![]() |
|
|
Prijava na Lutriju Pitanja i procedure za prijavu na Lutriju preko zvaničnog sajta američke vlade |
Prijava na Lutriju » Pitanja i odgovori - Q&A » Bitni linkovi | ||||
O Lutriji | Uputstvo za prijavu | Agencije za prijavu | Korisne informacije | Učlanite se |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
http://www.zelenalutrija.com/forum/s...t=1628&page=93
Strana 93 - clan sivecosta je postavio isto pitanje pre par dana. Ovih par postova pomeram u temu "Pitanja i odgvoroi - Q&A" jer nema potrebe da zapocinjemo novu temu s dolaskom svakog novog clana na forum. Moderator
|
|||
|
|||
![]()
Za dobijanje radne vize potreban je advokat ili velika firma, koja to opet radi preko svojih advokata.Nije dovoljno garantno pismo,potrebna je odobrena peticija od imigracionog koje onda, tu odobrenu peticiju šalje ambasadi a advokat tj, poslodavac tebi.Tek onda apliciraš sa tim dokumentom.Ne znam da li se sad nešto promenilo,ranije je tako bilo.Msm malo me zbunilo to što su ti rekli da ce te mozda kontaktirati.Otkad se to tako radi, nek mi neko pojasni mozda nisam upućena kako treba.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Pozdrav za Magelana
Tragajući po netu naišla sam na ovaj forum i evo registrovala se. Primjetila sam da si upoznat sa svim mogućnostima i nemogućnostima , kao i prilikama i neprilikama koje te čekaju na putu odlaska u USA pa evo ovom prilikom tražim pomoć od tebe. Naime, posjedujem turističku vizu zajedno sa suprugom i kćerkom i u USA sam bila 2007. i 2013 godine turistički. Prijavljivala sam se na DV2015, DV2016 i na ovu DV2017. Interesuje me da li se izvlačenje obavlja jednom ili više puta u toku godine. Druga stvar koja me zanima je: Inžiner sam za proizvodnju i menadžment i tražila sam po internetu neki univerzitet u Cikagu za upis master studija ili neko školovanje koje bi mi omogućilo posjedovanje radne dozvole i šansu da dođem do stalnih papira. Takođe me interesuje da li su ti poznate možda neke agencije koje pronalaze poslodavce koji su spremni poslati garanciju ili kako se to već zove. Eto svašta nešto nabacah pa se nadam skorom odgovoru. Hvala i pozdrav |
|
||||
|
||||
![]()
Deniv, ja ću ti odgvoriti na jedno pitanje. Izvlačenje je jednom godišnje (kao što je i prijava) i od 1.maja se može videti.
|
||||
|
||||
![]()
@deniv
- kao sto je prethodni clan napisao, izvlacenje je jednom godisnje. - sto se poslediplomskih studija tica, pogledaj ovu temu. - tematiku oko H1B radne vize pogledaj ovde E sada, ajmo objektivno. Koliko je i da li je tvoje zanimanje uopste u deficitu i da li ijedna firma sponozrise za H1B? Pod uslovom da uletis na neki Master uz stipendiju, veliko je pitanje da li bi mogla da izdrzavas porodicu sa tim minimalnim prihodom jer u tom slucaju bi bila F1 viza, a supruznik sa F2 nema pravo da radi... Sume sumarum - teska posla van zelene lutrije. Ti nisi single, imas porodicu sto samu emigraciju cini tezom... Da li si istrazila mogucnosti po Evropi? Da li uzimas u obzir Kanadu? Kanada i dalje daje iseljenicke vize za odredjene kategorije... Pisali smo o tome na ovoj temi
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Da li onda neko ima iskustva sa tim agencijama, koliko vidim jedino se tako moze srediti radna viza? |
|
|||
|
|||
![]()
Strahinja, agencije koje se pojavljuju kod mene na sajtu se bave Work and travel programom. Neke od njih završavaju u dogovoru sa poslodavcem i radne vize, ali to je samo za one koji idu da rade na višim pozicijama u Pool Biznisu.
Prošle godine je jedna od agencija započela promociju radnog programa za odlazak na Aljasku, ali je to negde u Aprilu ili Maju poništeno jer je SAD odlučila da obustavi drugi krug izdavanja radnih viza. Tu je i puno ljudi koji su trebali da idu da rade za Pool kompanije odbijeno...
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
![]() |
Tags |
pomoc, srbija, trenutno u americi, usa, zelena karta |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
par pitanja za novajliju.. | sasha8338 | Stare teme | 3 | 20.03.2013 14:00 |
Par pitanja i tako :) | Leona | Vaša strana | 34 | 27.11.2008 23:57 |
Odgovori iz ambasade (o adresama i formularima) | Misa | Prva koverta | 1 | 02.06.2008 22:32 |
Neki odgovori iz ambasade | neky | Prva koverta | 4 | 25.05.2008 09:08 |
![]() |