ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 08.11.2012, 23:55
oki9 oki9 je offline
Drug član

Datum prijave: 03.10.2012
Nepromenjeno

Čestitam bebca, nek je živo i zdravo!!!!!
..i nek vas izvuku ... )
Reply With Quote
Staro 09.11.2012, 11:14
peja's Avatar
peja peja je offline
Stari vuk

Datum prijave: 06.11.2012
US lokacija: u nekoj lepoj i finoj državi, kad me izvuku odlučiću ;)
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Photographer Prikaz poruke
Za decu postoji CHIP program koji je skoro besplatan (nesto mizerno se placa) i dete je osigurano do 18. godine.
Da li ovo osiguranje postoji na novou cele države ili samo u Kaliforniji, pitam iz razloga, ako nas izvuku i odemo preko bare, ono što mi je najbitnije je da bi hteo da za mog bebca imam osiguranje, a ja cu se već nekako snaći

DV-2015 - second application for GC !
DV-2015 - the Entry HAS NOT BEEN SELECTED !

DV-2016 - third application for GC. Never give Up!
Reply With Quote
Staro 09.11.2012, 12:12
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

A radi mira u Kaliforniji evo vam oficijalni sajt Kalifornijski imunizacioni zakoni, sajt sa koga se dolazi sa Kalifornijskog departmana za zdravlje klikni

Da, jeste regulisano zakonom, i da roditelj ipak ima pravo da ipak odluci da ne vakcinise dete. A ako znaju da su neka deca nevakcinisana ako se nesto desi u skoli, pojavi se neko sa nekom bolestinom, trazice od tog deteta da ne pohadja privremeno skolu usled rizika od zaraze. Ipak ovde postoje religiozne slobode a postoje npr. Jehovini svedoci koji ne daju da ih bodu nikako ni u kakve svrhe.

HEALTH AND SAFETY CODE - SECTION 120325-120380
"120365. Immunization of a person shall not be required for admission to a school or other institution listed in Section 120335 if the parent or guardian or adult who has assumed responsibility for his or her care and custody in the case of a minor, or the person seeking admission if an emancipated minor, files with the governing authority a letter or affidavit stating that the immunization is contrary to his or her beliefs. However, whenever there is good cause to believe that the person has been exposed to one of the communicable diseases listed in subdivision (a) of Section 120325, that person may be temporarily excluded from the school or institution until the local health officer is satisfied that the person is no longer at risk of developing the disease."

I ljudi alo bre u Americi ste budite malo otvoreniji za tudje misljenje, ne moramo uvek svi da smo stalno u pravu ili krivu. Sto bi ovi rekli "whatever".
Reply With Quote
Staro 09.11.2012, 16:03
dreadnot's Avatar
dreadnot dreadnot je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 24.06.2009
US lokacija: Milwaukee, WI
YU lokacija: Beograd, RS
Pošalji Yahoo poruku korisniku dreadnot
Nepromenjeno

Slazem se da zakoni u Americi dozvoljavaju nekada i preterane i po meni nerazumne licne slobode, te je tacno da roditelji shodno svom religijskom ili nekom drugom ubedjenju ne moraju da vakcinisu decu ako se tako izjasne. Naravno da je "pain in the ass" ako dodje do pojave bolesti, pa tu decu moras da sklonis iz kolektiva da se ne bi odmah razbolela. Tako cinis samo lose deci jer gube od skole. Medjutim, ono sto je meni ovde zanimljivo, a i Zana je to istakla, je - do juce nisi imao nista protiv, jer zapravo nisi ni imao izbora, pa su ti deca redovno vakcinisana u domovini, a sada se pismanis pa bi da to izbegnes. Na osnovu kog ubedjenja i kojih dokaza ces da tvrdis da ti je to protiv uverenja, kada si morao da ih vakcinises da bi prosla lekarski pregled i dobila vizu za USA??? Otkud odjednom to da su deca ranije bila vaskcinisana, a sada roditelji naprasno ne zele. I naravno, pored toga sto sam obeleo pisuci o istoj temi u drugom topiku, moram i ovde da ponovim - samo potpuna neznalica moze da rizikuje zivot i zdravlje svog deteta jer mu obskurni sajtovi na netu sugerisu kako su vakcine najvece zlo koje je ljudski um stvorio. Za razliku od skoro kompletne farmakopeje zapadne medicine koja je bazirana na hemiji, vakcine su stimulus za prirodnu odbranu organizma i nema ni jednog terapeutskog ili preventivnog sredstva koje je blize prirodnim odbrambenim mehanizmima nego sto su vakcine.

