![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Rekose 5-7 radnih dana se ceka na odgovor... Zivo me intersuje da li ce biti vajde i od ovog pokusaja.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ha ha nisi jedini. I mene Bank Of America prosle god odbili za secured. Jelena dobila offer cim smo otvorili racune s tim da je ona od dokumenata imala samo pasos a nas bankar je stavio da je ona US citizen (nije imao opciju koja bi se poklapala, ja gledao) i odmah je odobrili. Ja sam mu kasnije kad smo poceli da se druzimo i kad smo odneli sva dokumenta da bi profil bio potpun, ljubazno rekao da to ispravi da on ne bi imao problema. Onda kao oni nudili povecanje kredit limita ali mi nismo hteli.
Kako rekoh mene su odbili iz prve a bio sam ranije ovde... Onda mi je sigao offer od Credit one Bank i Household Bank i na obe me odobrili. Nije nesto ali se vidi da se nesto mrda. Jos jedna stvar, prijateljica koja ovde dugo zivi mi je rekla da je ona imala istu situaciju '99 kad je dosla i da je resenje Macy's. Kazu ljudi tu ako vas odbiju onda nema druge nego da cekate. Pouzdano znam da se cak i store kartica vidi na kredit reportu. Sve u svemu jednu kad uzmete sve je lakse.
2009EU000119xx 17.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 20.05.2008 - dobio prvu kovertu 17.6.2008 - poslao kovertu u KCC 1.12.2008 - stigla druga koverta 15.1.2009 - zakazan intervju - VIZA ODOBRENA U Atlanti od 13.maja 2009. |
|
|||
|
|||
![]()
Ma ja sam ovde vec skoro 2 godine, imam kredu za auto i secured....ali nijednu karticu jos nisam uspeo dobiti. Nisam ni pokusavao neko vreme (zbog recorda), a ljudi rekose cim budem imao 3 meseca ili 6 meseci secured i kredu na kola, oni ce sami poceti da nude. Ne znam kako drugima, ali meni niko nista ne nudi.
|
|
||||
|
||||
![]()
Apliciraj sam, online, nemas sta da izgubis. Negde mora da upali. Drug koji radi u Chase banci mi rece da obavezno treba probati u Capitol One i PNC...
Ja cekam da vidim sta ce biti sa ovom glupavom Bank of America pa ako me budu odbili idem dalje. Sa tim bankama ovde je samo jedno pravilo a to je da nema pravila :smrc: |
|
||||
|
||||
![]()
Wells Fargo ima dobru secured card, nema application fee, samo 18$ annual fee. Ne znam koliko ju je tesko dobiti, ja jos nisam aplicirala, planiram uskoro. Ima dosta opcija online, Orchard, Allied, Premium ... koji nude secured credit cards ali su visoke application fees, tako da ako das 300$ odmah na prvu ti na racunu ostane samo oko 200$. Al da je cijeli sistem blesav, blesav je ...
2009EU17xxx 22.4.2008 Koverta poslana 14.5.2008 Koverta primljena 23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC 28.5.2008. Koverta stigla u KCC 13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled The Day - 20.3.2009. Visa granted ![]() In US since May 26, 2009! |
|
||||
|
||||
![]()
Wells Fargo Banka bas i nije aktuelna na MidWest-u. U Cikagu ne postoji ni jedna jedina ekspozitura. Samo Niles, Evanston i Glenview pa je malo nezgodno juriti se sa njima ako nesto "zapne".
|
|
|||
|
|||
![]()
Pozdrav svima. Ja navratim tu i tamo da vidim sta se desava, a sad cu se malo i ukljuciti u pricu o kreditnim karticama kao korisnik i kao neko ko radi posao vezan za njih.
