ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Retro > Stare teme

Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana.

Thread Tools Display Modes
Staro 03.10.2012, 08:59
pcelica pcelica je offline
Drug član

Datum prijave: 28.08.2010
US lokacija: San Dijego, here we come
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Hvala vam puno. To me je najviše zanimalo dal da idem na dodatne kurseve zbog sertifikata ili ne :)
Staro 03.10.2012, 10:03
vrhunski vrhunski je offline
Proteran

Datum prijave: 17.06.2010
US lokacija: San Jose, CA
YU lokacija: Belgrade, Serbia
Nepromenjeno

[QUOTE=pcelica;32011]Hvala vam puno. To me je najviše zanimalo dal da idem na dodatne kurseve zbog sertifikata ili ne :)[/QUOTE]

Znanje ti nece skoditi tako da ako mozes idi :) ali iskreno vise se ceni iskustvo nego specificno znanje. Pre ce neko sa 15 godina (proverljivog iskustva da se zaposli) nego Master of Science bez iskustva
Staro 03.10.2012, 10:18
oskark's Avatar
oskark oskark je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.06.2010
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Zrenjanin
Nepromenjeno

[quote=vrhunski;32017]Znanje ti nece skoditi tako da ako mozes idi :) ali iskreno vise se ceni iskustvo nego specificno znanje. Pre ce neko sa 15 godina (proverljivog iskustva da se zaposli) nego Master of Science bez iskustva[/quote]

E vrhunski da te pitam kad se vec prica o iskustvu.
Sto se tice naseg iskustva, znam da to njima malo sta znaci. Al recimo dal im znaci to sto sam radio par freelance poslova, i to bas kod US poslodavaca. Ako stavim dodatno i to kao iskustvu u resume?
22.05.2012. Stigla koverta u Kentucky
29.01.2013. Obavljen lekrski pregled
20.02.2013. Interview Uspesno Obavljen
21.02.2013. Viza u pasosu!!!
08.03.2013. Avionska karta
27.04.2013. Vezite se, Polecemo POE Seattle

Oskarov Blog

zelenadvlutrija.blogspot.com
Staro 03.10.2012, 11:32
vrhunski vrhunski je offline
Proteran

Datum prijave: 17.06.2010
US lokacija: San Jose, CA
YU lokacija: Belgrade, Serbia
Nepromenjeno

[QUOTE=oskark;32022]E vrhunski da te pitam kad se vec prica o iskustvu.
Sto se tice naseg iskustva, znam da to njima malo sta znaci. Al recimo dal im znaci to sto sam radio par freelance poslova, i to bas kod US poslodavaca. Ako stavim dodatno i to kao iskustvu u resume?[/QUOTE]

Njima znaci bilo kakvo radno iskustvo. Nece oni sad bog zna koliko to proveravati. Hoce da posalju 1-2 emaila ili da pozovu 1-2 osobe (ali kad im objasnis da treba na telefonu da kucaju +381 odustanu od zvanja) znaci maltene svaki poslodavac hoce da posalje 1-2 Emaila i da dobije neke odgovore. To je nacin kako proveravaju.
Naravno da ako imas freelance poslove stavi ih obavezno ono sto treba samo da formiras jeste da ti resume bude kao neka prica ...krenuo si u tom pravcu i da se zna kuda ides i sta zelis da budes.

Evo ti par saveta za resume.
- Treba da bude u US formatu (obavezno!!!!)
- Treba da se tacno zna sta hoces da budes i sta si bio.
- Treba da sadrzi sto vise kljucnih reci tipa (html, php, mysql, zavisi sta si)
- Trebalo da budes lokalni kandidat (tj da apliciras u oblasti gde zivis)

Ako ti je dobro napisan resume i kad okacis na monsteru ako ne dobijes 1-2 poziva u roku od 7 dana brisi ga nevalja. Eto to ti mogu ja reci iz svog iskustva.
Probaj ovde [url]http://rezscore.com/[/url] koju si ocenu dobio za resume.

Po mom iskustvu resume ti je 50% obavljenog posla za zaposljavanje ako te pozovu i ako stvarno znas to sto pise da znas zaposlice te. Ako hoces da budes brzo zaposlen spusti malo kriterijume i sve ce biti ok. Ja sam otvoreno slagao u Resumeu (stavio sam da sam radio mnogo nizu poziciju nego sto sam stvarno radio) i meni je regruter na to rekao da sam dobro uradio jer resume ti sluzi da mislead regrutera da te pozove. (njegove reci a radi 15 godina taj posao) Ti trebas da uradis sve da njega na neki nacin namamis da te pozove a posle sta bude bude :). Meni su samo posle trazili da napisem pravi da imaju cisto za arhivu sta sam stvarno radio :)

ej odoh da spavam sutra prvi radni dan :)

Last edited by vrhunski; 03.10.2012 at 11:44.
Staro 03.10.2012, 13:45
pcelica pcelica je offline
Drug član

Datum prijave: 28.08.2010
US lokacija: San Dijego, here we come
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

ej odoh da spavam sutra prvi radni dan :)[/QUOTE]

Pa srećno onda sutra..javi nam utiske..
Staro 03.10.2012, 16:43
oskark's Avatar
oskark oskark je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.06.2010
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Zrenjanin
Nepromenjeno

[quote=vrhunski;32032]Njima znaci bilo kakvo radno iskustvo. Nece oni sad bog zna koliko to proveravati. Hoce da posalju 1-2 emaila ili da pozovu 1-2 osobe (ali kad im objasnis da treba na telefonu da kucaju +381 odustanu od zvanja) znaci maltene svaki poslodavac hoce da posalje 1-2 Emaila i da dobije neke odgovore. To je nacin kako proveravaju.
Naravno da ako imas freelance poslove stavi ih obavezno ono sto treba samo da formiras jeste da ti resume bude kao neka prica ...krenuo si u tom pravcu i da se zna kuda ides i sta zelis da budes.

Evo ti par saveta za resume.
- Treba da bude u US formatu (obavezno!!!!)
- Treba da se tacno zna sta hoces da budes i sta si bio.
- Treba da sadrzi sto vise kljucnih reci tipa (html, php, mysql, zavisi sta si)
- Trebalo da budes lokalni kandidat (tj da apliciras u oblasti gde zivis)

Ako ti je dobro napisan resume i kad okacis na monsteru ako ne dobijes 1-2 poziva u roku od 7 dana brisi ga nevalja. Eto to ti mogu ja reci iz svog iskustva.
Probaj ovde [URL]http://rezscore.com/[/URL] koju si ocenu dobio za resume.

Po mom iskustvu resume ti je 50% obavljenog posla za zaposljavanje ako te pozovu i ako stvarno znas to sto pise da znas zaposlice te. Ako hoces da budes brzo zaposlen spusti malo kriterijume i sve ce biti ok. Ja sam otvoreno slagao u Resumeu (stavio sam da sam radio mnogo nizu poziciju nego sto sam stvarno radio) i meni je regruter na to rekao da sam dobro uradio jer resume ti sluzi da mislead regrutera da te pozove. (njegove reci a radi 15 godina taj posao) Ti trebas da uradis sve da njega na neki nacin namamis da te pozove a posle sta bude bude :). Meni su samo posle trazili da napisem pravi da imaju cisto za arhivu sta sam stvarno radio :)

ej odoh da spavam sutra prvi radni dan :)[/quote]

Wow, hvala na ovom opsirnom mailu. Bas si detaljno objasnio sve tako da ne ostaje mesta za dodaatna pitanjca :grin:
Samo u tvom slucaju ti si stavio manje nego sto si radio, al ja na zalost ne mogu vise nego sto jesam...U svakom slucaju videcemo kakva ce biti ponuda poslova kad ja budem trazio. Gledacu da pocenm traziti vec odavde, ako ne bude sve kako je planirano...
I naravno ocekujemo update bloga o prvom rano danu :grin:
22.05.2012. Stigla koverta u Kentucky
29.01.2013. Obavljen lekrski pregled
20.02.2013. Interview Uspesno Obavljen
21.02.2013. Viza u pasosu!!!
08.03.2013. Avionska karta
27.04.2013. Vezite se, Polecemo POE Seattle

Oskarov Blog

zelenadvlutrija.blogspot.com
Staro 03.10.2012, 23:36
dejancic's Avatar
dejancic dejancic je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 14.05.2008
US lokacija: LA
YU lokacija: BG
Nepromenjeno

[QUOTE=vrhunski;32032]
[/QUOTE]
Slazem se sa delom da rezime radi pola posla. Bez dobrog rezimea je tesko otici korak dalje. Treba pogledati na internetu i naci cete mnogo dobrih primera kako napisati dobar rezime. Ja sam primetio da se samo po pitanju formata rezimea situacija za par godina dosta promenila. Treba odvojiti dosta vremena, konsultovati se sa drugim ljudima koji su u slicnoj situaciji, istraziti firmu kod koje se prijavljujete i sto je vise moguce prilagoditi rezime njima i njihovom oglasu, a onda prijava i cekanje. Medjutim...
Moje misljenje je da si regruteru rekao da si sve istinito napisao on bi opet rekao da si bas kako treba uradio. Ista ona varijanta kao kada neko odvali nikad gluplje pitanje, a oni prvo kazu: Hm, good question. :-)

Po meni kod prijava za ozbiljne strucne poslove treba izbeci laganje. Ti si uslovno receno slagao na svoju stetu, neki rade kontra. Ubiju se od laganja i preuvelicavanja. Kad im procitas rezime jedino im nedostaje iskustvo u voznji space shuttle-a, a i to bi imali nego u Srbiji bas i nemamo toliko mnogo rent a shuttle agencija pa je bio problem naci slobodan termin. Ne treba pretpostavljati da ih mrzi da zovu pa nece proveriti sta ste sve napisali. Mene su proveravali u Srbiji. Nije ih mrzelo da okrenu +381...
Staro 04.10.2012, 13:57
Pedja_1003 Pedja_1003 je offline
Član

Datum prijave: 01.10.2012
YU lokacija: Leskovac
Nepromenjeno

I ja planiram u Chicago krajem Aprila.. Za pocetak bi mozda moving, da li je neko upucen koja firma tamo daje najbolje uslove (vise $ po satu, overtime)?
Staro 16.03.2013, 22:39
ivanmilosavljevic's Avatar
ivanmilosavljevic ivanmilosavljevic je offline
Stari vuk

Datum prijave: 02.05.2012
US lokacija: Miami
Pošalji Skype™ poruku korisniku ivanmilosavljevic
Nepromenjeno miami

Miami-maj 2013...
Rezervisao sam stan,tacnije rezervisali smo stan drugar Maruko sa foruma i ja.Imali smo tu srecu da nam tako brzo i lako ispadne na vrhunskoj lokaciji, posto tu zivi moj drugar Srbin sa svojim drugom(koji je drug sa mojim skolskim drugom-svet je mali) on iseljava mi upadamo.
Stan se nalazin na South Beach-u,Lincoln road.Tacno 10 metara od glavnog setalista i 10 minuta od plaze.Cena mesecne rente sa svim dazbinama 1400$(kuhinja,king bed,2 lcd plazme u sobi,internet,gas,struja,sve novo) na 3 dela ispada 466$.Jeste da cemo se malo guzvati,ali mi smo flexibilni
Cene u drugim delovima grada malo su nize ali takodje je i manje posla,zabave,klubova...:obrva:
Sto se tice posla,verovatno cemo se ubaciti Maruko i ja u H&M za pocetak posto imamo neke poznanike i satnica je dobra 16$,a drugi posao u lokalnom restoranu isto zahvaljujuci drugaru...
Jos da dobijem vizu i to je to.hehe:1072:
09.05.2012-Poslao kovertu
16.05.2012-Stigla koverta u KCC
19.04.2013-Lekarski
15.05.2013-Ponovo rodjen
21-22.05.2013-Zagreb-Zurich-Miami(Florida)
Staro 17.03.2013, 14:21
Hurricane Hurricane je offline
Drug član

Datum prijave: 30.07.2012
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

Super. Svaka cast. Odlicna lokacija i uslovi.:bravo:

Poslao sam zahtev za uclanjenje na tvojoj stranici na face-u. Pozz.

Pravila pisanja