![]() |
|
|
Uputstva za dobitnike Izvučeni ste? Čestitamo! Ovde možete naći informacije o svim etapama procesa, od izvlačenja do intervjua i dobijanja vize. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
39. Da 35. Ja sam uradio sledece: potpisao se na papir - skenirao - i nalijepio potpis na PDF i onda odstampao (napominjem: pdf fajl poslan u USA kod zenine sestre ona je odstampala i poslala sve nase dokumente cak je i slike nase stampala, provjereno sa KCC da ne mora biti orginalan dokument tako da je ovo nase ispalo kao poslan fax) ali u vasem slucaju popuni sve odstampaj i potpisi se na dijecijem obrascu u potpis sam stavio N/A MINOR po uputstvu iz KCC zvao sam ih ja vise puta ![]() potpisala je zena rucno za njih al tek u ambasadi na razgovoru 31.a. Ja sam stavio imena ostalih, zena na svom imena nas, djeca na svojima su stavila imena ostalih 31.b. samo sam stavo N/A mozda sam nesto zaboravio al to je to za sad
2010 Prva prijava na DV lottery 16.07.2011 izvucena supruga 2012EU00031xxx 27.07.2011 Papiri poslati u KCC Februar 2012 Interviju zakazan za prvu polovinu aprila VIZA ODOBRENA 13.04.2012 - dzaba sto je bio petak! ![]() Karte kupljene !!!! 18.06.2012 ![]() Skype - master_feanor ako neko treba kakvu pomoc nek se javi 18.06.2012 USA Portland!!!! |
|
|||
|
|||
![]()
Feanor moze li malo pomoci
39. Name and Address of Petitioner Shvatio sam da treba napisati adrese prebivalista u Srbiji. Koja imena navesti? Ime nosioca u svim obrascima? Ili pojedinacno svako svoje ime da upise, pa i decije na decijem obrascu? 31a. Person(s) named in 14 and 29 who will accompany you to the United States now. tvoj odgovor: Ja sam stavio imena ostalih, zena na svom imena nas, djeca na svojima su stavila imena ostalih. Da li si tada znao pri popunjavanju da cete svi ici zajendo? Da li se nesto menja ako supruznici idu pre deteta? 31b. Person(s) named in 14 and 29 who will follow you to the United States at a later date. tvoj odgovor: samo sam stavo N/A Da li se i ovde nesto menja ako supruznici idu pre deteta? @MikiSA Ako odemo pre deteta samo ce supruga da se vrati posle mesec dana kada dobijemo GC, i dovesti dete nakon par meseci u AMriku kada se ja snadjem i obezbedim neki posao i stan. Zasto bih morali oboje da se vratimo po dete? Dao bih joj papir da moze bez mene dovesti dete u Ameriku u tih prvih 6 meseci. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Prvo nisam bio poslao sve formulare pa nije bio datum rodjenja uredu na zeninoj prijavi ..... bruka al sam na kraju sve sredio i zavrsio To sto tebe buni nije nista strasno ![]() Ocekujem te veceras na skype poz ![]()
2010 Prva prijava na DV lottery 16.07.2011 izvucena supruga 2012EU00031xxx 27.07.2011 Papiri poslati u KCC Februar 2012 Interviju zakazan za prvu polovinu aprila VIZA ODOBRENA 13.04.2012 - dzaba sto je bio petak! ![]() Karte kupljene !!!! 18.06.2012 ![]() Skype - master_feanor ako neko treba kakvu pomoc nek se javi 18.06.2012 USA Portland!!!! |
|
|||
|
|||
![]()
Imam i ja nekoliko pitanja
![]() Za Kentaki šaljem: -2 fotografije (otprilike 5x5cm) -odštampano obaveštenje gde piše da su me izabrali (2 strane, na drugoj je broj i bar-kod) -DSP-122 -DS-230 (part I i II) DSP-122 - pošto sam završila faks University degree (ovo pitam zato sto su me zbunili neki prethodni odgovori) Work experience - poslednjih 5 godina nisam radila najmanje 2 i stavljam ne, ali radim trenutno 1,5 godinu (to piše u radnoj knjižici) i nije mi jasno pod c. jer pise da navedem gde sam radila a odnosi se na posao koji je iznad naveden?! Sta tu pisem?? I da li se potpisujemo ručno, potpis identičan onom iz pasoša (ja sam se tu potpisala ćirilicom) ili kako hoćemo? - ne zamerite ako zvuči glupo DS-230 - present occupation - pošto radim kao običan radnik jel ne zvuči glupo da stavim worker ili treba employer at pa naziv radnje province sam mislila da ne stavljam ništa, jer mislim da se to uglavnom odnosi na USA kod obrazovanja gde piše course of study jel navodim smer za gimnaziju i smer na fakultetu? Ne zamerite na silnim pitanjima ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Drugu stranicu saljes gde je veliki barkod. Da oba saljes DSP-122, DS-230 (part I i II) DSP-122: 6a: University degree ako ti je to najveci stepen 6b: osnovna, srednja, fakultet popunis sva tri (kao sto vidis neki su pisali samo srednju i fakultet ili samo fakultet) pa na kraju gde pise degree... napises DIPLOMA 7. (DSP-122 formular) tu kaze da si radila u poslednjih 5 godina minimum 2 godine na poslu koji ZAHTEVA trening od 2 godine. Kapiras? Nije obicna šljaka... Odgovor je NE ides dalje. DS-230: Obavezno napisi trenutno zanimanje, šta ti je to običan radnik? prodavac? napisi obavezno nesto. Course of study pises po redu: Elementary School, High School, University. PAGE 2, PART I, SIGNATURE... mozes i da iskucas pa da odstampas Nemoj da popunjavas 45 pitanje Kod oba obrazca obrati paznju na dan i mesec. Iskucaj u gornjem desnom uglu broj (2013EU...) na svakom obrazcu DSP122 i DS230. Otvoriš blanko Word i upišeš broj u gornjem desnom uglu pa odštampaš na običnom papiru i uporediš ta dva papira pa ako je ok onda ubacič DS.. u štampač i odštampaš samo broj.
POGODAK 2013 2XXX ![]() 10.2012 VIZE u pasošu ![]() U USA od 29.10.2012 ![]() Last edited by Milosdv; 11.05.2012 at 00:15. |
|
|||
|
|||
![]()
ma znam kolike su, to otprilike sam rekla jer ne znam u mm kolike su, kod fotografa sam se slikala i rekla za američku vizu, znaju oni
![]() a za obrazovanje navedes koja skola, koliko traje pa course of study pa degree, zato mislim da se course odnosi na smer! hvala ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Drugari, da li može neko da potvrdi:
39. Name and Address of Petitioner na DS -0230 obrascu.... Da li ovde pišem svoje ime i adresu, ili ženino, s obzirom da je ona izvučena na lutriji, a ja idem sa njom? Dakle, ko je petitioner - onaj ko popunjava konkretan formular, ili onaj ko je izvučen na lutriji? Pokušao sam da pronađem odgovor, ali ne ide... Hvala! |
|
||||
|
||||
![]()
7. (DSP-122 formular) tu kaze da si radila u poslednjih 5 godina minimum 2 godine na poslu koji ZAHTEVA trening od 2 godine. Kapiras? Nije obicna šljaka... Odgovor je NE ides dalje.
Tu pise training or experience,tako da se to odnosi na one dve godine,koje su jedan od uslova za GC.Ne vidim razlog zasto bi stavio neko NO,ako je radio dve godine.U Srbiji,ne postoji work training. |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
2012 prijave - Pitanja u vezi sa obrazovanjem i popunjavanje formi | IvanS | Prva koverta | 12 | 23.05.2012 13:06 |
Rešen Problem oko Popunjavanja Formulara DSP-122 i DS-230 | Johnny | Prva koverta | 19 | 09.03.2011 01:41 |
Pitanje u vezi kopija formulara | mariags | Prva koverta | 8 | 25.05.2008 15:26 |
Izvučen početkom maja (98xx) - Imam višak formulara?! | Marko | Prva koverta | 2 | 09.05.2006 19:16 |
![]() |