![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
prvi put se prijavio 2000 još dok se sve slalo poštom, i onda nakon toga nisam 7 god i sada sam tri puta za redom i nažalost...ništa, kao i svi čekam 9 mjesec i ako ne bude ništa dv 2014
|
|
|||
|
|||
![]()
Pozdrav. Nova sam na forumu. Ja sam se prijavila za dv 2014 i dobila u emailu Ticket ID.
Sta treba dalje da radim? Hvala puno |
|
|||
|
|||
![]()
Verovatno ce ti bolje objasniti stariji clanovi ovog foruma,ali ja mislim da prijava za DV 2014 pocinje tek negde u oktobru!
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Prvo što je trebalo uraditi, prije nego što se prijavi na lutriju i ostave osobni podaci ko zna kome, je otići na stranicu američke ambasade i dobiti službene i provjerene informacije kako i gdje se prijavljuje. Ovako to, recimo, izgleda na stranici američke ambasade u Sarajevu http://sarajevo.usembassy.gov/iv-diversity-lottery.html Tamo se može vidjeti da su prijave za DV 2013 završene, a za DV 2014 nisu još ni počele. Također postoji i upozorenje za prevare vezane za DV lutriju: Fraud Alert: There are many fraudulent websites posing as official U.S. Government sites related to the Diversity Visa lottery. Some companies posing as the U.S. Government have sought money in order to complete lottery entry forms. There is no charge to download, complete, and submit the Electronic Diversity Visa Entry Form. The Department of State will not mail selectees official notification letters, but will instead include instructions on the application confirmation page on how to proceed to the next step in the process. No other organization or company is authorized by the Department of State to notify Diversity Visa lottery applicants of their winning entry. The only official Electronic Diversity Visa Lottery page. https://www.dvlottery.state.gov/ Gdje si se ti tačno prijavila? Jesi li išla na stranicu neke agencije? Postoje agencije koje tokom čitave godine skupljaju prijave, svoje usluge naplaćuju, a onda ljude prijavljuju u isto vrijeme kada se i mi koji ne idemo preko agencija prijavljujemo, jer je to jedino vrijeme kada US Department of State prima prijave. Postoje legalne agencije, koje naplaćuju uslugu prijave na lutriju (a što možeš odraditi sama besplatno), a postoje i prevaranti koji na taj način izvlače novac od neupućenih. Može se pojaviti problem, zavisi kome si dala svoje podatke, ako te neka agencija prijavi i ako se sama prijaviš, onda će te diskvalifikovati, jer jedna osoba se može prijaviti samo jednom (za tu godinu). S druge strane, šta ako te ne prijave, a ni ti se sama ne prijaviš? U svakom slučaju, kad se prijavljuje na zvaničnoj stranici, nikakav Ticket ID ne dobivaš mailom, nego na kraju registracije, kada ispuniš formular, dobiješ konfirmacijski broj koji moraš čuvati, jer je to jedini način da kasnije provjeriš jesi li izvučena. Napiši nam gdje si se prijavila. I naravno, kao i svakom novom članu, preporuka - čitaj forum, sve moguće informacije su tu: kako se prijaviti, kako provjeriti status, šta ako si izvučena, itd.
|
||||
|
||||
![]()
DV-2013 prvi put, ništa za sad.
DV-2014 će biti drugi put. Single prijava ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Druga prijava mi je bila za DV 2013...nadam se oktobru, sva sam se vise unervozila od tih cekanja
![]() U slucaju da i sad ne bude srece, prijavit cu se naravno i po treci put tj za DV 2014. Mada planiram za 3 ili 4 mjeseca vec ici u ameriku sa turistickom vizom, da naravno vidim i druge opcije koje mi se nude, a ne samo da cekam skrstenih ruku ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
I ja cu se prijavit , po prvi put i optimista sam i vjerujem da ce me odmah izvuci,hehe.... samo se bojim šta s tim slikama da tu šta ne zeznem.
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Momak i ja, bice treci put za DV 2014 ako nas ne izvuku u drugom krugu za DV 2013
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Pa evo da se predstavim novi sam ovdje. Ove godine cu se prijaviti 5-ti put, ali prvi put sa zenom i kcerkom pa se nadam da ce mi donjeti jos jednom srecu. Sretno svima pa de se nademo u USA
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Mada, nije nikakav problem, procitaj uputstva i to uradi u septembru da mirno docekas oktobar i pocetak prijave za DV2014, srecno ![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Prijava za lutriju DV-2013 | jovke | Stare teme | 1006 | 08.08.2012 11:04 |
prijava za lutriju | a_ilcic | Stare teme | 3 | 21.10.2011 18:30 |
Zasto ne radi prijava na Lutriju? | dele506 | Stare teme | 53 | 17.11.2009 14:05 |
Hepatitis i prijava na lutriju | landlord | Stare teme | 2 | 02.09.2008 01:09 |
Uputstvo za prijavu na lutriju | srdjevic | Prijava na Lutriju | 0 | 26.04.2008 04:24 |
![]() |