ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Retro > Stare teme

Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana.

Thread Tools Display Modes
Staro 11.10.2012, 09:53
Dome Dome je offline
Stari vuk

Datum prijave: 03.04.2012
US lokacija: NY akobogda
YU lokacija: Prijepolje, Srbija
Nepromenjeno

[QUOTE=oskark;32413]
Upravo tako, ne salju nista preko poste. Dokumenta, ako vas izvuku, mozete skinuti na zvanicnom sajtu.[/QUOTE]

I Da odstampamo posle,i dobicemo opet dokumenta i fizickom stanju. ??? :D
Staro 11.10.2012, 10:54
outer_space outer_space je offline
Drug član

Datum prijave: 25.10.2010
Nepromenjeno

[QUOTE=EMIGRANT;32381]

[CENTER]...[/CENTER]
I pod:

c. Middle name -> Očevo ime

Šta mislite da li će ovo uticati na to da budem diskvalifikovan pre izvlačenja?

[CENTER]...[/CENTER]

[/QUOTE]

Opcija [B]Middle name[/B] u prijavi, nema veze sa očevim imenom na našim prostorima, tako da si tu trebao da čekiraš ispod [B][I]No middle name[/I][/B], činimi se.

Dalje,

8c polje je opcionalno, mislim, tako da nisi imao potrebe tu ništa da popunjavaš, itd., itd....

Zbog ovakvih stvari mislim da niko nikad nije diskvalifikovan, pa nemas razloga za paniku.

pozdrav.

PS postoji detaljno upustvo popunjavanja prijave na srpskom, ali ko će to da čita.
Staro 11.10.2012, 11:18
pcelica pcelica je offline
Drug član

Datum prijave: 28.08.2010
US lokacija: San Dijego, here we come
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

PS postoji detaljno upustvo popunjavanja prijave na srpskom, ali ko će to da čita.[/QUOTE]

hahahahahaha :bravo:
skroz se slažem
Staro 11.10.2012, 11:28
NinaPetra:) NinaPetra:) je offline
Član

Datum prijave: 09.10.2012
US lokacija: LA, NY, MI
YU lokacija: Jedna varosica, pa Bg, pa Pariz...
Nepromenjeno

[QUOTE=draskoni;32115]I ja imam nedoumice za pitanje 8.Mailing Addres:

Sta stavljam pod 8d i 8e? Posto sam iz Ivanjice,da li stavljam:
8d.Ivanjica(samo) i 8e.Ivanjica,Serbia??[/QUOTE]

Ivanjica? Sugradjanin, dakle:1081: Nemoj da pricas po gradu, ja cutim ko zalivena, da ne prave konkurenciju:obrva: Pozdrav i srecno
Staro 11.10.2012, 13:45
EMIGRANT's Avatar
EMIGRANT EMIGRANT je offline
Drug član

Datum prijave: 10.10.2012
US lokacija: New York, NY
YU lokacija: Srbija, Vojvodina
Nepromenjeno

Nisam znao za ovaj forum dok nisam počeo da tražim po google-u šta ako se pogrešno unesu neki podaci, tako sam došao do ovog foruma, googlajući, da sam znao naravno da bi pročitao uputstvo koje postoji na forumu. Od sledeće godine će sve biti perfektno popunjeno. Kada sam aplicirao 2007 godine ja sam samo čekao da mi stigne neko obaveštenje na e-mail, nisam uopšte proveravao na sajtu svoj broj, nikakvu poruku mi nisu slali, ko zna možda sam i tada izvučen, imam broj ali on mi sada definitivno ne vredi.
U međuvremenu sam napravio pauzu, a i nikad nisam znao u kom je vremenu apliciranje, pa kad god se ja setim i proverim, ono već prošlo, :(

Još me nešto zanima, kako stvari stoje svako ko zna vaše lične podatke može da vam upropasti kvalifikaciju, ako se namerno registruje u vaše ime još npr. 5 puta, naravno nema odgovarajuću sliku, ali ako je sve ostalo autentično šta onda.

Zanima me i na osnovu čega oni uopšte mogu da utvrde da se neko prijavio 2 puta ako je promenuo bilo koji lični podatak, hoću da kažem da ako neko pogrešno popuni neki lični podatak, pa ponovo popuni prijavu sa tačnim podatkom, druga prijava je drugačija od prve, jedino što ima istu sliku, ali čak se može ubaciti i malo drugačija slika (druga košulja i frizura, ...).
Staro 11.10.2012, 14:56
Mirko86 Mirko86 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 08.03.2011
Nepromenjeno

[QUOTE=EMIGRANT;32433]Nisam znao za ovaj forum dok nisam počeo da tražim po google-u šta ako se pogrešno unesu neki podaci, tako sam došao do ovog foruma, googlajući, da sam znao naravno da bi pročitao uputstvo koje postoji na forumu. Od sledeće godine će sve biti perfektno popunjeno. Kada sam aplicirao 2007 godine ja sam samo čekao da mi stigne neko obaveštenje na e-mail, nisam uopšte proveravao na sajtu svoj broj, nikakvu poruku mi nisu slali, ko zna možda sam i tada izvučen, imam broj ali on mi sada definitivno ne vredi.
U međuvremenu sam napravio pauzu, a i nikad nisam znao u kom je vremenu apliciranje, pa kad god se ja setim i proverim, ono već prošlo, :(

Još me nešto zanima, kako stvari stoje svako ko zna vaše lične podatke može da vam upropasti kvalifikaciju, ako se namerno registruje u vaše ime još npr. 5 puta, naravno nema odgovarajuću sliku, ali ako je sve ostalo autentično šta onda.

Zanima me i na osnovu čega oni uopšte mogu da utvrde da se neko prijavio 2 puta ako je promenuo bilo koji lični podatak, hoću da kažem da ako neko pogrešno popuni neki lični podatak, pa ponovo popuni prijavu sa tačnim podatkom, druga prijava je drugačija od prve, jedino što ima istu sliku, ali čak se može ubaciti i malo drugačija slika (druga košulja i frizura, ...).[/QUOTE]
Ne moras da razbijas glavu, 2007 nije postojala online provera, tako da ako si tada izvucen jedino je koverta mogla to da potvrdi.
Sto se tice toga kako oni znaju da li se neko 2 puta prijavio, pa postoji hiljadu nacina, ali oni to sigurno nece otkriti.Moguc je ovako neki proces: racunar izabere potencijalnog dobitnika koji je prethodno prosao kroz prvi filter neutralisanja(na osnovu zemlje porekla,slike itd), potom on ide na obradu kod osobe koja je zaduzena za naknadnu proveru.Softverom je danas toliko lako proveriti da li u bazi postoje 2 slicne, a jos lakse iste, prijave, da to moze napraviti svaki danasnji srednjskolac sa osnovnim znanjem programiranjem.
Ostaje jos pitanje da li to znaci da svako ko nas poznaje moze napraviti prijavu u nase ime i tako nas potencijalno diskvalifikovati ? - U teoriji da, u praksi nemam pojma jer ne zele da daju takve informacije.
Staro 11.10.2012, 18:06
dinoimigrant dinoimigrant je offline
Član

Datum prijave: 24.09.2012
YU lokacija: Tuzla
Nepromenjeno

pozzz imam par pitanja, pa se nadam da cu ovdje brzo dobiti odgovor :;D:
Ako imam zavrenu 4 godisnju el.tehnicku skolu dali pisem high school degree ili no degree i sta to uopste znaci ?
Na mailing adressi sta da napisem pod 8e district/country/province/state s obzirom da zivim u BiH, a znamo koliko ovde ima entiteta, kantona itd. Glupo mi pisati Federacija BiH/TK/Tuzla :D pa sam mislio samo Tuzla napisati i pod 8d i 8e, iskustva ?
Staro 11.10.2012, 19:36
curlika's Avatar
curlika curlika je offline
Stari vuk

Datum prijave: 20.02.2012
US lokacija: Las Vegas, Houston, Chicago
YU lokacija: Sombor-Novi sad, Srbija
Pošalji Skype™ poruku korisniku curlika
Nepromenjeno

Koja je fora kod termina: Case number ili Confirmation number? Po zavrsetku moje i zenine prijave dobili smo stranicu gde pise: Success, pa navedeno ime nosioca prijave, Confirmation number, Year of Birth i Digital Signature.
Nema uopste pojma; Case number a i ovi Confirmation number imaju na pocetku 2014 a sve ostalo su slova ili brojevi (16 cifara), cak kod zeninig izvestaja, posle 2014 slede sve samo slova.
Staro 11.10.2012, 20:10
curlika's Avatar
curlika curlika je offline
Stari vuk

Datum prijave: 20.02.2012
US lokacija: Las Vegas, Houston, Chicago
YU lokacija: Sombor-Novi sad, Srbija
Pošalji Skype™ poruku korisniku curlika
Nepromenjeno

[QUOTE=dinoimigrant;32445]pozzz imam par pitanja, pa se nadam da cu ovdje brzo dobiti odgovor :;D:
Ako imam zavrenu 4 godisnju el.tehnicku skolu dali pisem high school degree ili no degree i sta to uopste znaci ?
Na mailing adressi sta da napisem pod 8e district/country/province/state s obzirom da zivim u BiH, a znamo koliko ovde ima entiteta, kantona itd. Glupo mi pisati Federacija BiH/TK/Tuzla :D pa sam mislio samo Tuzla napisati i pod 8d i 8e, iskustva ?[/QUOTE]

...ako si zavrsio srednju skolu naravno da ces pisati: high school degree. Ako nisi zavrsio stavices no high school degree, ali to ti nije slucaj.
Sta god da upises pod 8e ne mozes pogresiti. A svakako ti nista ne salju. Kao sto i na nasim prostorima niko nema srednje ime...pa sta da radi? Da ga izmisli-registruje? :) Mozes napisati kako si mislio a do sada si vec uradio sigurno. Sretno.
Staro 11.10.2012, 20:13
NightSky's Avatar
NightSky NightSky je offline
Stari vuk

Datum prijave: 11.01.2012
YU lokacija: Sarajevo, BiH
Nepromenjeno

[QUOTE=dinoimigrant;32445]pozzz imam par pitanja, pa se nadam da cu ovdje brzo dobiti odgovor :;D:
Na mailing adressi sta da napisem pod 8e district/country/province/state s obzirom da zivim u BiH, a znamo koliko ovde ima entiteta, kantona itd. Glupo mi pisati Federacija BiH/TK/Tuzla :D pa sam mislio samo Tuzla napisati i pod 8d i 8e, iskustva ?[/QUOTE]

Završena 4-godišnja srednja škola je high school degree. No degree bi bilo da nisi završio, tj. maturirao, odnosno dobio diplomu o završenoj srednjoj školi.

Pod 8e možeš staviti entitet ili kanton (za Federaciju). Ja sam do sada pisala Federacija. Kao što je istaknuto na više mjesta na forumu, adresa je za poštara, a pošto oni više ne šalju koverte običnom poštom, nije toliko bitno.

[QUOTE=curlika;32453]Koja je fora kod termina: Case number ili Confirmation number? Po zavrsetku moje i zenine prijave dobili smo stranicu gde pise: Success, pa navedeno ime nosioca prijave, Confirmation number, Year of Birth i Digital Signature.
Nema uopste pojma; Case number a i ovi Confirmation number imaju na pocetku 2014 a sve ostalo su slova ili brojevi (16 cifara), cak kod zeninig izvestaja, posle 2014 slede sve samo slova.[/QUOTE]

Confirmation number dobiješ kad se registruješ, što si već napravio, i s tim brojem u maju iduće godine provjeravaš jesi li izvučen. Confirmation number počinje godinom (2014 u ovom slučaju).
Ako/kad te izvuku, onda dobiješ Case number, prema kojem pozivaju na razgovor u ambasadu. Što niži case number, to prije razgovor.

DV 2020

Pravila pisanja