ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Intervju (interview) - Ambasada

Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua

Intervju (interview) - Ambasada » Makedonija: Intervju » Bitni linkovi
O drugoj koverti Lekarski pregled Ambasade Intervju Korisne informacije

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 12.04.2013, 15:11
todorovskimkd todorovskimkd je offline
Drug član

Datum prijave: 06.05.2011
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Macedonia
Pošalji Skype™ poruku korisniku todorovskimkd
Nepromenjeno

Ne ti treba nikakov prevod osven toa sto mozes internacionalno da go izvadis izvod
I t.n. a za prezakazuvawe ne se Sekiraj sto sa ti rekle toa pravi I se ke bide ok jas bev lani
Na intervju taka da informacijata e sveza pozzz
21.07.2011 - stigla prva koverta u Kentuckyja
10.08.2011 - "Bulletin for September 2011" intervju cu biti u oktobaru i cekam prvi kovert za datu intervju
18.10.2011 Zakazano intervju u ambasadi Skopje
07.10.2011 - zavrsen lekarski pregled ceka 18 da ide na intervju

18.10.2011 - vizata e odobrena
21.12.2011 - dan kad sam pozelenio
Reply With Quote
Staro 12.04.2013, 22:43
Маче Маче je offline
Drug član

Datum prijave: 23.02.2013
US lokacija: Manhattan, NY
YU lokacija: Makedonija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Gordana07 Prikaz poruke
Nekade na forumov prochitav deka ne treba prevod na dokumenti nekade prochitav deka treba. znae li nekoj za sigurno da kaze dali treba prevod na uverenija od sud i policija?
denes mene mi se javija i mi kazaa deka mi go pomestile datumot . dali na nekoj mu se ima slucheno istoto. chudno mi e zashto mi zakazaja za sreda , kolku shto znam jas samo vo vtornik i chetvrtok primaat aplikacii za iselenichki vizi a ostanatite denovi za neiselenichki .
Mene mi zakazaja za vo juni pa otkako ke zavrsis ti so intervjuto ke te molam izvesti me podetalno sto treba kako treba vo Skopje da se nosi posto edni velat edno dr drugo i dali imas ti affidavit of support.
Reply With Quote
Staro 16.04.2013, 09:04
Gordana07 Gordana07 je offline
Član

Datum prijave: 02.03.2013
Nepromenjeno

Fala na informacija todorovskimk.

Mace, da imam affidavit of support no nemam pari na banka. se plasham deka toa bi bilo problem. a affidavit od support mi e od maz mi on zivee tamu pa zatoa se nadevam deka ke pominam ok. Ke te izvestam za detalite nema problem.
Reply With Quote
Staro 16.04.2013, 16:16
Маче Маче je offline
Drug član

Datum prijave: 23.02.2013
US lokacija: Manhattan, NY
YU lokacija: Makedonija
Nepromenjeno

Citat:
Fala na informacija todorovskimk.

Mace, da imam affidavit of support no nemam pari na banka. se plasham deka toa bi bilo problem. a affidavit od support mi e od maz mi on zivee tamu pa zatoa se nadevam deka ke pominam ok. Ke te izvestam za detalite nema problem.
Fala za informacija. Mislam deka nema da imas problem stom imas affidavit i e od mazot ti, ke te sponzorira toj taka da ti posakuvam sreka i se najdobro na intervjuto. Jas nemam zasega affidavit a za pari ke vidime kolku so kako. Kako i da e se nadevam deka se ke pomini dobro :/ mozebi i nema da pobaraat.
Reply With Quote
Staro 23.04.2013, 09:53
Član

Nepromenjeno

Znae li nekoj dali treba uverenie za neosuduvanost od drug grad kaj shto ste ziveele prethodno?
Jas imam ziveeno vo skopje koga studirav vo prva godina no ne kontinuirano , se vrakav za weekendi i slichno. dali toa znachi deka treba i od skopje da vadam uverenie za neosuduvanost?
zashto ovde gledam pishuva
lived in a different part of their country of nationality for more than 6 months

was 16 years or older at that time

the police authorities of that locality.

Last edited by Gordana07; 23.04.2013 at 10:00.
Reply With Quote
Staro 23.04.2013, 11:19
ivanmilosavljevic's Avatar
ivanmilosavljevic ivanmilosavljevic je offline
Stari vuk

Datum prijave: 02.05.2012
US lokacija: Miami
Pošalji Skype™ poruku korisniku ivanmilosavljevic
Nepromenjeno

