![]() |
|
|
Prijava na Lutriju Pitanja i procedure za prijavu na Lutriju preko zvaničnog sajta američke vlade |
Prijava na Lutriju » Pitanja i odgovori - Q&A » Bitni linkovi | ||||
O Lutriji | Uputstvo za prijavu | Agencije za prijavu | Korisne informacije | Učlanite se |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Ja sam isto završio Višu tj. Visoku školu struk. studija (3 god.) i stavio sam Vocational school. Razmišljao sam, pošto University degree nemam, da je bolje da stavim Vocational school, a i neko od "iskusnijih" forumaša je na nekoj temi napisao da je to najsličnije našim Višim školama. Nadam se da nisam pogrešio i da to neće uticati na prijavu.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Znaci lepo: osnovna skola samo, srednja skola (bez diplome, sa diplomom i zanat), neki ispiti na univerzitetu, univerzitetska diploma, neki postdiplomski ispiti, master, neki doktorski ispiti, doktorat. Ja sam na ovom forumu valjda jedno pet godina i svake godine isto - ZANAT je to ljudi, nije visa niti visoka skola, zanatska je skola: frizeri, obucari, metalostrugari... Ima i Wikipedia to objasnjeno ako ne verujete vise ovome sto se ovde pise. No, kunem se, po poslednji put uopste komentarisem na tu temu ![]() Da li ce da smeta - nemam pojma, ako vas izvuku pustice vas valjda na intervju pa onda dokazujte. |
|
|||
|
|||
![]()
Decembar 2012.
Ja sam se malo umorila od objasnjavanja, ali ajde opet.... Kao prvo, citat koji si stavio nije korektan jer to ne pise u instrukcijama na zvanicnom sajtu, pogotovo ne pise da Vocational School nije dovoljna. Kao drugo Vocational School - poznatiji kao Trade College ili Career College je prava clasifikacija za Vise skole jer nemaju generalno obrazovanje, te su upravo to - ekvivalentne navedenoj skoli. Vocational School je post-secondary education (sto ne treba mesati sa vocational education/courses u Mid i High Schools koje je secondary education, sto je kao industrijska obuka, zanati, itd.). Ja, kao i mnogi drugi ljudi ne mogu da kontrolisem interchangable koriscenje School/Education - sto je velika greska jer se izrazi ne odnose na iste opcije. U tvom citatu znaci treba izmeniti School sa training i onda bi bilo tacno (nadam se da ovo nije previse konfuzno). Znaci od svih ljudi koji su popunili prijave a imaju Visu skolu - ti si jedini za sada koji je uradio pravilno (sto i pozicija opcije moze da ti pokaze, jer se nalazi posle High School, a ispred University Degree). Evo linkova za Post-secondary education (gde pripada i Vocational/Trade School) i evo za Secondary. Kome sad sve to jos uvek nije jasno, moze uvek da posalje email nadleznim institucijama (sto u ovom slucaju nije Consular Center) i da ih zamoli za definition. Ili, jednostavno - popunite kako mislite da je najbolje Zana Kako sad Zana druga prica a ne kao ovo iz Decembra 2012. godine? Nemoj da nas plasis da nam prijave otpadaju sa Visom skolom zbog izabranog Vocational school kao "zanat"?! |
|
||||
|
||||
![]()
Baš sam ovo isto hteo da napišem. Takođe i vuxcanne napisala isto u ovoj temi http://www.zelenalutrija.com/forum/s...ead.php?t=1354
Iskreno sada mi je frka malo. Ne znam da li vredi da pošaljem mail, da pitam šta mi je činiti tj. da pitam da li mogu to da ispravim, ukoliko Vocational school dovodi do diskvalifikacije. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() Btw, ja nemam sta da plasim nekog da nece proci sa zanatom jer mi smo prosli. Tako da ono... Ja svakako ne bih stavljala nizu diplomu od one koju imam - davno nisam tamo, ne razumem zasto Visoka strukovna skola ne moze da se stavi pod univerzitetska diploma? Zar se tu ne dobija Bachelor degree ili? Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
http://www.zelenalutrija.com/forum/s...A1a+%C5%A1kola
U pitanju je ova tema. Ne mogu sada da nađem, ali neko je pitao u ambasadi ili gde već, pitanje u vezi obrazovanja i dobio odgovor da je skoro pa nebitno šta se stavi u prijavi i da se nivo obrazovanja dokazuje na intervjuu. Edit: Je l' ima neko neki predlog na koju adresu (mail) da se obratim, u vezi ovog problema? Da li ambasadi ili da šaljem mail direktno u USCIS? Last edited by ikac89; 30.10.2013 at 22:00. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Nema bre potrebe da saljes nikom nista, opusti se ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Evo našao sam ono što je neko pitao tj. član nina-venus...
Citat:
|
![]() |
Tags |
pomoc, srbija, trenutno u americi, usa, zelena karta |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
par pitanja za novajliju.. | sasha8338 | Stare teme | 3 | 20.03.2013 14:00 |
Par pitanja i tako :) | Leona | Vaša strana | 34 | 27.11.2008 23:57 |
Odgovori iz ambasade (o adresama i formularima) | Misa | Prva koverta | 1 | 02.06.2008 22:32 |
Neki odgovori iz ambasade | neky | Prva koverta | 4 | 25.05.2008 09:08 |
![]() |