![]() |
|
|
Lokacije u USA Teme posvećene državama, gradovima i delovima gradova u USA |
Lokacije u USA » Milwaukee, Wisconsin » Bitni linkovi | ||||
O Americi | Život u USA | Države (States) | Gradovi | Naša mesta (mapa) |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pozdrav! |
|
|||
|
|||
![]()
Odlično!
![]() Čestitam, veseli me , ker se vse odvija tako kot treba. Upam , da sledijo v kratkem času še kakšne spodbudne novice. |
|
|||
|
|||
![]()
Prelepa vest!
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Svaka cast Dread! Pisi, je li taj posao vezan za tvoju struku(koliko se sjecam bilo je nesto vezano za veterinu) ili za nesto drugo?
![]() Pozzz!!! ![]()
|
||||
|
||||
![]()
wow, koliko pitanja... dakle, posao je na medicini, istrazivacki, na celijama i kulturama tkiva. Jutros sam potpisao ugovor za stan i lizing za kola. Gradski prevoz postoji, ali nije bas idealan i tesko je naci posao na nekoj od linija. becavam vise informacija samo dok mi prodje ludilo oko preseljenja i sl.
02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010 05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx 01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki 09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki 04. 12. 2009. - Stigla druga koverta 22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled 27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje 09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA! 17. 09. 2010. - D(eparture) Day |
|
|||
|
|||
![]()
au dreadnot..., baš ti je krenulo, svaka čast
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Hvala i na ovim informacija. Cestitam na poslu
![]() Sve najbolje ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Evo me na poslu, prvi dan posle Bozica, jos je mirno, pa ko velim da iskoristim priliku i da nesto napisem.
Nalazenje posla: to je lutrija kakve nema. Ja sam za tri meseca poslao preko 800 prijava na raznorazne oglase sirom Amerike, sve on-line, i uglavnom sam dobijao negativne odgovore. Samo za ovu ustanovu za koju sada radim sam poslao preko 60 aplikacija za razna radna mesta. Krajem novembra su me pozvali na intervju, najpre sa HR cinovnicom, to je bio opsti intervju, tek da vide kakav sam kao licnost, a onda su mi, na moje iznenadjenje, vec sutradan zakazali intervju sa mojom sadasnjom seficom. Lepo smo se ispricali na oba intervjua, ocigledno sam uspeo da ih sarmiram dovoljno da mi ponude posao. U mom slucaju je cela procedura trajala relativno kratko. nekada ume da se razvuce na par meseci, dok obave sve razgovore, svu administraciju i sl. Koliko cela prica ume da kasni najbolje vidim po tome sto mi i dalje stizu odgovori na aplikacije koje sam poslao pre mesec i vise dana, tako da je moguce i da me za par emseci neko pozove na razgovor, a da se ja vise ni ne secam za koji sam se posao prijavio. No, na licnom primeru mogu da potvrdim da nije bas lako naci posao i da za to treba imati i malo srece, barem je moj utisak takav. Stan smo nasli preko oglasa (craigslist), obisli nekoliko koji nam se nisu svideli, da bismo na kraju pronasli jedan sladak, potpisali ugovor i sada ga punimo stvarima. Jos nismo uveli internet, telefon ni kabl, pa razgledam opcije, sta je najpovoljnije, najverovatnije cu morati da se odlucim za at&t. Uzeli smo Hondu Civic VP na lizing - tri godine placam Hondi da vozim nova kola, a onda ih lepo vratim. Prednost - vozis kola dok su najbolja, posle tri godine nemas glavobolju da ih prodas, trazis kupca, izvlacis najbolju cenu i sl. Mana - kola nisu tvoja. U ovom trenutku, posto nismo imali para da kupimo nova kola, a sa polovnim je uvek lutrija, odlucio sam se za ovu varijantu kao trenutno najisplatljiviju. Diplomu sam preveo u Srbiji, kao i uverenja sa fakulteta o polozenim ispitima i ocenama. Nista posebno, par listova papira, a ovde mi je bilo dovoljno da posaljem HR sluzbi skenirana dokumenta i to je bilo sve. Negde traze a negde ne traze da uradis evaluaciju, meni za sada nisu trazili.
02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010 05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx 01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki 09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki 04. 12. 2009. - Stigla druga koverta 22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled 27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje 09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA! 17. 09. 2010. - D(eparture) Day |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nigde nisi pisao o ciframa ako nisu tajna piši koliko plaćaš za auto na takav način kako si ga kupio? Koliko te stan košta? Pretpostavljam da nije mali jer imaš klinca. Kažeš da si u jednu ustanovu poslao preko 60 prijava za posao. Da li su sva ta radna mjesta bila shodno tvojoj struci ili bar približno tome? |
|
|||
|
|||
![]()
Svaka cast.
![]() Da li su ti prevodili na fakultetu(sa pecatom fakulteta) ili kod sudskog tumaca ili si sam preveo? |
![]() |
|
|
![]() |