![]() |
|
|
Prijava na Lutriju Pitanja i procedure za prijavu na Lutriju preko zvaničnog sajta američke vlade |
Prijava na Lutriju » ZAKLJUCANO: Dobitnici Maj 2015 DV 2016 » Bitni linkovi | ||||
O Lutriji | Uputstvo za prijavu | Agencije za prijavu | Korisne informacije | Učlanite se |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
+1 ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
IgorMAD,
ne moraju biti dvije baze, moze biti jedna baza i dvije tabele. Onako kako bi ja napravio aplikaciju, jeste da imam tabelu sa svim aplikantima i tabelu sa podatcima dobitnika. Na prvoj tabeli, gdje su svi korisnici se radi verifikacija osobnih podataka i podatak da li su selected ili ne (obicno je to 0 i 1). Ako je za korisnika zapisano 0 a to je znak da nije izvucen, skripta ce samo uraditi print teksta HAS NOT BEN SELECTED. Nakon sto skripta procita da je neki korisnik selected, moze nastaviti dalje sa izvrsavanjem, tj slanje drugog upita na drugu tabelu odaakle se vade podatci koji se prikazuju sretnicima ![]() Na toj relaciji moze postojati bug da dovede do ovoga, da je timeout postavljen jako mal i da taj query traje duze od ovoga na prvi tabelu, ili da jednostavno postoji neki veci bug u aplikaciji. Moje je misljenje da su ovi koji uvjek dobijaju sesion timeout oni koji su dobitnici. Ne racunajuci one koji su radili dvoklik, refresh ili back pa dobijali tu gresku Opet, moje misljenje je samo moje misljenje i nemora biti tacno ![]() ![]() Last edited by massa; 06.05.2015 at 22:21. |
|
|||
|
|||
![]()
Sad se i raspravljate o bazama. Do 30.juna otvarati povremeno i to je to. Jest da me zivu pojede ali sta cu.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ma ne raspravljamo se, nedaj boze, samo moje misljenje. Neko je naveo da session timeout nemoze biti to da su to dobitnici, dok je sa druge strane to vrlo vjerovatno
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
1) To se radi tako sto se otvori no-lock transakcija. 2) To se radi sve u jednom upitu a ne sa dva (upravo iz razloga optimizacije). Citat:
Tako da je jako dobro sto ti nisi pravio ovu aplikaciju ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Nisam ni rekao da ima veze sa bazom. To je odnos web servera i browsera. I vrijeme izvrsavanja upita moze utjecati na to. I nije dovoljno jos samo jedno polje. Ocito da nisi vidio koliko podataka se ispise onima koji su selektirani. Ali ne zelim praviti veliki offtopic pa cu ovdje prekinuti sa ovom temom.
Last edited by massa; 06.05.2015 at 22:33. |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Dv-2016 | Anna085 | Prijava na Lutriju | 291 | 08.10.2015 18:51 |
DV2015 dobitnici koji ste broj | sombrero | Vaša strana | 611 | 24.08.2015 09:10 |
Ds-260 dv-2015 | johnywalker | Vaša strana | 372 | 24.03.2015 14:28 |
Dv-2015 | Cosmo | Vaša strana | 921 | 23.06.2014 08:11 |
Dobitnici DV2012 koji se nisu prijavili 5. ili 6.10. | Vuvuzela | Stare teme | 88 | 16.05.2011 13:19 |
![]() |