![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
"Ja samo čitam vijesti!", reče dr. Nele Karjlić početkom 90-tih.
![]() ![]() Vidi, ni ja nisam znala za ovaj forum kad sam se prvi put prijavila na lutriju. Nisam zanala ni za DV lutriju 10 dana prije nego sam nas prvi put prijavila. A za čitavu priču sam saznala tako što, kad smo razgovarali o varijanti odlaska vani, suprug mi je rekao da mu je nekada davno stigao mail da je dobio green card, ali on tada nije bio zaiteresiran za tu priču. Onda sam ja pitala kako misli da mu je stigao mail da dobiva takvo nešto, kako to USA dijeli zelene karte, a on mi je odgovorio da USA organizuje lutriju i da ne bi bilo loše da to malo istražimo. I, eto, to su bile moje početne informacije. Isti dan sam otišla na stranicu ambasade u Sarajevu, našla to o čemu mi je pričao i odmah vidjela upozorenje o prevarama. Pošto je upravo bio otvoren period za prijavu, čim smo se slikali prijavila sam nas prema uputstvima sa zvanične stranice (i znam da sam nas dobro prijavila, jer mi je u maju stigao mail o poništavanju izvlačenja i o novom izvlačenju). Ubrzo nakon toga sam otišla na lokalni "mahalski" forum, na odjel o dijaspori i saznala za ovaj forum. Ne treba biti "rocket scientist" da se nađu bar osnovne informacije, ako nekoga nešto stvarno zanima, Google je čudo (fala mu ko ga izmisli), a preseljenje na drugi kontinent je prevelika odluka da se u nju srlja zatvorenih očiju. Za sve ostalo tu je forum! I hvala Srđeviću koji ga pokrenu i svima koji ostaviše neprocjenjivo vrijedne informacije! ![]() P.S. Neću više kvariti temu, evo šutim ![]()
DV 2020 Last edited by NightSky; 18.04.2012 at 20:55. |
|
||||
|
||||
![]()
Cisto da dodam moje iskustvo, skoro kao @vrhunski, igram lutriju 12god.
![]() Prvo, agencije koje rade prijave umesto vas NISU prevara. Posaljes im podatke, oni to unesu u online prijavu, dobiju broj i cekaju 01.05. Bilo je iskustava, takodje na forumu, da su ljudima trazili da kupe neke "kurseve engleskog" za 200-300$ da im posalju njihov CN. Vezano za vece sanse za dobitak preko agencije JESTE prevara ili zabluda, kako se uzme. Ko nije u toku sa proslogodisnjem izvlacenjem kad se digla ogromna frka kako su dobitnici slali prijave 5 i 6.10. Da je velika sansa da se dobije preko agencija brujali bi forumi o tome. Cak su i na Ruskom forumu agencije davale svoje procente izvucenih, sve to ulazi u prosek. Zakljucak: Ko ima osnovnu kompjutersku pismenost neka SAM popuni svoju prijavu i srecno mu bilo ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ovde treba jednom zauvek rasjasniti da agencije nisu nikakvi prevaranti, nego da ih nazovem firme koje za novac cine usluge prijavljivanja na lutriju za Ameriku. Jasno se zna cena preko njih pre nego sto se njima poveri prijava na lutriju, i ko voli nek izvoli. To sto je negde na zvanicnom sajtu dzaba, pa sta?! Uvek je bilo i bice placanja za nesto sto je besplatno jer nas mrzi cekanje, nismo dovoljno informisani itd.
Svako od nas ima pravo da po sopstvenoj savesti sumnja ili ne u vece sanse za dobitak preko agencija, ali istinu o vecim sansama nece saznati. Svi znamo procitati zvanicna saopstenja, informacije i tvrdnje da su nam sanse jednake, ali znamo i da mnoge stvari u praksi nisu onakve kakve se mogu procitati. Zasto moramo slepo da verujemo u nesto ili ja ili bilo ko samo zato sto se to zove zvanicna verzija?! Mnogi ne poveruju ni u zvanicne verzije o smrti clana porodice, pa nakon nekog vremena dokazu da zvanicna verzija nije bila tacna. Ja znam bracni par iz moje blizine koji su se prijavili preko agencije i iz prvog pokusaja bili izvuceni. Znam i da su imali mogucnost da preko agencije plate avio karte u tom paketu prijave i da su i to uplatili. Koja je agencija u pitanju ne znam jer nisam imao novca da se tako prijavim pa me nije ni zanimao naziv agencije. Do sad nisam cuo ni video nikog ko se hvali da se preko agencije prijavio 10 puta dok nas ostalih sa sopstvenim prijavljivanjima ima sa 10 pokusaja. S obzirom da im je sistem za izvlacenje busan kao sir i nepouzdan (sto smo videli), vrlo je moguce da tu ima zajednicke saradnje i dobre zarade izmedju agencija i amerikanaca, ali je to otkriti za nas nemoguca misija. ![]() Last edited by mijan; 19.04.2012 at 17:43. |
|
|||
|
|||
![]()
Cao svima
![]() Evo i ja malo na ovu temu koju reč da prozborim ![]() U pitanju su iskustva mojih daljnih rođaka(dva rođena brata) ... Prvi rođak se prijavio preko agencije prvi put nije dobio, prijavio se drugi put takođe preko agencije i bio je izvučen ... Posle dve godine njegov brat se prijavi sam i izvuku ga iz prve ![]() ![]() Svako ima pravo da odabere način prijave. Ja sam se prijavio ove godine prvi put i očekujem 1. Maj ![]() Izvlačenje se bliži i svim forumašima koji su igrali puno sreće i naravno da pozelenimo i kažemo Srbiji ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Agencije jesu prevara...a sada cu reci i zasto. Govorim iskljucivo o najpoznatijoj zvanoj usafis ili usa123.com ili jos jedan od njihovih 100 domena. Kao prvo, oni se predstavljaju tako da su oni lutrija, a ne biro koji unosi podatke umesto tebe. Mnogi ljudi koji su se prijavili preko agencije, ucinili su to jer nisu znali da postoji i zvanican sajt. Agencija hoce popuniti za tebe podatke i uzeti pare za tu uslugu....sa tim da ti iste te podatke moras popuniti na sajtu agencije. Znaci ti popunis na sajtu agencije, oni to prenesu i naplate ti. Kada dobijes, umeju da izvlace jos para na najprljaviji moguci nacin. Reklamiraju se po televiziji i jos jednom da ponovim "predstavljaju se da su oni lutrija". Verujem da oni iz Izraela nalaze na neki nacin rupe u zakonu i da jesu legalni, ali meni se od njih svakako bljuje.
Moj burazer je igrao preko usafis nekoliko puta (jer je uplatio onaj djavo da te tri godine prijavljuju) i nije dobio. Toliko o namestanju. Ja verujem da neko mozda ovde i ima neki interes iz tih agencija, cim toliko govorite o tome kako su vece sanse da se preko njih dobije. |
|
||||
|
||||
![]()
Ja sam igrao 12 puta i pozeleneo, a da mi ni jednog jedinog puta nije palo na pamet da dajem pare nekakvoj agenciji za ono sto mogu sam da uradim. Sad, ima ljudi koji vole komoditet i nije im zao da plate samo da se ne bi malo pomucili. To je isto kao da kupujes karte od tapkarosa umesto da dodjes malo ranije i sam stanes u red. Agencije jesu tapkarosi, mozda malo umivenije i verovatno legalne, ali ti u stvari prodaju maglu i lazna obecanja. Neke od njih cak nude da ako igras preko njih imas i besplatnu akrtu za USA ako te izvuku. Sad izracunajte sami kako im se to isplati ako namestaju i ako je dobitak siguran? Desetine naivnih plate kartu tom jednom srecniku koji ce mozda da bude izvucen. Da li je to dobar argument da agencije nemaju nikakvu vezu i da su zapravo zainteresovane da ne budete izvuceni, da biste i sledece godine igrali preko njih i dali im jos malo para da za vas urade nesto sto je besplatno?
BTW, zar niste videli u delu "Prijava na lutriju" podsekciju "Agencije za prijavu"? Ovo treba da ide tamo, jer je vec dosta pisano o agencijama...
02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010 05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx 01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki 09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki 04. 12. 2009. - Stigla druga koverta 22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled 27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje 09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA! 17. 09. 2010. - D(eparture) Day |
![]() |
|
|
![]() |