![]() |
|
|
Uputstva za dobitnike Izvučeni ste? Čestitamo! Ovde možete naći informacije o svim etapama procesa, od izvlačenja do intervjua i dobijanja vize. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Kakva je tu prica? Neko je donosio kartone o vakcinaciji iz doma zdravlja kako bi izbegli novo davanje (bezpotrebno) vakcina. Da li ste ih primali ponovo, ako jeste koliko je to novca?
Izvučen iz osmog puta ![]() 04.05.2016. - Popunjen DS-260 21.11.2016. - Zakazan intervju za 17.01.2017. 25.11.2106. - Promenjen bračni status 30.10./11.11.2016. - Otkljucan/ Dopunjen DS - 260 09.01.2017. - Završen lekarski 17.01.2017. - Intervju 26.01.2017. - Stigli pasosi 25.04.2017. - Flight ![]() Last edited by bojan1981; 04.12.2016 at 01:51. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ukoliko ste u poslednjih 10 godina (mislim da je to granica) primili tetanus i MMR, onda nema potrebe za ponovnim davanjem. Ovo jednostavno proveriti pozivanjem ordinacije.
1. DV-2017 Dobitnici Tabela 2. DV-2018 Dobitnici Tabela 3. DV-2019 Dobitnici Tabela 4. DV-2020 Dobitnici Tabela ----------------------------------- DV2017 - Has not been selected DV2018 - Has not been selected DV2019 - Has not been selected DV2020 - Has not been selected DV2021 - Has not been selected DV2022 - Has not been selected |
|
|||
|
|||
![]()
Pozdrav svima na forumu, interesuje me da li je neko isao na lekarski a da ima bas malu decu, ja imam dete od 6 meseci i kako izgleda i iz cega se sastoji sistematski za tako malu decu?
unapred hvala svima |
|
|||
|
|||
![]()
Pozvali smo ih početkom novembra da se informišemo o vakcinama i zakažemo pregled. Sekretarica je bila veoma ljubazna i konkretna. Ukoliko nismo u poslednjih 10 godina revakcinisani sa MMR i primali tetanus onda je obavezno da se vakcinišemo ali to ne moramo da uradimo kod njih. Mi smo MMR i vakcinu za grip primili u privatnoj ordinaciji dok smo Tetanus primili kod našeg lekara sa medicine rada u Domu Zdravlja. Prihvatili su sve potvrde.
|
|
|||
|
|||
![]()
Čini mi se da ljekarski pregledi u Srbiji i u BiH malo razlikuju.
Vi u Srbiji dobivate dodatne vakcine, dok ovde u BiH to nije bio slučaj. Bar koliko sam mogla skontati iz posta forumaša zmije i vođena svojim iskustvom...nas nisu dodatno ništa bocali. Jel to sad zato što za BiH te vakcine nisu potrebne ili smo mi nešto propustili uraditi/tražiti pri ljekarskom pregledu? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Nama, u Novom Sadu, nisu hteli da daju tetanus i MMR u domu zdravlja. Te za čega vam treba, te jel imate napismeno da vam to treba, pa ne znam ja kako sad da vam dam tek tako, bla, bla... Mi kažemo - onda nam dajte tetanus na osnovu obavezne (redovne) vakcinacije svakih 10 godina - odgovor je nemamo trenutno vakcina. Mislimo se, čoveče, reci lepo ne dam i doviđenja. Dao nam je samo uput epidemiologu, pa da tamo vidimo šta možemo. Odemo do Instituta za javno zdravlje Vojvodine (Higijenski), gde je doktor bio veoma ljubazan, dao nam samo vakcinu protiv sezonskog gripa i rekao da će nam u domovima zdravlja teško dati tetanus i MMR jer to čuvaju za decu i hitne slučajeve, jedino da malo "pritisnemo" doktore i da se ubeđujemo sa njima ili da odemo do Beograda u Batut. Rekoh, lepo ću ja da platim k'o čovek u Smiljanićevoj sve što treba. Eto ukratko naše iskustvo sa vakcinama u Novom Sadu.
|
|
|||
|
|||
![]()
Samo još da dodam da ordinacija u Smiljanićevoj, u Beogradu, ne prima plaćanje karticom već samo keš novac u dinarima ili dolarima. Eto, još jedna informacija koja će nekome biti od koristi.
|
|
||||
|
||||
![]()
Malo sam se raspitivao na vise strana ibprica je sledeca: Pozvao sam ordinaciju u Smiljanicevoj i jako ljubazna devojka sa druge strane dala mi je kratku i konkretnu informaciju: Ona savetuje da MMR, Tetanus i sezonsku protiv gripa primimo u nekoj od drzavnih zdravstvenih ustanova kako bi smo ustedeli novac jer se kod njih placa 6000 din po osobi (nas je dvoje). Prosto mi je bilo neverovatno da mi stedi novac i da "ne zeli" da naplati njihove vakcine.
Nakon toga pocnem da trazim veze po lekarima oko primanja tih vakcina i cak od dvoje lekara (jedna mi je tetka) dobijem cudjenje za kombinaciju sve tri vakcine jer smo ih kao deca vec primali (posebmo mmr) jer se one jednom u zivotu primaju i to kao deca. MMR je "ziva" vakcina kojom ti se ubacuju odredjeni virusi u telo i na taj nacin tvoj organizam stvara imuno tela koja se bore protiv tih virusa. Kada ih jednom nase telo pobedi stekli smo antitela koja ce ih uvek cepati. Medjutim na taj nacin nas imuno sistem se dodatno slabi i dolazimo u situacije da i ako bar najmanje smrkljamo mozemo se ozbiljnije razboleti (tezi grip, upala pluca...) i na sve to doda se sezonska protiv gripa i eto belaja. Drugi lekar mi je rekao da ce MMR da mi da ISKLJUCIVO NA MOJ ZAHTEV kako on sebe ne bi dovodio u nezgodnu situaciju. Sto se rice Tetanusa on nema veze sa ovom pricom i moze ga svako primiti. Nije mi problem da primim sve vakcine odjednom (nisam prvi) ali ako ne moram onda jos bolje. Idem na pricu da nabavim sve potvrde od lekara specijalista... Ustedecu 12000 din. Malo li je? Pored navedenog dodatan info pored vakcina je da se lekarski placa 200$ po osobi (odrasla) i da se za razliku od prosle godine daje i mokraca na analizu i zbog toga je pregled uvecan 50$ u odnosu na proslu godinu. Sva prica se zavrsava do 13h ukljucujuci i snimanje pluca (ne kod njih), koja je obuhvacena cenom. Na kraju se dobija zapecaceni koverat sa svim analizama koji se nosi na intervju. Takodje obavezno je da se ponesu pasosi i dve slike (50x50). Mislim da nisam nista izostavio.
Izvučen iz osmog puta ![]() 04.05.2016. - Popunjen DS-260 21.11.2016. - Zakazan intervju za 17.01.2017. 25.11.2106. - Promenjen bračni status 30.10./11.11.2016. - Otkljucan/ Dopunjen DS - 260 09.01.2017. - Završen lekarski 17.01.2017. - Intervju 26.01.2017. - Stigli pasosi 25.04.2017. - Flight ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Bojan1981,
molimo Vas da ne kopirate isti post na vise tema. Hvala. Sup.Mod.
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
IT poslovi (iskustva) | pericp | Vodič za emigrante | 67 | 27.10.2017 18:20 |
iskustva sa USAFIS-om | boba i sale | Vaša strana | 12 | 22.12.2014 14:19 |
Intervjui DV2011 - Iskustva | Bode | Stare teme | 361 | 02.08.2011 13:45 |
Ksenofobija-vasa iskustva | Lucky | Vaša strana | 7 | 15.06.2011 19:40 |
Intervjui - iskustva od ranije | landlord | Intervju (interview) - Ambasada | 337 | 12.05.2011 23:42 |
![]() |