ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Prijava na Lutriju

Prijava na Lutriju Pitanja i procedure za prijavu na Lutriju preko zvaničnog sajta američke vlade

Prijava na Lutriju » Dv 2020 » Bitni linkovi
O Lutriji Uputstvo za prijavu Agencije za prijavu Korisne informacije Učlanite se

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 29.09.2018, 09:55
HalfBlue91 HalfBlue91 je offline
Drug član

Datum prijave: 26.09.2018
Nepromenjeno

Mozes ti da budes i 10 godina na fakultetu ali BEZ DIPLOME se ne racuna nista, ne razumem sta tu nije jasno.

On u ovom trenutku ima zavrsenu SAMO srednju skolu, i bice tako sve do juna.

Ja sam samo napisala da ja ne bih rizikovala, jer tebi se ne povecavaju sanse da te izvuku ako imas veci stepen obrazovanja ali zato mogu da ti prave problem kasnije na intervjuu ako budes izvucen/a.

Uopste ne kapiram ovaj nas mentalitet, samo nesto da se mulja i laze...
Reply With Quote
Staro 29.09.2018, 10:47
Tereza2019 Tereza2019 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 08.08.2018
US lokacija: New Yersey
YU lokacija: Skoplje
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik HalfBlue91 Prikaz poruke
Mozes ti da budes i 10 godina na fakultetu ali BEZ DIPLOME se ne racuna nista, ne razumem sta tu nije jasno.

On u ovom trenutku ima zavrsenu SAMO srednju skolu, i bice tako sve do juna.

Ja sam samo napisala da ja ne bih rizikovala, jer tebi se ne povecavaju sanse da te izvuku ako imas veci stepen obrazovanja ali zato mogu da ti prave problem kasnije na intervjuu ako budes izvucen/a.

Uopste ne kapiram ovaj nas mentalitet, samo nesto da se mulja i laze...
A zasto da imas problem kad on/ona se i onako kvalifikuje za lutriju sa srednju skolu. On ne laze da ima te tri godine zavrsene za to ima some courses, ne diplomu. I ne mora da vregas da nas mentalitet je onakav da samo hocemo da miljamo u ovom slucaju se nista ne mulja, mulja se kad kazes da imas nesto zavrseno a nemas dokaz za to ne kapiram koji je tvoj problem.
Reply With Quote
Staro 29.09.2018, 12:32
Taty2's Avatar
Taty2 Taty2 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 15.07.2013
US lokacija: Boston
YU lokacija: Sarajevo
Nepromenjeno Degree

Degree ukazuje na to da postoji diploma u vezi sa tim odredjenim školovanjem.
University degree je neprecizan pojam, to može biti Bachelor od Science za cetverogodisnje fakultetsko obrazovanje i tako dalje. Fakultet u trajanju od 5 godina je opet University degree.
Staro 29.09.2018, 12:49
mveruovic mveruovic je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 17.09.2012
Nepromenjeno

Zasto bi sebi komplikovao zivot i stavljao nesto neprovereno? Lepo stavi srednja skola i to je to.
Reply With Quote
Staro 29.09.2018, 13:00
ikac89's Avatar
ikac89 ikac89 je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 06.10.2012
US lokacija: Chicago (Niles), IL
YU lokacija: Srb
Nepromenjeno

+1

To nikakav uticaj nema na šanse za izvlačenje, tako da bolje ići na sigurniju varijantu, u ovom slučaju high school degree, nego rizikovati.
Reply With Quote
Staro 29.09.2018, 13:25
Alek134 Alek134 je offline
Član

Datum prijave: 28.09.2018
Nepromenjeno

Hvala svima na odgovorima, nisam imao nameru da lazem ili muljam, nego sam bio u nedoumici da ako me kojim slucajem izvuku a stavio sam samo srednja skola a na kraju im donesem diplomu sa fakulteta (posto su mi na fakultetu svedocanstva nadam se da nisu izgubili) ili obrnuto da vide da sam diplomirao 9 meseci posle prijave. Tako da sam mislio da ce ispasti svakako da sam “slagao” sta god stavio. Hvala svima jos jednom
Reply With Quote
Staro 29.09.2018, 14:49
Stari vuk

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Alek134 Prikaz poruke
Hvala svima na odgovorima, nisam imao nameru da lazem ili muljam, nego sam bio u nedoumici da ako me kojim slucajem izvuku a stavio sam samo srednja skola a na kraju im donesem diplomu sa fakulteta (posto su mi na fakultetu svedocanstva nadam se da nisu izgubili) ili obrnuto da vide da sam diplomirao 9 meseci posle prijave. Tako da sam mislio da ce ispasti svakako da sam “slagao” sta god stavio. Hvala svima jos jednom
Pa upravo to, ti ne lazes ni u oba slucaja sta god stavio. Ti tvrdis da imas tri godine zavrsene i to je to, tako da mislim da si ukapirao sta sam htela reci stime. Nemoj se bojati da ces da budes diskvalifikovan ako stavis to sto sam rekla. Ne hocu nikako da navedem nekog na pogresno misljenje al takav je zakon.Najbolje ti pisi mail do konzularno odeljenje i bices na cisto oni ce ti odgovoriti ovaj forum je samo nagaganje raznih ljudi i cudi svaki slucaj razliciti.U tvoju situaciju nemas ama bas nista sta da se dvoumis sta god stavio. Jos jednom srecnom ti bilo.
Reply With Quote
Staro 29.09.2018, 15:57
Alek134 Alek134 je offline
Član

Datum prijave: 28.09.2018
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Tereza2019 Prikaz poruke
Pa upravo to, ti ne lazes ni u oba slucaja sta god stavio. Ti tvrdis da imas tri godine zavrsene i to je to, tako da mislim da si ukapirao sta sam htela reci stime. Nemoj se bojati da ces da budes diskvalifikovan ako stavis to sto sam rekla. Ne hocu nikako da navedem nekog na pogresno misljenje al takav je zakon.Najbolje ti pisi mail do konzularno odeljenje i bices na cisto oni ce ti odgovoriti ovaj forum je samo nagaganje raznih ljudi i cudi svaki slucaj razliciti.U tvoju situaciju nemas ama bas nista sta da se dvoumis sta god stavio. Jos jednom srecnom ti bilo.
Hvala još jednom, razumeo sam te na šta misliš, da li znaš možda email na koji mogu da im pišem pošto ne mogu da ga nađem na netu?
Reply With Quote
Staro 29.09.2018, 16:22
HalfBlue91 HalfBlue91 je offline
Drug član

Datum prijave: 26.09.2018
Nepromenjeno

A ko tebi garantuje da ces zavrsiti fax? Hocu da kazem, nadam se da hoces pu pu, ali ne postoji garancija da ces zaista diplomirati u junu. A ako ne diplomiras opet ostajes na srednjoj.

Ja se tu uopste ne bih bakcala sa tim vec bih stavila ZVANJE koje imam, znaci diplomu koju imam u trenutku prijave.

Ti sad imas samo srednju, a polozeni ispiti se tu ne racunaju.

Naravno, svako radi onako kako misli da je najbolje Srecno u svakom slucaju!
Reply With Quote
Staro 29.09.2018, 17:12
Stari vuk

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Alek134 Prikaz poruke
Hvala još jednom, razumeo sam te na šta misliš, da li znaš možda email na koji mogu da im pišem pošto ne mogu da ga nađem na netu?
Neznam odakle si ali za moj grad je, onda ide za Beograd, Zagreb, Podgorica, Sarajevo
consularskopje@state.gov
belgradeiv@state.gov
zagrebiv@state.gov.
podgoricavisas@state.gov
sarajevovisas@state.gov
Pitaj ti fino i dobices najtacniji odgovor. Da se ne svadzamo tu bez potrebno.
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja