![]() |
|
|
Lokacije u USA Teme posvećene državama, gradovima i delovima gradova u USA |
Lokacije u USA » San Francisco, California » Bitni linkovi | ||||
O Americi | Život u USA | Države (States) | Gradovi | Naša mesta (mapa) |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
dreamers, ja se slazem da je u samom San Francisku vidim da je sve ekstra skupo i nema uopste ovih multi-family varijanti, ali u tim ostalim gradovima u toj dolini nije svugde ista cena. Ne tvrdim ja da si ti pao sa kruske nego samo tvrdim da ako svi budu se merili sa tobom i ljudima koji rade u Silikonskoj dolini kao programeri, nece ih se puno kvalifikovati za zivot tu. Npr. ako je neko samo sa srednjom skolom ili sa nekim drugim ne-kompjuteraskim zanimanjem, nece se tu para nesto nagledati a kamoli te stanove iznajmljivati.
Moj skroman zakljucak je (nemam pojma ne zivim tu, samo ovako virtuelno) - ne idi u SF bez dobre plate i posla u nekoj valjanoj industriji. Ako ces da sljakas za minimalac ili ces ziveti sa druge strane zaliva jer ces to moci da priustis ili bolje idi negde drugo... Zar ne? |
|
|||
|
|||
![]()
Kao prvo, stvarno nisam mislio na stanove sa napucanim teretanama (to sam dao samo za primer onog od 6500$). Svi klikcete na najjeftiniji deo San Franciska....da, tu su kuce jeftinije i ima zasto su jeftinije. Da je potraznja velika, ne bi bile jeftinije. Photographer je bas dao i kucu do samog okeana. Ko sto rekoh, ako volis da ti je preko leta 15 stepeni i oblacno stalno....nema problema. Takodje, koliko je npr udaljena zeleznicka stanica za nekog kome to treba, koliko je udaljena finansijska cetvrt i ono sto bi rekli centar grada? Kada bi preneli ovo na Novi Sad i razgovarali o cenama u Novom Sadu, ja bih pricao o Limanu....a vi o Klisi i Adicama. Ocigledno se tu ne razumemo. Ja kada mislim na cenu u gradu....onda mislim na ipak neki prosek (i delove grada gde bi ljudi pozeleli da zive). Ni ovde Google, ni Facebook, ni MS nisu u centru grada, nego u predgradjima. Razlog tome nije zato sto je ljudima jeftinije tamo da zive, nego zato sto je tamo tzv industrijska zona (gde ces ti jedan googleplex smestiti u san francisko) i samim tim poslovni prostori su jeftiji. Sto se tice ljudi, slobodno mozes pogledati koliko kosta zivot u Mountain View ili Palo Alto. Samo molim vas nemojte googlati East Palo Alto...jer to nije ista stvar. Ja se slazem da ljudi zaradjuju drugacije ovde, ali ne zaradjuju svi. Isto imas ovde ljude koji rade za 8h na sat...i njihov izbor je da uzmu nesto jeftinije, sto je opet kako ste nasli 1800$. Koliko placaju stan ljudi u ostalim krajevima koji rade za 8$ na sat ? Koliko placaju inzenjeri? Posto sam bio u tom Wheaton koji je Landlord spominjao i znam o kakvim kucama prica, u takovm mestu ovde (sa losijim skolama) takav stan bi te izasao 750k$. E sada, ako vi uprete google vi cete naci i za 250k$ bogu iza tregera, ali to onda nije realno poredjenje. U Atlanti su kuce daleko daleko jeftinije nego ovde, i sama pomisao na poredjenje je glupa. Kada sam dosao ovde sam gledao sve zivo, i duplexe i stanove i sve zivo sto je bilo u ponudi (koja je bila siromasna). Uleti ponekad nesto povoljno, nas 30 se prijavi....nisam nikada ni dobio poziv nazad. Zasto? Pa zato sto nisam na prethodnom mestu ziveo 5-10 godina, zato sto ne radim u istoj firmi 5 godina i zato sto sam ozenjen sa zenskom osobom, sto znaci da cu mozda imati dece. Jednom smo nasli 2 bdr 1 bath za svega 2k$ u San Francisko. Ako nas nije bilo 50 u tom stanu koji smo popunili aplikacije, nije bio nijedan. Kada bi to bila realna cena....sigurno ne bi tolika navala bila.
Citat:
Odleteli smo mi sa teme Atlante. |
|
||||
|
||||
![]()
DreamerNS, iz tvog iskustva, da li bi nekom programeru preporucio da cim dodje u USA, da doesli u SF area-u? Ili da ode negdje drugo dok se malo ne snadje i ne nauci sve cake vezane za zivot u USA i onda da ganja posao u dolini?
Eto cisto za one koji tek trebaju da dodju u USA, a bez USA radnog iskustva su.
2009EU00018xxx 22.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 21.05.2008 - dobio prvu kovertu 26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom 29.5.2008 - dobili su moju kovertu 04.2.2009 - stigla druga koverta 19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled 26.2.2009 - AOS stigao 13.3.2009 - zakazan intervju 17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio _____________________________________ U Americi od 24.05.2009. |
|
|||
|
|||
![]()
Znaci problem su oblaci i 15c leti
![]() Vidi, svako ima svoje prioritete i nije ok reci da ne moze da se nadje stan za toliko para kad to nije tacno. Dakle ako radis full time job min 10h dnevno nisi u tom stanu, 8h spavas. Dakle 6h dnevno treba da budes tamo, mislim da mi oblacnost i 15c leti nije neki problem... Sve je u prioritetima i u tome kako neko voli i je navikao da zivi. Stanovi koje sam postavio su u sredjenom kraju, blizu okeana (sto je plus meni licno), nema krimanala i ima dobrih skola. Oblacnost mi bas i nije nesto sto bi trebalo nekog da odvrati od tog kraja i odvede negde gde se svaki dan desi neka pucnjava ili pljacka ![]() p.s. Mogli bi neki od poslednjih postova da se prebace u SF temu... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Ja sam sad skoro trazila stan, a sta mi je ta zena tamo rekla to je bilo za neverovati. Odakle sam? Muz joj je bio tamo negde stacioniran, mozda smo se negde i sreli (nije sigurno bio tamo da se svrcka turisticki). Nismo sestro, nismo, sto posto (nisam joj to rekla). Na kraju je pitala hocu li da iznajmin stan (koji jos nisam videla uzivo) na vise od dve godine. Naravno da necu. Uzmu tako brdo aplikacija, naravno svakog pitaju za SSN pa ti tako imaj strpljenja... A naci ce oni debilna pitanja samo da bi kao nesto opradali. To za iznajmljivanje stanova je kao audicija. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
@Landlord stvarno zavisi. Ako imas nekoga ovde za pocetak, mislim da je bolje odmah zapucati ovde. Cak i ako nemas, mozda je malko rizicnije (jer ti brze odlaze pare), ali zato sa druge strane ovde ima daleko vise posla za inzenjere nego u nekim drugim mestima (pa i samim tim je veca sansa za posao). Da ne govorim, da ovde ima daleko zanimljivijih firmi. Takodje, ako ostanes na nekom drugom mestu duze vremena dok se ne snadjes, onda ces vec imati i svoje stvari i ta selidba ce biti daleko skuplja i teza. Naravno, ako ti neko da posao dok si jos u Srbiji, ne treba se previse razmisljati :-) PS> Molio bih admine ako mogu ovo preneti u SF temu, izvinjavam se, malko smo se zaneli :-) |
|
|||
|
|||
![]()
Govorimo o SF-u a ne o SF bay area, dakle ako imas posao u SF-u stvar je prilicno jasna. Iz bilo koje tacke u SF-u do bilo koje druge ne treba vise od 30min kolima. Ostali delovi SF bay regiona su druga prica i onaj ko radi tamo naravno da ce tamo ziveti a ne u SF-u, niko nije ni rekao drugacije. problem je samo sto nemaju svi privilegiju da zive i rade na 10 min peske od plaze i parka :-)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
sto kaze nas narod:
"ako ne znas sta je lepo - pitaj sta je skupo!" ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Upravo tako. Vazi za svaki grad/drzavu u SAD a bogami i celu federaciju.
|
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Los Angeles, California | asmiki | Lokacije u USA | 191 | 15.05.2019 19:38 |
San Jose, California (Bay Area) | poshtica | Lokacije u USA | 28 | 23.06.2017 16:10 |
Beverly Hills, California | Mitkoni | Lokacije u USA | 0 | 20.12.2014 13:43 |
Santa Barbara, California | elefteros | Lokacije u USA | 0 | 15.12.2014 07:39 |
Hoce li California dobiti ostrvo? | xeg | Vaša strana | 2 | 23.08.2008 18:28 |
![]() |