![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Kako si ti tamo dospeo ako nije tajna? Oduvek sam zeleo videti Newfoundland (doduse samo turisticki). |
|
||||
|
||||
![]()
i ja sam u malom mestu...
apslolutno ce vas svako pozdraviti na ulici kada prolazi pored vas, naravno ne ako ima mnogo ljudi, nego ako se sretnete pokraj nekog usamljenijeg mesta na pesackomce sa smeskom da vam se zaustave i propuste u radnji, drzavnoj ustanovi...postovanje i ljubaznost sto neki kazu smuci ti se od hi & hallo koliko puta izgovoris dnevno ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Newfoundland ? Ne znam sta da ti kazem, za dva sata imas tri godisnja doba ( leto naravno neces videti ),cim dune sa okeana, eto kise, temperatura padne za 10 stepeni.Stigao sam 15 aprila, jos je bio sneg koji se ponovio jos dva puta do kraja meseca. Ko hoce da dodje da se odmori od ''urbanog'' sveta, ovo jeste pravo mesto.Apsolutni raj na zemlji, jednostavno ko je ljubitelj prirode , ovde je ima u izobilju. Najveca srpska zabluda ? '' Srbija je bogata vodom ''. Treba doci ovde , pa videti kako to izgleda.Mi smo apsolutna Sahara poredeci se sa Newfoundland-om. Ukratko, kome treba mir , odmor na kraci period, ovo jeste mesto za to. |
|
||||
|
||||
![]()
Mi smo odlučili da započnemo proceduru oko dobijanja iseljeničke vize za Kanadu, a istovremeno učestvujemo i u GC. Pa da vidimo, valjda će upaliti jedna od ove dve opcije.
Što se tiče aplikacije za iseljeničku za Kanadu, odlučili smo se za opciju Skilled worker. Da bismo dobili vizu potrebno je da skupimo 67 bodova. Bodovi se sabiraju na osnovu različitih kriterijuma i sve je detaljno opisano na http://www.cic.gc.ca/english/immigra...lled/index.asp. Mi smo trenutno u fazi prikupljanja dokumentacije i prevođenja. Ja sam prošle nedelje izašla na IELTS i test je bio vrlo ozbiljan. Inače radim u stranoj kompaniji i skoro čitava komunikacija (pisana i verbalna) mi je na engleskom i mislila sam da mi za sam test i ne treba puno pripreme. Sad vidim da sam se malo prevarila, pogotovo što se tiče Listening dela, koji je meni bio najteži... Moj savet svima koji kreću ovim putem je da se dobro pripreme, da isključe titl na TV-u, da prebace na BBC i da se trude da što više slušaju. Za Reading deo, da krenu da rade otpozadi pošto poslednje vežbanje iz ko zna kog razloga nosi najviše poena. Za Writing deo, da prvo pišu duži tekst - esej a onda kraći - pismo, pošto esej nosi više poena. Da dobro izvežbaju način pisanja eseja tj, esej mora biti u formatu: uvod, postavljanje teze, za ili protiv i zaključak. Pismo mora biti u formatu: razlog obraćanja, razrada i molba. Za speaking deo obavezno pripremiti: nešto o sebi, čime se bavite, šta radite, šta volite da radite, u kom gradu živite, nešto o gradu, nešto o zaštiti okoline i obavezno probajte da pripremite kraći tekst o jednoj osobi, pošto sam ja imal da opišem jednog komšiju, devojka do mene kolegu sa posla, jedan dečko člana svoje rodbine... Dalje, čekamo 28. 06. i izlazak nove liste zanimanja, pa ukoliko mog zanimanja bude bilo, odmah apliciramo. E da, bili smo i na konsultacijama u jednoj agenciji u Zemunu i dobili smo dosta zanimljivih saveta, ali smo za sada mišljenja da apliciramo sami, bez njih. Oni inače traže 2500 evra, ali stvarno nisam sigurna da će mi tih 2500 evra doneti nešto što ne možemo sami da završimo. Eto, ako neko ima neko pitanje, ili je neko takođe u procesu bilo bi fino da razmenimo iskustva. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ja i sam planiram sebi da predam ove godine, tako da sam prilicno u toku. Ovako kao sto ti planiras, je isuvise dugo i neizvesno i kosta , najvise zivaca. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
vizu sam sredio za oko 5 nedelja, sto je trenutno najkraci moguci postupak za Kanadu za ovaj vid vize, morate sami da nadjete poslodavca koji ce vas zaposliti |
|
||||
|
||||
![]()
Dobra je Kanada ALI samo da ima malo vise toplog vremena.
![]() Imate na http://www.elitesecurity.org/ par tema o Kanadi pa prelistajte. Vidim da su botexag i jos par ljudi u toku, pa najbolje da oni iz prve ruke daju jos neke informacije. botexag kojim se poslom bavis tamo? IT ili ..?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
U petak, 13. maja je ovde ( Corner Brook, NL) bio sneg i zadrzao se preko dana. Dok je kod nas u Srbiji bilo prosecno nekih 25 stepeni. Ali... Igraju i neke druge stvari. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
leta su lepa, cak i pristojne temperature, juce dok je bilo sunce temp je isla i do 20C, a danas je padala kisa i bilo je 6C. snega ima samo na vrhovima planina i jezera su jos delimicno zaledjena... zime su jako hladne, i ko to ne moze da podnese, bolje da ne dolazi... nego da vam kazem nesto sto ce vas vise interesovati. vecina ponuda za posao se oglasava preko lokalnih novina, oglasnih tabli koje imate pored svake prodavnice....cak mislim da sam nasao podatak da se svega 15% novih zaposlenih nadje putem interneta... evo gledam lokalne novine, skoro svaki oglas... poslati cv na fax ili zvati direktno na tel....nijedne internet adrese...da ne verujes???? preporuka kanadjanina za posao....siguran dobitak! na zalost, problem je sto oni traze samo odredjene profile radnika, o tome se mozete infomisati na nj. sajtu ako nekog nesto konkretno interesuje neka pita, da ne razvlacim postove |
|
||||
|
||||
![]()
drugari...
evo par oglasa iz lokalnih novina u Alberti ne garantujem za tacnost, samo kopiram iz novina ![]() clean light-duty..11 cad/hrs sale/service za studente..(letnji posao)...16.26 sales repres....18 forlift operator.....16 kitchen helper...11.75 truck driver....23.65 food counter...11.30 retail saleperson...14.60 assist in store/supervising staff...21 cnc operator.....44 construction laborers....20 concrete finishers....19-29 machine operator....19.50 welder ....30 oni cesto kazu satnica ide i do.....dolara zato neke od ovih oglasa treba uzeti sa rezervom....zavisi od vaseg radnog iskustva u svakom slucaju, ako ste geolozi, varioci i bilo sta vezano za vadjenje i preradu nafte, ako podnosite zimu...pravac Alberta...zaradicete pare koje nikad necete videti u Srbiji.. ne bih bilo kome da dajem laznu nadu, ali za ta zanimanja, oglasi na svkom mestu.... ![]() |
![]() |
|
|
![]() |