![]() |
|
|
Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira... |
Vodič za emigrante » Banke, kreditne kartice, računi u Americi » Bitni linkovi | ||||
Uspešan početak | Krediti u USA | Kreditna istorija | Kreditne kartice | Pomoć oko kredita |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Pozdrav ljudi, imam jedno pitanje... Sta se desava sa kreditnom istorijom ako ne koristis kreditnu karticu npr 2-3 meseca? Mislim platis sve sto imas, racun ti je 0 i onda odes van USA na neko vreme, jel kreditni skor stoji onliko koliko je bio ili ide dole? I jos jedno pitanje, posle 7 meseca trenutno kredit karma kaze 698 a fico credit score preko Bank of America kaze 758? Bas je velika razlika, jel je kredit score jedan jedinstven ili se razlikuje od aplikacije do aplikacije? Hvala i svako dobro!
DV2015 - prvi put - POGODAK ![]() 25.10.2013. Prijavili se na lutriju ![]() 01.05.2014. Izvučeni 2015EU00042xxx 25.05.2014. Poslali DS-260 05.09.2015. Lekarski pregled 11.09.2015. Intervju 25.09.2015. Novi datum intervjua - VIZE ODOBRENE ![]() 28.09.2015. Preuzeti pasoši sa vizama 12.12.2015. Beograd - Frankfurt - Majami ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
ja sam izvan amerike vec 6 mjeseci. ostavio sam kreditne kartice i nisam ih koristio eto 6 mjeseci. u zadnjih 6 mjeseci credit score mi se svaki mjesec povecava za 10ak bodova.
i kod mene broj na credit carma i BofA nije isti, ali to je samo zato sto koriste drugaciju metodu racunanja, koliko sam ja shvatio. |
|
|||
|
|||
![]()
Poceo sam da radim u banci pa ako nekom treba pomoc neka se slobodno javi
|
|
||||
|
||||
![]()
Cestitam na zaposlenju i svaka cast na ponudi! Sigurno ce trebati nekome.
1. DV-2017 Dobitnici Tabela 2. DV-2018 Dobitnici Tabela 3. DV-2019 Dobitnici Tabela 4. DV-2020 Dobitnici Tabela ----------------------------------- DV2017 - Has not been selected DV2018 - Has not been selected DV2019 - Has not been selected DV2020 - Has not been selected DV2021 - Has not been selected DV2022 - Has not been selected |
|
|||
|
|||
![]()
Tomislave, u kojoj banci ako možeš da kažeš? Trebao bih ja otvarati račun u nekoj banci tu u Čikagu, pa po tebi koja je najbolji izbor?
|
|
|||
|
|||
![]()
Za transfer novca iz Srbije (ili bilo koje druge zemlje) je po meni najbolje koristiti TransferWise. Vec na pocetnoj stranici mozete videti koliko cete platiti transakciju. Ja nisam uspeo pronaci jeftiniju varijantu.
https://transferwise.com/u/91e5f Odaberete slanje iz EUR to USD i koristite platnu karticu. Citat:
Zasto bi neko bacao novac na kamatu ako ne mora? Ako sam nesto propustio i ako postoji bilo kakav benefit od neplacanja celog iznosa neka mi neko otvori oci. Evo i da podelim svoje iskustvo sa kreditnom karticom. Otvorio sam je u BofA cim sam stigao, prvog dana, bez SSN-a. Dobio sam limit 10% od godisnje plate koju sam dokazao odstampanim email-om. Jos uvek nisam uspeo da saznam da li je to inace praksa ili sam ja imao srecu. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Istog dana kad sam otvarao Checking i Savings racune sam aplicirao i za kreditnu. SSN sam im dostavio cim sa ga dobio, pre prvog "Next Closing Date"-a, tako da je sve na vreme prosledjeno kreditnim biroima. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Npr: http://www.experian.com/blogs/ask-ex...mprove-credit/ Lenderi se oslanjaju na izvestaje kreditnih biroa. Kada bi kreditni biro, kako ti tvrdis, nagradjivao one koji nisu u stanju da placaju sve svoje dugove na vreme, lenderi ne bi nikako mogli da se oslone na njih. Kome bi ti pre pozajmio novac, onom ko je uvek redovno placao svoje dugove ili onom ko se zaduzi $2000, a na vreme vrati $1800? Da ne bude da pricam u prazno, samo da bih nametnuo svoje misljenje, evo dokaza da cak i same banke savetuju klijente da ceo iznos placaju na vreme kako bi im kreditni skor napredovao. Citat:
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Kupovina auta na kredit i građenje kreditne istorije | zvercica | Vodič za emigrante | 97 | 31.08.2021 23:46 |
Prevara - Ponuda za kreditne kartice Citi banke (CITIGLOBAL) | bora | Stare teme | 36 | 14.12.2012 23:39 |
Koju banku izabrati - za kupovinu auta, kreditne kartice, građenje kreditne istorije | dreamerns | Stare teme | 93 | 02.09.2010 05:11 |
Top 5 razloga zasto volim kreditne kartice | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 18.12.2008 08:55 |
Ukradeni broj kreditne kartice | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 05.11.2007 16:59 |
![]() |