ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 24.04.2012, 14:38
tobi tobi je offline
Drug član

Datum prijave: 26.10.2011
Nepromenjeno

Imam pitanje?
Ako zive muz i zena i djete! I apliciraju za z.kartu i dobiju je! Ako npr.muz odustane od zelene karte! Moze onda zena sama otici da zivi u Americi? I sta ce biti sa djetetom?

hvalaaaaa :-))
Reply With Quote
Staro 24.04.2012, 14:42
Siberian's Avatar
Siberian Siberian je offline
Drug član

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: Florida - Orlando
YU lokacija: Beograd Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik tobi Prikaz poruke
Imam pitanje?
Ako zive muz i zena i djete! I apliciraju za z.kartu i dobiju je! Ako npr.muz odustane od zelene karte! Moze onda zena sama otici da zivi u Americi? I sta ce biti sa djetetom?

ajde obrisi ovo i nemoj da mi trujes temu

p.s. (ovo nije mesto za takv post)
Reply With Quote
Staro 24.04.2012, 14:42
shanzy shanzy je offline
Stari vuk

Datum prijave: 08.07.2011
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Imam pitanje?

a ko bude izvucen? ako je zena, ona moze otici, ali trebace joj dozvola muza da odvede i dete. ako je nosilac GC-a muz, onda zena i dete bez njega ne mogu otici uopste.
Reply With Quote
Staro 24.04.2012, 14:43
tobi tobi je offline
Drug član

Question

e imam pitanje! Ako muz i zena zive zajedno sa djetetom! I dobiju zelenu kartu! I muz se predomisli, mozeli zena otici sama da zivi u USA? i sta ce biti sad djetetom???

hvalaaaaa :-)))
Reply With Quote
Staro 24.04.2012, 14:46
tobi tobi je offline
Drug član

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik shanzy Prikaz poruke
a ko bude izvucen? ako je zena, ona moze otici, ali trebace joj dozvola muza da odvede i dete. ako je nosilac GC-a muz, onda zena i dete bez njega ne mogu otici uopste.
hvalaaaaa!! da li postoji nekakva druga solucija za to?? :-)))
Reply With Quote
Staro 24.04.2012, 14:52
shanzy shanzy je offline
Stari vuk

Datum prijave: 08.07.2011
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

Citat:
hvalaaaaa!! da li postoji nekakva druga solucija za to?? :-)))
ne znam, mozda da putem pretnji smrcu natera muza da ode u usa. ne razumem sta je "to". a i lepo ti reče siberian, na pogrešnu si se temu denuo..
Reply With Quote
Staro 24.04.2012, 14:56
Siberian's Avatar
Siberian Siberian je offline
Drug član

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: Florida - Orlando
YU lokacija: Beograd Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik shanzy Prikaz poruke
i lepo ti reče siberian, na pogrešnu si se temu denuo..
hvala
aj sad moram da napisem 50 karaktera, josh uvek nije 50
Reply With Quote
Staro 24.04.2012, 22:06
NightSky's Avatar
NightSky NightSky je offline
Stari vuk

Datum prijave: 11.01.2012
YU lokacija: Sarajevo, BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Lucky Prikaz poruke
Sve je pitanje sta ko zeli. Sto neko rece, napunim kolica i ne gledam cene.OK
Nova kola, LCD televizori, IPAD-i, I phone-ovi sve je dostupno i lako se pribavlja. Super.

Nasmejem se jednom mesecno i to gledajuci nesto na netu... Isprazne i glupe price u firmi...van nje - samo koliko je ko sta stekao ili sta je novo kupio.
Moj kum koji ima decu od 5 godina vec sad razmislja gde da se preseli da bi oni isli u odredjenu skolu jer ako ne krenu dobro od starta onda nista ni od faksa ni od buducnosti za njih??? 5godina eeeeej!
Sina izvedem svaki dan napolje...shetamo po lepom naselju, dosta zelenila, jezero...samo nema ljudi....nikad....naravno ni dece....poneki pas izasao da pishki i njegov vlasnik....pa brzo nazad u stan. Da se ne propusti neki "reality show".
Mi planiramo povratak.

