ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Retro > Prva koverta

Prva koverta Dobili ste prvu kovertu sa formularima koje treba poslati američkoj vladi. Šta sad?

Prva koverta » DV2012 Results » Bitni linkovi
O prvoj koverti Formulari Korisne informacije Proverite prijavu Učlanite se

Thread Tools Display Modes
Staro 18.07.2011, 09:57
jovke jovke je offline
Stari vuk

Datum prijave: 02.05.2011
Nepromenjeno

Nisam bio za vikend uz racunar pa nisam ni provjeravao rezultate. Sad vidim niti supruga ni ja nismo izvuceni. Jebes lutriju samo da covjek ostari uz nju nikakve koristi nema...
Staro 18.07.2011, 10:24
jovke jovke je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

Vidim da su ljudi frustrirani ove godine na forumu malo zesce vjerovatno sto se ovoliko cekalo, pa da se i ja malo istresem. Sve nas je vise clanova na forumu a sve manje dobitnika iz godine u godinu (narocito ova je losa), ne znam koja je to logika?!
Supruga i ja ispucasmo i 7. godinu za redom uz ovu lutriju bez ikakve koristi. Normalno da sam frustriran sve teze zivim a jos kao studirao psmen covjek, skolovao se. Posla nigdje, nece niko da me primi ni da volontiram da ucim nesto. Kad vidim kako je tamo druga prica i kako se nude razne mopgucnosti i obuke ucio bih svasta, ovde mi niko ne nudi sansu. Doslo je maltene da nosim zimske panatalone jer nemam novac za ljetne, djetetu nemam da kupim sandale vec nosi cipelice na ovoj vrucini... Koji ja zivot zivim i sta trazim u ovoj Bosni kao neki klosar ispadam koji ne zeli da radi, a tolike godine od lutrije nista?! Mora covjek da bude revoltiran i pored priznanja da je ovo samo lutrija i da niko nista ne garantuje. Uz sve to dodjes na forum i vidis kakvih pacijenata ima koji ne znaju odnosno ne zele ni da citaju, bez zelje za informacijama (a dobitnici), nego osnovne informacije cekaju na tacni da im neko servira ko da ce neko da ih za ruku vodi u USA...
Staro 18.07.2011, 10:46
mikiSA mikiSA je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 01.07.2011
US lokacija: juzno od CHI, IL
YU lokacija: Sarajevo, BiH
Nepromenjeno

Prvo da ti cestitam!.
Poziv iz ambasade ce zavisiti od tvog broja. Moj je u 26 hiljada, tako da mi je receno da poziv ocekujem negdje u martu, aprilu sljedece godine (jer do tada ce ovi brojevi prije ili dobiti vize ili ne (jer neki nece proci ni prvi korak, pise ti tamo na stranici: If you do not have either the required education or qualifying work experience, you are not eligible to be issued a diversity visa. Only you, as the principal applicant, must meet this requirement. Your spouse and children do not have to meet this requirement. Do not continue with this application if you do not meet the qualifying education or work experience requirements explained above.) time ce se broj smanjivati.
E sad, sto se tice te vise skole, to je opet vise od minimalno zahtjevanog , a to je zavrsena srednja skola. Ja da sam na tvom mjestu bi napisala email na onu adresu koja ti se navodi u pismu, da potvrdis prije nego posaljes formulare. u US University degree je ipak ona sa 4 zavrsene godine skolovanja.

Citat:
Prvobitno poslao korisnik jony10 Prikaz poruke
Pozdrav svima,
Nov sam na forumu,posle 6-7 godina prijavljivanja konacno mi se sreca osmehnula. Nisam vrsio proveru maja,skroz mi je otislo od pameti,juce sam probao i
Mene zanima sledece: nakon sto stignu popunjeni formulari u Kentaki, kada moze da se ocekuje poziv na intervju u ambasadi u BGu?
I jos nesto: kada sam aplicirao za DV 2012 za obrazovanje sam cekirao University degree (imam 6. stepen, tj. diplomu vise skole izdatu od strane Ekonomskog fakulteta, sto ce reci da je izdata od strane Univerziteta) medjutim, citajuci komentare po forumu cini mi se da je trebalo da cekiram opciju Other, pa me sada plasi da li ce to predstavljati neki problem i da li da opet cekiram University degree ili pak Other...???
Unapred HVALA SVIMA!!
Staro 18.07.2011, 13:37
ljubilica's Avatar
ljubilica ljubilica je offline
Drug član

Datum prijave: 08.03.2010
YU lokacija: Serbia, Belgrade
Pošalji Skype™ poruku korisniku ljubilica
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik jovke Prikaz poruke
Vidim da su ljudi frustrirani ove godine na forumu malo zesce vjerovatno sto se ovoliko cekalo, pa da se i ja malo istresem. Sve nas je vise clanova na forumu a sve manje dobitnika iz godine u godinu (narocito ova je losa), ne znam koja je to logika?!
Supruga i ja ispucasmo i 7. godinu za redom uz ovu lutriju bez ikakve koristi. Normalno da sam frustriran sve teze zivim a jos kao studirao psmen covjek, skolovao se. Posla nigdje, nece niko da me primi ni da volontiram da ucim nesto. Kad vidim kako je tamo druga prica i kako se nude razne mopgucnosti i obuke ucio bih svasta, ovde mi niko ne nudi sansu. Doslo je maltene da nosim zimske panatalone jer nemam novac za ljetne, djetetu nemam da kupim sandale vec nosi cipelice na ovoj vrucini... Koji ja zivot zivim i sta trazim u ovoj Bosni kao neki klosar ispadam koji ne zeli da radi, a tolike godine od lutrije nista?! Mora covjek da bude revoltiran i pored priznanja da je ovo samo lutrija i da niko nista ne garantuje. Uz sve to dodjes na forum i vidis kakvih pacijenata ima koji ne znaju odnosno ne zele ni da citaju, bez zelje za informacijama (a dobitnici), nego osnovne informacije cekaju na tacni da im neko servira ko da ce neko da ih za ruku vodi u USA...
Potpuno si u pravu za sve sto si napisao ima nas raznih ali ocigledno ima i nezahvalnih koji bi sve na tacni da dobiju i mozda je takav stav i dobar pa zato i budu izvuceni a posle o boze to bese najgluplji post na ovom forumu GDE DA PROVERIM DA LI SAM IZABRAN a jos da bude crnje onda mu neko jos i posalje link.
Srecna sam zbog dosta ljudi koji su stvarno bili tu cele godine i pitali i ucestvovali i na krajui bili izvuceni ali ovi sto se predomisljaju pa kao ne ide mi se nesto sam ovde zapoceo bas sad itd...to nije fer jer nas i ovako mali broj bude izvucen, mislim da bi sigurno veci procenat bio koji bi bio izvucen da se zaista prijavljuju ljudi koji zele da odu a da pri tom ne prijavljuju babu za svaki slucaj koja na kraju da crnjak bude jos veci bude izvucena
Staro 18.07.2011, 14:04
johnny_nyc's Avatar
johnny_nyc johnny_nyc je offline
Stari vuk

Datum prijave: 26.05.2011
US lokacija: New York
YU lokacija: Rijeka
Nepromenjeno

s obzirom da sam na ovom forumu relativno nov ne znam kako je bilo prije, ali s osobnog stajališta nekako sam ove godine više razočaran nego prethodne (skoro pa sam se već vidio tamo) . Naravno da od srca čestitam svima koji su dobili i da im želim sve najbolje preko bare, a nama koji ostajemo više sreće druge godine...
Staro 18.07.2011, 17:28
houseaddict houseaddict je offline
Član

Datum prijave: 15.07.2011
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik johnny_nyc Prikaz poruke
s obzirom da sam na ovom forumu relativno nov ne znam kako je bilo prije, ali s osobnog stajališta nekako sam ove godine više razočaran nego prethodne (skoro pa sam se već vidio tamo) . Naravno da od srca čestitam svima koji su dobili i da im želim sve najbolje preko bare, a nama koji ostajemo više sreće druge godine...
Samo nastavi da predajes, pa jednom ces valjda ubosti
Ovo mi je drugi put da predajem,i to sam onako,(posto ne verujem u nagradne igre), mada vec dugo sanjam americki san kao i svi mi ovde, i evo izvucena sam. Jos ne mogu da verujem...Ali hocu da vam kazem da nastavite da igrate, nista vas ne kosta, nemate sta da igubite. Zelim vam sve najbolje u novom izvlacenju, u oktobru ili kada vec treba da bude
Staro 19.07.2011, 07:37
citizenx citizenx je offline
Drug član

Datum prijave: 18.07.2010
YU lokacija: Zrenjanin
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik jovke Prikaz poruke
Potpuno te razumem kako se osecas. Imam drugara koji je prosle godine otisao tamo preko work & travel programa. Radio je u restoranu i odusevio se mogucnostima koje mu se tamo nude, tako da je pripremao teren da kad dodje sledeci put, tu i ostane. Nedavno je otisao ponovo u USA, ali ovog puta bez namere da se vrati (bar dok ne stekne drzavljanstvo). Ovde nije imao nista, ni posao, ni buducnost, nista. Sada radi u restoranu za 800$ nedeljno i prezadovoljan je. Manje, vise sa novcem koji zaradjuje, nego sto mu ta sredina skroz odgovara. Iako odlicno zna engleski i razume sta pricaju, u pocetku je imao problem kad bi trebao da kaze nesto, jer nije ovde imao sa kim da prica na engleskom. Ali nakon mesec dana uklopio se savrseno... Iskreno drago mi je zbog njega sto je tamo srecan. Ja se nadam da cu u najskorije vreme otici, jer ako ne odem uskoro, plasim se da necu imati elana kasnije.
Staro 19.07.2011, 08:13
vrhunski vrhunski je offline
Proteran

Datum prijave: 17.06.2010
US lokacija: San Jose, CA
YU lokacija: Belgrade, Serbia
Nepromenjeno

meni je ovo zadnji 14ti pokusaj (koji je za sada rezultirao uspesno posto sam izvucen) ako me odbiju iz bilo kog nebuloza razloga vise necu predavati ni za turisticku vizu i to je to. Nemam ni ja elana vise

The End.
Staro 19.07.2011, 12:26
mijan mijan je offline
Stari vuk

Datum prijave: 21.09.2010
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno

Nikad manje dobitnika sa foruma kao ovaj put?!
Oni koji su izvuceni su sa jako visokim brojevima. U Maju smo imali sve ljude sa malim brojevima, i opet je bilo dosta dobitnika sa foruma. Ovo je ispod proseka. Opet je ovde neka mucka i neregularnost. Mozda ubace naknadno za 15 dana jos forumasa u dobitnike. Secam se uvek je prvih dana nakon izvlacenja dolazilo dosta novih clanova na forum kao dobitnici, sada ni toga nema. Ovo je definitivno premalo i ovo je nova prevara.
Staro 19.07.2011, 13:03
jovke jovke je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

Slazem se sa tobom. Neregularno je.
Nema niskih brojeva, mali broj novih clanova-dobitnika na forumu u prvim danima posle izvlacenja, mali broj dobitnika sa foruma starih clanova a sve nas je vise na forumu...
Sve su to parametri ispod godisnjeg prosjeka za forum.
Moguce je da su od vecine nas napravili majmune tako sto smo cekali 2,5 mjeseca na novo izvlacenje, a u stvari nismo ni bili u bubnju jer nas je sistem "pojeo" nakon Majskog izvlacenja kada je doslo do greski u sistemu. To je za mene jedino objasnjenje ovako malog broja dobitnika. Nova pobjeda americke demokratije. Cestitamo...
Neko rece da su nastavili dodjelu brojeva zavrsno sa onim ponistenim iz Maja, pa su zato visoki brojevi dobitnika. Neka ostavi link gdje to zvanicno pise, ili neka kaze ako je dobio tu informaciju u obavjestenju da je dobitnik.

Pravila pisanja