ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Prijava na Lutriju

Prijava na Lutriju Pitanja i procedure za prijavu na Lutriju preko zvaničnog sajta američke vlade

Prijava na Lutriju » Dv-2017 » Bitni linkovi
O Lutriji Uputstvo za prijavu Agencije za prijavu Korisne informacije Učlanite se

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 26.10.2015, 10:48
tailor tailor je offline
Član

Datum prijave: 04.11.2014
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

Prijava uspesna, prvi put, cela porodica nas cetvoro. Citao sam forum danima i mnogo mi je pomoglo i iskreno prijava je toliko prosta. Slike su kostale 400 din po osobi i najbitnije da odgovaraju. Pozdrav i srecno ostalima
Reply With Quote
Staro 26.10.2015, 18:22
mil mil je offline
Član

Datum prijave: 10.08.2014
Nepromenjeno

Prijavio sam se i prosle godine ali ne mogu da se setim kako je resen problem sa 0 (nulom ili slovom O). Imam dosta O ili 0 u confirmation number-u, kako ih kucam kad budem gledao rezultate u maju, kao O ili kao nulu?

edit: Ahaa, vidim crticu na nuli i to tek posle pola sata, definitivno sam umoran...
Reply With Quote
Staro 27.10.2015, 07:22
brave heart's Avatar
brave heart brave heart je offline
Član

Datum prijave: 24.10.2014
US lokacija: New York
Nepromenjeno

Država u kojoj trenutno živite: Ova adresa određuje ambasadu koja će upravljati Vašim slučajem.

Trenutno sam na F1 studentskoj vizi, tj. vec godinu dana se skolujem u Americi. Viza mi istice tek nakon rezultata lutrije. Mislim da sam negde procitao da ukoliko je kandidat izvucen dok je u legalnom statusu u Americi, slucajem onda ne mora da upravlja ambasada, vec imigraciono. Da li je to tacno?

Samo da dodam da sam u zemlju usao preko J1 vize, a potom uradio transfer vize u F1. Koliko bi to bio problem?
Reply With Quote
Staro 27.10.2015, 12:04
Isend's Avatar
Isend Isend je offline
Drug član

Datum prijave: 18.04.2015
US lokacija: zelja: SF Bay Area
YU lokacija: Nis
Nepromenjeno

Prijavio se i ja upravo po prvi put

Srecno svima!
Reply With Quote
Staro 27.10.2015, 13:37
mikiSA mikiSA je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 01.07.2011
US lokacija: juzno od CHI, IL
YU lokacija: Sarajevo, BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik brave heart Prikaz poruke
Država u kojoj trenutno živite: Ova adresa određuje ambasadu koja će upravljati Vašim slučajem.

Trenutno sam na F1 studentskoj vizi, tj. vec godinu dana se skolujem u Americi. Viza mi istice tek nakon rezultata lutrije. Mislim da sam negde procitao da ukoliko je kandidat izvucen dok je u legalnom statusu u Americi, slucajem onda ne mora da upravlja ambasada, vec imigraciono. Da li je to tacno?

Samo da dodam da sam u zemlju usao preko J1 vize, a potom uradio transfer vize u F1. Koliko bi to bio problem?
Koja je J1 viza bila? Ako je ista islo preko stipendije (ono Americka vladina stipendija, exchange ili tako to), i imas 2 year home residency requirement ne preporucujem ti da se prijavljujes.
Ja bi stavila kucnu adresu (u Srbiji, Bosni, gdje si vec) za svaki slucaj jer kazes da ti viza istice nakon rezultata :to je maj dogodine. Ako imas visok broj moguce je da ces biti van statusa kad bude intervju u US i onda te odbiju. Stavi kucnu adresu.

LPR od 31.5.2012.
-----------------------------------------------
USA citizen 20.9.2017.
Reply With Quote
Staro 27.10.2015, 14:37
maybe17 maybe17 je offline
Drug član

Datum prijave: 10.05.2015
Nepromenjeno

Prijavili bi meni najdrazu osobu koja je trenutno u USA na radnoj vizi.Ovako razmišljam, ako bude izvucena a stavili smo adresu u Srbiji, vratice se na interjvju odnosno malo ranije pre isteka vize koja ističe u oktobru.Deluje mi sigurnije i zbog broja koji bi mogao da bude visok a i zbog dokumenata koji ne moraju da se prevode,Da li sam u pravu?Molila bih još neko mišljenje.

I još jedno pitanje,viza koja god vazeča je do roka isteka dobitak na lutriji je poništava tog trenutka ili prilikom intervjua?.Jasno mi je da se ne moze imati i viza i g.c. samo ne znam koji je to momenat?Hvala.

Last edited by Magelan; 27.10.2015 at 15:57.
Reply With Quote
Staro 27.10.2015, 16:03
Magelan's Avatar
Magelan Magelan je offline
Super Moderator

Datum prijave: 28.04.2010
US lokacija: Spartanburg, South Carolina; Jacksonville, Florida
YU lokacija: Mladenovac, Republika Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik maybe17 Prikaz poruke
Prijavili bi meni najdrazu osobu koja je trenutno u USA na radnoj vizi.Ovako razmišljam, ako bude izvucena a stavili smo adresu u Srbiji, vratice se na interjvju odnosno malo ranije pre isteka vize koja ističe u oktobru.Deluje mi sigurnije i zbog broja koji bi mogao da bude visok a i zbog dokumenata koji ne moraju da se prevode,Da li sam u pravu?Molila bih još neko mišljenje.

I još jedno pitanje,viza koja god vazeča je do roka isteka dobitak na lutriji je poništava tog trenutka ili prilikom intervjua?.Jasno mi je da se ne moze imati i viza i g.c. samo ne znam koji je to momenat?Hvala.
Ukoliko sin bude izvucen, onda je sigurnije da se vrati u BGD i odradi intervju. Pogotovo sto viza istice u oktobru i izuzetno je mala sansa, cak i uz nizak CN da se promena statusa (adjustment) finalizuje u US pre isteka non-immigrant statusa. Viza na sistemu vazi do momenta intervjua na kome je odobrena zelena karta. Tada se predjasnji non-immigrant status/viza ponistava.
Staro 27.10.2015, 19:02
brave heart's Avatar
brave heart brave heart je offline
Član

Datum prijave: 24.10.2014
US lokacija: New York
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik mikiSA Prikaz poruke
Koja je J1 viza bila? Ako je ista islo preko stipendije (ono Americka vladina stipendija, exchange ili tako to), i imas 2 year home residency requirement ne preporucujem ti da se prijavljujes.
Ja bi stavila kucnu adresu (u Srbiji, Bosni, gdje si vec) za svaki slucaj jer kazes da ti viza istice nakon rezultata :to je maj dogodine. Ako imas visok broj moguce je da ces biti van statusa kad bude intervju u US i onda te odbiju. Stavi kucnu adresu.
J1 u pitanju je bio Work&Travel.
F1 radi se o ESL kursu (skola engleskog)

Vec su mi agenti u ustanovi objasnili da iako jesam uspeo da zadrzim legalni status, prvi povratak kuci i apliciranje u ambasadi za bilo koji tip vize ce verovatno rezultirati odbijanjem, jer je status promenjen u Americi. Koliko to uopste moze da utice na odobravanje GC?
Reply With Quote
Staro 27.10.2015, 20:23
Biene Biene je offline
Član

Datum prijave: 31.10.2014
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Treca godina prijavljivanja. Srecno mi bilo
Reply With Quote
Staro 27.10.2015, 20:42
Magelan's Avatar
Magelan Magelan je offline
Super Moderator

Datum prijave: 28.04.2010
US lokacija: Spartanburg, South Carolina; Jacksonville, Florida
YU lokacija: Mladenovac, Republika Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik brave heart Prikaz poruke
J1 u pitanju je bio Work&Travel.
F1 radi se o ESL kursu (skola engleskog)

Vec su mi agenti u ustanovi objasnili da iako jesam uspeo da zadrzim legalni status, prvi povratak kuci i apliciranje u ambasadi za bilo koji tip vize ce verovatno rezultirati odbijanjem, jer je status promenjen u Americi. Koliko to uopste moze da utice na odobravanje GC?
Ti uvek mozes da uradis adjustment of status u Americi, sa F1 na GC. Medjutim, to podrazumeva odrzavanje legalnog statusa dok tvoj CN ne stigne na red... Povratak kuci uistinu nosi veliki rizik da te odbiju za svaku narednu vizu.

Imali smo ovde par situacija gde su izvuceni bili u F1 statusu.

Tags
dv 2017 - 02.10.2015

Pravila pisanja