Dzukele - "Amerika amerika....gomila klovnova"
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Siberian Prikaz poruke
Mislim da poneki ljudi (ukljucujuci sebe naravno)neznam mozda josh neko ali nece da se izjasni, nemoze da prihvati taj nacin zivljenja, kuca posao, svi se prave dobri i nasmejani a u stvari svako gleda svoje dupe i agresivno sebicno samo misli na sebe pa posle na druge, to je ta individualnost koja je me je uvek nervirala ono kao jebes druge ja sam najbolji, najlepsi, i ja cu da uspem, ja mislim da se evropske zemlje po tome dosta razlikuju i da su mnogo bolje po tom pitanju ne bas nemacka ali mozda norveska, danska, finska.
Na žalost, ne mogu pričati o životu u USA, ali jako dobro poznajem život na Balkanu. Evo čitam ove postove, pa mi nije jasno o čemu govorite...

Materijalizam - nije sve u životu, ne treba mu robovati, ali lijepo je moći sebi priuštiti i auto i LCD televizor i druge stvari. A ako čovjek nije "materijalni tip", može otići na neko putovanje, ili štediti djetetu za fakultet. Ili pokloniti novac nekome kome je potreban (zašto ne?). Novac ne mora automatski značiti egoizam, pohlepu i površnost. Novac je sloboda, a onaj ko ga ima odlučuje hoće li ono što uradi s njim biti plitko ili značajno.

A ovdje su priče po firmama, s druge strane, vrlo intelektualne - gdje je nabolje nadograditi nokte i otići na frizuru, ko se s kim posvađao, ko je s kim raskinuo i, naravno, bistri se politika. Cijene svakodnevno rastu, plate iste ili niže, svi šute i trpe, a uskoro ni za kruha neće imati.

Čovjek planira budućnost svom djetetu koje ima 5 godina. Sretnik, ako mene pitate. Naša djeca ovdje ni nemaju budućnosti, bar ne dostojene čovjeka. Sistem vrijednosti je totalno izopačen, na cijeni su kriminal, laktanje, štele; poštenje, inteligencija, sposobnost su zaboravljene vrline.

Reality show se gleda, kažeš. Ne znam imaš li naše kanale i pratiš li ih. Ako nije na programu reality show, onda je turska sapunica. Ako nije ni to, onda je politička emisija. Nema više obrazovnih programa. Da nije kablovske i kanala kao National Geografic, History i Discovery, ne bi se ni isplatilo držati tv prijemnik u kući.

Ljudi nasmijani... Ja sam skoro i zaboravila kako to izgleda. Dođem na šalter, a namrgođeni službenik, koji prima platu u visini minimalno dvije prosječne u državi, samo što me ne mršne. Šalje me da platim taksu "đe gori vatra" (to bi bio platni promet pored spomenika Vječna vatra u Sarajevu). Šta god ga pitam - ne zna on ništa, on samo zaprima zahtjeve.
Ima more primjera, na žalost...

I ovdje ljudi misle samo na sebe. Samo su pri tome još i neljubazni, neodgojeni i sa poremećenim sistemom vrijednosti.

Svako ko ima mogućnost da bira gdje će živjeti treba izabrati ono mjesto gdje će se dobro osjećati. Iako sam ovdje rođena i većinu života sam provela ovdje, mislim da na ovoj planeti ima i puno ljepših mjesta boljih za kvalitetniji život.
Ironično je to što toliko nas sanja o tome da odseli u USA, a neki kojima je život tu mogućnost pružio, bi radije bili ovdje.

U svakom slučaju, sretno svima!

DV 2020
Reply With Quote
Staro 24.04.2012, 23:39
Nedim Nedim je offline
Drug član

Datum prijave: 09.03.2012
YU lokacija: Bosna i Hercegovina,Sarajevo
Pošalji MSN poruku korisniku Nedim Pošalji Skype™ poruku korisniku Nedim
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik NightSky Prikaz poruke
Na žalost, ne mogu pričati o životu u USA, ali jako dobro poznajem život na Balkanu. Evo čitam ove postove, pa mi nije jasno o čemu govorite...

Materijalizam - nije sve u životu, ne treba mu robovati, ali lijepo je moći sebi priuštiti i auto i LCD televizor i druge stvari. A ako čovjek nije "materijalni tip", može otići na neko putovanje, ili štediti djetetu za fakultet. Ili pokloniti novac nekome kome je potreban (zašto ne?). Novac ne mora automatski značiti egoizam, pohlepu i površnost. Novac je sloboda, a onaj ko ga ima odlučuje hoće li ono što uradi s njim biti plitko ili značajno.

A ovdje su priče po firmama, s druge strane, vrlo intelektualne - gdje je nabolje nadograditi nokte i otići na frizuru, ko se s kim posvađao, ko je s kim raskinuo i, naravno, bistri se politika. Cijene svakodnevno rastu, plate iste ili niže, svi šute i trpe, a uskoro ni za kruha neće imati.

Čovjek planira budućnost svom djetetu koje ima 5 godina. Sretnik, ako mene pitate. Naša djeca ovdje ni nemaju budućnosti, bar ne dostojene čovjeka. Sistem vrijednosti je totalno izopačen, na cijeni su kriminal, laktanje, štele; poštenje, inteligencija, sposobnost su zaboravljene vrline.

Reality show se gleda, kažeš. Ne znam imaš li naše kanale i pratiš li ih. Ako nije na programu reality show, onda je turska sapunica. Ako nije ni to, onda je politička emisija. Nema više obrazovnih programa. Da nije kablovske i kanala kao National Geografic, History i Discovery, ne bi se ni isplatilo držati tv prijemnik u kući.

Ljudi nasmijani... Ja sam skoro i zaboravila kako to izgleda. Dođem na šalter, a namrgođeni službenik, koji prima platu u visini minimalno dvije prosječne u državi, samo što me ne mršne. Šalje me da platim taksu "đe gori vatra" (to bi bio platni promet pored spomenika Vječna vatra u Sarajevu). Šta god ga pitam - ne zna on ništa, on samo zaprima zahtjeve.
Ima more primjera, na žalost...

I ovdje ljudi misle samo na sebe. Samo su pri tome još i neljubazni, neodgojeni i sa poremećenim sistemom vrijednosti.

Svako ko ima mogućnost da bira gdje će živjeti treba izabrati ono mjesto gdje će se dobro osjećati. Iako sam ovdje rođena i većinu života sam provela ovdje, mislim da na ovoj planeti ima i puno ljepših mjesta boljih za kvalitetniji život.
Ironično je to što toliko nas sanja o tome da odseli u USA, a neki kojima je život tu mogućnost pružio, bi radije bili ovdje.

U svakom slučaju, sretno svima!
Bas si sastavila tekst da se bolji ne moze sastavit,i objasnila situaciju u kojoj se nalazimo.
I objasnila doticnom da uvijek moze biti gore!
Reply With Quote
Staro 25.04.2012, 01:41
jovke jovke je offline
Stari vuk

Datum prijave: 02.05.2011
Nepromenjeno

I ovde su parkovi izumrla kategorija. Ja sam cesto jedini u parku sa svoje dvoje djece i kad je ljepse vrijeme. Nigdje nikoga, mozda samo predvece ili nedeljom, iako su i tate i mame uglavnom nezaposlene, ali se gledaju razni rijaliti programi i serije po cijeli dan i uvece. Djeca se uglavnom jedino i povremeno igraju po trznim centrima dok im roditelji sa druge strane pozajmljuju novac da bi kupili te iste lcd televizore u trznim centrima da bi se dokazali ljudima oko sebe kako oni imaju. Dalje, drustvo iz mladosti, sa posla, iz skolskih dana rasuto na sve strane bez organizovanog druzenja u vecernjim satima, bez sportskih aktivnosti, i bez volje da podijeli neciju prijateljsku svakodnevicu. Znaci prijateljstva ima ali na papiru, onako usput bez neke obaveze prema nekom, sto zbog gubitka volje, sto zbog opterecenosti nemastinom. Izolovanost medju ljudima ogromna. Ljudi oko mene zive na nacin da im je drazi i preci neki tamo politicar iz Banja Luke ili Beograda koji se pojavi na tv nego prvi komsija?! I tako kao i drugi obicni balkanci mogao bih u nedogled.
Sve sto smo slusali od polupismenih nasih gastarbajtera 70-tih i 80-tih kako se u Njemackoj puno radi, kako nema druzenja, kako je sve u novcu, rijaliti programi itd. je zapravo stiglo kod nas, samo sto mi to nemamo snage da priznamo. Demokratija je donela sve to i kod nas. Zasto je samo Amerika gomila klovnova?! Tom logikom razmisljanja i Bosna je danas gomila "siromasnih" klovnova, pa se 1. maja ako me izvuku nema sta razmisljati, nego treba pakovati kofere. Nikad vise ni ovde druzenja, solidarnosti i ljudskih prava kao nekada. Sami smo krivi, ali nazad nema, pa svako treba da vaga sta mu je draze zivjeti u nadi da ce se to vratiti i zazivjeti ili dici sidro odavde. Nazalost mi smo nauceni da nas sunce tudjeg neba nece grijati kao nase pa makar pasli travu na nasim prostorima, te padamo na lazni patriotizam od kog samo zive pojedinci. Toliko od mene.
Srecno svima 1. Maja.

Last edited by jovke; 25.04.2012 at 01:50.
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja