ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Prijava na Lutriju

Prijava na Lutriju Pitanja i procedure za prijavu na Lutriju preko zvaničnog sajta američke vlade

Prijava na Lutriju » Dv-2017 » Bitni linkovi
O Lutriji Uputstvo za prijavu Agencije za prijavu Korisne informacije Učlanite se

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 29.04.2016, 17:29
DzokicaMicev's Avatar
DzokicaMicev DzokicaMicev je offline
Stari vuk

Datum prijave: 28.03.2014
US lokacija: Miami
YU lokacija: Strumica
Pošalji Skype™ poruku korisniku DzokicaMicev
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Duba Prikaz poruke
Evo ako cemo se jos malo igrati statistike...

Broj prijavljenih u fiskalnoj 2013. godini po zemljama je:
BiH - SRB - HRV - MKD - CG
3015 - 12431 - 3161 - 9877 - 567

Broj prijavljenih u fiskalnoj 2014. godini po zemljama je:
BIH - SRB - HRV - MKD - CG
5093 - 19146 - 4469 - 11283 - 899

Broj prijavljenih u fiskalnoj 2015. godini po zemljama je:
6088 - 15693 - 3571 - 17645 - 925

Broj izvucenih za DV-2013 po zemljama je:
54 - 303 - 75 - 262 - 11

Broj izvucenih za DV-2014 po zemljama je:
153 - 582 - 125 - 421 - 20

Broj izvucenih za DV-2015 po zemljama je:
171 - 399 - 87 - 436 - 16

Fiskalna 2015. godina bi trebala biti godina u kojoj smo se svi mi prijavili za DV-2017, ako sam ja razumio, tako da sam i u prethodnoj statistici uzeo tu fiskalnu godinu kada je broj prijava u pitanju...
*ISPRAVKA* prosjecan broj izvucenih za MKD u zadnje tri godine je oko 375...
Da dodam, nisam uspio naci podatke o broju izvucenih za DV-2016...
Bravo majstore Mislim da si u pravu za 2015 kao sto mislim ja.
Reply With Quote
Staro 29.04.2016, 19:19
Tikica Tikica je offline
Stari vuk

Datum prijave: 10.11.2014
US lokacija: New York
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik b.p. Prikaz poruke
Pozdrav svima! I srecno svima!
Da li se otprilike zna koliko se ljudi iz Srbije prijavilo ove godine? Pretpostavljam da ce izvuci izmedju 250-300... mozda se i varam.
Za DV2016 izvučeno je 283 osobe (tao je bar pisalo na FB stranici konzularnog odeljenja ambasade SAD-a). Mislim da sam negde ranije naišla i na brojeve za BiH 92, Hrvatsku 62, Makedoniju 258, Kosovo 244, ali nikako ne mogu da pronađem izvor sada pa uzmite ovo sa rezervom.
Citat:
Prvobitno poslao korisnik b.p. Prikaz poruke
Uzgred da pitam, sta se desava s ovim blogom vrhunski.blogspot.com?
E to se i ja već neko vreme pitam... Ako neko od starijih članova ima kontakt sa vrhunskim, neka mu javi da bi rado čitali njegov blog ako je moguće!

Citat:
Prvobitno poslao korisnik DzokicaMicev Prikaz poruke
. I naravno zato je I ovaj forum ovde I ima sve informacije koje nam trebaju da razmislimo dali smo spremni za taj novi pocetak jer ipak proces od izvlacenja pa do prvog posla je tezak I trazi sredstva I to dobra, tako ko nije spreman na sve to mislim da ne bi trebao da uzima sansu nekom drugom. Ja licno poznajem dvoje ljudi koji su bili uzvuceni I nakon toga kad su videli da im treba oko 10.000$ odmah su se otkazali. Znaci uzeli su sansu nekom ko je spreman da zrtvuje sve to.
Idalje mi je misterija kako većina ljudi dolazi do zaključka da neko može nekome da "zauzme" mesto?
Ljudi matematika je prosta, USCIS ima sjajnu bazu podataka i vrlo jednostavno uračuna u broj izvučenih procenat ljudi koji će odustati! To je sasvim normalno, život se menja, proces traje. Upravo to je razlog zbog koga se svake godine izvuče mnogo više od 50 000 ljudi. Za DV 2016 izvučeno je neto više od 91000 ako me pamćenje dobro služi, a nekih godina se izvlačilo i više nego duplo.
Niko dakle ne može nekome da zauzme mesto, jer na kraju se uvek izda 50 000 viza. To što je neko odustao od svoje šanse nakon izvlačenja, samo pruža šansu izvučenoj osobi sa visokim brojem (koja ne bi stigla na red) da ipak dobije svoju vizu.
Da se hipotetički ne prijave ti ljudi koji bi odustali, procenat izvučenih bi bio manji i to je to. Nadam se da je sada jasnije.
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Duba Prikaz poruke
Fiskalna 2015. godina bi trebala biti godina u kojoj smo se svi mi prijavili za DV-2017, ako sam ja razumio,
Fiskalna godina kada govorimo o DV programu kreće oktobra, tako da konkretno 2015 fiskalna godina označava period od oktobra 2014 zaključno sa septembrom 2015. Evo na stranici VB skrolujte na FY 2016 i videćete visa bulletin-e za period od oktobra 2015 do sada. https://travel.state.gov/content/vis.../bulletin.html

30.10.2014. - Popunjen obrazac
05.05.2015. - Čuveni "Session timed out"
07.05.2015. - SELECTEEEEED!!!
CN 2016EU00022xxx
17.10. DS 260 sent
18.04. Lekarski pregled
21.04. My green daaaaay
11.10. Evo živim u Njujorku gradu
Reply With Quote
Staro 29.04.2016, 19:24
BetterFuture's Avatar
BetterFuture BetterFuture je offline
Amer

Datum prijave: 01.10.2015
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno

Fiskalna 2015 godina je pocela 1. oktobra 2014 i trajala je do 30.septembra 2105. Za DV2017 smo se prijavili u fiskalnoj 2016. godini

EDIT: Dok sam pisao ovaj post Tikica je vec odgovorila
4. DV-2020 Dobitnici Tabela

-----------------------------------
DV2017 - Has not been selected
DV2018 - Has not been selected
DV2019 - Has not been selected
DV2020 - Has not been selected
DV2021 - Has not been selected
DV2022 - Has not been selected
Reply With Quote
Staro 29.04.2016, 19:42
Kicki's Avatar
Kicki Kicki je offline
Član

Datum prijave: 29.04.2016
Nepromenjeno

Svake godine u ovo vreme uhvati me neka pozitivna trema i nada da ćemo možda baš ovaj put biti izvučeni. Prijavljujemo se već 6 godina unazad.. Volela bih da vidim kakav je to osećaj kad pročitaš da si među randomly selected

Neka nam je svima srećno!
Reply With Quote
Staro 29.04.2016, 20:18
Duba Duba je offline
Član

Datum prijave: 26.04.2016
Nepromenjeno

Tikice i BetterFuture hvala na ispravci i informaciji ...Nista ljudi, ko slavi, neka su mu je srecan ovaj predstojeci praznik, a isto tako ko docekuje Djurdjevdan, neka ga doceka sa jos vecim veseljem u smislu da bude izvucen, ovih par dana jos sto je ostalo, pustite mozak na pašu, ne bi li nam sto prije proslo, pa 3. maja ako Bog da sto vise nas da se javi sa pozitivnim vijestima!!! Uzivajte i SRECNOOOOOOOOOOOOOO!!!!
Reply With Quote
Staro 29.04.2016, 20:46
Kuguar's Avatar
Kuguar Kuguar je offline
Stari vuk