Citat:
Znae li nekoj dali treba uverenie za neosuduvanost od drug grad kaj shto ste ziveele prethodno?
Jas imam ziveeno vo skopje koga studirav vo prva godina no ne kontinuirano , se vrakav za weekendi i slichno. dali toa znachi deka treba i od skopje da vadam uverenie za neosuduvanost?
zashto ovde gledam pishuva
lived in a different part of their country of nationality for more than 6 months

was 16 years or older at that time

the police authorities of that locality.
Koliko znam,ti kad podneses zahtev za izdavanje potvrde.npr živiš i prijavljena si u Skoplju a živela si pre toga u Strumici ,oni ti provere kompletni dosije.Tako je bar u Srbiji,ako si oduvek ziveo u jednom gradu,provera traje 7 dana-ako si menjao grad onda je to malo duže zbog dodatne provere.
09.05.2012-Poslao kovertu
16.05.2012-Stigla koverta u KCC
19.04.2013-Lekarski
15.05.2013-Ponovo rodjen
21-22.05.2013-Zagreb-Zurich-Miami(Florida)
Reply With Quote
Staro 23.04.2013, 11:47
Član

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik ivanmilosavljevic Prikaz poruke
Koliko znam,ti kad podneses zahtev za izdavanje potvrde.npr živiš i prijavljena si u Skoplju a živela si pre toga u Strumici ,oni ti provere kompletni dosije.Tako je bar u Srbiji,ako si oduvek ziveo u jednom gradu,provera traje 7 dana-ako si menjao grad onda je to malo duže zbog dodatne provere.

Na moeto uverenie pishuva izdadeno od sektor za vnatreshni raboti Bitola , Policiska stanica Prilep.
Taka da pretpostavuvam deka ne pokriva za cela drzava. :S

Ushte edna rabota ne mi beshe jasna ako moze nekoj da pojasni . Imam ziveeno vo Velika Britanija no nikogahs podolgo od 11 meseci bez prekin. Znachi prviot pat 11 meseci kako au pair i podocna nekolku pati posetiv so visitor visa no nikogahs podolgo od 6 meseci .
Dali ke mi treba uverenie i od tamu ?
Im zvonam vo ambasada ne mozam da razgovaram so operator site se zafateni.
Im se javiv vo britanska ambasada mi vikaat ne izdavaat takvi dokumenti.
I sega shto ?
A za da izvadam direktno od Velika Britanija treba ili samo so check da platam i bank s draft , no toa mora da bide od banka od tamu. :S

Reply With Quote
Staro 24.04.2013, 01:17
todorovskimkd todorovskimkd je offline
Drug član

Datum prijave: 06.05.2011
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Macedonia
Pošalji Skype™ poruku korisniku todorovskimkd
Nepromenjeno

Citat:
Na moeto uverenie pishuva izdadeno od sektor za vnatreshni raboti Bitola , Policiska stanica Prilep.
Taka da pretpostavuvam deka ne pokriva za cela drzava. :S

Ushte edna rabota ne mi beshe jasna ako moze nekoj da pojasni . Imam ziveeno vo Velika Britanija no nikogahs podolgo od 11 meseci bez prekin. Znachi prviot pat 11 meseci kako au pair i podocna nekolku pati posetiv so visitor visa no nikogahs podolgo od 6 meseci .
Dali ke mi treba uverenie i od tamu ?
Im zvonam vo ambasada ne mozam da razgovaram so operator site se zafateni.
Im se javiv vo britanska ambasada mi vikaat ne izdavaat takvi dokumenti.
I sega shto ?
A za da izvadam direktno od Velika Britanija treba ili samo so check da platam i bank s draft , no toa mora da bide od banka od tamu. :S

Jas pokraj makesonsiot imam I germanski pasos istotaka imam ziveano vo bugarija 5godini studirav tamu nitu od bugqrskite nitu od germanskite vlasti nemam vadeno dokiment za neosiduvan ili slicno a navedov vo formite deka sum dvoen drzavjanin I deka imam ziveano vo Bg I se Pomina vo najdobar red zemav viza I sum vo USA pozzz
21.07.2011 - stigla prva koverta u Kentuckyja
10.08.2011 - "Bulletin for September 2011" intervju cu biti u oktobaru i cekam prvi kovert za datu intervju
18.10.2011 Zakazano intervju u ambasadi Skopje
07.10.2011 - zavrsen lekarski pregled ceka 18 da ide na intervju

18.10.2011 - vizata e odobrena
21.12.2011 - dan kad sam pozelenio
Reply With Quote
Staro 24.04.2013, 20:48
Član

Nepromenjeno

Fala na site za odgovorite . denes mi stigna email od conzulatot , mi kazaa deka ne mi treba uverenie od VB zashto sum prestojuvala 11 meseci samo.
Reply With Quote
Staro 21.05.2013, 18:10
martina_14 martina_14 je offline
Član

Datum prijave: 21.05.2013
Nepromenjeno

Citat:
Zdravo
Se nadevam na forumov ima i drugi makedonci koi ke odat na intervju vo Skopje .Da stapime vo kontakt za konsultacii.
Mene mi zakazaa intervju na 21 Maj.
Dali ima nekoj od makedonija shto ke ide na intervju vo narednite meseci?

Pozdrav
Kako pominavte denes na intervju? Jas sum na 23ti Maj vo ambasada vo Skopje pa sum mnogu vozbudena. Pozdrav
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja