ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Retro > Prva koverta

Prva koverta Dobili ste prvu kovertu sa formularima koje treba poslati američkoj vladi. Šta sad?

Prva koverta » DV2012 Results » Bitni linkovi
O prvoj koverti Formulari Korisne informacije Proverite prijavu Učlanite se

Thread Tools Display Modes
Staro 20.07.2011, 10:09
Isabelle Isabelle je offline
Stari vuk

Datum prijave: 16.09.2010
US lokacija: Houston,TX
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik vrhunski Prikaz poruke
pa prijavite se odvojeno i 100% nece biti diskvalifikacije tj barem ce jedno do Vas dvoje dobiti pa posle za drugog malo pricekajte. Svaka cast na izvlacenju.
Jos uvijek postoji sansa za diskv. jer su lagali o bracnom statusu bez obzira sto su odvojene prijave...U njenoj prijavi stoji da je vjencana, a nije bila...Ja vam zelim srecu da prodjete, sve je do konzula, ima diskreciono pravo da napravi izuzetak valjda, ali u svakom slucaju budite iskreni i otvoreni, laganje i muljanje niposto...Iskusni su to ljudi, i vidjeli su oni sve i svasta na tim vizama i lutrijama, zna ciko dobro prepoznati po nacinu na koji pricas i drzis se jel lazes ili ne??Zato hrabro i samo iskreno...
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. (Mark Twain)

Prijava 05.10.2010 - I put.
DV 2012 - Nista, idemo hrabro dalje..
II put DV 2013 nista...ne damo se...
III put DV 2014 ...Nope!
IV put DV 2015.....Nope!
V put DV 2016.....????
Staro 20.07.2011, 12:13
Mr.Marzik's Avatar
Mr.Marzik Mr.Marzik je offline
Drug član

Datum prijave: 19.07.2011
US lokacija: New York
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Nismo mi imali nikakvu želju da lažemo.
Živimo zajedno 3 godine, planirali smo da se venčamo, porodicu...
Sve je to sad i realizovano. Venčali smo se početkom aprila, čekamo dete...
Jednostavno, u trenutku slanja prijave nismo bili baš najbolje informisani. Dobili smo informaciju da bi trebalo da se prijavimo kao venčani, pošto je bilo u planu da nam takav status bude u trenutku (eventualnog) izvlačenja na lutriji. Osim toga, tokom prijave nije bilo moguće uneti recimo status - engaged, što bi nam rešilo muke.
I još, nije da smo pogrešnim unosom statusa sebe doveli u povlašćen položaj, već smo se ograničili na samo jednu osobu koju je moguće povesti u slučaju izvlačenja.

Sa druge strane, činjenica je da smo uneli netačan podatak u trenutku prijave.

Ne znam...nadamo se da nam neće oko toga napraviti problem...Zaista nije bilo nikakve loše namere.
Biće nam potrebno puno sreće i dobre volje sa druge strane.

Pri čemu sad ne znamo da li da sad sami potežemo to pitanje sa ambasadom US u Bg ili da čekamo trenutak zakazanog intervjua.
Staro 20.07.2011, 12:46
Stari vuk

Nepromenjeno

Vjerujem, ja sam isto promijenila status, ali kad sam se prijavljivala stavila sam single, ili kako je vec bilo ne sjecam se...
Uglavnom ja bih nastavila proceduru kako ide, i sacekala intervju, jer o tome ce svakako odluciti konzul, a ne neka radnica na salteru koja se javlja na telefon...nemozes nista uraditi da promijenis situaciju....Jedina pozitivna stvar je sto ste ste vjencali prije rezultata, da ne ispadne hem lagali, hem se jos uzeli iz interesa..Jer stvarno bi bili sumnjivi tada..
Posalji papire, i cekaj pismo za intervju, pazi, ovi iz Kenktaija ce vidjeti razliku u prijavi, i datumu vjencanja na vjencanom listu, ako ti zakazu intervju imas sanse...

Sve najbolje, puno srece, da sve prodje kako treba, nemoj se puno brinuti i razmisljati, razumijem da nije lako, ali samo strpljivo, bilo je i gorih slucajeva koji su prosli...
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. (Mark Twain)

III put DV 2014 ...Nope!
IV put DV 2015.....Nope!
V put DV 2016.....????
Staro 20.07.2011, 13:57
Vladana123 Vladana123 je offline
Drug član

Datum prijave: 10.05.2011
US lokacija: San Diego
YU lokacija: Po
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Isabelle Prikaz poruke
Ma ima da pijemo kafu u toj Americi, pa makar i sa 70 godina kako kazes...Ali prije ili kasnije svi budu izvuceni, nekom odmah, nekom kasnije, valjda kad je sudjeno, sudjeno je i neces prije da si ne znam ko...
Hahahaha...ej zamisljam nas tamo negde sa 70.god....
Staro 20.07.2011, 14:14
Stari vuk

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Vladana123 Prikaz poruke
Hahahaha...ej zamisljam nas tamo negde sa 70.god....
U starackom domu Ionako su im sigurno bolji nego nasi...

III put DV 2014 ...Nope!
IV put DV 2015.....Nope!
V put DV 2016.....????
Staro 20.07.2011, 14:25
mijan mijan je offline
Stari vuk

Datum prijave: 21.09.2010
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno

Mozemo se mi zezati u stilu izvuci ce me do 70-te godine, nemam sta da izgubim itd. ali to su decije igre i bezanje na zezanciju od situacije. Naime, svako ko vise od 5 godina odigra bez dobitka lutriju ubedjen sam da posle 5 godina razmislja na nacin da je izgubio nepovratno jos jednu godinu u nizu narocito ako je finansijski ugrozen na ex-yu prostorima i zivi bez cilja i pravca. I druga stvar o kojoj covek razmislja je da ga vec stizu godine starosti i da je bilo vreme sa te strane da je vec izvucen. Znaci nije da se nema sta izgubiti. Gubi se mnogo. Mnogo nas je nervoznih ove godine zato sto smo vec duze vreme ucesnici i sve nas vise ima sa duzim stazom, a to su ta saznanja u glavi da se gubi, tj. da se ima sta izgubiti.
Staro 20.07.2011, 14:54
Stari vuk

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik mijan Prikaz poruke
Mozemo se mi zezati u stilu izvuci ce me do 70-te godine, nemam sta da izgubim itd. ali to su decije igre i bezanje na zezanciju od situacije. Naime, svako ko vise od 5 godina odigra bez dobitka lutriju ubedjen sam da posle 5 godina razmislja na nacin da je izgubio nepovratno jos jednu godinu u nizu narocito ako je finansijski ugrozen na ex-yu prostorima i zivi bez cilja i pravca. I druga stvar o kojoj covek razmislja je da ga vec stizu godine starosti i da je bilo vreme sa te strane da je vec izvucen. Znaci nije da se nema sta izgubiti. Gubi se mnogo. Mnogo nas je nervoznih ove godine zato sto smo vec duze vreme ucesnici i sve nas vise ima sa duzim stazom, a to su ta saznanja u glavi da se gubi, tj. da se ima sta izgubiti.
Prijatelju, ja sam bila izvucena u Maju pa sad nisam i osjecam se grozno, nije lijepo, ali jel se treba sad ubiti od tuge, i padati u depresiju-ne treba. Ima puno gorih stvari u zivotu, nazalost tek nakon njih naucimo cijeniti neke stvari. Treba biti zahvalan Bogu na zdravlju , i pomisli kako bi neko bio u tvojoj situaciju, kao sto bi ti htio biti u necijoj od ovih dobitnika.
Naravno da se gubi ako ti je lutrija jedino na sta mislis u zivotu i jedina okupacija, itekako je gubljenje...Zivi zivot kao da nema lutrije, pa ako bude nesto , jos bolje...Moj savjet da se ne opterecujes godina i kako brzo lete, nikad ne znas jel te moze nesto gore zadesiti tamo kad odes, ovakva vrsta selidba je veliki rizik i nije mali korak pogotovo za ljude sa porodicama..Ne daj Boze da ti tamo bez posla, vratio bih se ovdje brzinom munje, ne pada tamo sa neba, otici i uci u Ameriku nije automatski bolji zivot..Ja razumijem prilike su drugacije i sl ali dok si ovdje dajes sve od sebe...Kad bude sudjeno otici ces, do tada, treba biti pozitivan, smijati se, druziti jer tako ostajes normalan.

Bez brige, doci ce i tvoja sretna godina...

III put DV 2014 ...Nope!
IV put DV 2015.....Nope!
V put DV 2016.....????
Staro 20.07.2011, 15:06
ZeljkoUSA's Avatar
ZeljkoUSA ZeljkoUSA je offline
Stari vuk

Datum prijave: 13.05.2010
US lokacija: Realno: Chicago
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Ja sam neuspesni ucesnik DV lutrije 11 puta (do ove godine). U medjuvremenu sam par puta posetio USA, imam dobre prijatelje koji tamo zive tako da bi vrlo svesno, sad vec nas troje, otisli da zivimo.
Ukoliko je situacija takva i na to racunas kao veliku zivotnu katastrofu glupo je uopste igrati lutriju i toliko joj se nadati. Sta mislis koliko sam ja puta sebe do sad video tamo, tacno znam i gde i gde mi je prodavnica, bioskop, teretana, kuglana, teren za tenis...
Kad dodje do grla, covek se spakuje i - ode, gde god i kako moze... Mada, ovaj forum nije posvecen tome i takvim savetima.

Ma sta sad, makar i u 70-oj, xexe...
Staro 20.07.2011, 16:17
Vladana123 Vladana123 je offline
Drug član

Datum prijave: 10.05.2011
US lokacija: San Diego
YU lokacija: Po
Nepromenjeno

Citat:
Evo i mene da se pridruzim komentarima....Nista se ne gubi,ti i dalje moras da zivis????E sad prijatelju moj ko je meni branio da predam za turisticku vizu???Lepo se spremim,prodam sve,ponesem moje krpice,ostanem tamo,cekam 10.god (ne pravim nikakva s....) i dobijem drzavljanstvo!!!!Ovo sve pisem jer su nasi kumovi, tj.ona i dve devojcice,tako otisle i posle 10.god,dobile drzavljanstvo.A nas dragi kum koji je '99.bio na ratistu,ni u snu nije mogao da dobije tada VIZU.On je presao preko Meksika, i sada je on drzavljanin USA
A stose tice nasih 70.tih i lepih starackih domova (sto rece Isabelle),i ti ces traziti da te primimo u drustvo...

Last edited by Vladana123; 20.07.2011 at 16:27.
Staro 20.07.2011, 17:03
mijan mijan je offline
Stari vuk

Datum prijave: 21.09.2010
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Isabelle Prikaz poruke
Prijatelju, ja sam bila izvucena u Maju pa sad nisam i osjecam se grozno, nije lijepo, ali jel se treba sad ubiti od tuge, i padati u depresiju-ne treba. Ima puno gorih stvari u zivotu, nazalost tek nakon njih naucimo cijeniti neke stvari. Treba biti zahvalan Bogu na zdravlju , i pomisli kako bi neko bio u tvojoj situaciju, kao sto bi ti htio biti u necijoj od ovih dobitnika.
Naravno da se gubi ako ti je lutrija jedino na sta mislis u zivotu i jedina okupacija, itekako je gubljenje...Zivi zivot kao da nema lutrije, pa ako bude nesto , jos bolje...Moj savjet da se ne opterecujes godina i kako brzo lete, nikad ne znas jel te moze nesto gore zadesiti tamo kad odes, ovakva vrsta selidba je veliki rizik i nije mali korak pogotovo za ljude sa porodicama..Ne daj Boze da ti tamo bez posla, vratio bih se ovdje brzinom munje, ne pada tamo sa neba, otici i uci u Ameriku nije automatski bolji zivot..Ja razumijem prilike su drugacije i sl ali dok si ovdje dajes sve od sebe...Kad bude sudjeno otici ces, do tada, treba biti pozitivan, smijati se, druziti jer tako ostajes normalan.

Bez brige, doci ce i tvoja sretna godina...
Ne znam na osnovu cega si zakljucila da je lutrija jedino na sta mislim?! Pre bih rekao da je tebi jedino na sta mislis cim si aktivna svaki dan na forumu i ne silazis sa njega.
Ja znam kao i ti o rizicima i koracima odlaska, ali ti ne znas kako je biti ucesnik 5 ili vise godina, tako da videcu te za 5 godina ako te ne izvuku da li ces tako razmisljati, biti happy i govoriti nema se sta izgubiti, lagano samo opusteno.
Jos 2 minuta i kraj radnog vremena. Pocinje moj godisnji. Prvi put u zivotu neki gazda se smilovao u zemlji Srbiji za 7 dana prava na odmor meni.

Pravila pisanja