![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Svaka vam čast ljudi na odgovorima koji su nam od velike pomoći.:bravo:
Ja sam nekad davno saznala za ovu lutriju, ali nisam u to baš vjerovala.Tek kad nađoh ovaj site oduševila sam se i odlučila se i ja ove godine prijaviti. Koliko sam shvatila, treba imati minimalno četverogodišnju srednju školu što mi nije problem jer imam završen ekonomski fakultet. Ali sad me interesuje koje zanimanje da upišem prilikom aplikacije, samo ekonimista ili računovođa, budući da sam ekonomista finansijsko računovodstvenog smijera? Muž mi ima trogodišnju srednju tako da ću ja biti nosilac aplikacije. Imamo i dijete 2,5godine. I još nešto- iz Bosne smo. Postoje li još nekakvi posebni uslovi koje moramo ispunjavati i na šta još bi trebali posebno obratiti pažnju??? Hvala svima na odgovorima! |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=farfarah;17715]Svaka vam čast ljudi na odgovorima koji su nam od velike pomoći.:bravo:
Ja sam nekad davno saznala za ovu lutriju, ali nisam u to baš vjerovala.Tek kad nađoh ovaj site oduševila sam se i odlučila se i ja ove godine prijaviti. Koliko sam shvatila, treba imati minimalno četverogodišnju srednju školu što mi nije problem jer imam završen ekonomski fakultet. Ali sad me interesuje koje zanimanje da upišem prilikom aplikacije, samo ekonimista ili računovođa, budući da sam ekonomista finansijsko računovodstvenog smijera? Muž mi ima trogodišnju srednju tako da ću ja biti nosilac aplikacije. Imamo i dijete 2,5godine. I još nešto- iz Bosne smo. Postoje li još nekakvi posebni uslovi koje moramo ispunjavati i na šta još bi trebali posebno obratiti pažnju??? Hvala svima na odgovorima![/QUOTE] Uopste nije bitno sta upises kao zanimanje, ukoliko ne ides na radno iskustvo umesto skole. Bitno je da imas 4 razreda srednje skole, a za lutriju tvoje fakultetsko obrazovanje ne igra ama bas nikakvu ulogu. Kasnije kada budes trazila posao u USA onda mozda...Ameri su veoma sumnjicavi ako nemas njihovo obrazovanje i ucinice sve da ti otezaju zivot sa stranom diplomom. To sto ste iz Bosne nema nikakve veze ukoliko zemlja nije presla odredjenu kvotu imigranata za tu godinu i onda ce biti eliminisana iz lutrije za tu godinu, ali nekako sumnjam da ce to biti slucaj sa Bosnom. I ukoliko niko od vas nema sifilis ili tuberkulozu i nemate teroristicke intencije prema US, niste bili u zatvoru zbog ubistva ili teskog nasija, ne provale da ste ih nesto lagali (ako ste) onda ste u bubnju za izvlacenje, treba vam samo malo srece...poslednje godine je bilo ako se ne varam ukupno 16.000.000 prijava.
|
|||
|
|||
![]()
pozdrav svima. procitao sam forum gotovo od pocetka do kraja, svaka cast na ideji i na trudu da se odrzi jedan ovakav forum, skroz je koristan. pitanja koja mene interesuju su da li je iko negdje naisao na statistiku koliko se prijava zaprimi po regionu, po drzavi? pretposatvljam da ima neki proces pri biranju koji u obzir uzima region/drzavu jer inace nas region bi tesko dosao na red? :)
|
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=selecta;17720]pozdrav svima. procitao sam forum gotovo od pocetka do kraja, svaka cast na ideji i na trudu da se odrzi jedan ovakav forum, skroz je koristan. pitanja koja mene interesuju su da li je iko negdje naisao na statistiku koliko se prijava zaprimi po regionu, po drzavi? pretposatvljam da ima neki proces pri biranju koji u obzir uzima region/drzavu jer inace nas region bi tesko dosao na red? :)[/QUOTE]
Ovde ([url]http://www.dvlottery2011.com/dv2011/DV_2011-results.php[/url]) je spisak po drzavama koji su dobili prvu kovertu (ne znaci da su svi dobili GC). Sto se tice broja poslatih prijava po drzavi mislim da ne postoji zvanican podatak (ispravite me ako gresim). |
|
|||
|
|||
![]()
O ovome se već raspravljalo pa pročitajte!
[url]http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=510[/url] |
|
|||
|
|||
![]()
Molim za savjete.
Uvjete za prijavu na lutriju ispunjavam kroz radno iskustvo. Imam 3-godišnju srednju školu, ali višegodišnje radno iskustvo kao grafički dizajner (registrirano u radnoj knjižici). Ovo je moja kvalifikacija: [url]http://online.onetcenter.org/link/summary/27-1024.00#JobZone[/url] Pitanje: Što znači Considerable Preparation Needed pod Title? Pitanje: Da li je zaista dovoljno što ispunjavam osnovne kriterije - Job Zone Four i SVP Range 7.0 to < 8.0 - ili škola igra ulogu utoliko što se spominje pod Education i Related Experience? Pitanje: Da li ću se moći zaposliti kao web dizajner iako sam zelenu kartu dobio na temelju poslova kao grafički dizajner? Pitanje: Da li se moja supruga može prijaviti na temelju završene 4-godišnje škole (ali bez radnog iskustva) i na koji način onda ja mogu preko nje dobiti zelenu kartu - da li je neophodno da ona ode u ameriku da bi u konačnici ja dobio zelenu kartu? Prvi puta se prijavljujem, idem na DV 2012 što bi trebalo uskoro početi. Puno toga sam pročitao ovdje na forumu, hvala svima koji doprinose svojim iskustvom. |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE]Pitanje: Što znači Considerable Preparation Needed pod Title?[/QUOTE]
To znači da su za obavljanje posla tog tipa potrebne značajne pripreme! [QUOTE] Pitanje: Da li ću se moći zaposliti kao web dizajner iako sam zelenu kartu dobio na temelju poslova kao grafički dizajner?[/QUOTE] Kad dobiješ zelenu kartu (ako te izvuku, naravno) možeš se zaposliti na bilo kojem radnom mjestu i raditi bilo koji posao. Green Card je dozvola stalnog boravka i rada u USA i nije vezana uz neko posebno zanimanje! Pretpostavlja se da ćeš raditi ono u čemu imaš iskustva i vjerojatno si onda u tome i dobar, ali mislim da nije nikakav uvjet! [QUOTE]Pitanje: Da li se moja supruga može prijaviti na temelju završene 4-godišnje škole (ali bez radnog iskustva) i na koji način onda ja mogu preko nje dobiti zelenu kartu - da li je neophodno da ona ode u ameriku da bi u konačnici ja dobio zelenu kartu?[/QUOTE] Supruga može aplicirati na temelju redovno završene 4-godišnje srednje škole bez ikakvih problema i ako je izvuku ti, kao suprug, također dobijaš GC (ako te navela u aplikaciji naravno haha)! Kao nosioc GC ona u USA mora ući prva ili možete zajedno! Ti ne možeš sam ili prije nje! Ako izvuku tebe onda si ti nosioc i situacija je obrnuta! [QUOTE]Prvi puta se prijavljujem, idem na DV 2012 što bi trebalo uskoro početi. Puno toga sam pročitao ovdje na forumu, hvala svima koji doprinose svojim iskustvom.[/QUOTE] Želim ti sreću kao i svima nama koji se prijavljujemo za DV 2012!!! |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE]To znači da su za obavljanje posla tog tipa potrebne značajne pripreme![/QUOTE]
Hmm... a što to znači? Da li je u pitanju neki dodatni test koji moram položiti? Može li to utjecati na moju prijavu? Ili to nema veze direktno samnom? [QUOTE]Supruga može aplicirati na temelju redovno završene 4-godišnje srednje škole bez ikakvih problema i ako je izvuku ti, kao suprug, također dobijaš GC (ako te navela u aplikaciji naravno haha)! Kao nosioc GC ona u USA mora ući prva ili možete zajedno! Ti ne možeš sam ili prije nje! Ako izvuku tebe onda si ti nosioc i situacija je obrnuta![/QUOTE] Super! Dakle ako supruga kao nosioc dobije GC, a time i ja, teoretski možemo zajedno ući u US i ona se može vratiti već nakon tjedan dana a ja mogu ostati? To je OK? [QUOTE]Želim ti sreću kao i svima nama koji se prijavljujemo za DV 2012!!![/QUOTE] Također :-) I hvala velika na brzom feedbacku! Još jedno pitanje. U kojem trenutku je bitno da imamo važeću putovnicu? Obje su istekle (nije nam trebalo) pa me zanima da li moramo raditi odmah nove ili to npr. radimo kada dođe do konačnog odlaska? Last edited by sanjin; 29.08.2010 at 22:37. |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE]Hmm... a što to znači? Da li je u pitanju neki dodatni test koji moram položiti? Može li to utjecati na moju prijavu? Ili to nema veze direktno samnom?[/QUOTE]
Nema nikakav test, to je samo opis koji ide uz poslove zone four! Ne opterećuj se s time. Ako imaš iskustvo na poslovima potrebnog ranga i imaš dokaz za to, to je to! Ovo samo govori da poslove tog ranga ne može obavljati bilo tko već su potrebne značajne pripreme za to (edukacija, praksa i iskustvo...) [QUOTE]Super! Dakle ako supruga kao nosioc dobije GC, a time i ja, teoretski možemo zajedno ući u US i ona se može vratiti već nakon tjedan dana a ja mogu ostati? To je OK?[/QUOTE] Yes, this is OK! Ali i ona mora boraviti više od 6 mjeseci godišnje u USA kako ne bi izgubila GC, ali to valjda znaš ako si pročitao sve na ovom forumu, ako nisi - čitaj! [QUOTE]Još jedno pitanje. U kojem trenutku je bitno da imamo važeću putovnicu? Obje su istekle (nije nam trebalo) pa me zanima da li moramo raditi odmah nove ili to npr. radimo kada dođe do konačnog odlaska? [/QUOTE] Nažalost za ovo nisam siguran! Ja mislim da treba već kod prijave, ali to nek odgovori netko od iskusnijih članova da ne širim neprovjerene informacije! |
|
||||
|
||||
![]()
Koliko ja mogu da se prisetim, pasos/putovnica ti ne treba sve do lekarskog pregleda, tamo ti upisu broj u tvoje papire, i naravno za ambasadu/intervju, tako da za sada nije drama, opusteno planirajte vadjenje novih...
02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010 05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx 01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki 09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki 04. 12. 2009. - Stigla druga koverta 22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled 27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje 09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA! 17. 09. 2010. - D(eparture) Day |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Neophodni uslovi za dobijanje H1B vize | jasmanac | Ne-imigrantske vize | 5 | 27.12.2011 17:43 |
![]() |