![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Čestitam bebca, nek je živo i zdravo!!!!!
..i nek vas izvuku ... ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
DV-2014 - first application for GC ! ![]() DV-2014 - the Entry HAS NOT BEEN SELECTED ! ![]() DV-2015 - second application for GC ! ![]() DV-2015 - the Entry HAS NOT BEEN SELECTED ! ![]() DV-2016 - third application for GC. Never give Up! |
|
|||
|
|||
![]()
A radi mira u Kaliforniji evo vam oficijalni sajt Kalifornijski imunizacioni zakoni, sajt sa koga se dolazi sa Kalifornijskog departmana za zdravlje klikni
Da, jeste regulisano zakonom, i da roditelj ipak ima pravo da ipak odluci da ne vakcinise dete. A ako znaju da su neka deca nevakcinisana ako se nesto desi u skoli, pojavi se neko sa nekom bolestinom, trazice od tog deteta da ne pohadja privremeno skolu usled rizika od zaraze. Ipak ovde postoje religiozne slobode a postoje npr. Jehovini svedoci koji ne daju da ih bodu nikako ni u kakve svrhe. HEALTH AND SAFETY CODE - SECTION 120325-120380 "120365. Immunization of a person shall not be required for admission to a school or other institution listed in Section 120335 if the parent or guardian or adult who has assumed responsibility for his or her care and custody in the case of a minor, or the person seeking admission if an emancipated minor, files with the governing authority a letter or affidavit stating that the immunization is contrary to his or her beliefs. However, whenever there is good cause to believe that the person has been exposed to one of the communicable diseases listed in subdivision (a) of Section 120325, that person may be temporarily excluded from the school or institution until the local health officer is satisfied that the person is no longer at risk of developing the disease." I ljudi alo bre u Americi ste budite malo otvoreniji za tudje misljenje, ne moramo uvek svi da smo stalno u pravu ili krivu. Sto bi ovi rekli "whatever". |
|
||||
|
||||
![]()
Slazem se da zakoni u Americi dozvoljavaju nekada i preterane i po meni nerazumne licne slobode, te je tacno da roditelji shodno svom religijskom ili nekom drugom ubedjenju ne moraju da vakcinisu decu ako se tako izjasne. Naravno da je "pain in the ass" ako dodje do pojave bolesti, pa tu decu moras da sklonis iz kolektiva da se ne bi odmah razbolela. Tako cinis samo lose deci jer gube od skole. Medjutim, ono sto je meni ovde zanimljivo, a i Zana je to istakla, je - do juce nisi imao nista protiv, jer zapravo nisi ni imao izbora, pa su ti deca redovno vakcinisana u domovini, a sada se pismanis pa bi da to izbegnes. Na osnovu kog ubedjenja i kojih dokaza ces da tvrdis da ti je to protiv uverenja, kada si morao da ih vakcinises da bi prosla lekarski pregled i dobila vizu za USA??? Otkud odjednom to da su deca ranije bila vaskcinisana, a sada roditelji naprasno ne zele. I naravno, pored toga sto sam obeleo pisuci o istoj temi u drugom topiku, moram i ovde da ponovim - samo potpuna neznalica moze da rizikuje zivot i zdravlje svog deteta jer mu obskurni sajtovi na netu sugerisu kako su vakcine najvece zlo koje je ljudski um stvorio. Za razliku od skoro kompletne farmakopeje zapadne medicine koja je bazirana na hemiji, vakcine su stimulus za prirodnu odbranu organizma i nema ni jednog terapeutskog ili preventivnog sredstva koje je blize prirodnim odbrambenim mehanizmima nego sto su vakcine.
02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010 05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx 01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki 09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki 04. 12. 2009. - Stigla druga koverta 22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled 27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje 09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA! 17. 09. 2010. - D(eparture) Day |
|
|||
|
|||
![]()
Mene su moji vala izbusili koliko god da je trebalo, sta nisu oni, Ameri su dovrsili kad sam upisala skolu ovde. Imala sam studenta sa difterijom. I da nisam imala vakcinu mogla sam se i ja zaraziti. I svom detetu cu pruziti to isto. Ovde imas ljudi iz svih delova sveta pa ima i svacega da se nadje. A ima dosta vakcina jel podele jednu dozu nekad u tri pa primaju deca ne odjednom kao kod nas 5 vakcina nego manje doze. Opet, vase dete - vasa stvar ko nece da se vakcinise, ok, ne mora, ali da li je taj roditelj vakcinisan koji se sad prikljucuje trendu nevakcinisanja druge osobe (svog deteta)? Otkud sad to?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
![]() p.s. mi imamo bebca od 4 meseca ![]() Citat:
Da li ima neko iskustvo sa osiguranjem za malu decu?
DV-2014 - first application for GC ! ![]() DV-2014 - the Entry HAS NOT BEEN SELECTED ! ![]() DV-2015 - second application for GC ! ![]() DV-2015 - the Entry HAS NOT BEEN SELECTED ! ![]() DV-2016 - third application for GC. Never give Up! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Moja mala kad se rodila je imala Medicaid pa joj je sve bilo dzabe kod lekara. Imaju oni besplatno osiguranje za sirotinju (sta god bilo kao sto me ispravise ovde program ili kako god zvali to sto placa sve racune od lekara iz bolnice, ono sto se u domovini zvalo socijalno ili kako vec). |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
To me je interesovalom bitno mi je da postoji neki vid osiguranja za decu jer ne bih baš da nam bebac bude bez osiguranja u USA.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pa naravno da imaju osiguranja za decu, imaju i oni dece (verovatno i vise od nas). |
![]() |
Tags |
bebe, deca, odlazak, roditelji |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Razlozi (naši), za odlazak u USA | curlika | Vaša strana | 309 | 04.02.2023 22:27 |
Turistički odlazak u Ameriku i Kanadu | Ivan_66 | Ne-imigrantske vize | 15 | 22.08.2015 22:10 |
Odlazak u USA bez igde ikoga | nelson | Vodič za emigrante | 131 | 31.10.2013 00:15 |
Gde je najbolje za porodicu sa malom decom? | wingreen | Lokacije u USA | 104 | 19.12.2012 21:25 |
Odlazak sa porodicom | MinkaMilos | Stare teme | 15 | 18.09.2010 14:00 |
![]() |