NYC
YU lokacija: Trebinje, BIH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Isabelle Prikaz poruke
Ljudi hoce da tuze drzavu jer su je htjeli prevariti....
ahahahahahahahah da te nema trebalo bi te izmislit! Svaka na mjestu!
Staro 14.05.2011, 18:45
magic magic je offline
Član

Datum prijave: 01.05.2011
US lokacija: Miami, FL
YU lokacija: Vojvodina
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Mirko86 Prikaz poruke
nego gledam onaj immigrations forum
Koji je to forum?

Ostaje pitanje šta je sa ljudima koji su poslali prvu kovertu sa sve podacima i slikama u Kentucky? To će nam vratiti ili staviti u arhivu CIA-e? Da je pravde, neka odšteta bi u svakom slučaju trebala da bude kompenzovana izvučenima. Slažem se da se postupak ponovi ukoliko je u prethodnom postojao nedostatak, ali šta ćemo sa oštećenima? Samo izvinjenje i to je to? Ja kao aplikant nisam ni najmanje kriv za njihov propust a zbog njih sam doživeo "duševni bol i patnju". Kome da ih tužim? U najmanju ruku mislim da bi oni koji su saznali rezultate i ušli u proces slanjem prve koverte trebali da budu prihvaćeni, jer ruku na srce, velika većina izvučenih verovatno nije ni znala da je izvučena s obzirom da je sajt za proveru radio svega 2 ili 3 dana nakon 1.maja pa na osnovu toga se nameće zaključak da nisu ni slali svoje prijave, ali nisu doživeli ni šok sa ovakvim amaterizmom. Oni su pogrešili, pa sad nek' izvole i snose posledice. Ove godine neka izdaju 70 umesto 55.000 viza.

Još mi nije jasno za šta će im 2 meseca do sledećeg izvlačenja? Ako to radi kompjuterski program kao što kažu, za to je potreban delić sekunde. I onako već imaju podatke aplikanata, pa ne vidim šta ljudski faktor tu ima da obrađuje i ne obrađuje izvučene dok im se ne pošalje prvi koverat nazad. Ovo je definitivno bacilo senku na ceo program i za sebe sam siguran da je ovo bio treći ali i poslednji put mog učestvovanja u ovom cirkusu. Ipak ću se ja držati prvobitnog plana, tj Australije. Ovakvo šta je tamo nezamislivo.

Ovo je skandal planetarne razmere jer se tiče gotovo ljudi iz svake zemlje ili teritorije na kugli zemaljskoj i najviše me je uvredila njihova izjava da niko neće odgovarati zbog ovog propusta pa čak ni otkazom zbog ovakve bruke.

U svakom slučaju, srećno svima u drugom izvlačenju.
*04.05.2011. - Poslao popunjene formulare
*13.05.2011. - Saznao da je izmanipulisan
Staro 14.05.2011, 19:02
lukau13 lukau13 je offline
Drug član

Datum prijave: 30.10.2009
US lokacija: I *heart* NYC
YU lokacija: Trebinje, BIH
Nepromenjeno

Pitanje za koje sumnjam da cemo ikad dobit odgovor, mada svi mozemo da pretpostavimo sta ce se desit sa hiljadama prispjelih koverti u proteklih sedmicu i po.
Fer nefer, skandal ili ne, to je Amerika, mogu kako hoce. Zbog ovakve ili slicne situacije u bilo kojoj drugoj zemlji nastao bi kolaps po svakom pitanju, a sto je najgore ista Amerika bi se umjesala da bistri tudje vode. Ali dobro to je vise politicka kategorija tako da necemo to potezat, jer ce nastat totalni haos.

Ovo definitivno treba da zavrsi kod Opre!!! (ona voli ovakve slucajeve, da prcka)
Staro 14.05.2011, 19:07
Mirko86 Mirko86 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 08.03.2011
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik magic Prikaz poruke
Koji je to forum?

Ostaje pitanje šta je sa ljudima koji su poslali prvu kovertu sa sve podacima i slikama u Kentucky? To će nam vratiti ili staviti u arhivu CIA-e? Da je pravde, neka odšteta bi u svakom slučaju trebala da bude kompenzovana izvučenima. Slažem se da se postupak ponovi ukoliko je u prethodnom postojao nedostatak, ali šta ćemo sa oštećenima? Samo izvinjenje i to je to? Ja kao aplikant nisam ni najmanje kriv za njihov propust a zbog njih sam doživeo "duševni bol i patnju". Kome da ih tužim? U najmanju ruku mislim da bi oni koji su saznali rezultate i ušli u proces slanjem prve koverte trebali da budu prihvaćeni, jer ruku na srce, velika većina izvučenih verovatno nije ni znala da je izvučena s obzirom da je sajt za proveru radio svega 2 ili 3 dana nakon 1.maja pa na osnovu toga se nameće zaključak da nisu ni slali svoje prijave, ali nisu doživeli ni šok sa ovakvim amaterizmom. Oni su pogrešili, pa sad nek' izvole i snose posledice. Ove godine neka izdaju 70 umesto 55.000 viza.

Još mi nije jasno za šta će im 2 meseca do sledećeg izvlačenja? Ako to radi kompjuterski program kao što kažu, za to je potreban delić sekunde. I onako već imaju podatke aplikanata, pa ne vidim šta ljudski faktor tu ima da obrađuje i ne obrađuje izvučene dok im se ne pošalje prvi koverat nazad. Ovo je definitivno bacilo senku na ceo program i za sebe sam siguran da je ovo bio treći ali i poslednji put mog učestvovanja u ovom cirkusu. Ipak ću se ja držati prvobitnog plana, tj Australije. Ovakvo šta je tamo nezamislivo.

Ovo je skandal planetarne razmere jer se tiče gotovo ljudi iz svake zemlje ili teritorije na kugli zemaljskoj i najviše me je uvredila njihova izjava da niko neće odgovarati zbog ovog propusta pa čak ni otkazom zbog ovakve bruke.

U svakom slučaju, srećno svima u drugom izvlačenju.
Citat:
Prvobitno poslao korisnik magic Prikaz poruke
Koji je to forum?
http://forums.immigration.com/forumd...ttery-Visas-DV

Citat:
Još mi nije jasno za šta će im 2 meseca do sledećeg izvlačenja? Ako to radi kompjuterski program kao što kažu, za to je potreban delić sekunde.
Mislim da je ovo vec bilo objasnjeno al ajd.Delic sekunde je potreban da racunar izabere potencijalne dobitnike.Posle toga ide rucna provera izabranih, ko zna koliko ljudi posalje neodgovarajucu sliku npr, tu odma ide diskvalifikacija.
Staro 14.05.2011, 19:23
TheNenad's Avatar
TheNenad TheNenad je offline
Stari vuk

Datum prijave: 24.09.2009
YU lokacija: True north of Serbia
Nepromenjeno

Citat:
Ja kao aplikant nisam ni najmanje kriv za njihov propust a zbog njih sam doživeo "duševni bol i patnju". Kome da ih tužim?
Možeš da tužiš samo njihovu dobru volju i da ih pogodiš u kredibilitet, što znači samo možete kolektivno da pošaljete protestno pismo i da se nadate najboljem (što lično i predlažem). Tužakanje nekim međunarodnim sudovima (što je već neko predložio) uopšte nije ni opcija u ovom trenutku.
DV2015 - Has not been selected
DV2016 - Has not been selected
DV2017 - Has not been selected
Staro 14.05.2011, 19:33
City Lights's Avatar
City Lights City Lights je offline
Drug član

Datum prijave: 06.10.2009
US lokacija: come what may
YU lokacija: Zagreb
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Mirko86 Prikaz poruke
U neku ruku i jeste bili random
Nije random. To je kao da se igra lotto 7/39 gdje ljudi ispunjavaju kombinacije od 7 brojeva u rasponu od 1-39, a priređivači lutrije u bubanj ubace samo brojeve od 1 do 10.
Staro 14.05.2011, 19:50
Mirko86 Mirko86 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 08.03.2011
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik City Lights Prikaz poruke
Nije random. To je kao da se igra lotto 7/39 gdje ljudi ispunjavaju kombinacije od 7 brojeva u rasponu od 1-39, a priređivači lutrije u bubanj ubace samo brojeve od 1 do 10.
Kazem u neku ruku.Tvoj primer nije bas najbolji, ja bi pre rekao kada bi priredjivaci lutrije ubacili sve brojeve, a bubanj se zaglupeo i po nekom patternu brojeve izbacivao.Random elemenat je taj sto ni jedan broj nije namerno necijom krivicom izvucen, nego je slucajnom greskom krenuo od prvog i drugog dana.
Staro 14.05.2011, 20:05
todorovskimkd todorovskimkd je offline
Drug član

Datum prijave: 06.05.2011
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Macedonia
Pošalji Skype™ poruku korisniku todorovskimkd
Nepromenjeno

ajde ljudi podrska od svima koi su bili ivuceni pozzz

http://www.petitionspot.com/petitions/dv2012/
Staro 14.05.2011, 20:29
MrDax MrDax je offline
Drug član

Datum prijave: 03.05.2011
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik todorovskimkd Prikaz poruke
ajde ljudi podrska od svima koi su bili ivuceni pozzz

http://www.petitionspot.com/petitions/dv2012/

Ja sam potpisao. Nemojte zaboraviti da pitate rodbinu da i oni potpisu i nemojte da zaboravite da potvrdite potpis nakon sto dobijete link u e-mailu koji ce vam sajt poslati.

Pozdrav svima, moramo pokusati da prosirimo ovogodisnju lutriju i da nas koji smo vec poslali koverte za USA uvaze.
Staro 14.05.2011, 21:27
saki78 saki78 je offline
Član

Datum prijave: 31.03.2010
Nepromenjeno

Jooj opet smo u igri!! Ne mogu da verujem....sad mi je još gore, taman sam se pomirila sa činjenicom da ponovo nisam izvučena....Mada, ne mogu da ne pomislim da ni ovo nije potpuno fer zbog ljudi koji su vec poslali koverte u USA.
Ko zna šta će sve biti do kraja....(ali nadam se da cu biti jedan od dobitnika)

Pravila pisanja