Datum prijave: 09.10.2014
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Ne čekajte toliko 3. maj, izgorećete od želje. Po pravilu, uvek bude zagušen server, i ne može da se proveri. Onda se satima jure strani forumi, fb grupe, Twitter, u nadi da će neko prijaviti da je dobio. E onda kreće još veće ludilo...
Kao što reče Oskar, tek je sutradan proverio.
Bolje izadjite negde u grad, popiti par pića sa dragim osobama, pa onda opušteno posle dan dva pogledajte...
DV2018 - has not been selected x2
DV2019 - has not been selected x2
DV2020 - has not been selected x2
Reply With Quote
Staro 29.04.2016, 20:55
Kicki's Avatar
Kicki Kicki je offline
Član

Datum prijave: 29.04.2016
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Kuguar Prikaz poruke
Bolje izadjite negde u grad, popiti par pića sa dragim osobama, pa onda opušteno posle dan dva pogledajte...
Ovako će upravo i biti. Sećam se, jedne godine gotovo celu noć nisam spavala pokušavajući da proverim da li smo selected ili ne... Bila sam u sredini gde internet nije radio kako treba, i baš sam se namučila.. Ali, od tada pa nadalje, proveravam tek nekoliko dana kasnije. Na kraju krajeva, rezultat neće nigde pobeći
Reply With Quote
Staro 30.04.2016, 00:04
ztp ztp je offline
Drug član

Datum prijave: 28.09.2015
Arrow

Nama je ovo prva (jedna) prijava. Imam rodicu u Americi koja mi je možda čak i prije 5 godina savjetovala da se prijavimo na GCL. Imala sam jaku želju i tada (kao i sada) da odem iz ove naše ''divne'' države BiH. Ali...razlog zašto se nisam prijavljivala na lutriju je totalno glup ali tako je...apsolutno nisam znala niti jednu riječ na engleskom a zbog stalnih danonoćnih poslova-iscrpnog rada nisam imala vremena ni učiti.

U posljednje dvije godine počela sam učiti engleski i prijavili smo se za DV 2017. Ja i dalje nisam progovorila engleski ali je ogromna ralika izmedju tada i sada .

Imam veliku želju, kao i mnogi drugi ovdje, da odemo u USA. Znam da nigdje nije lako i da u USA treba da se radi, ali mi koji i ovdje radimo ne bi imali neku posebnu promjenu jer ''crnčimo'' ovdje pa onda bolje tamo...

Moj zaključak je da trebamo učiti engleski (iako sada opet nemam vremena za učenje) jer bez jezika uuuuffff...bilo bi gadno ali opet kontam i ko ne zna jezik nakon saznanja da je izvučen može se posvetiti učenju i da se može solidno savladati u tom periodu do odlaska.

Hm, mi kada bi bili ''selected'' ja bih odmah ''napustila'' pola poslova (iako bi i tada trebalo raditi više nego sada jer treba novac da se ode)...i učilaaa jezik.

A da mi je svejedno...pa i nije, jaka želja je jača od moje svijesti ali još sve to držim pod kontrolom .
Rrezultati se bliže pa mi ovo dodje kao ispit na faksu

Svim učesnicima DV 2017 srećno 03.05.2016.god.!
Reply With Quote
Staro 30.04.2016, 00:38
emilyankees emilyankees je offline
Član

Datum prijave: 18.04.2016
YU lokacija: CG
Nepromenjeno

Na njegovom blogu pise da je samo za 'pozvane citaoce'
Reply With Quote
Staro 30.04.2016, 00:49
nedin nedin je offline
Član

Datum prijave: 18.10.2011
Nepromenjeno

Evo i mene poslije dugo vremena Maj se bliži ,želim svima sreću i da nas što više izvuku . 5 sreća.Ako ništa ove eto me opet idućeee lp svima i ne gubiti nadu dokle god igra traje i bubanj vrti.
Reply With Quote
Odgovori

Tags
dv 2017 - 02.10.2015

Pravila pisanja