Sto se tice Secured Cards, supruga i ja imamo kartice US Bank- $35 Annual Fee, minimalni depozit je $300 a maksimalni $5,000, i dobili smo ih u momentu kad sam ja u svom izvjestaju imao samo jednu stavku (upit od firme od koje smo iznajmili stan), a izvjestaj moje supruge je bio apsolutan prazan! Jedini problemcic (ako je i to) je bila adresa koju sam ja imao u svom Credit Report,a koja se nije poklapala s mojom trenutnom adresom pa su me zvali naknadno da to verifikuju. Poslije dva mjeseca i supruga i ja smo poceli da dobijamo svakog mjeseca po jednu pre-approved ponudu od Capitol One s nekim smijesnim limitom i jos smjesnijom kamatom, ali odlucili smo da sacekamo bar jos 5-6 mjeseci pa tek onda da sami trazimo neku ozbiljniju karticu. Sto se tice gore pobrojanih banaka ja sam cuo dosta lijepih stvari o PNC, mada to vjerovatno ne znaci da bi sirom rasirenih ruku docekali nas bez kreditne istorije. Neko spomenu Macy's karticu- po mom skromnom misljenju od tih Store Cards i rewards kartica uopste bi trebalo bjezati glavom bez obzira osim ako ne planirate bas velike i ceste kupovine koje biste odmah otplatili, bez prenosenja duga u naredni mjesec. Istina je da je nekada bilo lako dobiti te kartice, a cak i sad trpaju aplikacije u ruke svaki put kad prodjes pored radnje, ali vidjao sam posljednjih nekoliko mjeseci vise slucajeva kad bi neka Store Card prvo bilo odobrena, a onda bi se banka u medjuvremenu predomislila i odlucila da povuce odobrenje, kako se to lijepo kaze.
Lokacija: BiH Case No: 2009EU00017XXX Prva koverta: 2.6.2008. Prva koverta poslana u KCC: 9.6.2008. Prva koverta stigla u KCC: 12.6.2008. Druga koverta: 6.2.2009. Intervju u Sarajevu zakazan za 27.3.2009. Ljekarski pregled obavljen 9.3.2009. Intervju obavljen i viza odobrena 26.3.2009. U USA od 25.9.2009. |
|
||||
|
||||
![]()
Nece ni store cards da odobre ako nemas kreditnu istoriju. Sto rece Gringo, bukvalno ti ne daju da izadjes iz radnje dok ne das saglasnost da provore podobnost. Pre mesec dana kad sam pristao u Banana Republic radnji na licu mesta mi je prodavacica rekla da sam odbijen tako da vise ni ne pokusavam. Ako me i za secured card budu odbijali, preostaju mi jos kreditne unije koje dreamer pomenu u prethodnim postovima.
|
|
||||
|
||||
![]()
I kod mene isto iskustvo sa store cards. Prvo sam probala u Targetu da uzmem karticu ali nista od toga.
2009EU17xxx 22.4.2008 Koverta poslana 14.5.2008 Koverta primljena 23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC 28.5.2008. Koverta stigla u KCC 13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled The Day - 20.3.2009. Visa granted ![]() In US since May 26, 2009! |
|
|||
|
|||
![]()
Aj sad sa kartica na štednju....kolike su kamate na oročenu štednju na 1 godinu?Ne znam koja je tamo terminologija ali s obzirom da ste apsolvirali poslovanje banaka znaćete sigurno.I ukoliko se kupuje nekretnina šta se sve plaća prilikom kupovine (ovo i nije baš u ovoj temi al ajd....nećete mi zameriti).
|
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Banke, kreditne kartice, računi u Americi | stizeljeto | Vodič za emigrante | 888 | 25.02.2024 12:48 |
Mobilna Telefonija, Internet i Kablovski Provajderi | stizeljeto | Vodič za emigrante | 196 | 09.01.2020 09:49 |
Ograničenje zapošljavanja stranaca | zoran80 | Stare teme | 26 | 25.01.2010 14:31 |
Top 5 razloga zasto volim kreditne kartice | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 18.12.2008 08:55 |
Ukradeni broj kreditne kartice | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 05.11.2007 16:59 |
![]() |