02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010
05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx
01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki
09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki
04. 12. 2009. - Stigla druga koverta
22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled
27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje
09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA!
17. 09. 2010. - D(eparture) Day
Reply With Quote
Staro 09.11.2012, 20:54
Amer

Nepromenjeno

Mene su moji vala izbusili koliko god da je trebalo, sta nisu oni, Ameri su dovrsili kad sam upisala skolu ovde. Imala sam studenta sa difterijom. I da nisam imala vakcinu mogla sam se i ja zaraziti. I svom detetu cu pruziti to isto. Ovde imas ljudi iz svih delova sveta pa ima i svacega da se nadje. A ima dosta vakcina jel podele jednu dozu nekad u tri pa primaju deca ne odjednom kao kod nas 5 vakcina nego manje doze. Opet, vase dete - vasa stvar ko nece da se vakcinise, ok, ne mora, ali da li je taj roditelj vakcinisan koji se sad prikljucuje trendu nevakcinisanja druge osobe (svog deteta)? Otkud sad to?
Reply With Quote
Staro 09.11.2012, 21:41
dinna3008 dinna3008 je offline
Drug član

Datum prijave: 20.04.2012
US lokacija: Houston
YU lokacija: Sarajevo
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik vuxanne Prikaz poruke
Mene su moji vala izbusili koliko god da je trebalo, sta nisu oni, Ameri su dovrsili kad sam upisala skolu ovde. Imala sam studenta sa difterijom. I da nisam imala vakcinu mogla sam se i ja zaraziti. I svom detetu cu pruziti to isto. Ovde imas ljudi iz svih delova sveta pa ima i svacega da se nadje. A ima dosta vakcina jel podele jednu dozu nekad u tri pa primaju deca ne odjednom kao kod nas 5 vakcina nego manje doze. Opet, vase dete - vasa stvar ko nece da se vakcinise, ok, ne mora, ali da li je taj roditelj vakcinisan koji se sad prikljucuje trendu nevakcinisanja druge osobe (svog deteta)? Otkud sad to?
Kad se svi bocaju vakcinama...što da mi budemo izrodi i drugačiji ...reko bocajte i nas sve za raju
Reply With Quote
Staro 10.11.2012, 07:24
peja's Avatar
peja peja je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik veko Prikaz poruke
Kao što sam na početku rekao, super tema....i hvala svima na dobrim informacijama. Rekao sam da će nas biti troje, pa evo da se pohvalim...Od sinoć nas je troje ))
Još ako bog da da nas izvuku u maju......
Citat:
Prvobitno poslao korisnik oki9 Prikaz poruke
Čestitam bebca, nek je živo i zdravo!!!!!
..i nek vas izvuku ... )
Pridružujem se čestitkama i da nas sve izvuku pa da se vidimo tamo preko bare za koju godinu
p.s.
mi imamo bebca od 4 meseca

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Photographer Prikaz poruke
Nekoliko stvari.

Za decu postoji CHIP program koji je skoro besplatan (nesto mizerno se placa) i dete je osigurano do 18. godine.
Photographer mene zanima da li ovakav program postoji na nivou cele države? Jer ne bih hteo da mi bebac bude bez osiguranja!

Da li ima neko iskustvo sa osiguranjem za malu decu?

Reply With Quote
Staro 10.11.2012, 13:56
Amer

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik dinna3008 Prikaz poruke
Kad se svi bocaju vakcinama...što da mi budemo izrodi i drugačiji ...reko bocajte i nas sve za raju
Pa da. Kad ima, ajmo djaci...

Moja mala kad se rodila je imala Medicaid pa joj je sve bilo dzabe kod lekara. Imaju oni besplatno osiguranje za sirotinju (sta god bilo kao sto me ispravise ovde program ili kako god zvali to sto placa sve racune od lekara iz bolnice, ono sto se u domovini zvalo socijalno ili kako vec).
Reply With Quote
Staro 12.11.2012, 11:49
peja's Avatar
peja peja je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik vuxanne Prikaz poruke
Pa da. Kad ima, ajmo djaci...

Moja mala kad se rodila je imala Medicaid pa joj je sve bilo dzabe kod lekara. Imaju oni besplatno osiguranje za sirotinju (sta god bilo kao sto me ispravise ovde program ili kako god zvali to sto placa sve racune od lekara iz bolnice, ono sto se u domovini zvalo socijalno ili kako vec).
Hvala na odgovoru vuxanne,

To me je interesovalom bitno mi je da postoji neki vid osiguranja za decu jer ne bih baš da nam bebac bude bez osiguranja u USA.

Reply With Quote
Staro 12.11.2012, 14:07
Amer

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik peja Prikaz poruke
Hvala na odgovoru vuxanne,

To me je interesovalom bitno mi je da postoji neki vid osiguranja za decu jer ne bih baš da nam bebac bude bez osiguranja u USA.
Pejo, ako ces da budes ispod granice siromastva i kvalifikujes se za Medicaid, bolje i ne dolazi, to je beda. A naravno da imaju zdravstvena osiguranja za decu. Platis mesecno, sam odaberes posto ne oduzimaju automatski od plate kao kod nas vec moras da se registrujes. Obicno imaju fleksibilno - vise opcija - pa ljudi u zavisnosti koliko zaradjuju uzimaju zdravstveno, ocno, zubara (moze i bez ocnog i zubara) i ima fora oko toga kod kojih lekara moze da se ide za jeftinije ili skuplje (in network & out of network).

Pa naravno da imaju osiguranja za decu, imaju i oni dece (verovatno i vise od nas).
Reply With Quote
Odgovori

Tags
bebe, deca, odlazak, roditelji

Pravila pisanja