ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 07.05.2014, 08:46
West West je offline
Drug član

Datum prijave: 19.04.2014
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik hope Prikaz poruke
i ja sam dobio isti taj mail! samo malo kasnije, oko 7.50.
a ja tek stigao na posao. nisam mogao da verujem. bilo mi je baš neobično. i jedva sam čekao da dođem kući da proverim. i ništa. isto.
ne znam koja im je fora da to šalju, samo da se štrecamo i gubimo živce sve ispočetka.
Ne mogu da vjerujem da tako salju i ako je opet isti rezultat...ja nisam dobila nista, ali isto tako nisam ni izvucena ni za 1.maj, a ni kasnije kadd sam provjeravala...ko zna na sta ce ovo izvlacenje izaci, mozda ce svim dobitnicima poslati potvrdu pismenu ili ce se definitivno znati, posto dobiju obrazac 260...ne znam, ali nije lijepo da se ljudi stresiraju, dosta nam je bilo za 1.maj ...
Reply With Quote
Staro 07.05.2014, 09:28
mijan mijan je offline
Stari vuk

Datum prijave: 21.09.2010
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik jovke Prikaz poruke
Dobio sam ovaj email sa adrese KCCDV@state.gov

Ne znam sta hoce stvarno vise od nas, kada provjerim sve mi je isti raspored na stranici kao i prvog dana, ne vidim nista novo sa imenom, bez imena bla bla?! Smorise vise, svake godine neki problemi, serem im se u sistem. Nisam pobornik nekih neregularnosti i zabluda, ali posle 10 godina igranja zgadili su mi se iskreno stalno nekim korekcijama, i dodatnim ispravljanjem krivih Drina. Pokrenuo sam ove godine privatni posao usled nemogucnosti da se zaposlim negdje, gledam kako da prezivim od tog posla radeci po cijeli dan, ne mogu se ja cimati cijele godine oko lutrije prateci rezultate i eventualne promjene. Moguce i da odustanem vise od lutrije, nakupilo se svega za ovih 10 godina....

This e-mail is addressed to any Diversity Visa 2015 (DV-2015) entrant who attempted to log into the Entrant Status Check (ESC) website on May 1, 2014. For a brief period on May 1, the ESC website experienced a technical problem. As a result, some people who logged into the site to check the status of their applications were shown the wrong information. If you logged into the ESC website on May 1 and saw a notice of selection that did not include your name, or if you saw a notice that you were not selected, you must re-check your status to find out whether or not you were selected.

You must see a notice that is addressed to you by name as proof of selection to process further in the DV-2015 program. We regret any confusion this technical problem may have caused.
I ja ne vidim potrebu za ovim obavestenjem kada je sve isto.
Reply With Quote
Staro 07.05.2014, 09:48
SRBghost SRBghost je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 03.10.2013
US lokacija: NYC/NJ
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Pa, verovatno ce se neko na ovom belom svetu pronaci kao ipak izabran. TAj deo sa imenom znaci da cete znati da ste izvuceni samo ako vam se posle unosenja podataka na stranici za proveru pojavi stranica na kojoj kaze da ste izvuceni. Na stranici je bar kod i tekst:

Dear IME I PREZIME,

You have been randomly selected for further processing in the Diversity Immigrant Visa Program

for the fiscal year 2015 (October 1, 2014 to September 30, 2015). Selection does not

guarantee that you will receive a visa because the number of applicants selected is greater than

the number of visas available.....
Reply With Quote
Staro 07.05.2014, 13:04
DragEna DragEna je offline
Član

Datum prijave: 28.08.2012
Nepromenjeno

Cisto sumnjam da ce se naci neko ko nije bio izvucen 1. maja, pre ce biti obrnuto... U mail-u lepo pise da svi dobitnici moraju u proveri osim onog "YOU HAVE BEEN RANDOMLY SELECTED..." pronaci i svoje ime i prezime... Ne bih nikoga da plasim, al savetujem dobitnike da jos jednom provere i utvrde da li na stranici gde pise da su izvuceni stoji i njihovo ime i prezime...
Reply With Quote
Staro 08.05.2014, 05:19
SRBghost SRBghost je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 03.10.2013
US lokacija: NYC/NJ
Nepromenjeno

Pa, evo ja sam proveravao isve je idalje OK. Daj Boze da se javi neko kome se posrecilo.
24.02.2015. - intervju/odobrene vize/Administrative processing
26.03.2015. - konacno stigli pasosi (sa vizama)
28.03.2015. - kupljene karte
24.06.2015. - NYC resident
01.04.2016. - Garden State
Reply With Quote
Staro 08.05.2014, 23:52
Sale2322 Sale2322 je offline
Drug član

Datum prijave: 02.05.2014
US lokacija: Boston
YU lokacija: Užice
Pošalji Skype™ poruku korisniku Sale2322
Nepromenjeno

Ja sam proveravao tacno u 18h po nasem vremenu, jedva sam usao na sajt i pisalo je da nisam dobio. Sutradan sam usao bezveze ponovo da pogledam i pojavilo se moje ime i pise da sam izvucen. Proverio sam jos par puta, stoji da sam izvucen. Tako da ako do sada vam pise da niste izvuceni, verovatno nece se vise nista menjati. Tek sam kasnije video da su imali problema sa sajtom, al ja sam vec saznao da sam izvucen.
Reply With Quote
Staro 14.05.2014, 05:16
via's Avatar
via via je offline
Stari vuk

Datum prijave: 01.05.2013
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: RS, BiH
Nepromenjeno

Hajde neka moj prvi post sa ove strane okeana bude upravo ovdje... Čestitam svima koji su izvučeni i želim vam puno sreće u ostvarenju svih planova i želja. Pretpostavljam da je euforija već malo popustila, sad lagano čitajte forum, tražite odgovore na sva pitanja, sve je tu, vidim da ima nekih izmjena ove godine, ali u suštini procedura je ista. Good luck

22.10.2012. prijava za DV-2014
01.05.2013. izvučeni
21.05.2013. poslali kovertu u Kentucky
29.05.2013. koverta stigla u Kentucky
08.11.2013. Intervju - vize odobrene
31.03.2014. Landed in Chicago
Reply With Quote
Staro 14.05.2014, 16:46
dado76 dado76 je offline
Član

Datum prijave: 14.05.2014
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Tony Prikaz poruke
Pozdrav Svima,
I cestitke svim dobitnicima!!!
Ovo mi je prvi post na forumu, ali forum citam vec duze vreme, jer sam aplicirao za dv lotariju vise puta. Ove godine sam bio te srece da sam izvucen, pa imam par pitanja koja su mi nejasna i siguran sam da cu odgovore dobiti ovde.
Naime, ja sam izvucen ali bi hteo ici sa curom, s kojom sam nesto vise od 8 godina u vezi. E sad, prochitao sam neke postove, da bi najbolje resenje bilo, venchanje pre 19-og Maja, I onda posaljes formulare sve zajedno, status married i to je to.
Ali, koliko mogu da vidim u formularu stoi “Date of Marriage” koji moras da navedes ukoliko je status married. Dali bi se pojavila neka sumlja u Ambasadi ili mozda u Kentucky, kao da bi bilo to brak od interesa. Izvlacenje prvog, vencanje recimo 10-15-og i onda shaljes dokumente 19-20-og, ili pa ih to uopste ne zanima.
Ovo pitam, jer moj prijaljtelj je dobio vizu za Australiju, pa su imali slicnu situaciju, vencali se ubrzo, dostavili dokumente i onda se malo usloznio proces, pa su cekali malo vise da odu za Australiju.

A drugo pitanje je, dali moras da navedes u prvi formular adresu u USA, gde hoces da dobijes green card postom, ili se to moze dostaviti u toku sledecih formulara I dokumenta?
Hvala puno na odgovoru unapred!

Ima li iko odgovor na ovo pitanje? Ja sam u istoj situaciji, izvucen sam a moja djevojka nije pa bi se vjencali prije 19tog...
UnPRIJED HVALA
Reply With Quote
Staro 14.05.2014, 17:37
dado76 dado76 je offline
Član

Datum prijave: 14.05.2014
Nepromenjeno

Zna li iko otprilike kad bi bio int zq visi broj 41xxxx i kave su mi sanse?
Reply With Quote
Staro 14.05.2014, 17:54
Silvija29 Silvija29 je offline
Drug član

Datum prijave: 21.03.2011
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik dado76 Prikaz poruke
Zna li iko otprilike kad bi bio int zq visi broj 41xxxx i kave su mi sanse?
Avgust/septembar sledece godine bi trebalo da dodjete na red
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja