ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 07.06.2012, 16:52
johnny_nyc's Avatar
johnny_nyc johnny_nyc je offline
Stari vuk

Datum prijave: 26.05.2011
US lokacija: New York
YU lokacija: Rijeka
Nepromenjeno

prvi put se prijavio 2000 još dok se sve slalo poštom, i onda nakon toga nisam 7 god i sada sam tri puta za redom i nažalost...ništa, kao i svi čekam 9 mjesec i ako ne bude ništa dv 2014
Reply With Quote
Staro 11.06.2012, 15:28
katarinainikola katarinainikola je offline
Član

Datum prijave: 11.06.2012
Nepromenjeno

Pozdrav. Nova sam na forumu. Ja sam se prijavila za dv 2014 i dobila u emailu Ticket ID.
Sta treba dalje da radim? Hvala puno
Reply With Quote
Staro 11.06.2012, 15:52
draskoni draskoni je offline
Drug član

Datum prijave: 15.09.2011
US lokacija: Chicago,California,New York
YU lokacija: Ivanjica
Pošalji Skype™ poruku korisniku draskoni
Citat:
Prvobitno poslao korisnik katarinainikola Prikaz poruke
Pozdrav. Nova sam na forumu. Ja sam se prijavila za dv 2014 i dobila u emailu Ticket ID.
Verovatno ce ti bolje objasniti stariji clanovi ovog foruma,ali ja mislim da prijava za DV 2014 pocinje tek negde u oktobru!
Reply With Quote
Staro 11.06.2012, 17:05
NightSky's Avatar
NightSky NightSky je offline
Stari vuk

Datum prijave: 11.01.2012
YU lokacija: Sarajevo, BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik katarinainikola Prikaz poruke
Pozdrav katarinainikola i dobro došla na forum!

Prvo što je trebalo uraditi, prije nego što se prijavi na lutriju i ostave osobni podaci ko zna kome, je otići na stranicu američke ambasade i dobiti službene i provjerene informacije kako i gdje se prijavljuje. Ovako to, recimo, izgleda na stranici američke ambasade u Sarajevu http://sarajevo.usembassy.gov/iv-diversity-lottery.html

Tamo se može vidjeti da su prijave za DV 2013 završene, a za DV 2014 nisu još ni počele. Također postoji i upozorenje za prevare vezane za DV lutriju:

Fraud Alert: There are many fraudulent websites posing as official U.S. Government sites related to the Diversity Visa lottery. Some companies posing as the U.S. Government have sought money in order to complete lottery entry forms. There is no charge to download, complete, and submit the Electronic Diversity Visa Entry Form. The Department of State will not mail selectees official notification letters, but will instead include instructions on the application confirmation page on how to proceed to the next step in the process. No other organization or company is authorized by the Department of State to notify Diversity Visa lottery applicants of their winning entry.

The only official Electronic Diversity Visa Lottery page.
https://www.dvlottery.state.gov/

Gdje si se ti tačno prijavila? Jesi li išla na stranicu neke agencije?

Postoje agencije koje tokom čitave godine skupljaju prijave, svoje usluge naplaćuju, a onda ljude prijavljuju u isto vrijeme kada se i mi koji ne idemo preko agencija prijavljujemo, jer je to jedino vrijeme kada US Department of State prima prijave.

Postoje legalne agencije, koje naplaćuju uslugu prijave na lutriju (a što možeš odraditi sama besplatno), a postoje i prevaranti koji na taj način izvlače novac od neupućenih.

Može se pojaviti problem, zavisi kome si dala svoje podatke, ako te neka agencija prijavi i ako se sama prijaviš, onda će te diskvalifikovati, jer jedna osoba se može prijaviti samo jednom (za tu godinu). S druge strane, šta ako te ne prijave, a ni ti se sama ne prijaviš?

U svakom slučaju, kad se prijavljuje na zvaničnoj stranici, nikakav Ticket ID ne dobivaš mailom, nego na kraju registracije, kada ispuniš formular, dobiješ konfirmacijski broj koji moraš čuvati, jer je to jedini način da kasnije provjeriš jesi li izvučena.

Napiši nam gdje si se prijavila.

I naravno, kao i svakom novom članu, preporuka - čitaj forum, sve moguće informacije su tu: kako se prijaviti, kako provjeriti status, šta ako si izvučena, itd.

DV 2020
Reply With Quote
Staro 12.06.2012, 14:23
adojca's Avatar
adojca adojca je offline
Član

Datum prijave: 12.10.2011
US lokacija: /
YU lokacija: Beograd, Srbija
Pošalji Skype™ poruku korisniku adojca
Nepromenjeno

DV-2013 prvi put, ništa za sad.
DV-2014 će biti drugi put.
Single prijava
Reply With Quote
Staro 12.06.2012, 22:59
Amra Huric Amra Huric je offline
Drug član

Datum prijave: 05.09.2010
YU lokacija: Brcko/RS/BiH
Nepromenjeno

Druga prijava mi je bila za DV 2013...nadam se oktobru, sva sam se vise unervozila od tih cekanja
U slucaju da i sad ne bude srece, prijavit cu se naravno i po treci put tj za DV 2014.

Mada planiram za 3 ili 4 mjeseca vec ici u ameriku sa turistickom vizom, da naravno vidim i druge opcije koje mi se nude, a ne samo da cekam skrstenih ruku
Reply With Quote
Staro 13.06.2012, 22:27
belma belma je offline
Član

Datum prijave: 06.04.2012
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

I ja cu se prijavit , po prvi put i optimista sam i vjerujem da ce me odmah izvuci,hehe.... samo se bojim šta s tim slikama da tu šta ne zeznem.
Reply With Quote
Staro 14.06.2012, 16:57
Marijab24 Marijab24 je offline
Član

Datum prijave: 17.04.2012
Nepromenjeno

Momak i ja, bice treci put za DV 2014 ako nas ne izvuku u drugom krugu za DV 2013
Reply With Quote
Staro 14.06.2012, 17:43
abandahr abandahr je offline
Član

Datum prijave: 14.06.2012
YU lokacija: KARLOVAC
Nepromenjeno Novi član

Pa evo da se predstavim novi sam ovdje. Ove godine cu se prijaviti 5-ti put, ali prvi put sa zenom i kcerkom pa se nadam da ce mi donjeti jos jednom srecu. Sretno svima pa de se nademo u USA
Reply With Quote
Staro 15.06.2012, 13:00
ZeljkoUSA's Avatar
ZeljkoUSA ZeljkoUSA je offline
Stari vuk

Datum prijave: 13.05.2010
US lokacija: Realno: Chicago
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik belma Prikaz poruke
I ja cu se prijavit , po prvi put i optimista sam i vjerujem da ce me odmah izvuci,hehe.... samo se bojim šta s tim slikama da tu šta ne zeznem.
Ako te slike plase posalji ih meni, sredicu ti i vratiti za slanje. Imam decenijsko iskustvo, nazalost

Mada, nije nikakav problem, procitaj uputstva i to uradi u septembru da mirno docekas oktobar i pocetak prijave za DV2014, srecno
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja