![]() |
|
|
|||||||
| Prva koverta Dobili ste prvu kovertu sa formularima koje treba poslati američkoj vladi. Šta sad? |
| Prva koverta » Da se prebrojimo..2010 » Bitni linkovi | ||||
| O prvoj koverti | Formulari | Korisne informacije | Proverite prijavu | Učlanite se |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|||
|
|||
|
Pozdrav svima,
i odmah hvala svima, pokretacima foruma i svima koji pisu.... jedan sam od sretnika ![]() za ona koje zanima, koverta je stigla 6. juna u BH, a poslata je 18. maja iz Svedske.... zahvaljujuci forumu i vama nisam imao problema sta treba i kako uraditi.... btw. broj je 10xxx |
|
|
||||
|
||||
|
Super broj, najljepse cestitke!!!
|
|||
|
|||
|
Evo neki poznanik sto ga prijavio, javio mi da je dobio NL datiran 20. maja, pa hoce da ugovori popunjavanje formulara
. Inace case number mu je 24xxx i mislim da ce biti na redu negdje u ovo vrijeme iduce godine. Visok broj ali ja bih volio da sam dobio i takav. Sebe sam provjerio on line i NISTAAAAA po ko zna koji put.Lokacija je B&H.VISE NIKOG NECU PRIJAVLJIVATI!!!!! samo sebeeeee |
|
|
||||
|
||||
|
Da li je neko uspeo da prebroji sve koji su se prijavili ove godine da im je stigla prva koverta... mislim, to je naziv teme, a nemamo broj... Ko ce da bude vredan?
|
|
|
||||
|
||||
|
PaulGarrett je dao odličnu informaciju za sve nas koji smo kovertu slali preporučeno. Malo sam tražio po netu i našao sajt za nastavak priče, tj. praćenje pošiljke van Srbije. Evo link: http://www.track-trace.com/. U polje Post/EMS(with USPS) unesite Vaš prijemni broj, odvešće Vas na sajt Ptt-a, zatim u sivom polju Origin: Serbia Alternatives: Select country ▼ iz padajućeg menija izaberite USA (USPS) i dobićete odgovor. Meni piše: Your item was delivered at 10:17 AM on June 22, 2009 in WILLIAMSBURG, KY 40769. Jedino mi nije jasno zašto na sajtu Ptt-a još ne piše da je pošiljka primljena od strane primaoca već je i dalje u fazi otpreme?! Eto, ako sam i ja nekom pomogao dargo mi je, znam kakav je to osećaj, dobio kovertu, sve popunio, poslao a da li je i stigla na pravo mesto :-) E sad, da li je i nakon ovoga potrebno poslati e-mail KCCDV-u sa upitom o prijemu....
2010EU00025xxx 07.-10.06.2009 - dobio prvu kovertu 13.6.2009 - poslao kovertu u KCC |
|
|
||||
|
||||
|
Hvala Ivane na ovoj informaciji, ja sam bas juce poslao preporuceno, sad cu da strpam ove linkove u favorite, pa svako jutro, uz kaficu, da proveravam dokle smo stigli...
Moja ideja je da jedno nedelju dana nakon obavestenja o isporuci ipak sibnem mail kkc-u, da se interesujem, a i da vidim da li procesuiraju nase papire... |
|
|
||||
|
||||
|
Ja sam naleteo na nekoliko poruka na forumu po kojima sam video da im je konacna destinacija, sudeci po dhl-u, bila identicna kao i meni. I pored toga se slazem sa tobom, posaljem jedan 'neobavezni' mejl, sacekam njihov odgovor i mogu da se opustim do sledeceg leta...
|
||||
|
||||
|
Ja sam poslao kuvertu sa povratnicom pa bi po njenom povratku trebalo biti sigurno da je sve stiglo na adresu!
|
||||
|
||||
|
Jutros kaze na track and trace da je u fazi otpreme...
Da li neko zna kada se menjaju faze, da li cim predje granicu i negde se registruje, u nekoj drugoj posti, to postane vidljivo na sajtu PTT-a? Da li je neko ispratio celi put, koliko ima faza? |
|
|
||||
|
||||
|
Znam da praćenje obuhvaća samo par stanica koje i prikažu nama, kad sam preko e-baya naručivao stvari, na stranici za praćenje bi bilo navedeno: pošiljka zaprimljena u Usa, isporučena u Europu te na kraju pošiljka zaprimljena u carinskoj pošti u Zagrebu i to je to nakon par dana stigne pošiljka, znači prikazuju samo par točaka u bitnijim poštama. Vjerojatno je ista stvar kada mi šaljemo za Ameriku!