ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Život u USA > Lokacije u USA

Lokacije u USA Teme posvećene državama, gradovima i delovima gradova u USA

Lokacije u USA » Milwaukee, Wisconsin » Bitni linkovi
O Americi Život u USA Države (States) Gradovi Naša mesta (mapa)

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 02.01.2011, 18:11
lanas lanas je offline
Stari vuk

Datum prijave: 21.02.2010
US lokacija: New York, Chichago
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Hvala na odgovoru. Sretna Nova godina i Bozic, tebi i tvojoj porodici!
Ako ti nije tesko napisi ime na PP da vidim profil na Linkedin-u.

Hvala unapred!
Reply With Quote
Staro 03.01.2011, 15:51
dreadnot's Avatar
dreadnot dreadnot je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 24.06.2009
US lokacija: Milwaukee, WI
YU lokacija: Beograd, RS
Pošalji Yahoo poruku korisniku dreadnot
Nepromenjeno

Hvala svima na cestitkama, poslao sam pp onima koji su trazili...

02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010
05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx
01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki
09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki
04. 12. 2009. - Stigla druga koverta
22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled
27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje
09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA!
17. 09. 2010. - D(eparture) Day
Reply With Quote
Staro 03.01.2011, 16:37
City Lights's Avatar
City Lights City Lights je offline
Drug član

Datum prijave: 06.10.2009
US lokacija: come what may
YU lokacija: Zagreb
Nepromenjeno

Baš mi je drago da vam je krenulo...Sretna vam 2011!
Reply With Quote
Staro 04.01.2011, 10:29
zvercica's Avatar
zvercica zvercica je offline
Stari vuk

Datum prijave: 16.08.2009
US lokacija: Seattle od 04.09
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Svaka čast Dreadnot

Pratim tvoje postove već duže vreme i jako mi je drago da ti je ovako dobro krenulo. Sve to me tera da još jače želim GC, i daće Bog da je i mi dobijemo....

veliki pozdrav
Reply With Quote
Staro 05.01.2011, 00:34
D$D's Avatar
D$D D$D je offline
Stari vuk

Datum prijave: 10.09.2008
US lokacija: Chicago,Wheaton IL
Nepromenjeno

Lepo, super je da ste tako dobro startovali, to je jako bitno.
Sve najbolje u daljem zivotu ovde.
Par me stvari samo interesuje,
Kako ti dobi prvo to auto da kupis s obzirom da si tek dosao, znaci kred istorija 0
Kako izrenta stan, ako je kao ovde treba ti neki garant da izrentas stan kad dodjes osim ako tamo nije drukcije.
Mislim ovo govorim iz razloga jer znam da tvoj SSN skoro i da nije upaljen tj tek si dosao, znam koliko sam ja imao problema kad sam dosao a i drugi pa me sad bas to interesuje.
Cisto zbog razmene iskustava da bih mogao da uporedim.
Reply With Quote
Staro 05.01.2011, 15:53
TheNenad's Avatar
TheNenad TheNenad je offline
Stari vuk

Datum prijave: 24.09.2009
YU lokacija: True north of Serbia
Nepromenjeno

Citat:
Kako izrenta stan, ako je kao ovde treba ti neki garant da izrentas stan kad dodjes osim ako tamo nije drukcije.
Mislim da ovo nije problem ako platiš dobar security deposit ili ako platiš par meseci unapred... mada pretpostavljam da najviše utiče prvi utisak prilikom razgovora sa landlordom. Tako mi je više njih ispričalo.
DV2015 - Has not been selected
DV2016 - Has not been selected
DV2017 - Has not been selected
Reply With Quote
Staro 07.01.2011, 03:37
dreadnot's Avatar
dreadnot dreadnot je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 24.06.2009
US lokacija: Milwaukee, WI
YU lokacija: Beograd, RS
Pošalji Yahoo poruku korisniku dreadnot
Nepromenjeno

@ D$D

Potpuno se slazem sa tobom da je veliki problem to sto nemamo nikakvu kreditnu istoriju. pazi sad, sto kazu, nemam LOSU kreditnu istoriju, sto je sasvim mali plus, ali nemam NIKAKVU, sto je veliki minus. Problem je to sto me nema u sistemu, svaki upit ode u prazno. Tipican problem - kada smo hteli da prebacimo struju i gas na nase ime nakon sto smo potpisali za stan, a to je posao koji se obavlja preko neta ili telefonom za par minuta, ja sam morao da idem u WE Energy na licno prepoznavanje/identifikaciju sa sve vozackom i da popunim odgovarajuci obrazac, pa sam tek tako usao u sistem. Mislim da mi od sada to vise nece biti potrebno, pa sam, barem sto se tice racuna postao deo sistema i ima me. Slicno je bilo i za kola, naravno da nije dolazilo u obzir da mogu da dobijem na svoje ime, ali sam imao srece da nadjem odlicnog supotpisnika (cosigner), sa dobrom kreditnom istorijom, pa je sve proslo glatko. Ne treba da pominjem da sam dobio najgoru mogucu ratu za osiguranje jer me ni tu nema niti imam ikakvu vozacku istoriju, ali se nadam da ce nakon 6 meseci biti bolje, ako sve bude u redu. Sto se tice stana, iznajmili smo u delu koji predstavlja niz kuca sa po 4 stana, ukupno 200 dvosobnih stanova pripada toj firmi, a dobar deo nije izdat. Ako se uzme u obzir da je zima mrtva sezona za izdavanje a da toliki stanovi zvrje prazni i ne donose dobit, mislim da su jedva cekali da se uselimo. Depozit je u vrednosti jedne kirije, bez ikakvih drugih taksi i naplata. Mala digresija u vezi stana - odmah smo imali primedbu na tus, u istom danu su dosli majstori i zamenili sve, vrlo su proaktivni kad im se obratimo, tako da smo prilicno zadovoljni.
Dakle, jednom recju, a za sve koji dolaze - jako je nezgodno u prvo vreme, dok ne postanete deo sistema. Pre nego sto smo dosli samo sam citao o tome od onih koji su dosli pre nas, ali nisam mogao ni da zamislim kako to zaista izgleda u praksi. Ume da bude prilicno frustrirajuce, kada znas da nesto moze da se odradi kao od sale, a tebe cimaju kao majmuna i moras da doneses gomilu papira da bi dokazivao ko si i sta si. Uz to, treba imati u vidu i da je niz procedura koje su lagane za one koji vec imaju kreditnu istoriju i postoje u sistemu malo drugaciji za nas koji smo tek dosli, a zaposleni uglavnom ne znaju bas precizno kako to da odrade, pa su ceste greske i ponovni odlasci ili pozivi da bi isterali na cistac ono sto hocemo (banka, AT&T i sl.). Na kraju se sve resi i dovede u red, ali kosta zivaca i vremena.
Da se ne lazemo, mislim da smo mi imali neverovatnu srecu i ogromnu pomoc od ljudi koji su nas docekali i nasli nam se na svakom koraku, kako savetom tako i konkretnom pomocu. Sto rece moj drugar kod koga smo bili za svo ovo vreme od dolaska do prelaska u svoj stan "Vi ste sleteli na meko". I zaista je bilo tako, sa svih strana smo bili okruzeni dobrim ljudima koji su nam pomogli toliko da ne znam kako da im se oduzim. Druga velika sreca je da sam nasao posao (tako reci u struci) za dva i po meseca trazenja, sto niko od ljudi ovde, koji znaju prilike, nije ocekivao. Tek sada u punoj meri shvatam koliko sam nesmotrno mislio da mogu da dodjem sa 5000$ i bez igde ikoga, pa jos sa porodicom. Sreca da nije bilo tako, inace bi bila panika ili bi radio u Meku ili nesto slicno. Poslednji delic iskustva za ovaj post je da je zaista neophodno odredjeno vreme za uhodavanje i da se meri mesecima, cak i u najoptimalnijim situacijama. Ne treba ocekivati da ce za mesec - dva sve biti sjajno i bajno, vec se spremiti za tesku borbu.

02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010
05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx
01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki
09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki
04. 12. 2009. - Stigla druga koverta
22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled
27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje
09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA!
17. 09. 2010. - D(eparture) Day
Reply With Quote
Staro 08.01.2011, 06:11
dejancic's Avatar
dejancic dejancic je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 14.05.2008
US lokacija: LA
YU lokacija: BG
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik dreadnot Prikaz poruke
a ja cu drage volje da se povezem sa svakim ko me rekvestuje.
Ja sam mislio da je nasa veza na linkedin nesto posebno! Zar na ovakav nacin da saznam da si me samo koristio sa povecanje broja konekcijalooool
Staro 08.01.2011, 06:16
dejancic's Avatar
Pravi "Amer"

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik dreadnot Prikaz poruke
Hvala svima na cestitkama, poslao sam pp onima koji su trazili...
Ja vec znam kako se zoves, pa da ne bi gubili vreme mozes odmah da mi posaljes pp sa brojem tvojih debitnih i kreditnih kartica
Staro 08.01.2011, 06:19
dejancic's Avatar
Pravi "Amer"

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik D$D Prikaz poruke
Lepo, super je da ste tako dobro startovali, to je jako bitno.
Sve najbolje u daljem zivotu ovde.
Par me stvari samo interesuje,
Kako ti dobi prvo to auto da kupis s obzirom da si tek dosao, znaci kred istorija 0
Mislim ovo govorim iz razloga jer znam da tvoj SSN skoro i da nije upaljen tj tek si dosao, znam koliko sam ja imao problema kad sam dosao a i drugi pa me sad bas to interesuje.
Cisto zbog razmene iskustava da bih mogao da uporedim.
Sad kao cisto zbog razmene iskustva? Ne moras da se stidis, slobodno kazi da mislis da nas Dreadnot laze sve. Ja ne da to mislim, ja znam da nas maze sve redom

Pravila pisanja