ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Retro > Stare teme

Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana.

Thread Tools Display Modes
Staro 03.11.2008, 17:49
xeg's Avatar
xeg xeg je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.05.2008
US lokacija: Atlanta, GA
YU lokacija: Nis, Srbija
Pošalji Skype™ poruku korisniku xeg
Nepromenjeno

Bravo Tapir!:bravo:
Sad ti drzim palceve za dalje, "najgore" si prosao:;D:

[B][SIZE="4"]OLIVERAAA!!![/SIZE][/B]
Jel' si se spremila za sutra?
Slomi nogu:grin:
16.05.2008. - stiglo u KCC
01.12.2008. - stigla 2. koverta
22.12.2008. - zavrsen lekarski
22.01.2009. - uspesno zavrsen intervju u Bgd-u
23.01.2009. - podigli vizirane pasose
Od 19.04.2009. u USA, Atlanta, GA
---------
About us: Veselinovica kutak
Staro 03.11.2008, 18:08
mvp977's Avatar
mvp977 mvp977 je offline
Drug član

Datum prijave: 19.05.2008
Nepromenjeno

Grats Tapir ! Ako ti bude trebao cimer , ja kontam ici u aprilu , maju , takodje nemam nikog , javi.

Sratno Veronici !
Staro 03.11.2008, 18:22
tapir.hr tapir.hr je offline
Član

Datum prijave: 30.08.2008
Nepromenjeno

[QUOTE=mvp977;5141]Grats Tapir ! Ako ti bude trebao cimer , ja kontam ici u aprilu , maju , takodje nemam nikog , javi.

Sratno Veronici ![/QUOTE]

Hvala, hvala. :) I hvala svima ostalima na prijašnjim savjetima.

Za ovakve cimer opcije/ili ajmo zajedno uselit opcije sam apsolutno otvoren - ali moj ciljani termin useljenja je 03/09.
Staro 03.11.2008, 18:27
srdjevic's Avatar
srdjevic srdjevic je offline
Administrator

Datum prijave: 19.05.2005
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Novi Sad, Srbija
Nepromenjeno

Videcemo da razradimo legalne smicalice oko adrese za slanje GC, pa da (ako necemo [B]mi[/B] biti pravno odgovorni [I]ni za sta[/I]) mozda eventualno organizujemo i tako nesto preko foruma.... no, o tom - potom. :;D:

vidite, nije vam losa ideja za cimere i to... mozda da otvorite novu temu tamo u vodicu, pa da se tamo oglasavaju ljudi koji bi ucestvovali, ili nesto... :obrva:
Staro 03.11.2008, 18:37
mvp977's Avatar
mvp977 mvp977 je offline
Drug član

Datum prijave: 19.05.2008
Nepromenjeno

Generalno, 'Balkanci' imaju problem sa povjerenjem , pogotovo ako se ne poznaju licno , ali ja sam za . Imao sam cimera Filipinca , Rumuna , Indijca i iskustva su ok.
Moja namjera je isto Chicago , mada postoji tiny mogucnost za Big Apple.

pokreni oglase
Staro 03.11.2008, 18:53
srdjevic's Avatar
srdjevic srdjevic je offline
Administrator

Datum prijave: 19.05.2005
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Novi Sad, Srbija
Nepromenjeno

ma ne da ja pokrenem oglase, nego da vi otvorite temu u kojoj ljudi mogu da pisu oglase, nista vise... :grin:

to za poverenje stoji, ali za prvu priliku (citaj 6 meseci) niko nece da umre od toga, izdrzljivo je, rekao bih... :;D:
Staro 03.11.2008, 20:06
moni's Avatar
moni moni je offline
Stari vuk

Datum prijave: 11.07.2008
US lokacija: Colorado Springs, CO
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Cestitam Tapir!
Sto se tice adrese smislices vec nesto.
Kontaktiraj sve prijatelje , poznanike koji imaju ili poznaju nekog preko. Pa samo ti treba adresa gde da stigne SSN i green.A ako promenis grad ,drzavu na aerodromu ces im reci(napisati)eventualno novu adresu.koliki ja znam to moze tako.
U KCC stigla nasa koverta: 29.05.2008.
Zakazan interviju: 15.05.2009.
Druga koverta:26.03.2009.
Viza u pasosu: 22.05.2009.
U Americi od 20.08.2009.
Staro 03.11.2008, 23:00
stizeljeto's Avatar
stizeljeto stizeljeto je offline
Stari vuk

Datum prijave: 05.05.2008
Nepromenjeno

Sretno Oliverce!!
Javi kako je proslo! I mi sutra uzimamo vizu!! :))))
Intervju zakazan na 30.10.2008 Viza odobrena
U Americi od 3.12.2008.
Staro 03.11.2008, 23:10
Olivera's Avatar
Olivera Olivera je offline
Stari vuk

Datum prijave: 05.07.2008
US lokacija: Scottsdale, AZ
YU lokacija: Skopje, Macedonia
Pošalji MSN poruku korisniku Olivera Pošalji Skype™ poruku korisniku Olivera
Nepromenjeno

[QUOTE=xeg;5140]...[B][SIZE="4"]OLIVERAAA!!![/SIZE][/B]
Jel' si se spremila za sutra?
Slomi nogu:grin:[/QUOTE]

Jesam, al mi se ceo dan prevrce po stomaku.
I ono slomila nogu.... Od tvoja usta u Bozije usi.

Sutra bez obzira kako bude, posle intervjua idem da popije kafu u
"Broz caffe" i trcim kuci da vam sve ispricam. :papa:
17/07/2008-Dobila sam potvrdni mail iz KCC da su dobili moju kovertu
04/11/2008- Zakazan intervju u US Embassy - Skopje
15/10/2008- Stigla druga koverta
20/10/2008- Zakazan lekarski pregled u IOM
04/11/2008 - Uspesno zavrsen intervju, viza odobrena.
01/03/2010 - Prva stanica Williamsburg, VA
16/06/2010 - Selidba "za stalno" Scottsdale, AZ
Staro 04.11.2008, 12:58
Olivera's Avatar
Olivera Olivera je offline
Stari vuk

Datum prijave: 05.07.2008
US lokacija: Scottsdale, AZ
YU lokacija: Skopje, Macedonia
Pošalji MSN poruku korisniku Olivera Pošalji Skype™ poruku korisniku Olivera
Nepromenjeno

Eto mene. [B][COLOR="Magenta"][SIZE="6"]PROSLA I JA![/SIZE][/COLOR][/B] :ludak::ludak::ludak:
7:45 - Stigli ped ambasadu
08:00 - Pozvali su nas prvi da udjemo, posto prezime nam je na "B" (sto bi rekao moj sin prvi put mi je drago da sam prvi po zabucnom redu. Jer u u skoli to mu je naravno smor :no:)
Prvi sluzbenik mi je pregledao sve dokumente i poredjao redom. Sve izvadio iz moje prekrasno poredjane fascikle :( Malo se cudio zato sto original certificate za obrazovanje mi je bio na obicnom fotokopiranom papiru sa original pecatima. A to je tako zato sto sam original izgubila i vadila novi prepis, a kako vise ne postoje obrasci sa SFRJ grbom, oni su mi izdali na fotokopiju.
...Onda sam cekala ...
09:00 i pozvali su nas nas salteru gde je sluzbenik pRoveravao sve dokumente i radio check-listu. Pre nego sto je usopste poceo da gleda dokumente poslao me na blagajnu da uplatim gde su na jedno 3 nacina proveravali novcanice koje sam im dala.
I ovaj se cudio na moje svedocanstvo, pa sam opet morala objasnjavati. Onda mi je potrazio Aff, koji do tada nisam prijavila da ga imam. Pitala sam dali je neophodan posto u popisu nije naveden? Rekao je da ako ga imam oni bi hteli da ga imaju. Tako nerado sam ga izvadila iz tasne sto je ovaj primetio i nasmejao.
Onda sam ovom sluzbeniku najavila da zelim da viza bude izdata kasnije, kako bi Luka zavrsio osnovnu ovde.
Onda u nas poslali oped da ckamo...
Konzul nas nije pozvao prve iako do tada na sve saltere su nas prvi zvali zbog "B" :) ali imalo je izmedju ostalih starih bakica i mala deca, tako da su njima dali prednost.
09:50 Pozvao nas konzul (Mr. Smiley) svarno bio je mnogo nasmejan.
S njim smo cavrljali jer je bio presretan da moze napokon pricati na engleskom, bez prevodioca.
Pitao me je dali poznajem sponzora, na sto sam ja odgovorila da ga ne poznajem. onda me je pitao dali idemo u Chicago, jer mi je sponzor odatle. I to je bilo negativan odgovor sa moje strane. Na njegovo pitanje u koju state idemo, kad sam rekla Florida, odgovorio mi je da sam napravila super izbor. Onda je pricao sa mojim sinom o skoli, Playstation-om i razno razne decije stvari i rekao mu je da se ne sekira posto sudeci po njegovom Engleskom, brzo ce se uklopiti medju Americkim teenagerima ;)
Onda mi je rekao da smo uspesno prosli intervju i da posto zna da zelimo vizu kasnije, da se samo javim u mesecu kada budem zelela da mi vizu zalepe u pasos, a da do tada svi dokumenti, originali i prevodi) ostaju kod njih.
Vratio mi pasose, dao vizit kartu i receipt o placanju i kulturno pozdravio.
E sad ja neverni Toma posla dva koraka napred i vratila se da pitam: Dali uspesno zavrsen intervju isto tako znaci i sigurno dobijenje vize? :udri:
Na to ce on meni: Of course Madame, just call us when you want to pick up your visa. Have a nice day.
Ja: Thank you Sir. You too.

-THE END-
...THE HPPY END :;D:
17/07/2008-Dobila sam potvrdni mail iz KCC da su dobili moju kovertu
04/11/2008- Zakazan intervju u US Embassy - Skopje
15/10/2008- Stigla druga koverta
20/10/2008- Zakazan lekarski pregled u IOM
04/11/2008 - Uspesno zavrsen intervju, viza odobrena.
01/03/2010 - Prva stanica Williamsburg, VA
16/06/2010 - Selidba "za stalno" Scottsdale, AZ

Tags
2009eu00017xxx

Pravila pisanja