ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Retro > Stare teme

Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana.

Thread Tools Display Modes
Staro 06.10.2012, 18:51
čikorita čikorita je offline
Član

Datum prijave: 04.10.2012
Nepromenjeno

hvala svima na pomoci :grin:
sto se tice slike, skontala sam da cu odnijeti sliku s indexa pa neka je prilagode ovim pravilima i prebace mi na USB. ima joj par godina ali nisam se bitno promijenila :==D:
za usi nisam nigdje vidjela da zahtjevaju da se vide, tako da mislim da nije neophodno
Staro 06.10.2012, 19:19
curlika's Avatar
curlika curlika je offline
Stari vuk

Datum prijave: 20.02.2012
US lokacija: Las Vegas, Houston, Chicago
YU lokacija: Sombor-Novi sad, Srbija
Pošalji Skype™ poruku korisniku curlika
Nepromenjeno

Aman ljudi, jel citate vi ovaj sajt koji zapitkujete oko prijave? Srdjevic je jos daaaavno lepo objasnio, juce sam pratio uputstva i sve mi je bilo jasno. Molim lepo, procitajte [url]http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=9[/url]
Staro 06.10.2012, 21:41
dekintirani's Avatar
dekintirani dekintirani je offline
Drug član

Datum prijave: 30.09.2012
US lokacija: Bilo gde samo odavde da begam
Nepromenjeno

Zelimo da se prijavimo za DV-2014 -Ja,moj nevencani suprug i nas trogodisnji sin.Oboje smo sa SSS IV stepen.Od ponudjenih opcija bracnog stanja ne nalazim sebe,nisam samac,ali ni vencana...sta treba da unesem?Rodjena sam u Bosni,ali imam i drzavljanstvo R.Srbije,a suprug i sin samo R.Srbije...gde da apliciramo? I,suprug je u procesu razvoda,ne mislimo da ce biti toliko brzo okoncan prethodni brak da bi cekali sa prijavom za lutriju ovih dana...kakva je prolaznost ovakve porodice tj.sanse? Na dokumentima imamo razlicite adrese i jedini dokaz da jesmo porodica je nase dete.

Last edited by dekintirani; 06.10.2012 at 21:46. Razlog: nekompletiran tekst
Staro 06.10.2012, 23:01
valigia's Avatar
valigia valigia je offline
Član

Datum prijave: 30.06.2012
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

[QUOTE=dekintirani;32236]Zelimo da se prijavimo za DV-2014 -Ja,moj nevencani suprug i nas trogodisnji sin.Oboje smo sa SSS IV stepen.Od ponudjenih opcija bracnog stanja ne nalazim sebe,nisam samac,ali ni vencana...sta treba da unesem?Rodjena sam u Bosni,ali imam i drzavljanstvo R.Srbije,a suprug i sin samo R.Srbije...gde da apliciramo? I,suprug je u procesu razvoda,ne mislimo da ce biti toliko brzo okoncan prethodni brak da bi cekali sa prijavom za lutriju ovih dana...kakva je prolaznost ovakve porodice tj.sanse? Na dokumentima imamo razlicite adrese i jedini dokaz da jesmo porodica je nase dete.[/QUOTE]

Gleda se zemlja rodjenja, nije vazno cije drzavljastvo imas.

Sto se statusa tice, vazan je status u momentu apliciranja. Znaci, otac tvog deteta oznaci [I]married[/I], ti oznacis [I]unmarried[/I] jer papiroloski nisi u braku.

Zajednicko dete navodite svako u svojoj prijavi + svako svoju decu koja nisu starija od 21 godine i nisu u braku (bez obzira da li ta deca planiraju emigraciju ili ne).

A dok se ceka na momenat dobijanja na lutriji, sredite svoje statuse kroz papire.

Mislim da je ovo jedini nacin da aplicirate, neka me neko iskusniji ispravi ako gresim. :grin:
Staro 07.10.2012, 14:31
dekintirani's Avatar
Drug član

Nepromenjeno Once again

Hvala na odgovoru! Samo jos nesto...kada suprug aplicira sad kao married,navodi li i podatke supruge sa kojom se razvodi? Da li tu vazi pravilo kao i za svu decu bez obzira apliciraju ona ili ne? U slucaju da ga izvuku,ako je ona navedena u aplikaciji,u medjuvremenu se razvedu (dao Bog), a nas dvoje se vencamo,da li ce to biti validno? Napisace jednu,njene generalije,a pojavice se druga,ja,druga supruga tj.osoba.:no: Hvala jos jednom!
Staro 07.10.2012, 14:58
valigia's Avatar
valigia valigia je offline
Član

Datum prijave: 30.06.2012
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

[QUOTE=dekintirani;32254]Hvala na odgovoru! Samo jos nesto...kada suprug aplicira sad kao married,navodi li i podatke supruge sa kojom se razvodi? Da li tu vazi pravilo kao i za svu decu bez obzira apliciraju ona ili ne? U slucaju da ga izvuku,ako je ona navedena u aplikaciji,u medjuvremenu se razvedu (dao Bog), a nas dvoje se vencamo,da li ce to biti validno? Napisace jednu,njene generalije,a pojavice se druga,ja,druga supruga tj.osoba.:no: Hvala jos jednom![/QUOTE]

Zaista ne znam kako bi to sve u vasem slucaju islo, vasa situacija je krajnje specificna. Ako se pravi paralela sa onom situacijom kada se prijave momak i devojka, pa jedno od njih dobije vizu i onda se vencaju te o toj promeni statusa obaveste institucije.. Znaci da bi vi trebalo da naknadno posaljete obavestenje o njegovom razvodu i vasem vencanju. E sad, ko moze da zna da li bi to bilo validno? Mozda je najbolje da pozovete ambasadu i raspitate se.

Suprug mora da navede podatke i za sadasnju suprugu jer je u momentu aplikacije sa njom u braku.
Staro 07.10.2012, 21:18
jovke jovke je offline
Stari vuk

Datum prijave: 02.05.2011
Nepromenjeno

Slazem se sa korisnikom valigia. I moje je misljenje kao i njeno. Morate pisati one podatke koje imate u trenutku prijave. On mora navesti vjencanu suprugu i vase zajednicko dijete a vi kao single samo dijete u odvojenim prijavama. Kasnije kada se budu mijenjali bracni statusi a vi budete izvuceni saljite dodatne promjene u Kentaki i obavjestavajte ih pa kako vam bude. To je jedini put da mozda u konacnoj proceduri svi dobijete vize i odete. Svako izostavljanje trenutnog zvanicnog stanja u prijavi mislim da je u startu propala prica.
Staro 07.10.2012, 21:51
dekintirani's Avatar
Drug član

Nepromenjeno

Hvala svima na odgovorima i izjasnjavanjima,mnogo! I,naravno,lep pozdrav! Moja *konacna*razmisljanja su da apliciram samo ja i navedem nase dete,naravno,a kad dodje do okoncanja postupka razvoda i resavanja naseg statusa kroz papire posle u slucaju da se posreci pa me izvuku:1081:,lakse je dodati mog supruga i manje konfuzna situacija ako on uopste na aplicira. Smanjujemo sanse,da,ali manje boli glava.
Staro 07.10.2012, 21:58
dekintirani's Avatar
Drug član

Nepromenjeno

Jos samo ovo:moze li neko da mi kaze na sta se misli kad kazu legalno razdvojeni i li razvedeni,sad sam zaboravila koji termin tamo pise,separated ili divorced?! Hvala!
Staro 07.10.2012, 22:54
oki9 oki9 je offline
Drug član

Datum prijave: 03.10.2012
Nepromenjeno

mi to u nasem porodicnom pravu nemamo, legaly separated bi se prevelo kao zvanicno ili legalno tj pravno razdvojeni sto je ustvari razvod...a ne u postupku razvoda, sto je kod vas slucaj

Pravila pisanja