ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Prijava na Lutriju

Prijava na Lutriju Pitanja i procedure za prijavu na Lutriju preko zvaničnog sajta američke vlade

Prijava na Lutriju » Dv-2017 » Bitni linkovi
O Lutriji Uputstvo za prijavu Agencije za prijavu Korisne informacije Učlanite se

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 13.11.2015, 19:47
aca.aca.aca aca.aca.aca je offline
Član

Datum prijave: 26.05.2015
US lokacija: Chicago IL
YU lokacija: beograd
Nepromenjeno

Ove godine sam prvi put popunjavao prijavi i nazalost pod tackom 6 Country of eliglibility sam stavio no kako je ispravno ali sam selectovao drzavu Srbiju i kada sam isao submit na kraju vracao me je na prijavu i zbog toga sto sam selectovao drzavu a trebalo je da ostavim prazno i na kraju je prijava poslata sa odgovorom No i selectovanom drzavom Srbijom pa me zanima jel u pitanju greska dikvalifikacionog karaktera ,unapred hvala

Last edited by aca.aca.aca; 13.11.2015 at 19:58. Razlog: greska u pisanju
Reply With Quote
Staro 14.11.2015, 04:37
voja82's Avatar
voja82 voja82 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 01.05.2014
US lokacija: Miami/FL
Pošalji Skype™ poruku korisniku voja82
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik aca.aca.aca Prikaz poruke
Ove godine sam prvi put popunjavao prijavi i nazalost pod tackom 6 Country of eliglibility sam stavio no kako je ispravno ali sam selectovao drzavu Srbiju i kada sam isao submit na kraju vracao me je na prijavu i zbog toga sto sam selectovao drzavu a trebalo je da ostavim prazno i na kraju je prijava poslata sa odgovorom No i selectovanom drzavom Srbijom pa me zanima jel u pitanju greska dikvalifikacionog karaktera ,unapred hvala
Mi smo imali slicnu gresku, nemoj da brines, to nije greska koja te diskvalifikuje, ja sam zivi primer za to. Opusti se i sretno druze!
28.10.2013. Prijavili se na lutriju
01.05.2014. Izvuceni 2015EU00041xxx
19.05.2014. Poslali DS-260
21.08.2015. Lekarski pregled
09.09.2015. Intervju-pronadjena greska u prijavi
24.09.2015. Novi datum intervjua - VIZE ODOBRENE
30.09.2015. Preuzeti pasosi sa vizama
05.11.2015. Beograd-Rim-Majami
Reply With Quote
Staro 14.11.2015, 18:16
Andrew Wiggins's Avatar
Andrew Wiggins Andrew Wiggins je offline
Stari vuk

Datum prijave: 06.11.2015
US lokacija: Los Angeles
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik aca.aca.aca Prikaz poruke
Daj nemoj da me zentas aco.
Sad se vec ne secam kako sam ja popunio ali kako mozes da stavis "no" na country of eligibility?
Valjda u polje mesto rodjenja ide Serbia, pa country of eligibility opet Serbia, pa u polje drzava u kojoj zivite opet Serbia.
Kako moze "no"?
Reply With Quote
Staro 21.11.2015, 12:15
messerschmitt messerschmitt je offline
Drug član

Datum prijave: 04.11.2010
US lokacija: Iowa Des Moines
YU lokacija: Bosna i Hercegovina
Nepromenjeno

E ne znam čita li iko od onih koji su sad u Americi ako imaju vremena zanima me kakvi su vam bili prvi trenutci kad ste izišli iz aviona i stupili na američko tlo ? Koja je bila procedura kad su Vam ugledali pasošei i jesu li vas odvodili negdje ,,u stranu,, u neki ured pa vas ispitivali i slično .. ?
2018> HAS NOT BEEN SELECTED
Reply With Quote
Staro 23.11.2015, 18:58
Andrew Wiggins's Avatar
Andrew Wiggins Andrew Wiggins je offline
Stari vuk

Datum prijave: 06.11.2015
US lokacija: Los Angeles
Nepromenjeno

Sad sam procitao na nekom stranom forumu da su coveku na razgovoru (iz UK) trazili da pokaze izvod iz banke da ima na racunu 10, 000 $?
Na drugom forumu pise da su trazili da donese potvrdu da ima 5, 000$.
Kakva je situacija sa ljudima koji su otisli zadnjih godina iz nase zemlje?
Reply With Quote
Staro 23.11.2015, 23:31
mil mil je offline
Član

Datum prijave: 10.08.2014
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik margos13 Prikaz poruke
Evo ti predlog kako da izbegneš takve ili slične probleme: nakon prijave selektujes confirmation number, pa ga kopiras u notepad, word ili neki drugi tekst editor, pa snimiš taj fajl na komp ili u cloud (još bolje da ga snimiš u neki cloud: dropbox, google drive ili sl...). Naravno odradis I print screen strane sa confirmation number (za svaki slučaj).
Kad budeš proveravao rezultat, otvoriš txt ili doc fajl gde ti je confirmation number, pa ga selektujes i kopiraš sa ctrl+v u polje gde ga treba upisati.
Tačno, praktičnije je tako, šanse da se pogreši prilikom unosa ne postoje... Hvala na predlogu.
Reply With Quote
Staro 25.11.2015, 13:29
Mufasa Mufasa je offline
Član

Datum prijave: 25.10.2015
YU lokacija: Skopje,Makedonija
Nepromenjeno

Zdravo.prvo da se izvinim sto pisem ovako reply ali nisam mogo da nadjem kako da napisem post.Sobzirom da pisem prvi put dosada sam uglavnom citao (a ima bogami puno da se procita) nadam se da mi oprastate.Ja sam iz Makedonije,jednom sam bio na lutriji davne 1994 ili 95(mog druga su izvukli,on nije otiso pa mi dolazi i dan danas da ga opaucim ) sada drugi put prijavili smo se ja i zena.Hteo bih da upitam iskusnije clanove:ja sam rodjen u Austriji i ostavio sam u prijavi da figuriram kao Austria native (naravno da sam napisao gde zivim).Pitanje je sledeceosto Austria ima veeliki standard,verujem da malo ljudi tamo ucestvuju u gl.Dali su moje sanse uvecane time da budem izvucen? hvala unapred na odgovoru
Reply With Quote
Staro 25.11.2015, 14:32
markoss markoss je offline
Proteran

Datum prijave: 19.05.2015
Nepromenjeno

ja licno mislim da se prednost daje upravo zemljama sa nizim standardom zemlje treceg sveta?
Reply With Quote
Staro 25.11.2015, 14:38
JelenaX JelenaX je offline
Stari vuk

Datum prijave: 25.05.2015
Nepromenjeno

Broj ljudi koji se izvlače je proporcionalan broju ljudi koji su se prijavili, tako da baš i ne.
Imaš statistiku na linku
http://travel.state.gov/content/visa...tatistics.html
2.12. - Vize u pasošima
Reply With Quote
Staro 25.11.2015, 18:38
Magelan's Avatar
Magelan Magelan je offline
Super Moderator

Datum prijave: 28.04.2010
US lokacija: Spartanburg, South Carolina; Jacksonville, Florida
YU lokacija: Mladenovac, Republika Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik markoss Prikaz poruke
ja licno mislim da se prednost daje upravo zemljama sa nizim standardom zemlje treceg sveta?
Ne bas. Indija recimo ni ne ucestvuje.

Citat:
Prvobitno poslao korisnik JelenaX Prikaz poruke
Broj ljudi koji se izvlače je proporcionalan broju ljudi koji su se prijavili, tako da baš i ne.
Imaš statistiku na linku
http://travel.state.gov/content/visa...tatistics.html
Nije u pitanju broj prijavljenih. Mozda se proporcija poklopi ali ne idu tom logikom.

Podstice se "Diversity" - zato se program i zove "Diversity Visa Program".

Ono sto se gleda jeste imigracija iz odredjene zemlje. Ukoliko je imigranata bilo previse (Kina, Indija, Meksiko... Poljska recimo jako cesto ispadne iz igre), ta drzava ni ne ucestvuje jer je vec dovoljno doprinela diversity-ju Zatim se radi statistika za ostale - sto je manje imigranata bilo iz neke zemlje (Albanija je klasican primer), to se vise "mesta" dodeljuje kako bi bio sto veci diversity" u US.

Tags
dv 2017 - 02.10.2015

Pravila pisanja