ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Život u USA > Lokacije u USA

Lokacije u USA Teme posvećene državama, gradovima i delovima gradova u USA

Lokacije u USA » Chicago, Illinois » Bitni linkovi
O Americi Život u USA Države (States) Gradovi Naša mesta (mapa)

Zatvorena tema

Thread Tools Display Modes
Staro 23.02.2016, 16:58
Magelan's Avatar
Magelan Magelan je offline
Super Moderator

Datum prijave: 28.04.2010
US lokacija: Spartanburg, South Carolina; Jacksonville, Florida
YU lokacija: Mladenovac, Republika Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik mphysicist Prikaz poruke
Da se nadovežem na tvoje pitanje, kako u Čikagu imam samo rodbinu, ali nisam i sama tamo lično ne bih mogla dati nikakve preporuke, savete itd. ali ću ostaviti link od sajta gde sam gledala stanove u Sijetlu, a vidim da se ista ta pretraga može uraditi i za Čikago, pa pogledajte: www.trulia.com. Naročito što u svakom oglasu ima deo gde su navedene i ocenje najbliže škole, kao i stope kriminala, kao i koja vrsta kriminala je u pitanju. U svakom slučaju, moje pitanje bi bilo za one koji su već dugo u Americi, ako može neko proveriti sajt i da mi kaže koliko su te informacije tačne.
Ove statistike su tacne za "homogene" zip codes. To vazi uglavnom za predgradja, a po vecim gradovima moze da zavara opasno. Ja sam u Chgo ziveo u zip codes 60637 i 60616. Oba su "nehomogena". 60637 pokriva juzni deo Hyde Park-a koji je super, ali cim predjes 61. ulicu ka jugu ulazis u Woodlawn koji je jezivi geto. E sad taj geto, zajedno sa zonom koja nije geto pravi statistiku za taj zip code. Isti je slucaj i sa 60615, 60616... Sa druge strane, zip codes 60193, 60189, 60610, 60611, 60614, 20850, 22202, 22207, 22304, 22311 su vrlo homogeni i tu je ta zvanicna statistika poprilicno precizna za ceo zip code. Kada je veci grad u pitanju, potrebno je malo podrobnije istrazivanje pojedinih delova grada od gledanja ciste statistike na trulia.com ili zillow.com iz gore navedenih razloga...
Staro 24.02.2016, 15:29
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Magelan Prikaz poruke
Ove statistike su tacne za "homogene" zip codes. To vazi uglavnom za predgradja, a po vecim gradovima moze da zavara opasno. Ja sam u Chgo ziveo u zip codes 60637 i 60616. Oba su "nehomogena".
Apsolutna istina. U severnom delu mog zip code-a najgore sto moze da ti se desi je da ti neko nesto ukrade iz kola. Odes li ispod te i te ulice, malo po malo neko pistoljem nekog napada i trazi pare, u jednoj ulici svako malo neko ubistvo itd.
Staro 24.02.2016, 18:48
Whiplash Whiplash je offline
Član

Datum prijave: 08.12.2015
Nepromenjeno

Koji je najbolji (i najbezbedniji) deo Čikaga za nekoga ko planira da se tamo nastani? Nemam nikoga u USA ali mi je Čikago prvi na listi gradova u slučaju dobijanja GC (mada razmatram i neke druge vizne opcije) a da stanovi nisu preskupi za iznajmljivanje....
Staro 24.02.2016, 20:08
Magelan's Avatar
Super Moderator

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Whiplash Prikaz poruke
Koji je najbolji (i najbezbedniji) deo Čikaga za nekoga ko planira da se tamo nastani? Nemam nikoga u USA ali mi je Čikago prvi na listi gradova u slučaju dobijanja GC (mada razmatram i neke druge vizne opcije) a da stanovi nisu preskupi za iznajmljivanje....

U vise navrata su Vam moderatori i drugi clanovi skrenuli paznju da je potrebno iscitati forum pre nego se krene u spamovanje jer je na sva vasa pitanja odgovoreno.

Zuti karton od 30 dana bi trebalo da vam da bude dovoljno vremena da se posvetite citanju foruma.

Moderator

Last edited by Magelan; 24.02.2016 at 20:13.
Staro 25.02.2016, 03:22
chicagopn's Avatar
chicagopn chicagopn je offline
Stari vuk

Datum prijave: 29.10.2008
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik mibim2016 Prikaz poruke
TRebaju mi informacije o Schiller Park-u,ciji je zip code 60167.
Kakvo je to mesto,koliko je bezbedno za zivot? Da li je preporucljivo mesto za zivot za jednu troclanu porodicu sa malim detetom? Hvala unapred!

Schiller Park generalno nije los osim sto ce ti piloti iz aviona mahati svakog dana dok sedis u dvoristu bukvoalno su tu na 20 m iznad glave te je zato malo i renta jeftinija zbog sve te buke ,e sad ako mislis da to i nije problem i nije za jedan avion na 2 sata ali na 1 u 2 minuta to bude malo dosadno , ali je kao sto rekoh solidan i lep kraj (miran) ukoliko dolazis sa zenom i detetom kao sto rece ,ne preporucujem da se kockas sa neki south side ili west side ,da ti bude lakse trazi stan Severno od Lawrence ulice koja je na 48000 north ,znaci sve juzno od lawrenca je kocka .
Mozes od Ashlanda pa sve do aerodroma prema west
To ti je najbezbednije da sad ne preciziram mozes i ovde i onde sve severno od Lawrence si miran i takodje skole su dobre, moj licni savet sa osobe sa porodicom Park Ridge,jefferson park,norwood park,noridge,harwood heights, edison park,niles ...malo skuplja varijanta ali sa extra dobrim skolama su winnetka,glencoe,northfield,northbrook,wilmette,gl enview,highland park,lake forest ovo su ti ujedno i najbolji delovi okoline chicaga i nemoj da trazis leba preko pogace
Staro 25.02.2016, 12:57
majagn majagn je offline
Član

Datum prijave: 09.06.2015
Nepromenjeno

Ja bih htela informaciju
o elementary schools u navedenim podrucjama u prethodnom postu
Staro 25.02.2016, 14:04
BetterFuture's Avatar
BetterFuture BetterFuture je offline
Amer

Datum prijave: 01.10.2015
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik majagn Prikaz poruke
Ja bih htela informaciju
o elementary schools u navedenim podrucjama u prethodnom postu
Odgovor na svoje pitanje mozete potraziti preko sajta http://www.greatschools.org/illinois/chicago/schools/ koji je vec bio spominjan.

Naravno, ima jos sajtova koji daju razna poredjenja kao sto su www.city-data.com, www.trulia.com itd. Pretrazite forum, dobicete mnogo korisnih informacija zahvaljujuci clanovima koji dele svoja iskustva bez rezerve.

Sve najbolje Vam zelim.
4. DV-2020 Dobitnici Tabela

-----------------------------------
DV2017 - Has not been selected
DV2018 - Has not been selected
DV2019 - Has not been selected
DV2020 - Has not been selected
DV2021 - Has not been selected
DV2022 - Has not been selected
Staro 06.04.2016, 22:07
markoss markoss je offline
Proteran

Datum prijave: 19.05.2015
Nepromenjeno

jel ima neko na forumu iz lyonsa? ja se u pon doselio zbog alamo skole. Jurim i neki posao pa ako ima neko nek se javi
Staro 07.04.2016, 01:03
Magelan's Avatar
Super Moderator

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik markoss Prikaz poruke
jel ima neko na forumu iz lyonsa? ja se u pon doselio zbog alamo skole. Jurim i neki posao pa ako ima neko nek se javi
Nemamo nikog na forumu ali ih imas u Župi i vise nego sto ti je potrebno Vise je Srba u Lyons-u nego aktivnih clanova na ovom forumu
Staro 07.04.2016, 18:06
oskark's Avatar
oskark oskark je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.06.2010
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Zrenjanin
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Magelan Prikaz poruke
Nemamo nikog na forumu ali ih imas u Župi i vise nego sto ti je potrebno Vise je Srba u Lyons-u nego aktivnih clanova na ovom forumu
hahahahaha, Zupa, ziva istina. U subotu svira Miki Jevremovic, a ulaz besplatan.
U lyons sam dva puta bio, al sam vise cuo srpki jezik nego sto sam engleski.
Odes u Zupu, narucis pivo i eto prilike da upoznas nekog.

BTW, kad smo vec poceli da nastavimo. Ako nekoga ineresuje, kod nas pada sneg danas. Mislim topi se odmah, ali pada kako god okrenes. U petk 21, nedelja -3 juce jedva 5, a danas sneg.
22.05.2012. Stigla koverta u Kentucky
29.01.2013. Obavljen lekrski pregled
20.02.2013. Interview Uspesno Obavljen
21.02.2013. Viza u pasosu!!!
08.03.2013. Avionska karta
27.04.2013. Vezite se, Polecemo POE Seattle

Oskarov Blog

zelenadvlutrija.blogspot.com
Zatvorena tema

Pravila pisanja