![]() |
|
|
Lokacije u USA Teme posvećene državama, gradovima i delovima gradova u USA |
Lokacije u USA » Colorado Springs, Colorado - početak života u USA » Bitni linkovi | ||||
O Americi | Život u USA | Države (States) | Gradovi | Naša mesta (mapa) |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Sretno Stizeljeto
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Eee konacno da nekom krene!! Svaka cast!!
|
|
|||
|
|||
![]()
Cestitamo Stizeljeto!!! Docekasmo napokon i dan da neko, osim programera, dobije posao u struci...
![]()
|
|||
|
|||
![]()
I od mene cestitke
![]() stvarno mi je drago procitati da bar nekome ide dobro. |
|
||||
|
||||
![]()
Hvala svima. Mozda bi bilo dobro da svi koji trebate za Ameriku da si nekako namjestite da dodete u proljece ili ipak malo kasnije jer ovdje je kriza u samom jeku. Mnogi financijski savjetnici prognoziraju tesku 2009 godinu, jos puno ljudi ce izgubiti posao. Samo u januaru je 600 000 ljudi izgubilo posao. To je strasna brojka. Oporavak se ocekuje da ce biti polagan, ali je siguran, ali trebat ce nekoliko godina, sigurno do 2014.
Medutim, nesto se sigurno moze naci, no potrebno je oboruzati se strpljenjem a i doci financijski pripremljen za mogucih nekoliko mjeseci bez zaposlenja. Mislim da treba oko dva, tri mjeseca da se nade nesto. To je naravno relativno, nekome ce mozda trebati manje. Ocito da nema pravila ni u vezi vecih i manjih gradova. Sve ovisi o tome koliko je odredeni posao trazen u nekom mjestu. Mi smo u Springs dosli jer su nam tu jako dobri prijatelji i kod njih smo se osjecali dovoljno slobodni da zivimo s njima mjesec dana. to nam je mnogo pomoglo, medutim moze se i bez toga, ako se napravi dobar plan prije dolaska. U svakom slucaju probajte ici negdje gdje nekog znate, pa makar nekog i s foruma ko ce vam moci pomoci. Ako neko zeli u Springs, slobodno se javite. ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Cestitam na zaposlenju....svaka cast sto je posao u struci. Nek vam je sa srecom...sada ce biti sve lakse kada se osete primanja :-)
|
|
||||
|
||||
![]() ![]() Sve najbolje samo napred. |
|
|||
|
|||
![]()
i ja se pridruzujem iskrenim cestitkama!
|
|
|||
|
|||
![]()
E konacno!
Cestitam! ![]() Eto isplatilo se traganje. Sve najbolje!! Pozdrav
2009EU000119xx 17.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 20.05.2008 - dobio prvu kovertu 17.6.2008 - poslao kovertu u KCC 1.12.2008 - stigla druga koverta 15.1.2009 - zakazan intervju - VIZA ODOBRENA U Atlanti od 13.maja 2009. |
|
|||
|
|||
![]()
sta konacno? pa to je bilo super brzo! narocito u vreme danasnje ekonomije.....
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Denver, Colorado | stizeljeto | Lokacije u USA | 43 | 13.06.2023 07:38 |
Hot Springs, Arkansas | flops | Lokacije u USA | 4 | 18.03.2014 23:06 |
Chicago i početak života u njemu | D$D | Lokacije u USA | 53 | 31.01.2011 17:49 |
![]() |