![]() |
|
|
Prijava na Lutriju Pitanja i procedure za prijavu na Lutriju preko zvaničnog sajta američke vlade |
Prijava na Lutriju » Pitanja i odgovori - Q&A » Bitni linkovi | ||||
O Lutriji | Uputstvo za prijavu | Agencije za prijavu | Korisne informacije | Učlanite se |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Ali nemas pojma koliko puta sam hteo da nadjem sliku i da postavim ovde da ljudi vide da se samo dzabe nerviraju oko slike
27.10.2011. Prijava prvi put 01.05.2012. 2013EU00011XXX 14.05.2012. Poslata Koverta 22.05.2012. Stigla koverta u Kentucky 29.01.2013. Obavljen lekrski pregled 20.02.2013. Interview Uspesno Obavljen ![]() 21.02.2013. Viza u pasosu!!! 08.03.2013. Avionska karta 27.04.2013. Vezite se, Polecemo ![]() Oskarov Blog zelenadvlutrija.blogspot.com |
|
||||
|
||||
![]()
Supruga se slikala sa naočalama, ja joj zaboravio reći da se od ove tj. sad već prošle godine ne smije slikati. Zna li neko da li je to zaista problem?
|
|
||||
|
||||
![]()
Tacan odgovor Vam niko ne moze dati. Moze da bude problem jer su ocigledno tim novim pravilom zeleli da omoguce softveru za prepoznavanje crta lica sto tacnije podatke. Ranijih godina je bilo dobitnika viza koji su slali fotografije koje nisu bas odgovarale pravilima lutrije, ali njih nije bilo mnogo. Nemamo podatak koliko je ljudi otpalo u procesu obrade aplikacija zbog neodgovarajucih fotografija. Sada, sta je tu je, nema nerviranja. Svi zajedno cekamo maj. Srecno!
1. DV-2017 Dobitnici Tabela 2. DV-2018 Dobitnici Tabela 3. DV-2019 Dobitnici Tabela 4. DV-2020 Dobitnici Tabela ----------------------------------- DV2017 - Has not been selected DV2018 - Has not been selected DV2019 - Has not been selected DV2020 - Has not been selected DV2021 - Has not been selected DV2022 - Has not been selected |
|
|||
|
|||
![]()
Pozdrav emigranti, 😊😉
Jel ima neko informacije sta će biti sa lutrijom zbog Trampove politike? |
|
||||
|
||||
![]()
Ko bi od nas mogao da ima bilo kakve korisne informacije? Mozemo samo da nagadjamo. Kada predsednik Trump i americka administracija donesu odluku/uredbu svi cemo znati. Do tada se svi nadamo da lutrija ostaje i na dalje.
1. DV-2017 Dobitnici Tabela 2. DV-2018 Dobitnici Tabela 3. DV-2019 Dobitnici Tabela 4. DV-2020 Dobitnici Tabela ----------------------------------- DV2017 - Has not been selected DV2018 - Has not been selected DV2019 - Has not been selected DV2020 - Has not been selected DV2021 - Has not been selected DV2022 - Has not been selected |
|
|||
|
|||
![]()
Pa sta znam, mozda neko ima neke informacije, ap rekoh ajd da pitam.
|
|
|||
|
|||
![]()
Citam vec neko vrijeme forum i mnogo sam toga saznao (koristim priliku da cestitam na veoma korisnoj stvari vezano za temu) ali sam se i pomalo pogubio pa moram postaviti nekoliko pitanja.
Prijavio sam se za 2018 godinu i u iscekivanju sam Maja mjeseca i odgovora kao i mnogi drugi, citajuci tako sam stekao utisak da kada dobijem potvrdu da sam prosao popunim DV-260 i ljudi mi tako odgovore u mailu i daju mi datum zakazanog interview-a (do tada obavim sve sto se tice papira kao i ljekarski) i dodjem na interview tamo sve prodje ok i ja dobijem GC. U principu i jeste tako osim kada dodje do tih datuma, naime u mnogim postivma se navodi kako ako ti je broj veci od ne znam ni ja koliko i ako si zakazan za interview poslje septembra ti ni ne dobijas vizu itd itd nekako su moja prva shvatanja bila kao da od Maja i potencjalnog potvrdnog maila ti sve zavrsis do nekog Septembra (iste godine) i kazu ti od prvog mozes prilikom slijetanja na tlo USA pokupiti svoj GC. U medjuvremenu mi je postalo jasno da to bas tako i ne fukncionise i vidim po svjezim postovima da je vecina ljudi aplicirala i oni koji su prosli i poslali DV-260 odma po dobijanju maila u principu ranije i dobiju termin za intevirew (PITANJE da li je to pravil i jesam li to dobro shvatio cim prije posaljes DV prije i dobijes termin? ili sam to pogresno shvatio) Jer vec posljednji postovi ljudi koji tek sada dobijaju inteview-e za prethodnu aplikaciju ponistava ove navode da ako dobijes termin iza Septembra tekuce godine od tebe nema nista... Dakle ima... (nadam se da sam dobro skopcao) Malo mi se uvukla neka konfuzija ![]() Po pitanju zakazivanja termina, da li postoji razlika izmedju zemalja regiona? Da li su moji sugradjani u BiH osjetili da postoji razlika ili preferencija RS nad Federacijom ili obratno? (cisto statisticki) I jos jedno pitanje opcenito onako, da li je ikada iko otisao ili vam ga uspio dobiti GC a da je imao sopstvenu firmu u maticnoj zemlji? Unaprijed hvala na odgovorima i zelim da pohvalim rad ljudi zaduzenih za forum! Super cool super korisno i jako dobro, nadam se da cu i ja pisati neku pozitivnu pricu po dobijanju potvrdnog odgovora kao i po zavrsetku cjelokupne procedure! Svaka cast! P.s. Posto postoji mogucnost da te odaberu ali da ne dobijes vizu, a to u principu ne znas sve do nekada (do kada) da li ljudi koji prodju na lutriji i dobiju potvrdni mail odigraju preventivno odnosno prijave se preventivno i u toj tekucoj godini bez obzira sto su u procesu cekanja interview-a? ili se to ipak ne praktikuje!? Last edited by phd; 05.03.2017 at 12:20. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Konkretno DV-2018 se odnosi na fiskalnu 2018 godinu koja u Americi pocinje 1. oktrobra 2017 i traje do 30. septembra 2018. Izvlacenje ce biti 2. maja 2017. Nakon 30.septembra 2018 nije moguce dobiti vizu. Znaci ne u tekucoj godini kada je izvlacenje nego u narednoj. Datum zakazivanja intervjua zavisi od kombinacije CN (Case number) koji se dobija prilikom izvlacenja i datuma slanja DS-260. Svakog meseca izlazi Visa bulletin koji nas obavestava do kog CN se stiglo (koji CN je current). Naime, ukoliko je CN nizak, reda nekoliko hiljada, onda ima smisla sto ranije poslati DS-260 da bi intervju bio zakazan vec u oktobru tekuce godine. Naravno, ukoliko nekome ne odgovara da ima intervju tako rano (jer zeli kasnije da otputuje u USA), onda ce DS-260 poslati kasnije. Od datuma lekarskog pregleda, imate 6 meseci da udjete u USA i da aktivirate GC, jer se nakon intervjua dobija viza a ne GC. Viza bude dovoljno za sve koji, makar do Jula, imaju zakazan intervju. Ovo je informacija od gospodina iz ambasade na prezentaciji u Novom Sadu. Pogledajte video, koristan je. Ne postoji razlika izmedju regiona ni u kom smislu, bar ne zvanicno. Verujem da je bilo dobitnika koji su imali sopstveni biznis u maticnoj drzavi. Da, ima ljudi koji iako su izvuceni u trenutno aktuelnoj godini, igraju lutriju i za sledecu godinu. Eto, ukratko, u svakom slucaju predlazem da koristite opciju Pretraga, jer je o svemu ovome bilo dosta pisanja na forumu. Srecno u maju!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
predas aplikaciju nekad u Novembru za izvlacenje sljedece godine u maju a sve za vizu za onu tamo godinu fiskalnu (moj primjer: predala u Oktobru 2010, izvlacenje je bilo u maju 2011 (onda jos jedno u julu 2011 jer su rezultati bili ponisteni) Da su ostali validni predala bih dokumentaciju vec u maju 2011, ali sam predala u julu 2011. Onda cekas da dobijes datum intervjua (email dodje 2 mjeseca prije intervjua da imas dovoljno vremena da prikupis dokumente i uradis ljekarski) Intervju je bio 6 aprila 2012, pasos sa vizom i kovertu sam dobila 7 dana kasnije? Znaci sve u svemu period je oko godinu i po dana od dana predaje aplikacije i naravno ako te izvuku na lutriji. Ja se nisam prijavljivala nakon sto su me i drugi put izvukli, mislim da su veoma male sanse da nema brojeva do septembra 30 te fiskalne godine (mada ovdje imamo jednog clana kojem se desilo da za njihovu porodicu od 4 muz, zena, dvoje djece, dobili su vize samo za njih dvoje, a djeca nisu dobila vize). Nacin zakazivanja intervjua funkcionise po broju pod kojim si izvucen: ja sam prvi put dobila broj oko 7000 i po tome bih bila narucena za intervju negdje u decembru 2011, ali po drugom izvlacenju sam dobila broj od 26000 i time sam bila narucena u aprilu (google visa bulletin, pa ce ti biti jasnije kako to ide). Tu naravno igra ulogu i kad si predao papire DS260. Sto kasnije predas papire, to ce odugovlaciti procesuiranje tvog slucaja u KY i slanje na intervju u Sarajevo. Eto, nadam se da sam dovoljno objasnila, znam da ce i drugi ti odgovoriti detaljnije. Puno pozdrava, Miki
|
|||
|
|||
![]()
Hvala na brzim i dobrim odgovorima!
@betterfuture stvarno sam toliko toga procitao na ovom forumu, priznajem nisam search-ao diretkna pitanja nego sam onako random bazao iscitavao itd ali tek sam kroz ova dva odovora shvatio zasto fiskalna kako fiskalna kada interview i zasto kazu iza 30.09 ne mozes vise itd. ![]() @mikiSa Jos jednom Hvala na odgovoru! Veoma korisno i prije svega jako precizno! U biti sada mi je sve jasno, jos da me izvuku i da picim! :P ![]() |
![]() |
Tags |
pomoc, srbija, trenutno u americi, usa, zelena karta |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
par pitanja za novajliju.. | sasha8338 | Stare teme | 3 | 20.03.2013 14:00 |
Par pitanja i tako :) | Leona | Vaša strana | 34 | 27.11.2008 23:57 |
Odgovori iz ambasade (o adresama i formularima) | Misa | Prva koverta | 1 | 02.06.2008 22:32 |
Neki odgovori iz ambasade | neky | Prva koverta | 4 | 25.05.2008 09:08 |
![]() |