ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Uputstva za dobitnike

Uputstva za dobitnike Izvučeni ste? Čestitamo! Ovde možete naći informacije o svim etapama procesa, od izvlačenja do intervjua i dobijanja vize.

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 04.12.2016, 01:46
bojan1981's Avatar
bojan1981 bojan1981 je offline
Drug član

Datum prijave: 04.05.2016
YU lokacija: Cacak
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik nikolaknezevic Prikaz poruke
Važna informacija koju sam izostavio. Lekarski pregled je poskupeo. Za nas četvoro je izašao 600$. 200$ po osobi za odrasle a cena za decu je ostala ista. 100$ po detetu.
Jeste li primali vakcine?
Kakva je tu prica?
Neko je donosio kartone o vakcinaciji iz doma zdravlja kako bi izbegli novo davanje (bezpotrebno) vakcina.
Da li ste ih primali ponovo, ako jeste koliko je to novca?
25.11.2106. - Promenjen bračni status
30.10./11.11.2016. - Otkljucan/ Dopunjen DS - 260
09.01.2017. - Završen lekarski
17.01.2017. - Intervju
26.01.2017. - Stigli pasosi
25.04.2017. - Flight

Last edited by bojan1981; 04.12.2016 at 01:51.
Reply With Quote
Staro 04.12.2016, 08:54
BetterFuture's Avatar
BetterFuture BetterFuture je offline
Amer

Datum prijave: 01.10.2015
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik bojan1981 Prikaz poruke
Kakva je tu prica?
Neko je donosio kartone o vakcinaciji iz doma zdravlja kako bi izbegli novo davanje (bezpotrebno) vakcina.
Na prethodnoj strani ima info da tri vakcine u ordinaciji treba platiti oko 7.000 dinara. Tetanus i grip mozete primiti i u svom domu zdravlja besplatno a MMR u Zavodu za javno zdravlje po ceni od oko 1300 dinara. Vratite se nekoliko strana unazad za tacne iznose i detalje. Pisano je o svemu ovome.
Ukoliko ste u poslednjih 10 godina (mislim da je to granica) primili tetanus i MMR, onda nema potrebe za ponovnim davanjem. Ovo jednostavno proveriti pozivanjem ordinacije.
4. DV-2020 Dobitnici Tabela

-----------------------------------
DV2017 - Has not been selected
DV2018 - Has not been selected
DV2019 - Has not been selected
DV2020 - Has not been selected
DV2021 - Has not been selected
DV2022 - Has not been selected
Reply With Quote
Staro 04.12.2016, 09:53
Dukeduki Dukeduki je offline
Drug član

US lokacija: Los Angeles
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno Potrebnan info

Pozdrav svima na forumu, interesuje me da li je neko isao na lekarski a da ima bas malu decu, ja imam dete od 6 meseci i kako izgleda i iz cega se sastoji sistematski za tako malu decu?
unapred hvala svima
Reply With Quote
Staro 06.12.2016, 14:16
nikolaknezevic nikolaknezevic je offline
Član

Datum prijave: 17.05.2016
US lokacija: Las Vegas
Pošalji Skype™ poruku korisniku nikolaknezevic
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik bojan1981 Prikaz poruke
Kakva je tu prica?
Pozvali smo ih početkom novembra da se informišemo o vakcinama i zakažemo pregled. Sekretarica je bila veoma ljubazna i konkretna. Ukoliko nismo u poslednjih 10 godina revakcinisani sa MMR i primali tetanus onda je obavezno da se vakcinišemo ali to ne moramo da uradimo kod njih. Mi smo MMR i vakcinu za grip primili u privatnoj ordinaciji dok smo Tetanus primili kod našeg lekara sa medicine rada u Domu Zdravlja. Prihvatili su sve potvrde.
Reply With Quote
Staro 06.12.2016, 16:00
Sookie Sookie je offline
Drug član

Datum prijave: 11.08.2016
US lokacija: TBD
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Čini mi se da ljekarski pregledi u Srbiji i u BiH malo razlikuju.

Vi u Srbiji dobivate dodatne vakcine, dok ovde u BiH to nije bio slučaj.
Bar koliko sam mogla skontati iz posta forumaša zmije i vođena svojim iskustvom...nas nisu dodatno ništa bocali.

Jel to sad zato što za BiH te vakcine nisu potrebne ili smo mi nešto propustili uraditi/tražiti pri ljekarskom pregledu?
Reply With Quote
Staro 09.12.2016, 11:02
harmonija harmonija je offline
Drug član

Datum prijave: 02.06.2016
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik zmija Prikaz poruke
Pozdrav da prenesem iskustva sa ljekarskog iz Sarajeva ako koga bude zanimalo i kome bude trebalo čisto informativno. Radio sam u Eurofarmu na Iliđži kod dr. Eldine Čengić, sve pohvale za nju i osoblje stvarno profesionalno sa njihove strane sve. Prvo mjerite visina, težina, pritisak i osluškuje disanje, onda vadite krv i uzima vam bris sa otvora za uriniranje da se tako izrazim i to je to što se tiče toga tu uz par pitanja za drogu,alkohol,vid i ostale gluposti sve u svemu tu završite za 15 do 20 minuta. Onda vas pošalju na slikanje pluća u polukliniku Sunce udaljenoj 3kilometra od Eurofarma, nebrinite ako neznate po Sarajevu poput mene vrlo je lako naći a i ljubazno će vam objasniti gdje se nalazi tako da bez brige. Onda kad dođete u tu drugu polukliniku samo predate uputnicu koju dobijete i sve će vam reći, uostalom znaju unaprijed već sve tako da bez brige. Tu uslikate pluća, sačekate malo dok doktor ne pregleda cd koji dobijete kad se slikate i kad završite tu sve što ste dobili nosite nazad na Iliđzu i plaćate tamo. U međuvremenu vaš nalaz krvi i sve ostalo je gotovo tako da vama ostaje samo da platite. Rezultate pregleda doktorica dostavlja ambasadi zapečaćene a vi dobijate samo kopiju vakcinalne istorije i cd od pluća koji obavezno nosite u Ameriku sa sobom. Uglavnom to je to, na ljekarski nosite 4 fotografije 4x3cm, adresu u USA, vakcinalni karton istoriju (zdravstvena knjižica ako nemate) i pasoš. Cijena je 220km (110e). Možda već znate sve ovo al eto kome bude trebalo, a sad čekanje 19.12 i viziranje.
Cao, imam samo jedno pitanje, jesi li primao MMR vakcinu prije ljekarskog i gdje? Hvala puno
Reply With Quote
Staro 16.12.2016, 11:15
toske10 toske10 je offline
Drug član

Datum prijave: 10.10.2016
US lokacija: Mount Prospect, IL
Nepromenjeno

Nama, u Novom Sadu, nisu hteli da daju tetanus i MMR u domu zdravlja. Te za čega vam treba, te jel imate napismeno da vam to treba, pa ne znam ja kako sad da vam dam tek tako, bla, bla... Mi kažemo - onda nam dajte tetanus na osnovu obavezne (redovne) vakcinacije svakih 10 godina - odgovor je nemamo trenutno vakcina. Mislimo se, čoveče, reci lepo ne dam i doviđenja. Dao nam je samo uput epidemiologu, pa da tamo vidimo šta možemo. Odemo do Instituta za javno zdravlje Vojvodine (Higijenski), gde je doktor bio veoma ljubazan, dao nam samo vakcinu protiv sezonskog gripa i rekao da će nam u domovima zdravlja teško dati tetanus i MMR jer to čuvaju za decu i hitne slučajeve, jedino da malo "pritisnemo" doktore i da se ubeđujemo sa njima ili da odemo do Beograda u Batut. Rekoh, lepo ću ja da platim k'o čovek u Smiljanićevoj sve što treba. Eto ukratko naše iskustvo sa vakcinama u Novom Sadu.
Reply With Quote
Staro 22.12.2016, 11:30
toske10 toske10 je offline
Drug član

Datum prijave: 10.10.2016
US lokacija: Mount Prospect, IL
Nepromenjeno

Samo još da dodam da ordinacija u Smiljanićevoj, u Beogradu, ne prima plaćanje karticom već samo keš novac u dinarima ili dolarima. Eto, još jedna informacija koja će nekome biti od koristi.
Reply With Quote
Staro 27.12.2016, 04:05
bojan1981's Avatar
bojan1981 bojan1981 je offline
Drug član

YU lokacija: Cacak
Nepromenjeno

Malo sam se raspitivao na vise strana ibprica je sledeca: Pozvao sam ordinaciju u Smiljanicevoj i jako ljubazna devojka sa druge strane dala mi je kratku i konkretnu informaciju: Ona savetuje da MMR, Tetanus i sezonsku protiv gripa primimo u nekoj od drzavnih zdravstvenih ustanova kako bi smo ustedeli novac jer se kod njih placa 6000 din po osobi (nas je dvoje). Prosto mi je bilo neverovatno da mi stedi novac i da "ne zeli" da naplati njihove vakcine.
Nakon toga pocnem da trazim veze po lekarima oko primanja tih vakcina i cak od dvoje lekara (jedna mi je tetka) dobijem cudjenje za kombinaciju sve tri vakcine jer smo ih kao deca vec primali (posebmo mmr) jer se one jednom u zivotu primaju i to kao deca. MMR je "ziva" vakcina kojom ti se ubacuju odredjeni virusi u telo i na taj nacin tvoj organizam stvara imuno tela koja se bore protiv tih virusa. Kada ih jednom nase telo pobedi stekli smo antitela koja ce ih uvek cepati. Medjutim na taj nacin nas imuno sistem se dodatno slabi i dolazimo u situacije da i ako bar najmanje smrkljamo mozemo se ozbiljnije razboleti (tezi grip, upala pluca...) i na sve to doda se sezonska protiv gripa i eto belaja. Drugi lekar mi je rekao da ce MMR da mi da ISKLJUCIVO NA MOJ ZAHTEV kako on sebe ne bi dovodio u nezgodnu situaciju. Sto se rice Tetanusa on nema veze sa ovom pricom i moze ga svako primiti.
Nije mi problem da primim sve vakcine odjednom (nisam prvi) ali ako ne moram onda jos bolje. Idem na pricu da nabavim sve potvrde od lekara specijalista...

Ustedecu 12000 din. Malo li je?

Pored navedenog dodatan info pored vakcina je da se lekarski placa 200$ po osobi (odrasla) i da se za razliku od prosle godine daje i mokraca na analizu i zbog toga je pregled uvecan 50$ u odnosu na proslu godinu. Sva prica se zavrsava do 13h ukljucujuci i snimanje pluca (ne kod njih), koja je obuhvacena cenom. Na kraju se dobija zapecaceni koverat sa svim analizama koji se nosi na intervju. Takodje obavezno je da se ponesu pasosi i dve slike (50x50).

Mislim da nisam nista izostavio.
25.11.2106. - Promenjen bračni status
30.10./11.11.2016. - Otkljucan/ Dopunjen DS - 260
09.01.2017. - Završen lekarski
17.01.2017. - Intervju
26.01.2017. - Stigli pasosi
25.04.2017. - Flight
Reply With Quote
Staro 27.12.2016, 08:36
SEEUSAIC SEEUSAIC je offline
Super Moderator

Datum prijave: 22.04.2010
Nepromenjeno

Bojan1981,

molimo Vas da ne kopirate isti post na vise tema. Hvala.

Sup.Mod.
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja