![]() |
|
|
Uputstva za dobitnike Izvučeni ste? Čestitamo! Ovde možete naći informacije o svim etapama procesa, od izvlačenja do intervjua i dobijanja vize. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Jedno pitanje,mozda glupo ali da budem sigurna.Da li se za datum pocetka skolovanja stavlja pocetak od prvog razreda osnovne skole ili datum od pocetka srednje skole?Logicno mi je da je od pocetka osnovne skole posto se trazi dvanaest godina u kontinuitetu a opet se dvoumim jer kasnije svedocanstvo iz osnovne skole ne traze na intervju-u.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Samo da javim da smo juce 28.05. popunili DS-260 i sad nam ostaje samo da cekamo.Hvala puno na pomoci i brzim odgovorima na moja postavljena pitanja.Pozdrav svima.
|
|
||||
|
||||
![]()
Pozdrav dragim forumasima,
Da li neko ima konkretno iskustvo sa greskom u inicijalnom formularu (DV) a sve u vezi sa slovom u imenu. Naime, kada sam popunjavao formular napravio sam gresku I u prezimenu sam napisao DJ umesto D (Đ). U pasosu mi stoji D a ja sam popunjavao na osnovu kreditne kartice koju sam imao pri ruci. Na forumu sam uspeo da nadjem samo jedan slucaj nekoga ko je to uradio ali cini mi se da nije ni izvucen tako da nema nekih jasnijih informacija. Sada treba da popunim DS-260, naravno da cu pisati D ali me jako brine da li cu zbog ove greske biti diskvalifikovan odnosno da necu ni biti pozvan na intervju I imati prilike da objasnim situaciju konzulu. Verujem da osoblje u nasoj ambasadi zna za nase DJ samo nisam siguran da cu uopste stici do ambasade. Pisao sam ambasadi I dobio odgovor da se inicijalni formular ne moze menjati, da je trebalo popuniti onako kako je naglaseno (kao u pasosu) I da dalje DS-260 popunim kako stoji u pasosu. Da li neko ima iskustvo sa ovim problemom? Verujem da ne bi trebalo da bude ogromna prepreka ali sam opet u frci zbog toga. Unapred hvala ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Moj prijedlog je da nazoves ambasadu, objasnis im situaciju, i vidis sta ce ti reci, te da postupis tako. Malo je problem sto neces imati pisani trag bez obzira sta da ti kazu, ali ne vidim drugi nacin. Provjeri i na forumima vani (immigration forums, visa journey, brit simon itd), jer vjerujem da posebno oni koji koriste npr arapska ili hindi slova imaju dosta problema sa tim. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Nazovi ih, nemoj pisati.
A opet kazem, googlaj vezano za situaciju. Npr., vidi ovo dole kao odgovor na neciji upit: The incorrect spelling of your wife's name as principal applicant may be a big problem. Some embassies may give leeway for this but others have been known to disqualify applicants for incorrect spelling of names (because it cannot be 100% sure it is the person on the entry form, and because this lends suspicion that the person has tried to beat the system with multiple entries - one of the 'tricks' is transposing letters in the name or changing date of birth - and multiple entry disqualifies you). It seems that the disqualification is more of a problem in certain embassies dealing with high fraud rates, so while no-one can be certain on the outcome, we may be able to better make suggestions if we know where you will be interviewing? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ja sam nenamernu gresku napravio jos prilikom popunjavanja DV2018 pa se plasim da kad vide da se DV ne slaze sa DS260 necu ni stici do intervjua. Dakle, to je nesto sto ne mogu sad da menjam. Ali ako oni to tretiraju kao uobicajenu gresku onda valjda ne bi trebalo da bude problem. Naravno, DS260 cu popuniti sa slovima kao iz pasosa, tako su mi rekli da uradim sad. |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
DV-2018: Školovanje | SEEUSAIC | Prijava na Lutriju | 10 | 24.03.2021 22:14 |
Lutrija za Zelenu Kartu DV-2018 Prijavljivanje | GrujaSM | Prijava na Lutriju | 994 | 20.11.2017 16:49 |
Lutrija za Zelenu Kartu DV-2018: Instrukcije | SEEUSAIC | Prijava na Lutriju | 3 | 31.10.2016 20:25 |
![]() |